Spanje

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
MIGRENA
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 6. 5. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a MIGRENA » 22. Feb. 2007 14:05

Kdaj greste ponavadi spat? Kdaj vstajate? Koliko v povprečju spite? itd.

Sprašujem zato, ker mi je recimo ful čudno kakšne navade in sposobnosti imamo... jest recimo nikol v življenju ne spim dalj kot do 9h pa tut, če sem celo noč žurala al pa kej podobnega. Tut ob nedeljah ne spim dlje. Moj fant pa recimo lahko cel dan prespi, če je treba :? in to je men čist nerazumljivo.

Popoldanski spanec? Jah, ni šans, da jest zaspim pa tut, če sem do konca zmatrana lah sam poležim kakšno urco... spet moj bučman, ko kdaj pride zmatran iz službe, se mal vleže pred tv in zaspi v trenutku. Se je tut že zgodilo, da je šel ob 5h popoldne spat (po službi) in se šele naslednji dan zbudil :eek: --> men je to za v guinnessovo knjigo :lach:

No razpište se kakšne so vaše spalne navade...
Ljubav je kao šah, uvjek te zajebe neki konj dok osvajaš kralja.
Uporabniški avatar
allessya
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 9. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a allessya » 22. Feb. 2007 14:11

Meni je pa to, kar počne tvoj fant, čisto znano. :D Tudi jaz bi lahko spala 3 dni skupaj, lahko zaspim kadarkoli popoldne, ko sem bolna in moram biti v postelji večinoma spim, vmes pogledam kakšen film ali berem knjigo, pa spet spim... :D Drugače pa hodim spat ob različnih urah, včasih prej, včasih kasneje, vstajati pa poskušam okrog osmih (seveda tudi prej, odvisno od obveznosti), čeprav bi lahko komot spala še naprej (kar do kosila). :D Ampak je vsekakor bolj zdravo odspati 9 ur pa konec, ker če spiš pa spiš, si na koncu še bolj utrujen kot če sploh ne bi spal. :?
ded
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 9. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a ded » 22. Feb. 2007 14:15

Med tednom grem spat okol pol enih. Vstajam okol osmih. Obvezno za vikend vsaj en dan spim do poldneva.

Torej povprecno na dan spim okoli 7 do 8 ur. Vcasih tud samo 2, vcasih tudi 12.

Se pa vsake toliko casa zgodi, da grem spat ob enajstih in vstanem okol 6:40. Takrat potem vsi v sluzbi gledajo kdo je tako zgoden :eek: :D
Zdravo hujsanje in oblikovanje postave: http://www.cosmopolitan.si/forum/viewtopic.php?t=7048
Uporabniški avatar
Zvoncica
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 4. 11. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Zvoncica » 22. Feb. 2007 14:17

Trenutno imam grozljive spalne navade... spim lahko 3 ure pa ne bom mogla do 3h zjutraj zaspati, al pa 10ur, pa spet ne bom mogla do 3h zaspati.

Če imam normalen urnik in hodim v službo, je vse ok. Pač se mi prilagodi bioritem. V srednji šoli sem spala po 6 ur na noč pa sem bila super.

Ponavadi lahko zjutraj spim do onemoglosti, oziroma malo dremam in sanjam vse živo. Popoldne tudi lahko zaspim, če sem zaspana.
Uporabniški avatar
blue eye
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a blue eye » 22. Feb. 2007 14:24

Vstajam zgodi, tko sigurno enkrat do devetih, ker se mi zdi da je pol res dolg dan pred mano, da lahko še ful nardim..spat grem pa v povprečju okol pol enajstih...

Drgač pa ja med vikendom si privoščim spanje mal dalj, samo to ni tisto pravo spanje, ampak bl poležavanje z mojim dragim...

Tud popoldansko spanje odpade, razn res v izjemnih primerih k sm res najbl zmatrana :P
Za dežjem vedno posije sonce!!
Uporabniški avatar
micamaca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 11. 8. 2004
Kraj: Žabji dol

Neprebrana objavaNapisal/-a micamaca » 22. Feb. 2007 14:26

pr men tud ni šans, da bi lahko popoldne zaspala :nein: ... kvečemu mal zadremam za kakšno urco...

drgač pa načeloma rabim 8 ur spanja da se zbudim spočita, res minimalno pa moram spat vsaj 6 ur da lahk prežvim dan (čeprov sem takrat k da bi me tank povozu)... tko da med tednom hodim spat med 11. in 12. pm, zbujam se pa okol pol osmih ponavad... med vikendom pa hodim spat med 1. in 2. ponoč in pol zjutraj potegnem tolk, da dobim "not" tistih 8 ur...

sicer pa opažam, da je pri men kvaliteta spanca in kdaj se zbujam zelo odvisna od obdobja v mesecu... recimo vsaj en teden v mesecu se obvezno zbujam ponoč, potem spet drug teden se zjutrej prezgodi zbudim in ne morem nazaj zaspat, ostala dva tedna pa recimo da normalno spim...
The secret of success is consistency of purpose.
Frenkie
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 4. 2. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Frenkie » 22. Feb. 2007 14:32

Tema zame :D Jst sm po moje eden izmed tistih ekstremnih ponočnjakov :D

Ne vem zakaj ampak jst velik lažje počnem določene stvari ponoči kot podnevi. Sploh se ne spomnem se kdaj sem šla nazadnje pred dvanajsto uro spat. Tud k učenju se velik lažje spravim ponoči, ker se nekako lažje koncentriram kot podnevi.

Jst bi komot zamenjala dan za noč :D Sploh ne razumem, kako lahko nekateri podnevi funkcionirajo, ponoči pa spijo?!

Kar se pa tiče tega popoldanskega spanja, se mu pa raje izogibam, ker mene tak spanec še bolj izmuči in mam posledično še manj energije in moči.

Pravijo da je spanec pol zdravja ampak vseeno ni dobro pretiravat z njem, ker ko človek preseže tisto maksimalno količino spanja (8-9 ur) to potem samo še slabo vpliva na njegovo počutje, ker se počuti zmatranega in bi samo še spal in spal...

Moja ura je tam okol pol dveh ali celo treh! Sej vem, da je slaba navada, ker pol komi ustanem zjutri, sam ne morem si pomagat! Vstanem pa po potrebi... če grem na faks je to večinoma okoli 7:00 ali 9:00. Če pa nimam nobenih obveznosti pa podaljšam tam nekje do 10:00.
Uporabniški avatar
Bulma
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 16. 11. 2004
Kraj: BLTNC

Neprebrana objavaNapisal/-a Bulma » 22. Feb. 2007 15:15

Ojej! Jaz pa grem spat nekje od osme do devete ure :oops: Resno redko je da sem dalj časa gor. Poleti je na srečo boljše ker bluzimo okrog. ja,pa pri fantu ko sem sem tudi dalj časa gor. Enostavno se mi spi...spim nekje 8-9. Drugače je pa kul, da ko grem žurat za vikend pa pridem domov okrog štirih zjutraj-vedno vstanem do devetih. Pa še rekdo tisti dan spim popoldan. Mah ne vem..jaz sem malo čudna glede spanja I guess :oops: :D
Is sex dirty? Only if it’s done right.
Uporabniški avatar
MIGRENA
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 6. 5. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a MIGRENA » 22. Feb. 2007 15:28

Bulma napisal/-a:Ojej! Jaz pa grem spat nekje od osme do devete ure :oops:

Hehe ti pa spet po čist drugi strani izstopaš iz množice :wink:

Jest grem pa spat tam nekje med 23-24 in pol spim do 7:30-9h, kokr je možnost. Nikol pa ne prekoračim 9 ure :P pa, če še tok težko vstanem... pomoje mam nek notranji glas, ki mi ne pusti spat, sploh bi me pa kr vest pekla, če bi do popoldneva spala kar je še od otroštva ostalo, ko je bil cel ogenj v hiši, če sem dolgo spala.

Pa poleti mi je veliko lažje vstat zgodaj kot pozimi.
Ljubav je kao šah, uvjek te zajebe neki konj dok osvajaš kralja.
Uporabniški avatar
choco.cat
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 14. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a choco.cat » 22. Feb. 2007 15:35

Jaz hodim spat od 9h do 11h :) Ful me panika zagrabi, če je ura že pol 12 in sem še pokonci, tudi če je vikend (razen če sem zunaj). Spim nekje do 9h, redko do 10h zjutraj. Rada spim, včasih, ko spim vsak dan po 1-2 uri premalo se mi nabira in pol sem vedno bolj zaspana in takrat hodim popoldan spat. Zadnje čase sem ful hitro zaspana in težko vstanem zjutraj.
I laugh at gilded butterflies.
Uporabniški avatar
jowko
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 25. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a jowko » 22. Feb. 2007 15:55

Spat hodim vsak dan okoli 2 ali 3 ure zjutraj ustajam pa kakor kdaj, odvisno od obveznosti.

Če mi ni treba ustat spim do ene 2 ali 3.

Sem mel obdobje (6 mesecov) ko sem spal samo 2 uri na dan.
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 22. Feb. 2007 16:01

Zvoncica napisal/-a:Trenutno imam grozljive spalne navade... spim lahko 3 ure pa ne bom mogla do 3h zjutraj zaspati, al pa 10ur, pa spet ne bom mogla do 3h zaspati.

Jz tud. :?

Sem si mal z*ebala bioritem, ko sem zunej bluzila do 3am, če ne še več, pa potem spala skor cel dan, pa pol spet zunej dolg bla al pa ponoči knjige brala do 7am, pa pol zaspala..vem, čist adijo tole :roll:
In ker mam šolo popoldne, si to lahko privoščim :) delo pa še iščem..vem pa, da če me čakajo obveznosti, lahko ustanem takrat, ko je treba.

Sicer pa ful rada velik spim :snoopy:
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ~NIA~ » 22. Feb. 2007 16:26

med
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 05. Dec. 2010 23:59, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
barbi
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 24. 12. 2006
Kraj: ptuj

Neprebrana objavaNapisal/-a barbi » 22. Feb. 2007 16:32

jaz tud rabim svoj spanec, zdaj če se ful hitro vstanem pa sm ful zaspana, potem grem dostkrat popoldne spat. včasih spim tud do 12, če treba... drgač med tedno pa spim do sedmih pol osmih, včasih do devetih... odvisno kdaj mam faks... sm pa ful boljše volje, če grem hitro spat in se hitro vstanem :D
Uporabniški avatar
princesss
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 18. 10. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a princesss » 22. Feb. 2007 18:06

Full rada spim. :) Med počitncami in vikendi hodm spat med 12. in 1., in vstajam nekako med 10. in 11. K je pa fax, sm pa ponavad tok zmatrana, da sploh ne zdržim dalj kot do 11.h, vstanem pa ob 7.h al pa 8.h, odvisno od obveznosti. Slabo in malo spim pa takrat, ko mam kakšne probleme al pa k se mi res velik dogaja, in pol dost razmišlam zvečer v postli. :) Pol si pa težko spraznim glavo.
Perhaps we all give the best of our hearts uncritically.. to those who hardly think about us in return. /T. H. White/

Vrni se na Splošno

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov