Ali kupujete knjige?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda
-
shiva* - Debatorica
- Na forumu od: 20. 6. 2007
Si knjige sposojate v knjižnjici ali jih kupite?
Jaz si sposodim predvsem romane in knjige ki jih potrebujem za šolo. Književnost npr.
Zelo rada pa kupujem kakšne priročnike, predvsem kuharske knjige, knjige z nasveti o prehranjevanju in o oblikovanju telesa (z vajami), knjige z nasveti o življenju in duhovne knjige. Pa mogoče kakšne potopise in knjige o državah.
Jaz si sposodim predvsem romane in knjige ki jih potrebujem za šolo. Književnost npr.
Zelo rada pa kupujem kakšne priročnike, predvsem kuharske knjige, knjige z nasveti o prehranjevanju in o oblikovanju telesa (z vajami), knjige z nasveti o življenju in duhovne knjige. Pa mogoče kakšne potopise in knjige o državah.
I walk these roads with grace
And I'll wave with you behind me
With a new smile on my face
Cause I'm walking in new shoes now
I got a new song to sing!
And I'll wave with you behind me
With a new smile on my face
Cause I'm walking in new shoes now
I got a new song to sing!
- Frenkie
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 4. 2. 2006
- Kraj: Ljubljana
Jaz imam kar dosti kupljenih knjig. Sovražim knjižnice, ker se nikoli ne držim roka vrnitve... in zato imam v vsaki knjižnici najmanj 30 € zamude
Sploh tiste knjige v katere večkrat pokukam mi na pamet ne pride, da bi si jih sposojala, ampak grem raje direkt v knjigarno in jo kupim.
Do sedaj mi nikoli ni bilo žal odšteti denarja za knjigo.
Večinoma berem kakšne poljudno znanstvene knjige, katere ti še kasneje lahko dosti nucajo. Če bi pa brala kakšne romane jih pa seveda ne bi kupovala, ker jih je preveč - ampak na splošno me tovrstne zvrsti knjig nikoli niso preveč zanimale.
Sploh tiste knjige v katere večkrat pokukam mi na pamet ne pride, da bi si jih sposojala, ampak grem raje direkt v knjigarno in jo kupim.
Do sedaj mi nikoli ni bilo žal odšteti denarja za knjigo.
Večinoma berem kakšne poljudno znanstvene knjige, katere ti še kasneje lahko dosti nucajo. Če bi pa brala kakšne romane jih pa seveda ne bi kupovala, ker jih je preveč - ampak na splošno me tovrstne zvrsti knjig nikoli niso preveč zanimale.
-
kr.ena - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 9. 2005
Kupujem. Recimo v povprečju kakih 10-15 knjig na leto, predvsem romane. Kupim romane znanih avtorjev, za katere vem, da mi bodo všeč, kakšne uspešnice, o katerih se veliko govori in nočem čakat pol leta, da pridem v knjižnici na vrsto, velikokrat pa kupim kakšno knjigo, ki sem jo že prebrala in me je tako navdušila, da jo hočem imeti doma.
Pred leti sem kupila tudi celo zbirko Vrhunci stoletja, ki je izhajala ob časopisu Delo in slovenske romane s časopisom Dnevnik.
Pred kratkim sem pa izpopolnila zbirko SSKJ-ja v 15 delih (izhajalo je z Dnevnikom).
Ja, za knjige mi ni nikoli škoda denarja.
Pred leti sem kupila tudi celo zbirko Vrhunci stoletja, ki je izhajala ob časopisu Delo in slovenske romane s časopisom Dnevnik.
Pred kratkim sem pa izpopolnila zbirko SSKJ-ja v 15 delih (izhajalo je z Dnevnikom).
Ja, za knjige mi ni nikoli škoda denarja.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
da l čovek išta rešava
-
ryu10kyu - Cosmofrik
- Na forumu od: 14. 6. 2005
- Kraj: Sonce
Jaz sem včasih ful kupoval knjige..na mesec vsaj dve...pa še v klub sem bil včlanjen...potem so se mi pa začele nabirati...in prah gor bil...posojal sem jih pa nikoli nazaj dobil.
Tako da zdaj hodim v knjižnico in si jih tam sposojam...vzamem jih ene 8-10 komadov naenkrat in čakam da kakšna žrtev k meni na obisk pride potem da mi jih pomaga nazaj nesti
Čeprav zdaj nimam več napadov branja ene pol leta se mi zdi...ponavadi pozimi me prime...zdaj so druge bolj pametne stvari za delati...kot recimo v nedeljo popoldne viseti na cosmotu
Tako da zdaj hodim v knjižnico in si jih tam sposojam...vzamem jih ene 8-10 komadov naenkrat in čakam da kakšna žrtev k meni na obisk pride potem da mi jih pomaga nazaj nesti
Čeprav zdaj nimam več napadov branja ene pol leta se mi zdi...ponavadi pozimi me prime...zdaj so druge bolj pametne stvari za delati...kot recimo v nedeljo popoldne viseti na cosmotu
Žene so zato, da jih ljubimo, ne pa da bi jih razumeli. Oscar WILDE
- floribunda
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 2. 2007
sem redna obiskovalka dveh knjiznic, kjer jim potem zaradi zamud zmeraj dnar pustim....
knjige kupujem v antikvariatu, zdej sem pokupla pol tachnove stojnice na kongrescu. predvsem si kupujem knjige o dizajnu, obvezno v angleščini, ker so ponavadi ceneje.
knjige kupujem v antikvariatu, zdej sem pokupla pol tachnove stojnice na kongrescu. predvsem si kupujem knjige o dizajnu, obvezno v angleščini, ker so ponavadi ceneje.
-
kr.ena - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 9. 2005
Če bi jaz kupila vse, kar preberem, bi tudi bankrotirala (moje povprečje je vsaj 2 romana na teden).
Zato sem včlanjena v dve knjižnici, od koder vsake 3 tedne privlečem goro knjig, vmes pa še kakšno kupim.
Zato sem včlanjena v dve knjižnici, od koder vsake 3 tedne privlečem goro knjig, vmes pa še kakšno kupim.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
da l čovek išta rešava
-
kepka - Cosmofrik
- Na forumu od: 24. 10. 2004
Zal bolj malo berem lahkotnega ctiva v zdanjem casu, tako da ponavadi nahitro v knjiznici preverim, ce je kaj zanimivega, da bi kupovala leposlovje pa ne.
Ze prirocniki, ki si jih kupim stanejo prevec, sploh ker jih vecino prek MK na Amazonu kupujem, ker se jih pri nas ne dobi. No ja, ce se le da poskusim dobit elektronsko verzijo.
Ze prirocniki, ki si jih kupim stanejo prevec, sploh ker jih vecino prek MK na Amazonu kupujem, ker se jih pri nas ne dobi. No ja, ce se le da poskusim dobit elektronsko verzijo.
Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov