Sodobno družinsko življenje oz. pomanjkanje le tega
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Diana25 - Sramežljivka
- Na forumu od: 22. 8. 2005
- Kraj: Ljubljana
Na internetu sem izbrskala eno zgodbico in tale dva stavka sta mi dala mislit:
IMAMO ZELO VELIKE HIŠE, V NJIH PA SO MAJHNE DRUŽINE.
TO JE ČAS Z DVEMA PLAČAMA V DRUŽINI, POVEČUJEJO PA SE LOČITVE.
A mislite da to drži. Zakaj se to dogaja. Zakaj je toliko ločitev. Zakaj tisti ki imajo dovolj denarja imajo samo enega otroka? zakaj?
A mislite da to drži. Zakaj se to dogaja. Zakaj je toliko ločitev. Zakaj tisti ki imajo dovolj denarja imajo samo enega otroka? zakaj?
“Veličina ni v tem, da nikoli ne padeš, temveč, da se po padcu vedno pobereš.”
- Applebitecc
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 12. 4. 2005
A mislite da to drži.
Jaaaaaaa.
Zakaj se to dogaja.
Ker je folk pozabu, kaj je v življenju najbolj dragoceno in pomembno in v glavnem vsi mislijo, da je to sam še dnar.
Zakaj je toliko ločitev.
Se prehitro poročijo, slab izbirajo ali...again... Ne vejo, kaj je pomembno in zaserjejo tut zvezo z ''idealnim'' partnerjem.
Zakaj tisti ki imajo dovolj denarja imajo samo enega otroka? zakaj?
Zato ker... Nimajo časa za več otrok, ker so cele dneve v službi.
Si otrok sploh ne želijo ali pa se jim zdi škoda njihovga časa za enga mulca, oz. denarja.
Ja, res lovimo Ameriko. Pa sej to je 3/4 folku očitno všeč. Men je pa itak vseen kakšni so drugi... Pa mejte svojo Ameriko, če vam je tok všeč!
A mislite da to drži.
Jaaaaaaa.
Zakaj se to dogaja.
Ker je folk pozabu, kaj je v življenju najbolj dragoceno in pomembno in v glavnem vsi mislijo, da je to sam še dnar.
Zakaj je toliko ločitev.
Se prehitro poročijo, slab izbirajo ali...again... Ne vejo, kaj je pomembno in zaserjejo tut zvezo z ''idealnim'' partnerjem.
Zakaj tisti ki imajo dovolj denarja imajo samo enega otroka? zakaj?
Zato ker... Nimajo časa za več otrok, ker so cele dneve v službi.
Si otrok sploh ne želijo ali pa se jim zdi škoda njihovga časa za enga mulca, oz. denarja.
Ja, res lovimo Ameriko. Pa sej to je 3/4 folku očitno všeč. Men je pa itak vseen kakšni so drugi... Pa mejte svojo Ameriko, če vam je tok všeč!
-
Gregor - Cosmo administrator
- Na forumu od: 28. 6. 2004
Najprej Diana25 prosim te da nehaš uporabljati velike črke v svojih postih ker to pomeni, da se DEEEREŠ... In je skrajno nevljudno in neprijazno do so bralcev tegale foruma (ali pa katerega koli drugega)
Drug pa je da malo bolj podrobno nasloviš svoje poste...
And now something completely different
- Applebitecc
- Cosmopolitanka
metron napisal/-a:Zakaj bi mogl met pa 5 otrok? Spet je tu zakaj. Norme? Zakaj bi se jih morali držati?!
Ja sej to je pa res... Jest si ne želim niti tone dnarja niti 5 otrok. Sem mal egoistke in se ne mislim cel life samo razdajat. En al pa dva sta čist zadost.
-
Dalila - Debatorica
- Na forumu od: 5. 8. 2004
Applebitecc napisal/-a:Ker je folk pozabu, kaj je v življenju najbolj dragoceno in pomembno
Am, kaj pa če ma folk različne ideje kaj je dragoceno in pomembno, vsem to pač ni veliko otrok in mož, ki nosi dam denar.
Nekateri imamo pač radi sami sebe in čas posvečamo sebi in nam je to bol dragoceno in imamo morda raje enega ali dva otroka, da se temu bol kvalitetno posvetimo in mu čimveč nudimo.
Zakaj velike hiše? To res ne vem, meni so ljubše majhne.
Ločitve, ker so ljudje pogruntali, da jim ni treba neglede na vse trpet večno v zakonu, ampak si zaslužijo spodobno življenje, brez živčnih zlomov ob partnerju, ki ga ne trpijo.
Zakaj dve plači?
Ker en partner zelo težko zasluži za vzdrževanje cele družine, tudi če bi ta že bila stečna z 6 otroci.
pa pa
- žblj
- Komunikatorka
- Na forumu od: 27. 4. 2005
metron napisal/-a:Zakaj bi mogl met pa 5 otrok? Spet je tu zakaj. Norme? Zakaj bi se jih morali držati?!
Men se niti ne zdi, da bi bil problem to, da ljudje nočjo met otrok oz. majo sma enga, ker se tko odločjo oz. je to njihova želja -- problem je v tem, da tisti, ki bi meli radi več otrok, si tega zarad ekonomske situacije pa načina življenja ne morjo privoščt. Kapiš?
-
metron - Kofetarica
- Na forumu od: 5. 12. 2004
- Kraj: LjUbLjAnA
sofia83 napisal/-a:metron napisal/-a:Zakaj bi mogl met pa 5 otrok? Spet je tu zakaj. Norme? Zakaj bi se jih morali držati?!
Men se niti ne zdi, da bi bil problem to, da ljudje nočjo met otrok oz. majo sma enga, ker se tko odločjo oz. je to njihova želja -- problem je v tem, da tisti, ki bi meli radi več otrok, si tega zarad ekonomske situacije pa načina življenja ne morjo privoščt. Kapiš?
Ja, to je pa problem (ne)socialne države. Sam moja poanta je v tem, da so končno za različne ljudi različne prioritete. Zakaj bi morali tisti ki imajo $ več kot enega otroka? Zakaj nebi imeli enega in zanj "kvalitetno" skrbeli - zakaj bi morali imeti 5? Zakaj nebi partnerja raj tudi en drugmu posvečala čas? To je vse kar hočm povedat.
Tko nekak...
- Applebitecc
- Cosmopolitanka
Dalila napisal/-a:Applebitecc napisal/-a:Ker je folk pozabu, kaj je v življenju najbolj dragoceno in pomembno
Am, kaj pa če ma folk različne ideje kaj je dragoceno in pomembno, vsem to pač ni veliko otrok in mož, ki nosi dam denar.
Nekateri imamo pač radi sami sebe in čas posvečamo sebi in nam je to bol dragoceno in imamo morda raje enega ali dva otroka, da se temu bol kvalitetno posvetimo in mu čimveč nudimo.
.
Ej če bi prebrala moj drugi post bi vidla, da sem enakega mnenja.
Men je najbolj dragoceno to, da imam ob seb ljudi, ki jih mam in me majo radi, da mam čas zase in da počnem stvari, ki jih rada počnem. Sam hotla sem povdart, da ti keš ne prinese sreče, pa tut otroc ti jo ne, sploh če jih maš preveč --> oz. ti jo, ampak ti tut probleme in sekirancijo.
- Applebitecc
- Cosmopolitanka
Sej štekam to itak da smo si različni, sam hotla sem te opozorit na napako.
Itak pa lahko kar cele romane napišemo, če hočmo vse o tem povedat, pa tut nikol se ne bomo strinjal.
Itak pa lahko kar cele romane napišemo, če hočmo vse o tem povedat, pa tut nikol se ne bomo strinjal.
-
Ledenka - Debatorica
- Na forumu od: 21. 2. 2005
Jaz bi imela 5 otrok, če bi imela full denarja, pa veliko hišo! Zakaj pa ne? Po mojem je to full lepo in razgibano življenje, le če si ga prav organiziraš.
Meni se zdi idealno tako kot živijo v nadaljevanki 7 heaven.
Samo, kaj ko verjetno ne bom tega doživela, ker bi mogla bit res full bogata za kaj takega.. Da bi imela 5 otrok in da nam nebi mogla privoščit nič, pa ne hvala!
Meni se zdi idealno tako kot živijo v nadaljevanki 7 heaven.
Samo, kaj ko verjetno ne bom tega doživela, ker bi mogla bit res full bogata za kaj takega.. Da bi imela 5 otrok in da nam nebi mogla privoščit nič, pa ne hvala!
Don't worry, be happy!!!
-
*melby* - Kofetarica
- Na forumu od: 23. 7. 2004
sofia83 napisal/-a:Men se niti ne zdi, da bi bil problem to, da ljudje nočjo met otrok oz. majo sma enga, ker se tko odločjo oz. je to njihova želja -- problem je v tem, da tisti, ki bi meli radi več otrok, si tega zarad ekonomske situacije pa načina življenja ne morjo privoščt. Kapiš?
Se strinjam ... ampak je pa tudi res, da imajo največkrat več otrok tisti ki imajo manj denarja!
Vedno več žensk daje prednost karieri in potem ko "naredijo" svojo kariero so stare že čez 30, takrat se pa začnejo počutiti že prestare za otroka .... ok, mogoče majo enega .... in to je to!
Glede ločitev ... pač smo v času, kjer je vedno več skrbi in nekateri enostavno podležejo temu tempu in doma ne znajo odklopit skrbi iz službe, potem so pa prepiri in enostavno ne gre več...
To je moje mnenje.
* ~ ne oziraj se za drugimi, bodi originalen ~ *
-
Diana25 - Sramežljivka
- Na forumu od: 22. 8. 2005
Gregor napisal/-a:Najprej Diana25 prosim te da nehaš uporabljati velike črke v svojih postih ker to pomeni, da se DEEEREŠ... In je skrajno nevljudno in neprijazno do so bralcev tegale foruma (ali pa katerega koli drugega)
oprosti.
sm mislila, da lahko napišem tak naslov, ki se meni zdi najboljši.(očitno ne)
oprosti, ker sem pač hotela poudarit svoj naslov. in ne se ne derem, samo želim da ljudje opazijo. in v tem ne vidim nič slabega.
ravno tako, ko z velikimi črkami napišem bistvo, ga napišem ravno zaradi tega, da dam vedet, da je to tisto kar je najbolj pomembno. zdej če pa določene osebe tega ne razumejo ... potem pa naj mi oprostijo... in ja se bom potrudla bit kot vsi ostali. ok.
hvala za opozorilo, pa lep dan...
“Veličina ni v tem, da nikoli ne padeš, temveč, da se po padcu vedno pobereš.”
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov