Makedonija

Popotovanja, izleti, tripi, trekingi, pohodništvo in še in še...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
MissBitch
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 4. 7. 2004
Kraj: *med zemljo in zrakom*

Neprebrana objavaNapisal/-a MissBitch » 12. Apr. 2005 20:19

Hallo!!

za prvi maj grem v makedonijo in sicer skopje in ohrid... pa me zanima kakšne so tam kaj cene, kje se splača shoppingirati, kakšni so ljudje... predvidevam da bolj prijazni kot so hrvati ampak vseeno bi bila zelo hvaležna kakšni ki je tam že bila da bi mi na kratko odgovorila...

hvala, lp
...when it comes to the love, even the devil himself has a soul...
Uporabniški avatar
Emina
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 17. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Emina » 13. Apr. 2005 11:37

Nisem še bla, me pa mika. In tud mene zanima, kako in kaj je tam dol!
Punce, napište kaj!
Uporabniški avatar
yahve
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 24. 2. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a yahve » 13. Apr. 2005 11:43

Folk je super, vsaj kolikor sem jih jaz uspel spoznati... Cene, Ohrid je bolj turistično kraj, tako da bodo cene tudi temu primerno višje. Samo glede na njihov standard, bi rekel, da je za nas relativno poceni...
Uporabniški avatar
ANSAF
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 22. 12. 2004
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a ANSAF » 13. Apr. 2005 12:05

prijateljica ima fanta od dol, tako da kar nekaj vem.
Cene v Skopju so podobne nasim, v bistvu se cene gibljejo od cenejse do drazje kot pri nas (no npr. isto kot v BG). Ohrid je drazji, ker je le turisticno mesto, tako da pricakuj malo navite cene. Pa se tko, da ce placas v njihovi valuti je ceneje, kot ce placas npr. v EUR.
So prijazni, mislim da probelmov s komuniciranjem ne bos imela, ker tudi oni razumejo slovensko, ker je dosti besed podobnih. Kar se muzike tice, ne pricakuj, da bos povsod poslusala narodnjake oz. njihovo muziko, vec ali manj se vrti angleska muska. So pa doterani full, punce upedenane sto na uro :D , prakticno zivijo za cunjice in kozmetiko. Pricakuj bedo, umazanijo, da ne bos sokirana prevec.
Ce rabis se kaj, vprasaj...
A friend is someone who lets you have total freedom to be yourself
- Mr Mojo Risin' -
Uporabniški avatar
MissBitch
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a MissBitch » 14. Apr. 2005 16:19

hvala vam za odgovore!!!

me pa še zanima, kak so kaj tam cene kakšnih parfumčkov, kozmetike... lahko pričakujem tam kakšen h&m ali pa ne?? in tak približno cene v primerjav s slovenijo... nižje, višje?? (ok, za tiste ki poznate zadevo verjetno glupa vprašanja, ampak jaz bom prvič tam in me res res zanima kak pa kaj :oops: ) aja pa se tam ki posebaj splača kupovati cote??
Uporabniški avatar
ANSAF
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a ANSAF » 14. Apr. 2005 17:36

MissBitch napisal/-a:hvala vam za odgovore!!!

me pa še zanima, kak so kaj tam cene kakšnih parfumčkov, kozmetike... lahko pričakujem tam kakšen h&m ali pa ne?? in tak približno cene v primerjav s slovenijo... nižje, višje?? (ok, za tiste ki poznate zadevo verjetno glupa vprašanja, ampak jaz bom prvič tam in me res res zanima kak pa kaj :oops: ) aja pa se tam ki posebaj splača kupovati cote??

h&M ne pricakuj,
se pa zelo splaca kupovati na stantih (buvljak), kjer prodajajo sve i svasta, isto kot po trgovinah, samo ceneje. Cene v fancy trgovinah so zelo podobne nasim.
Pa porocaj kako je bilo!! :D
- Mr Mojo Risin' -
Uporabniški avatar
MissBitch
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a MissBitch » 14. Apr. 2005 18:10

uu super... saj sem upala da bo nekaj takega ja... :)

hvala ti res...
beyonce7
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 27. 5. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a beyonce7 » 29. Maj. 2005 11:37

Prov hecno je, ko stopiš v Skopju v trgovino in so ti je 75% izdelkov čist drugačnih kot pri nas. Sicer so ljudje zlo prijazni. Men je njihov jezik zlo sexi. Stvari so pa uglavnem cenej. Superge od Nike-a so ena plača človeka, ki ima pravni fax narejen. Drugač je pa kozmetika precej cenejša, recimo Rexona Roll on je 6x cenejši :eek:
Uporabniški avatar
ANSAF
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a ANSAF » 31. Maj. 2005 8:55

beyonce7 napisal/-a:Prov hecno je, ko stopiš v Skopju v trgovino in so ti je 75% izdelkov čist drugačnih kot pri nas. Sicer so ljudje zlo prijazni. Men je njihov jezik zlo sexi. Stvari so pa uglavnem cenej. Superge od Nike-a so ena plača človeka, ki ima pravni fax narejen. Drugač je pa kozmetika precej cenejša, recimo Rexona Roll on je 6x cenejši :eek:

to je isto v beogradu, gledas okoli, vsaka ta druga ima puma superge, k so 20 tisoc, pa se sprasujes od kod ji denar, pol paugotovis da jih je kupila na Buvljaku za 2tisoc.
Drgac pa punce v Beogradu raje zapravijo ves denar za cunje, kozmetiko, zase, kot da bi se "posteno najedle", ali imele zvecer za drink, dva , ...(komentar mlade beograjcanke).... :D
v glavnem v bivsi jugi je tko, da zivijo slabse, ampak v bistvu boljse, se ne sekirajo, vse jemljeo lagano, se ne obremenjujejo tko kot mi mladi v Sloveniji.
- Mr Mojo Risin' -
Uporabniški avatar
izitanči
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 12. 2004
Kraj: bela ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a izitanči » 31. Maj. 2005 9:02

Baje da je tam pa res neki za videt!
Pokrajina....
Sončni zahod je mešanica, med pravljico in iluzijo. Ene največjih lepot, kar jih ponuja stvarstvo. Čista katarza človeškim čutom.
Uporabniški avatar
MissBitch
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a MissBitch » 31. Maj. 2005 19:00

bila tam, bilo je ql... pokrajina fenomenalna, toplo zelo, trgovine ql! sicer nič takšnega kaj bi poznala od tu, mislim neke čudne, njihove znamke, ampak zelo poceni... nabavila čudovito tuniko in kup uhanov...

samo veste kaj je žalostno??? da so pri njih pravi ohridski biseri (kupljeni v zlatarni, kurjeni s vžigalnikom, tak ka neje fejk) cenejši kot pri nas ceneni ponaredki biserov... ne vem no meni se zdi to žalostno...

glede kozmetike pa, malo sem primerjala cene in je bilo v bistvu kar dražje kot pri nas...
Uporabniški avatar
Naughty grl
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 4. 9. 2004
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a Naughty grl » 31. Maj. 2005 21:31

MissBitch napisal/-a:samo veste kaj je žalostno??? da so pri njih pravi ohridski biseri (kupljeni v zlatarni, kurjeni s vžigalnikom, tak ka neje fejk) cenejši kot pri nas ceneni ponaredki biserov...

Reees??? :eek:
Predvidevam, da si si jih kupila :wink: Men so ful vsec ... Ma mami ene uhancke z ohridskimi biseri pa jih jz dostkrat vzamem in so mi cist noro lepi :top:
... se non ti cerco non vuol dire che mi hai perso <3
Uporabniški avatar
MissBitch
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a MissBitch » 01. Jun. 2005 18:25

v bistvu jaz ne maram biserov... :? si je pa mati kupila komplet ogrlico in zapestnico pa je dala 10 evrov, pa meni se zdi to ful malo, ker sta fula lepivi pa še orginal zadevica... :?
Uporabniški avatar
marlynka.z.diamanti
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 8. 12. 2005
Kraj: cuba*

Neprebrana objavaNapisal/-a marlynka.z.diamanti » 08. Feb. 2006 14:35

vem danes malo odpiramstare teme pa vseeno.jaz grem pa avgusta v makedonijo.nisem še bla,ampak mam ene par kolegov makedoncev in so zakon pa so mi rekli,da mi bo dol 100% všeč
xtina
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 8. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a xtina » 05. Maj. 2007 9:39

tudi jaz se avgusta odpravljam v Makedonijo s fantom in prijateljico. Imamo pa namen it z busom iz Lj, direkt do Ohridskega jezera. tam pa da si najamemo apartmaje.
A je najem tam res tako poceni, baje nekje 5 eur na noc?
A se v blizini jezera kaj dogaja, kaki zuri oz karkoli??

Vrni se na Potovanja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov