navigacijski sistemi - gps pa to...
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
mash@ - Komunikatorka
- Na forumu od: 15. 2. 2007
- Kraj: ljubljana
hej, tkole če greš z avtom kaj naokoli - nemčija, avstrija, italija pa tudi hrvaška, je fino met kakšen navigacijski sistem. V glavnem jaz sem si ga enkrat izposodla in mi je blo čist simpl najdit garažno hišo al pa halo kjer je bil koncert. Ma pa seveda drug čar če se kje izgubiš in kaj novega odkriješ - sam morš met velik časa. Zdej sem zasledila, da bo pri Mobitelu čez poletje uporabljat M navigator, kao ful ceneje kot drgač in to lahk tud uporabiš kot za v avtu al pa če hodiš kje po Barceloni in išče nek hud kafič. Kaj vi mislte o teh novodobnih vodičih/zemljevidih?
- roladka
- Sramežljivka
- Na forumu od: 4. 6. 2007
- Kraj: gorenjska
Men osebno je ta gps odličen, ful sem navdušena nad njim kler res težko zgrešiš kaj..lepo napišeš(natipkaš) naslov in hišno številko, pa te pripelje pred tisto hišo..res hudo.
Če se slučajno zaklepetaš s kom v avtu, te pa le ta spomne da moraš npr čez 100 m zavit desno, piše po keri ulici se pelješ, kje je najbližja gostilna, bencinski servis..waaau
Postopoma te pa toliko zasvoji, da če kdaj ostaneš brez njega-si kar malce zmeden, ne poznaš okolice in vsega, ker si tolk navajen vsega tega..
Če bi kdaj mela preveč financ, bi si ga verjetno omislila, da je v njem zajeta skoraj vsa Evropa, ne samo Slo in okoliške države, sam je pa vprašanje kdaj bom mela preveč keša da to nabavm, ker tolk pocen pa spet ni
Če se slučajno zaklepetaš s kom v avtu, te pa le ta spomne da moraš npr čez 100 m zavit desno, piše po keri ulici se pelješ, kje je najbližja gostilna, bencinski servis..waaau
Postopoma te pa toliko zasvoji, da če kdaj ostaneš brez njega-si kar malce zmeden, ne poznaš okolice in vsega, ker si tolk navajen vsega tega..
Če bi kdaj mela preveč financ, bi si ga verjetno omislila, da je v njem zajeta skoraj vsa Evropa, ne samo Slo in okoliške države, sam je pa vprašanje kdaj bom mela preveč keša da to nabavm, ker tolk pocen pa spet ni
-
roxy* - Kofetarica
- Na forumu od: 27. 2. 2005
Ma ful prav pride, sploh če greš v drugo državo, ker te itak pripelje točno kamor želiš. Pa tudi tukaj pri nas pride prav. Sploh če recimo v kakšnem drugem kraju iščeš npr restavracijo - noter dobiš tud telefonsko številko, da recimo pokličeš, če je prosto. Pa če iščeš karkoli, bankomat, bencinsko, karkoli. Ko se ga navadiš, je res nepogrešljiv.
-
Tryanna - Debatorica
- Na forumu od: 30. 1. 2007
Ja res je super in posvoje me je malce strah, da bi postala odvisna od njih. Na telefonu sem ga poskusila (doma sem "sunila" gsp sprejemnik za mobitel) in je prav tako zelo dobro opravil svoje delo.
Glede na to, da so gps-i kar dragi, je varianta prek telefona superca. Če ga slučajno rabiš vzameš enodnevno uporabo in dejansko so stroški minimalni.
Glede na to, da so gps-i kar dragi, je varianta prek telefona superca. Če ga slučajno rabiš vzameš enodnevno uporabo in dejansko so stroški minimalni.
- Kosmo_s_Kjem
- Komunikatorka
- Na forumu od: 1. 6. 2007
Menda želijo razviti tudi evropsko različico, z lastnimi sateliti..to bi blo še bolš od GPSa...Galileo bi naj bi se klical (30 satelitov).
GPS je ameriški, GLONASS je ruski, kitajci pa mislijo razvit svojega ki bi sprejemal signale GPSa (najmanj 24 satelitov) in GLONASSa (24 satelitov). Beidou naj bi se projekt klical (35 satelitov).
Samo informativno.
GPS je ameriški, GLONASS je ruski, kitajci pa mislijo razvit svojega ki bi sprejemal signale GPSa (najmanj 24 satelitov) in GLONASSa (24 satelitov). Beidou naj bi se projekt klical (35 satelitov).
Samo informativno.
-
inchy84 - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 10. 11. 2004
- Kraj: Trbovlje
Midva sva GPS za foro uporabla na poti z morja nazaj
Dala sva vn vse plačljive ceste, izbrala sva najhitrejšo pot pa še par stvari ...
No in midva se peljeva (ker sva dala vse plačljive ceste vn sva se vozila po takih ulicah da kr ni res)! Pa tko že vidva znak za SLO in ker je bla tm avtocesta seveda GPS pravi čez ...metrov zavitje desno (no slovenija je bila na levo) jst sm misla da bom umrla od smeha in gremo nazaj ... no pol končno se po nevem kokem času obrneva nazaj in greva čez nek center mesta in prideva koooončno na Slo mejo.
No sicer je tole zelo praktična zadevica sam ker sva midva dala tok omejitev kako naj prideva do cilja je pot trajala kr precej časa kot bi navadno
Dala sva vn vse plačljive ceste, izbrala sva najhitrejšo pot pa še par stvari ...
No in midva se peljeva (ker sva dala vse plačljive ceste vn sva se vozila po takih ulicah da kr ni res)! Pa tko že vidva znak za SLO in ker je bla tm avtocesta seveda GPS pravi čez ...metrov zavitje desno (no slovenija je bila na levo) jst sm misla da bom umrla od smeha in gremo nazaj ... no pol končno se po nevem kokem času obrneva nazaj in greva čez nek center mesta in prideva koooončno na Slo mejo.
No sicer je tole zelo praktična zadevica sam ker sva midva dala tok omejitev kako naj prideva do cilja je pot trajala kr precej časa kot bi navadno
Somebody save me
I don't care how you do it
Just save, save me
Come on
I've been waiting for you
I don't care how you do it
Just save, save me
Come on
I've been waiting for you
-
_kocka_ - Komunikatorka
- Na forumu od: 5. 2. 2006
- Kraj: Dolenjska
Men je pa GPS zakon in dokaj natancen. Pa hudo smesno mi je ko se zacne zenski glas razburjat, ce ne upostevas navodila Mogl bi dat notr ksne bl zabavne stavke.... Npr. Live the car and shot yourself
Življenje je potovanje, ne smer. Nosi udobne čevlje.
-
mash@ - Komunikatorka
- Na forumu od: 15. 2. 2007
jah jest sem se tud enkrat smejala v avtu, ker na poti čez Avstrijo do Nemčije nekej ceste popravljajo in je ženska skos težila, da vozimo po netlakovanem cestišču in "preračunavam"...
- CoverGirl007
- Sramežljivka
- Na forumu od: 11. 7. 2007
Kot sem že nekje omenla, se s fantom odpravljava po Evropi....
in bi si rada nabvla tale GPS, sam trenutno nimava lih denarja..
pa sm vidla da je mash@ napisala da si ga je nkeje izposodila...
a to se kje da, npr. v kakšnem podjetju?
Al je kdo tko dobrosrčen na forumu, da ga ima, pa ga lohk za 1 mesec pogreši - posodi?!?!
Lp
in bi si rada nabvla tale GPS, sam trenutno nimava lih denarja..
pa sm vidla da je mash@ napisala da si ga je nkeje izposodila...
a to se kje da, npr. v kakšnem podjetju?
Al je kdo tko dobrosrčen na forumu, da ga ima, pa ga lohk za 1 mesec pogreši - posodi?!?!
Lp
- @smrketka@
- Debatorica
- Na forumu od: 13. 10. 2006
ej ta gps zna pridt res prav. če se ful voziš naokol je to skor nujna investicij, no pa sj sploh ni tolk drago, če šteješ kolk časa in živcev zgubiš če se izgubiš. mi ko smo šli v nemčijo na nek sejem, smo bli že kr dost pozni in itak se nam sanjal ni ket bomo prespal.smo sam u garmina vtipkal kje naj nam išče prenočišče je izpisal prenočišča zraven telefonske številke in smo lepo poklical.
sem prepričana da brez garmina tud prbližn nebi tolk hitr najdl ket bi spal ker bi se prej 100x zgubil tud sanjal se nam ne bi ket sploh iskat za spat. u glavnm še dons sm vesela da smo to mel s sabo.
tko da to je res stvar k se ti ful splača kupit če se velik voziš
sem prepričana da brez garmina tud prbližn nebi tolk hitr najdl ket bi spal ker bi se prej 100x zgubil tud sanjal se nam ne bi ket sploh iskat za spat. u glavnm še dons sm vesela da smo to mel s sabo.
tko da to je res stvar k se ti ful splača kupit če se velik voziš
-
artie - Komunikatorka
- Na forumu od: 10. 8. 2007
Ma dost bolj sproščen si lahk v avtu, pa še za bencinske ti pove, kar moji prijatljci, ki je skoz bolj al manj na nuli prav pride. Drgač sem pa uporabljala Mobitelov m>navigator ampak sam po Sloveniji in moram rečt da se je super obneso. Naj bi delal tud v tujini, ampak ne vem kako je s stroški pa natančnostjo.
- Tiavanna
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 29. 10. 2005
Mi mamo tut Garmin in je res ful uporabna zadeva. Zaenkrat smo ga uporabljali samo po Italiji, za Slovenijo pa pravijo, da je bolj slabo pokrita oz. da so pokrita sam večja mesta, pa še to ne povsod. Pa baje obstaja ful različnih glasov, ki jih lahko naložiš gor, med drugim tut Michael Palin (iz Monthy Phytona).
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov