Jane Austen: Prevzetnost in pristranost
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda
-
Coco. - Sramežljivka
- Na forumu od: 28. 10. 2007
No upam da takšne teme še ni bilo.
Zanima me, kakšno mnenje imate o tej knjigi/filmu. Vam je všeč? Zakaj?
Meni je knjiga zelo všeč, filma pa si nažalost še nisem pogledala.
Temo odpiram zato, ker me zanima vaše mnenje in ker bom imela predstavitev te knjige tudi v šoli. Zato rabim čim več gradiva, med drugim tudi mnenje drugih.
Zanima me, kakšno mnenje imate o tej knjigi/filmu. Vam je všeč? Zakaj?
Meni je knjiga zelo všeč, filma pa si nažalost še nisem pogledala.
Temo odpiram zato, ker me zanima vaše mnenje in ker bom imela predstavitev te knjige tudi v šoli. Zato rabim čim več gradiva, med drugim tudi mnenje drugih.
• I was standing in the park wondering why frisbees get bigger as they get closer. Then it hit me. •
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
Uhh..
To se je pri nas doma pregledalo vsaj 10x - včasih je obstajala nadaljevnka(kjer je g.Darcy-ja igral g.Darcy od Bridget Jones
)..moja mami bla nora na to. Jz sem tud dosti gledala, knjige nisem (še) prebrala, bom pa verjetno enkrat, ne bi blo slabo; ker zgodba sama mi je pa všeč in postavljena v tak čas in kraj, kjer bi jz sebe vidla, prav nekje v vlogi Lizzie mogoče.
Všeč mi je tud lik očeta, tam med samimi puncami..sploh v nadaljevanki je prav posrečen, tak, rahlo "copatast", da tko rečem, s precej močno&ukazovalno ženo.

-
kepka - Cosmofrik
- Na forumu od: 24. 10. 2004
Knjiga je klasika in super. Priporocam seveda original, ne slovenskega prevoda. Film je bil pa men popolnoma neprepricljiv, prav tako igralci (pa tisto tekanje po zamegljenem polju na koncu je cist prevec), ceprav ima dobre ocene: http://www.imdb.com/title/tt0414387/. Dosti boljsa je bila serija, ki jo je omenila ze purple_rain.
Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away.
-
kr.ena - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 9. 2005
Filma se ne spomnim, da bi gledala, nadaljevanko pa in mi je bila všeč. Ko jo bodo naslednjič ponavljali, bom verjetno spet gledala
Od filmov sem gledala Razsodnost in rahločutnost.
Knjigi sem prebrala obe, pa tudi Emmo, se mi zdi. Ja, čisto luštna je Jane Austen za brat ...

Od filmov sem gledala Razsodnost in rahločutnost.
Knjigi sem prebrala obe, pa tudi Emmo, se mi zdi. Ja, čisto luštna je Jane Austen za brat ...
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
-
AlexisOnFire - Sramežljivka
- Na forumu od: 7. 4. 2007
Knjiga spada med mojih top 3, prebrala sem jo že 4x in me vsakič znova prevzame. Filmska različica s Keiro Knightley v vlogi Elizabeth pa je za moje pojme zelo precenjena. Mini serija od BBC z Colin Firthom pa je res vredna ogleda in priporočam vsakomur, ki mu je všeč knjiga ali pa film Bridget Jones 

-
kepka - Cosmofrik
- Na forumu od: 24. 10. 2004
Mahagonij napisal/-a:Konstatni prizori nabiti s custvi in tone nekega okolisenja. Se nikol vidu nadaljevanke, ki bi bila tako samo za zenske. Je pa zanimiv tudi za moske, shows what makes you tick, girls
Deluje samo, ce si Colin Filth, un Matthew Macfadyen je cisto sluzast.

Knjiga je seveda boljsa in se ne bi mogla strinjat, da je to literatura za zenske. To je tko, kot da bi rekli, da je Do Androids dream of electric sheep? samo za fante, ker je sci-fi.
Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away.
-
Ice_cofee - Sramežljivka
- Na forumu od: 4. 7. 2007
- Kraj: Ljubljana
Super film, knjiga še bolj. Se morš pa kar precej poglobit, da si zapomniš vse povezave med sorodniki in plemiči in ljubimci
Enako pri razsodnost in rahločutnost, ki se od tele ne razlikuje kej preveč.

Največja sreča življenja je vedenje, da smo ljubljeni;ljubljeni zaradi sebe-ali bolje, ljubljeni kljub sebi.
-
Sweet Princess - Kofetarica
- Na forumu od: 11. 12. 2007
- Kraj: Ljubljana
Čisto navdušena. Jaz sem najprej gledala film (je kakšno leto kar je bil u kinu, ne?); Tako sem bla navdušena, da sva se s kolegico odločili, da greva še 1x u kino
Obakrat čist navdušena
Pred kratkim sem si kupila DVD, pa mislim, da sem ga že 3x pogledala! Freak - I know
Dialogi so mi tako zanimivi, in situacije nabite s čustvi da joooj! Pisano za žensko dušo, ni kaj...
Sem pa od kolegice za božička dobila še nadaljevanko - vseh 6 delov in ravno včeraj sem prišla do polovice 5. dela... Tudi nadaljevanka je super, kakšni dialogi, jaooo! Film je čist isti, je skrajšana verzija.
Samo moram rečt, da mi je film bolj všeč, no, saj igralska zasedba
Čeprav mislim, da je Colin Firth v vlogi Mr Darcy-ja dosti bolj prepričljiv

Pred kratkim sem si kupila DVD, pa mislim, da sem ga že 3x pogledala! Freak - I know

Dialogi so mi tako zanimivi, in situacije nabite s čustvi da joooj! Pisano za žensko dušo, ni kaj...
Sem pa od kolegice za božička dobila še nadaljevanko - vseh 6 delov in ravno včeraj sem prišla do polovice 5. dela... Tudi nadaljevanka je super, kakšni dialogi, jaooo! Film je čist isti, je skrajšana verzija.
Samo moram rečt, da mi je film bolj všeč, no, saj igralska zasedba

- *pocahontas*
- Komunikatorka
- Na forumu od: 25. 3. 2007
mi mamo to knjigo drug let za maturo!
-
mycosmogirl - Kofetarica
- Na forumu od: 25. 8. 2005
I
vse kar je povezano z privzetnost & pristranost! Pogledala nanizanko, film, prebrala knjigo! Komaj čakam, da pride v kino še film o Jane Austen! 

-
Sekhmet - Debatorica
- Na forumu od: 12. 2. 2008
- Kraj: Trbovlje
Js mam samo sebe rahlo na sumu glede tega mr.Darcy-ja
....nadaljevanka mi je bla zakon, knjige še nisem prebrala, B.Jones pa sem ravno ta vikend še enkrat pregledala, v splošnem pa se preventivno ogibam vsakršnemu stiku s Colinom

....nadaljevanka mi je bla zakon, knjige še nisem prebrala, B.Jones pa sem ravno ta vikend še enkrat pregledala, v splošnem pa se preventivno ogibam vsakršnemu stiku s Colinom

Ei incumbit probatio qui dicit, non qui negat!
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov