Zgodovina-Etruščani......karkoli veste o njih....
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda
Prvi neprebran prispevek • 7 prispevkov
• Stran 1 od 1
- kaja00
- Sramežljivka
- Na forumu od: 10. 3. 2007
amm...ja.. js morm pa nardit seminarsko o etruščanih, pa me zanima, če bi mi lahk kdo kej pomagu, da ima mogoč kej takega doma al pa da se je pač o tem učiv, pa bi mi lahk pomagu. vsak najmanjši podatek pride prav tako da prosim, če le kej veste.....PIŠTE!!!! pliss pa če ma kdo kej nej mi pošle na mejl: eurouser@email.si Pa hvala :knuddel:
- floribunda
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 2. 2007
joj lubice moje kok ste lene....pa ne morestko delat seminarske! bistvo seminarskega dela je da ti brskas po vseh mogočih virih in v njih skušaš nekaj pametnega najt.....c c c....
kok sm js pametna
kok sm js pametna
- cejlon
- Sramežljivka
- Na forumu od: 30. 8. 2006
O Etruščanih je pa tolko napisanega da ... Lahko začneš s Toskano, poveš teorije od kje naj bi prišli, kako so vplivali na Rimljane, opišeš arhitekturo, umetnost, običaje (kako so zasnovali mesta), njihove grobnice, tumuluse, lahko delaš primerjave med grškim, etruščanskim in rimski templjem ...
Pa sploh mi je zanimivo, pa to na splošno govorim, ampak opažam, da se veliko ljudi ne znajde kje bi iskali informacije ... Knjige ljudje, knjige!!
Pa sploh mi je zanimivo, pa to na splošno govorim, ampak opažam, da se veliko ljudi ne znajde kje bi iskali informacije ... Knjige ljudje, knjige!!
- Poison Girl
- Kofetarica
- Na forumu od: 26. 1. 2005
^^ne vem če še rabiš, mi smo to pr likovni jemal, mam en sestavek napisan v zvezku . če še rabiš povej, da ne bom zastonj pisala .
- la rožica
- Sramežljivka
- Na forumu od: 30. 6. 2005
- Kraj: wonderland
od etruščanov je pa tolk napisanga po knjigah... pejdi u knjižnico in mal po leksikonih poglej, knjigah...
če bi rada kej več pa pejdi npr v knjižnico na oddelku umetnostne zgodovine al pa zgodovine na filozofski..tm boš mogoče dobila še preveč
če bi rada kej več pa pejdi npr v knjižnico na oddelku umetnostne zgodovine al pa zgodovine na filozofski..tm boš mogoče dobila še preveč
..grešiti je človeško, občutek pa je božanski..
-
buffy-ann - Kofetarica
- Na forumu od: 4. 1. 2006
Res se da kr nekaj literature dobiti na to temo. V Cobiss vtipkaj ključno besedo Etruščani, Toskana, nekaj v tem smislu, pa ti bo sigurno kaj literature ven vrglo. Drugače pa tudi v kakšni literaturi nasploh o rimski zgodovini bi se dalo kaj najti, saj je veliko stvari v Rim prišlo ravno od Etruščanov, oz. so jih Rimljani prevzeli od njih. Se da najti marsikaj.
Neka ti Bog podari krila
neka ti nebo podari spas
da pjevaš, pjevaš svima
da zauvijek čuju tvoj glas
Toše R. I. P.
Prvi neprebran prispevek • 7 prispevkov
• Stran 1 od 1
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov