Poljska
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
Prvi neprebran prispevek • 12 prispevkov
• Stran 1 od 1
- salmonela
- Sramežljivka
- Na forumu od: 29. 11. 2006
- Kraj: tu pa tam
czešć
no, mene pa zanima, če ima katera kaj izkušenj s Poljsko? Magiczný Kraków in Auschwitz sem si že ogledala, v začetku oktobra pa grem za nekaj dni v Varšavo...in me zanima, če veste za kakšen kraj, ki je oddaljen max 200km oz 3 ure z vlakom in je vreden ogleda? Bialystok, Lublin, Torun,...?
dobrodošla vsaka izkušnja in nasvet!

no, mene pa zanima, če ima katera kaj izkušenj s Poljsko? Magiczný Kraków in Auschwitz sem si že ogledala, v začetku oktobra pa grem za nekaj dni v Varšavo...in me zanima, če veste za kakšen kraj, ki je oddaljen max 200km oz 3 ure z vlakom in je vreden ogleda? Bialystok, Lublin, Torun,...?
dobrodošla vsaka izkušnja in nasvet!
- cukierek
- Sramežljivka
- Na forumu od: 4. 9. 2007
Dzien dobry!
Ponavadi samo berem ta forum, zdaj sem se pa registrirala, tebi na čast
Jaz sem bila samo v Krakovu (in Auschwitu-Oswiecimu, seveda), tako da ti ne znam odgovorit, me pa tudi mene zanima isto, če je že kdo bil v Varšavi in kje drugje na Poljskem?
Tudi jaz planiram en road-trip do Varšave pa še enkrat v Krakov, ker je res prelep (se strinjaš?) in še v Wroclaw-baje noro lepo mesto.
LP!
p.s. Študiraš poljščino?
Ponavadi samo berem ta forum, zdaj sem se pa registrirala, tebi na čast

Jaz sem bila samo v Krakovu (in Auschwitu-Oswiecimu, seveda), tako da ti ne znam odgovorit, me pa tudi mene zanima isto, če je že kdo bil v Varšavi in kje drugje na Poljskem?
Tudi jaz planiram en road-trip do Varšave pa še enkrat v Krakov, ker je res prelep (se strinjaš?) in še v Wroclaw-baje noro lepo mesto.
LP!
p.s. Študiraš poljščino?
- salmonela
- Sramežljivka
- Na forumu od: 29. 11. 2006
- Kraj: tu pa tam
ojla!
waaw, to pa je čast, da si se registrirala samo zaradi tega
ja, Krakow je res noro mesto!! tam sem tudi spoznala mojega dragega (ki sva dugače iz istega kraja) in sem še vedno z njim.. tako da je še to prispevalo k lepotam tega mesta
wroclaw je lep, praviš? no, mogoče se bom pa tja odpravla
aja, drugače pa študiram češčino
kaj ti poljščino?
lep - čeprav deževen - dan!
waaw, to pa je čast, da si se registrirala samo zaradi tega

ja, Krakow je res noro mesto!! tam sem tudi spoznala mojega dragega (ki sva dugače iz istega kraja) in sem še vedno z njim.. tako da je še to prispevalo k lepotam tega mesta

wroclaw je lep, praviš? no, mogoče se bom pa tja odpravla

aja, drugače pa študiram češčino

kaj ti poljščino?
lep - čeprav deževen - dan!
- lil' elizabeth
- Sramežljivka
- Na forumu od: 25. 11. 2007
poleti se odpravljam na Poljsk in mam par težav..
bila sem že v krakowu in zakopanah, kaj dlje pa ne. To je bil org. autobusni prevoz (faks), zdej bi nas šlo pa par kot backpacking varianta. ne vem, kako bi najhitreje in najceneje prišle do krakowa. letalo odpade, direktinih vlakov iz ljubljane pa ni. S katerega mesta bi se splačalo prestopati? od tam bi šle tudi naprej z vlakom, ampak to ni problem.
ful bi bla hvaležna, če bi katera delila svoje izkušnje z mano!
lp
bila sem že v krakowu in zakopanah, kaj dlje pa ne. To je bil org. autobusni prevoz (faks), zdej bi nas šlo pa par kot backpacking varianta. ne vem, kako bi najhitreje in najceneje prišle do krakowa. letalo odpade, direktinih vlakov iz ljubljane pa ni. S katerega mesta bi se splačalo prestopati? od tam bi šle tudi naprej z vlakom, ampak to ni problem.
ful bi bla hvaležna, če bi katera delila svoje izkušnje z mano!

-
miikena - Cosmofrik
- Na forumu od: 13. 11. 2004
Jz sem bla gor na izmenjavi, v enem manjšem mestecu kako urco stran od Krakowa. Na izmenjavi smo se mel itak super, ampak mi je bla tut Poljska kot taka dost všeč.
Krakow itak, čeprav smo ga bl na površno/na hitr ščekirali. Uno naše mestece je blo tut luštno .. En dan smo šli tut nekam "v hribe" v eno kočo, da smo si mal pokrajino ogledal, mal narave vidl. V Auschwitzu smo bli pa tut. Brr.
Je fajn gor, bo treba še kej tja čimprej (Varšavo pogledat, da ne bom mela sam varšavskega letališča ogledanga, Krakov še mal bolj konkratno pa še kej). Mava namen z enim latvijskim pobom z izmenjave enkrat en trip po Poljski narest, sam bomo vidl kdaj.
Če mate kake pocen variante za do gor prit naštudirane, se pa priporočam za info.

Krakow itak, čeprav smo ga bl na površno/na hitr ščekirali. Uno naše mestece je blo tut luštno .. En dan smo šli tut nekam "v hribe" v eno kočo, da smo si mal pokrajino ogledal, mal narave vidl. V Auschwitzu smo bli pa tut. Brr.
Je fajn gor, bo treba še kej tja čimprej (Varšavo pogledat, da ne bom mela sam varšavskega letališča ogledanga, Krakov še mal bolj konkratno pa še kej). Mava namen z enim latvijskim pobom z izmenjave enkrat en trip po Poljski narest, sam bomo vidl kdaj.
Če mate kake pocen variante za do gor prit naštudirane, se pa priporočam za info.

Listen to the energy within. Go confidently in the direction of your dreams. Live the life you've imagined!
- ejcka
- Sramežljivka
- Na forumu od: 20. 3. 2005
Zivjo,
Lani prvega maja smo imeli 10dnevni road trip po zahodnem delu Poljske. Iz SLO smo sli z avtom, tako da glede prevoza ne vem prav veliko (je pa en kolega sel v Krakow z vlakom, kar mislim da je tudi najcenejse varianta). Nasa pot je bila naslednja: Zakopane, Krakow, Auschwitz, Torun, Gdansk, Leba, Wroclaw in Kudowa Zdroj (ob češki meji).
Zame najbolj zanimivo in všečno mesto je bilo Gdansk, zraven pa Leba, poleg katerega je narodni park, v katerem so ob morju ogromne sipine.
V vasici Kudowa Zdroj imajo muzej igrač in pa naraven labirint iz skal.
Sicer te stvari niso v blizini Krakowa so pa defibitvno vredne obiska.
Lp
Lani prvega maja smo imeli 10dnevni road trip po zahodnem delu Poljske. Iz SLO smo sli z avtom, tako da glede prevoza ne vem prav veliko (je pa en kolega sel v Krakow z vlakom, kar mislim da je tudi najcenejse varianta). Nasa pot je bila naslednja: Zakopane, Krakow, Auschwitz, Torun, Gdansk, Leba, Wroclaw in Kudowa Zdroj (ob češki meji).
Zame najbolj zanimivo in všečno mesto je bilo Gdansk, zraven pa Leba, poleg katerega je narodni park, v katerem so ob morju ogromne sipine.
V vasici Kudowa Zdroj imajo muzej igrač in pa naraven labirint iz skal.
Sicer te stvari niso v blizini Krakowa so pa defibitvno vredne obiska.
Lp
- diva_
- Sramežljivka
- Na forumu od: 12. 7. 2004
Hej!
Tudi jaz grem letos julija na Poljsko,natančneje v Poznan. Pa me zanima kako je kaj s prevozom,je že kdo bil/potoval tam v bližini?
Gledala sem namreč različne variante pa ne vem...nič kaj ne zgleda preveč super...Letalo odpade, avto tud,ker potujem sama (sicer je le 10ur vožnje),z vlakom pa bi naj bilo okrog 20 ur vožnje?!? Je šel kdo s to varianto in ima izkušnje (kje se prestopa,kakšne so cene,...)??
Za vsako informacijo glede prevoza tja bi bila zelo hvaležna.
Tudi jaz grem letos julija na Poljsko,natančneje v Poznan. Pa me zanima kako je kaj s prevozom,je že kdo bil/potoval tam v bližini?
Gledala sem namreč različne variante pa ne vem...nič kaj ne zgleda preveč super...Letalo odpade, avto tud,ker potujem sama (sicer je le 10ur vožnje),z vlakom pa bi naj bilo okrog 20 ur vožnje?!? Je šel kdo s to varianto in ima izkušnje (kje se prestopa,kakšne so cene,...)??
Za vsako informacijo glede prevoza tja bi bila zelo hvaležna.
Smej se danes, jutri bo še slabše!
-
Next.road - Sramežljivka
- Na forumu od: 30. 10. 2009
živjo!
Avgusta mam plan obiskat Poljsko.
Kraje ste v tej temi precej lepo opisale in naštele
in si bom šla definitivno ogledat, ... glede na to da grem za en teden.
(brat gre skakat v zakopane, tačas pa grem jaz malo naokol) ...
In me zanima, kako najcenej pridet do gor, in pa kako se prevažat znotraj države
(bus, vlak, letalo? )
Avgusta mam plan obiskat Poljsko.
Kraje ste v tej temi precej lepo opisale in naštele
in si bom šla definitivno ogledat, ... glede na to da grem za en teden.
(brat gre skakat v zakopane, tačas pa grem jaz malo naokol) ...
In me zanima, kako najcenej pridet do gor, in pa kako se prevažat znotraj države

Life's journey is not to come at the grave in a well preserved body but rather to skid in sideways, totally worn out, shouting: '' Holly shit, what a ride!
- GeorgeConstanza
- Sramežljivka
- Na forumu od: 16. 4. 2007
V primeru da nimate možnosti potovati z avtom po Poljski, je definitivno najboljša varianta vlak. Imajo razvejano mrežo železnic in vlaki so res zelo poceni. Zna pa biti potovanje z vlakom po Poljski precej neudobno - stari vlaki in vagoni + stalna popravila prog, ki zelo upočasnijo hitrost potovanja.
...ampak se splača.
LP
...ampak se splača.
LP
-
Next.road - Sramežljivka
- Na forumu od: 30. 10. 2009
Potem je najbolš da kupim kar interrail one country za Poljsko.
Ma, te stari vagoni pa to, ... to ni problem, je vse skup še ena dogodiuščina
Ma, te stari vagoni pa to, ... to ni problem, je vse skup še ena dogodiuščina

Life's journey is not to come at the grave in a well preserved body but rather to skid in sideways, totally worn out, shouting: '' Holly shit, what a ride!
- GeorgeConstanza
- Sramežljivka
- Na forumu od: 16. 4. 2007
Meni je tudi bila dogodivščina najprej. Potem mi je pa postalo rahlo neugodno v prenatrpanih vagonih stati par uric na "hodniku", oz. se stiskati v polnem kupeju z "zanimivimi" karakterji (pijančki, nevzgojeni mulci itd).
Zdaj ko grem z vlakom, ne grem več na najcenejšo varianto, zdaj raje plačam več pa je vsaj udobno
Glede na to, da na vseh potovanjih rad opazujem okolico, je to na Poljskem izjemno dolgočasno. Pokrajina je vedno ista, ne glede na to kje si. Imam pa letos poleti preverit vzhod Poljske. Upam da ne z vlakom
Zdaj ko grem z vlakom, ne grem več na najcenejšo varianto, zdaj raje plačam več pa je vsaj udobno

Glede na to, da na vseh potovanjih rad opazujem okolico, je to na Poljskem izjemno dolgočasno. Pokrajina je vedno ista, ne glede na to kje si. Imam pa letos poleti preverit vzhod Poljske. Upam da ne z vlakom

Prvi neprebran prispevek • 12 prispevkov
• Stran 1 od 1
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov