Postrežba v gostilni, restavraciji
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda
Prvi neprebran prispevek • 13 prispevkov
• Stran 1 od 1
- kalanhoja
- Kofetarica
- Na forumu od: 28. 7. 2008
- Kraj: Ljubljana
Mene zanima kaj storite, če v neki restavraciji, kafiču,... 20 minut čakate, da nekdo od natakarjev pride do vas, in vas končno vpraša kaj želite. Naj omenim, da je ta polžja počasnost zaradi nezainteresiranja do dela, zafrkavanja za pultom, nepozornosti, nepazljivosti in ne zaradi preobilice dela.
Vse pogosteje se mi to dogaja, da nenormalno dolgo časa čakam na postrežbo in potem že ni več časa, da bi v miru popila kavico kot sem načrtovala. Dogaja se tudi, da dobim drugo kot naročim, da ne dobim vsega, da je napačno zaračunano na računu,...
Pa vi?
Vse pogosteje se mi to dogaja, da nenormalno dolgo časa čakam na postrežbo in potem že ni več časa, da bi v miru popila kavico kot sem načrtovala. Dogaja se tudi, da dobim drugo kot naročim, da ne dobim vsega, da je napačno zaračunano na računu,...
Pa vi?
- sirova štručka
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 9. 12. 2009
...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 22:07, skupaj popravljeno 1 krat.
-
Fay - Kofetarica
- Na forumu od: 3. 2. 2010
Jaz vedno rečem, da naj se malo zmigajo... Ne bi rekla, če bi bil pozen pri naročilu zaradi gužve. Torej ko natakarja ni,jaz pa imam le urco časa za kavico,stopim do pulta in rečem, da bi rada naročila in če lahko prosim pride nekdo.In potem pri naročilu rečem, da če lahko pohiti, ker se mi mudi in sem že dosti čakala...
če pa mi narobe zaračunajo, ali na računu kaj ne štima, pičim nazaj, če je le čas...
se je pa že večkrat zgodilo, da nisem dobila stvari, ki sem jo naročila. In nažalost si je tisti sam naredil delo, ker če sem prišla na kavo z mlekom, nebom pila navadne kave
Sem še kar zahtevna...
če pa mi narobe zaračunajo, ali na računu kaj ne štima, pičim nazaj, če je le čas...
se je pa že večkrat zgodilo, da nisem dobila stvari, ki sem jo naročila. In nažalost si je tisti sam naredil delo, ker če sem prišla na kavo z mlekom, nebom pila navadne kave

Sem še kar zahtevna...
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
Pišeš kot da se ti to stalno dogaja..? (Upam, da ne, sicer bi rekla, da je problem v tebi..)kalanhoja napisal/-a:Mene zanima kaj storite, če v neki restavraciji, kafiču,... 20 minut čakate, da nekdo od natakarjev pride do vas, in vas končno vpraša kaj želite. Naj omenim, da je ta polžja počasnost zaradi nezainteresiranja do dela, zafrkavanja za pultom, nepozornosti, nepazljivosti in ne zaradi preobilice dela.
Pa vi?
Jah, nič, pa zamenjat lokal/restavracijo, pa saj niso povsod in vsi taki lenobni.
- sirova štručka
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 9. 12. 2009
...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 22:07, skupaj popravljeno 1 krat.
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
Lahko povem iz lastnih izkušenj. V "mojem" lokalu je tako, da je prostor tako razbit, da se enostavno zgodi, da koga spregledam, ko pride in sploh ne vem, da je tam. In potem pač čaka, dokler tega ne ugotovim
V takem primeru je bolj smiselno, da se prepričaš, da te je kelnar videl, kot pa da se razburjaš. In če ima vsaj trohec bontona, se bo opravičil, ker si ga čakala.
Če pa ne sediš ravno v nekem najtemnejšem kotu, kjer te natakar ne vidi, ampak te pač gleda od šanka in ignorira, ga pa pošlji v tri krasne in pojdi drugam. Če si bolj žleht sorte, ga lahko spotoma še vprašaš, kdaj je šef v lokalu, ker se želiš pritožit. Samo potem ne več hodit tja na kavo
Meni grejo sicer tudi na živce arogantni in nesramni natakarji. Pismo, če dam evro in pol za kavo, to pomeni, da plačam tudi postrežbo. Korektno in prijazno postrežbo, ne pa namrgodenega obraza, ropotanja s kozarci in počasnosti. Pa pozdravi tudi lahko, ali pa vsaj odzdravi, če mu rečem živjo.

V takem primeru je bolj smiselno, da se prepričaš, da te je kelnar videl, kot pa da se razburjaš. In če ima vsaj trohec bontona, se bo opravičil, ker si ga čakala.
Če pa ne sediš ravno v nekem najtemnejšem kotu, kjer te natakar ne vidi, ampak te pač gleda od šanka in ignorira, ga pa pošlji v tri krasne in pojdi drugam. Če si bolj žleht sorte, ga lahko spotoma še vprašaš, kdaj je šef v lokalu, ker se želiš pritožit. Samo potem ne več hodit tja na kavo

Meni grejo sicer tudi na živce arogantni in nesramni natakarji. Pismo, če dam evro in pol za kavo, to pomeni, da plačam tudi postrežbo. Korektno in prijazno postrežbo, ne pa namrgodenega obraza, ropotanja s kozarci in počasnosti. Pa pozdravi tudi lahko, ali pa vsaj odzdravi, če mu rečem živjo.
Prvi neprebran prispevek • 13 prispevkov
• Stran 1 od 1
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov