potovanje z letalom in prestopanje

Popotovanja, izleti, tripi, trekingi, pohodništvo in še in še...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

yosephine
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 22. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a yosephine » 22. Jul. 2008 18:48

Pozdravljeni!

Ker letos prvič letim sama z letalom in ne slovensko letalsko družbo (no, glede jezika me niti ne skrbi), vendar bi potrebovala pomoč.
In sicer- v Bruslju namreč presedam na drugo letalo, čakala bom eno uro in potem imam let že naprej do končne destinacije. Ali moram kaj sama poskrbeti za prtljago ali bodo sami poskrbeli da pride na pravo letalo do končne destinacije?
Ali moram ponovno čez rentgenski pregled v Bruslju, čeprav bom šla že na Brniku?
Na koga sploh naj se obrnem, če ne bom imela pojma kam moram iti?
Malo me je strah da se ne izgubim :)

Hvala za pomoč!!!
Yosephine
yosephine
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a yosephine » 22. Jul. 2008 18:56

Hvala za linke, ampak ravno to je spraševala tud moja prednica in ni blo odgovora na to vprašanje :) al sm pa jaz slepa? :)
Uporabniški avatar
Sexy_back
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 22. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Sexy_back » 22. Jul. 2008 18:59

Pol pa tega morda nihče ne ve, sicer bi po vsej vrjetnosti kdo to napisu ;) če ni blo tam odgovora to še ne pomeni da je treba kar novo temo odpret :wink:
Blondes have more fun
yosephine
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a yosephine » 22. Jul. 2008 19:10

Sorčy, sm nova-nisem vedla.
Uporabniški avatar
Sexy_back
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 22. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Sexy_back » 22. Jul. 2008 19:18

Ja sej ni panike, sam pač povem :D pa vrjetn veš s katero letalsko družbo greš in majo svojo spletno stran na kateri lahko dobiš vse potrebne podatke, for example: http://www.adria.si/sl/services.cp2?cid ... d=services
Blondes have more fun
Uporabniški avatar
račka
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 26. 7. 2007
Kraj: somewhere over the rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a račka » 22. Jul. 2008 19:36

no jz loh iz izkušenj povem k sm letela iz dunaja v kopenhagen pa sm presedla v dizeldorfu oz. whatever kokrkol se že napiše :D d je šla prtlaga posebi mi ni blo treba nč skrbet za prtlago...
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 22. Jul. 2008 22:16

Ja odvisno s katero družbo letiš. Večje, "boljše" poskrbijo za tvojo prtljago in ti ni treba skrbet do končne destinacije; če pa letiš z nizkocenovnimi prevozniki pa moraš prtljago še enkrat čekirat(oz., vsaj pri nekaterih).
Ne vem pa, kako je s "connecting flights", ko prestopaš - oz., vem za enga nizkocenovnega in ja, sem mogla sama po prtljago pa ven, pa še enkrat čekirat se, pa čez "rentgen" in vse to..
Sicer pa, kot ti je že blo rečeno, pejd na spletno stran družbe s katero letiš, take stvari morajo bit kje objavljene.
yosephine
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a yosephine » 23. Jul. 2008 7:41

Letim z Brussels Airlines. Sem že vse pogledala, (mogoče sem kej spregledala), ampak našla nisem nič. Bom še enkrat prečekirala malo in upam da bom našla.
Tudi zemljevida letališča nisem našla, kar mislim da bi kar moglo biti objavljen.
yosephine
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a yosephine » 23. Jul. 2008 7:53

Še eno informacijo potrebujem. In sicer-zdej sem prečekirala mojo karto.
A je to uredu da nimam nobenga določenga sedeža rezerviranega ali moram to sama postoriti? Če pa ne prosim za nek določen sedež me pa sami nekam posedejo?
Hvala!
Uporabniški avatar
astra_mb
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 25. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a astra_mb » 23. Jul. 2008 8:11

sama sem že nekaj preletela...pa nisem nikoli imela določenega sedeža..dobila sem samo t.i.flug coupon..ko sem se čekirala so mi tega zamenjali za karto...in sem tam dobila številko sedeža...pa sem 4x letela medocenasko, ostalo pa po evropi...je pa res, da je bila samo enkrat redna linija..ostalo so bili čarterji..ampak je bilo na redni enako...

od kod pa letiš?
...i still believe in your eyes...
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
yosephine
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a yosephine » 23. Jul. 2008 8:35

Letim iz Brnika. No, potem pa je najbrž res vse uredu. Hvala!
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 23. Jul. 2008 12:04

glede prtljage... vprašaj na brniku, ko se boš čekirala, ampak mislim, da ne bi smelo bit problema in boš čekirana do končne destinacije. drugače pa če ostaneš na letališču v bruslju v tranzitu, torej ne zapuščaš letališča, oziroma ne greš čez "mejno kontrolo" (ki je sicer na notranjih letih eu tak al tak ni več), ti tud čez rendgen ni treba. vsaj men ni blo treba, ko sem mela connecting flight.
*Gaja*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 25. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *Gaja* » 23. Jul. 2008 14:00

_patchouli_ napisal/-a:glede prtljage... vprašaj na brniku, ko se boš čekirala, ampak mislim, da ne bi smelo bit problema in boš čekirana do končne destinacije. drugače pa če ostaneš na letališču v bruslju v tranzitu, torej ne zapuščaš letališča, oziroma ne greš čez "mejno kontrolo" (ki je sicer na notranjih letih eu tak al tak ni več), ti tud čez rendgen ni treba. vsaj men ni blo treba, ko sem mela connecting flight.

Kaj je to? No, mene tudi nekaj zanima in sicer katere so večje letalske družbe znotraj Evrope in ali lahko izbereš s katero letalsko družbo boš potoval?
Uporabniški avatar
astra_mb
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 25. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a astra_mb » 23. Jul. 2008 15:03

vezni let je connecting flight...ja večjih družb je več..odvisno kam in od kje potuješ...normalno, da si lahko sam izbereš letalsko družbo...pol pač na njihovi strani pogledaš..ali pač potuješ s tistim, ki terminsko in cenovno najbolj ustreza...tako jaz ponavadi storim...
...i still believe in your eyes...
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....

Vrni se na Potovanja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov