kaj storiti; vnuk krade....
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- mmmr
- Sramežljivka
- Na forumu od: 28. 4. 2010
lep pozdravljeni....
upam,da mi boste pomagali,svetovali.....kaj storiti v takem primeru..... vnuk krade babici.... fant star 16 let, edincek,prepuscen samemu sebi....skratka starsi so mu vedno dovolili vse.... sedaj pa ze stori stvari kaj je nenormalno....pomaga doma redko kdaj,uci se ne.celo padel je v prvem letniku,sedaj spet obiskuje isti letnik.stalno ima kaj za pripomnit.... zivi druznina skupaj z babico v dvo nadstropni hisi,v enem gospodinjstvu.... prvic je izginilo z babicine denarnice 20 €, naslednjic spet 20 €, prekvceraj pa iz spalnice iz enega izmed predalov 300 kn.
babica ni dementna..... hodi v trgovino,skratka nabavlja špežo za celo druzino. ona ima prek poloznice.....kuha,pospravlja,skratka vodi gospodinjstvo..... kaj storiti? je ze povedala starsem ko se je zgodil drugi primer,ko je izginili 20 €, povedala za ta tretjega....fant se joce da ni bil..... saj pa od njega ni za slisat ene pozitivne besede,hodi naokrog,druzi se z cudnimi ljudmi.....
upam,da mi boste pomagali,svetovali.....kaj storiti v takem primeru..... vnuk krade babici.... fant star 16 let, edincek,prepuscen samemu sebi....skratka starsi so mu vedno dovolili vse.... sedaj pa ze stori stvari kaj je nenormalno....pomaga doma redko kdaj,uci se ne.celo padel je v prvem letniku,sedaj spet obiskuje isti letnik.stalno ima kaj za pripomnit.... zivi druznina skupaj z babico v dvo nadstropni hisi,v enem gospodinjstvu.... prvic je izginilo z babicine denarnice 20 €, naslednjic spet 20 €, prekvceraj pa iz spalnice iz enega izmed predalov 300 kn.
babica ni dementna..... hodi v trgovino,skratka nabavlja špežo za celo druzino. ona ima prek poloznice.....kuha,pospravlja,skratka vodi gospodinjstvo..... kaj storiti? je ze povedala starsem ko se je zgodil drugi primer,ko je izginili 20 €, povedala za ta tretjega....fant se joce da ni bil..... saj pa od njega ni za slisat ene pozitivne besede,hodi naokrog,druzi se z cudnimi ljudmi.....
-
PeggySue* - Cosmofrik
- Na forumu od: 18. 11. 2006
- Kraj: Gorenjska
Tipično dejanje najstnika,ki je prepuščen samemu sebi in kjer mu starši niso postavili mej,kaj sme in česa ne.
V prvi vrsti,bi se bilo potrebno pogovoriti in razsvetliliti starše,kam je taka vzgoja pripeljala njihovega edinca.
Dvomim,da bodo za nastalo situacijo okrvili sebe,ali sina.Najbrž bodo krivdo iskali v družbi "čudnih ljudi,"ki si jo je našel.S svojo nizko samopodobo,drugih tudi iskal ni.
V prvi vrsti obsojam starše,ki sinu tekom let,niso uspeli najti boljšega mesta v družbi in družini.Namesto tega so sinu omogočili "svobodno vzgojo,"katera zahteva namanj skrbi in dela.
Kakšno vlogo v primeru najstnika zaseda avtorica?Babico?Tega nisem razumela ravno najbolj...
V prvi vrsti,bi se bilo potrebno pogovoriti in razsvetliliti starše,kam je taka vzgoja pripeljala njihovega edinca.
Dvomim,da bodo za nastalo situacijo okrvili sebe,ali sina.Najbrž bodo krivdo iskali v družbi "čudnih ljudi,"ki si jo je našel.S svojo nizko samopodobo,drugih tudi iskal ni.
V prvi vrsti obsojam starše,ki sinu tekom let,niso uspeli najti boljšega mesta v družbi in družini.Namesto tega so sinu omogočili "svobodno vzgojo,"katera zahteva namanj skrbi in dela.
Kakšno vlogo v primeru najstnika zaseda avtorica?Babico?Tega nisem razumela ravno najbolj...
- mmmr
- Sramežljivka
PeggySue* napisal/-a:Tipično dejanje najstnika,ki je prepuščen samemu sebi in kjer mu starši niso postavili mej,kaj sme in česa ne.
Tale fant je moj bratranec..... in ta boga babica je tudi moja babica....
Sem sama zelo ponosna na svojo babico,iz srca jo ima rada,jo spostujem. tudi kot dojancka, otroka me je zelo dosti popazila.odkar dedek ne zivi vec,se je marsikaj spremenilo pri tisti hisi. tezko mi je kar se z njo dogaja... rada bi ji pomagala....a treba o tem koga obvestit,kar se dogaja pri hisi,ker to je nedopustno....zdaj izginja denar....kaj bo naslednjic izginilo? zlato- prstani,verizice? :S
- neznankan
- Kofetarica
- Na forumu od: 29. 8. 2010
Kako veš, da se to dogaja? Od kje ti podatek o zneskih, ki izginjajo?
Mislim, da bratranec to ne počne zaradi tega, ker je vedno dobil vse kar je hotel. Če bi dobil vse mu ne bi bilo treba krasti. Precej otrok je razvajenih, a zaradi tega še ne kradejo. Mislim, da je v ozadju drug problem, da prihaja do tega.
Res mi pa ni jasno zakaj je babica tista, ki nakupuje za vso družino, kuha, plačuje položnice. A to ona vse s svojim denarjem? Kaj pa počneta starša?
Mislim, da bratranec to ne počne zaradi tega, ker je vedno dobil vse kar je hotel. Če bi dobil vse mu ne bi bilo treba krasti. Precej otrok je razvajenih, a zaradi tega še ne kradejo. Mislim, da je v ozadju drug problem, da prihaja do tega.
Res mi pa ni jasno zakaj je babica tista, ki nakupuje za vso družino, kuha, plačuje položnice. A to ona vse s svojim denarjem? Kaj pa počneta starša?
-
Tearjerker - Cosmopsiho
- Na forumu od: 12. 7. 2007
neznankan napisal/-a:Če bi dobil vse mu ne bi bilo treba krasti. Precej otrok je razvajenih, a zaradi tega še ne kradejo. Mislim, da je v ozadju drug problem, da prihaja do tega.
Ja moj sestrič je tudi razvajen, pa ima vseeno pri svojih 16tih dovolj moralnega čuta in spoštovanja do staršev in starih staršev, da ne krade. Eni ga pa preprosto nimajo, pa ni potrebno da ima v ozadju nek drug problem. Pač eni so furjasti poleg tega da so še razvajeni.
Problem potem tu rata še ker mali mulo (s predpostavko da je res kriv) laže, potem pa pogsto pride še do tega, da si starši zatiskajo oči pred resnico, češ ''moj Nacek pa že ni tak!''. Tak da ja, bica naj skriva svoj denar, naj ga ne nosi po denarnicah al pa... Kak je že Polikarp v Visoški kroniki rešil ta problem? Ma sej ne, ampak trdi prijemi včasih morejo bit pri soočanju s takim problemom, sploh pri odraščajoči mulariji.
- mmmr
- Sramežljivka
neznankan napisal/-a:Kako veš, da se to dogaja? Od kje ti podatek o zneskih, ki izginjajo?
saj pa vse vemo,kar se pri tisti hisi dogaja...babica nam vse pove.
pri ta drugem izginotju sem tudi jaz vidla kolko dnarja je v denarnici
(20€)....nobenga ni doma,hisa prazna,razen bratranca..... cez par ur dnarja ni. od samega zqacetka so tega otroka razvadili.niso postavili nobenih mej,kaj lahko in kaj ne.ta ne spostuje ne starse ne babico,nobenga,v obraz se ti zlaze.tudi meni se je ze. v bistvu z denarjem je tko....na koncu mesca dajo eno vsoto dnarja,kaj je misljeno za poloznice,gospodinjstvo in pol ona iz tega kupuje.saj tudi malo svojega darja doda,samo iz tiste male penzije dosti ne more.starsa sta porocena samo na papirju....jaz se take druzine nikoli nisem vidla,da se med sabo nic ne zmenijo. teta nikoli nic ne ve....da ne ves da otrok pade v letniku....je pa kriza.....nic ji ne povejo.ni lih izobrazena zenska.
- neznankan
- Kofetarica
- Na forumu od: 29. 8. 2010
To, da je s starši nekaj narobe bo najbrž držalo. Obstaja pa precej otrok, ki so dobro vzgojeni pa kljub temu zaidejo v krizo, slabo družbo, se spremenijo. Poglej koliko otrok pije, kadi in uživa mamila. Misliš, da so jih starši vzgajali naj bodo takšni?
Mi je pa hecno, da vam babica vse pove, za vsak evrček. Oni so tisti, ki bi jim morala povedati, ne vi. In zanimivo mi je tudi, da ti veš koliko keša ima babica v denarnici. In zakaj jo ne skrije, če se ti dogodki ponavljajo?
Šola, ki ne sodeluje s starši mi je pa tud čudna.
Mi je pa hecno, da vam babica vse pove, za vsak evrček. Oni so tisti, ki bi jim morala povedati, ne vi. In zanimivo mi je tudi, da ti veš koliko keša ima babica v denarnici. In zakaj jo ne skrije, če se ti dogodki ponavljajo?
Šola, ki ne sodeluje s starši mi je pa tud čudna.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov