slovenski pisatelji
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda
-
napolitanka+cosmo - Sramežljivka
- Na forumu od: 4. 10. 2004
No, kateri se vam dopadejo? Kateri slovenski pisatelji se vam zdijo najboljši, katera knjiga vas je tako očarala in zakaj?
-
Tigi - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 1. 2005
- Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...
No men je bla zelo vredu knjiga od Kersnik-a Testament. Drugač sp pa še nekateri pisatelji zlo vredu.
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
-
ANSAF - Debatorica
- Na forumu od: 22. 12. 2004
- Kraj: ljubljana
Fitz-Kunc mi je dobra, pa Aksinja Kermauner (Hiancinta Novak), potem pa kaksni klasiki slovenski, ki smo jih brali v soli.... zadnje case zelo malo berem knjige od slov.pisateljev
A friend is someone who lets you have total freedom to be yourself
- Mr Mojo Risin' -
- Mr Mojo Risin' -
-
girlie - Kofetarica
- Na forumu od: 17. 9. 2005
- Kraj: Ljubljana
Men je Svetlana Makarovič zelo dobra, sploh Teta Magda me je tooook nasmejala.
Pa Jalenovi Bobri so tud zanimivi. Od mlajših mi je pa ful všeč Nejka Omahen, sploh Dež je neverjetno dobra za njeno takratno starost. 

Let the good times roll.
-
kiki* - Debatorica
- Na forumu od: 4. 6. 2005
- Kraj: na eni zvezdici
Jst mam zlo rada Cankarjeva dela, pa Dogodek u mestu Gogi mi je res neki posebnega...Svaka čast Grumu za to delo... Drugač mam pa rada poduhovljene knjige kar jih pa slovenski pisatelji očitno ne zmorejo...pa kakšne fashion knjige tud še nism zasledila slovenske... mal so omejeni... Najbrž je Vesna Milek še najbolj drzna kar se pisanja tiče z njenimi forami...žalostno
-
ANSAF - Debatorica
- Na forumu od: 22. 12. 2004
- Kraj: ljubljana
ninc napisal/-a:trenutno: Andrej Subic: Fužinski bluz + predstava v Drami
to me se caka, ko si abonmajci ogledajo predstavo v drami, pol lahko pricakujem boljse sedeze....
knjige pa tudi nikol ne dobim

Girlie: jojjjjj, Bobri .... vsak le sem jih na morje vlacla, pa noben let prebrala ... mam en odpor do njih ...
A friend is someone who lets you have total freedom to be yourself
- Mr Mojo Risin' -
- Mr Mojo Risin' -
-
Maychy - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 30. 6. 2004
- Kraj: Se selim...
Od slovenskih sta me konec OŠ fascinirala edino Ingolič (Gimnazijka, Mladost na stopnicah) in pa Zorman (V sedemnajstem), potem pa sem Slovence (na žalost) nekak nehala brat. Po svoje je škoda, ampak mislim, da slovenske knjige, ah kaj, tudi knjige v slovenščini nism prebrala od mature dalje. 

--- Evil Is Just A Point Of View ---
--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
-
kr.ena - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 9. 2005
Maja Novak. Cankarjeva proza (ne drame), ker ima tak poetičen jezik, da sploh ni važna vsebina, ampak uživam v samem tekstu. Ivo Zorman ima tudi tak tipičen stil jezika, ki mi je všeč.
Se bom še kakšnega spomnila...
Ups, na pesnike sem pozabila.... Marko Pavček, Alojz Gradnik- malo patetičen, ampak tisti Eros Tanatos me čisto zadene.
Pa Prešeren- recimo Soneti nesreče....
Se bom še kakšnega spomnila...
Ups, na pesnike sem pozabila.... Marko Pavček, Alojz Gradnik- malo patetičen, ampak tisti Eros Tanatos me čisto zadene.
Pa Prešeren- recimo Soneti nesreče....
- FemmeFatal
- Kofetarica
- Na forumu od: 24. 11. 2004
Najboljsa slovenska knjiga mi je bila Na Irskem od Branka Gradisnika, ker si nisem mogla pomagat, da se ne bi naglas smejala. Sicer pa, priznam, Slovence premalo berem.
Med pesniki pa je se vedno zmagovalec Preseren, s svojo zadnjo zbirko pred smrtjo mu sledi Mila Kacic, najljubsa pesem pa je Gregorciceva Hajdukova oporoka.
Med pesniki pa je se vedno zmagovalec Preseren, s svojo zadnjo zbirko pred smrtjo mu sledi Mila Kacic, najljubsa pesem pa je Gregorciceva Hajdukova oporoka.
-
Mimi_M - Cosmopsiho
- Na forumu od: 24. 11. 2005
- Kraj: Primorska
Spomnim se, da sem v obdobju, ko smo imeli to snov za izpit, dobesedno požirala dela Josipa Jurčiča vsa po vrsti!! Ful sem uživala v tistih zgodbah.
No, od danes naprej pa bo moja pretežna zaposlitev proza Miha Mazzinija, saj je to tema moje diplome.
Ful rada sem prebirala tud Zorana Hočevarja, ma to se tok narežiš naglas zraven, da je joj!!
Tudi Desa Muck ni od muh..
No, od danes naprej pa bo moja pretežna zaposlitev proza Miha Mazzinija, saj je to tema moje diplome.

Ful rada sem prebirala tud Zorana Hočevarja, ma to se tok narežiš naglas zraven, da je joj!!

Tudi Desa Muck ni od muh..
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov