kako tujca naučiti sklone?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Lady_Cristina - Debatorica
- Na forumu od: 10. 6. 2009
- Kraj: Graz
Poskušam najti način kako bi nekomu razložila sklone - v njegovem jeziku ni sklonov (in tudi v nobenem drugem jeziku ki jih zna).. in bolj kot razmišljam, manj idej mam Pač rad bi se naučil slovenščino in brez sklonov res ne gre...
Ma kdo kako idejo?
Ma kdo kako idejo?
A vida é bela. Só tens de a tornar bela. <3
-
Summer055 - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 31. 1. 2009
jaz sem enkrat učila tako, da sam kar prevedla. Rekla sem, da vedno kadar hoče uporabit samostalnik v stavku se mora po njem vprašat s temi vprašalnicami (kdo ali kaj...). Te sem pač vse prevedla v angleščino.
Sicer je blo to čisto tako, se ni nič učila al pa kaj, ampak je kr dobro razumela.
Sicer je blo to čisto tako, se ni nič učila al pa kaj, ampak je kr dobro razumela.
Don't worry, be happy!!
-
Mahagonij napisal/-a:kako tujca naučiti sklonov
Dobro bi bilo, da jih naprej sama obvladaš.
lol. 'koga ali kaj' - sklone.
kak mi gre na živce ko se zapičite v te stvari
- Mahagonij
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 24. 11. 2005
- Kraj: LJ
Lady_Cristina napisal/-a:Mahagonij napisal/-a:kako tujca naučiti sklonov
lol. 'koga ali kaj' - sklone.
kak mi gre na živce ko se zapičite v te stvari
Ne. Česa ga boš naučila ne kaj ga boš naučila.
Naučil ga bom kozjih molitvic. Ne pa - naučil ga bom kozje molitvice.
Kako otroka naučiti ravnanja z denarjem, ne pa kako otroka naučiti ravnanje z denarjem.
Kje se naučiti optimizacije spletnih strani, ne pa kje se naučiti optimizacijo spletnih strani.
In ja...res neumestno, da se v temi o sklonih zapičim v tvoje neznanje sklonov.
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
- sirova štručka
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 9. 12. 2009
...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 20:49, skupaj popravljeno 1 krat.
-
SchneeEule - Komunikatorka
- Na forumu od: 12. 8. 2009
- Kraj: Gorenjska
Mahagonij napisal/-a:kako tujca naučiti sklonov
made my day
There are always a few people doing it in a way weird enough to grab my attention.
-
Summer055 napisal/-a:jaz sem enkrat učila tako, da sam kar prevedla. Rekla sem, da vedno kadar hoče uporabit samostalnik v stavku se mora po njem vprašat s temi vprašalnicami (kdo ali kaj...). Te sem pač vse prevedla v angleščino.
Ja samo kak pa si tvorla vprašanlice? Ker če jih hočem v angleščini tvorit nekak ne gre skup
Knjig iz srednje šole več nimam.. mogoče bi res blo dobro kako knjigo za otroke kupit, ja.
Mahagonij - get a life.
-
kepka - Cosmofrik
- Na forumu od: 24. 10. 2004
Se strinjam z Mahagonijem - kako lahko nekoga nekaj naucis, cesar sam ne znas?! Sicer je pa cist odvisno, od kod ta tujec prihaja in kaksen je njegov materni jezik. Najlazje je z vprasalnicami, ki se vezejo na doloceni sklon, glagoli, ki se vezejo na sklon in enostavnimi primeri ... sicer pa knjiga "osnove slovenscine" ali kaj podobnega Ce bi se rad res dobro naucil, pa tecaj?
Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away.
-
Summer055 - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 31. 1. 2009
Lady_Cristina napisal/-a:
Ja samo kak pa si tvorla vprašanlice? Ker če jih hočem v angleščini tvorit nekak ne gre skup
Knjig iz srednje šole več nimam.. mogoče bi res blo dobro kako knjigo za otroke kupit, ja.
Mahagonij - get a life.
ko sm se spravla tole pojasnevat, pa je tudi meni vse čudno
Me prav zanima, kako je mene ta nemka kaj razumela
Who or what is this? al pa who or what is not here?
I can't find my book. --> jaz ne najdem moje knjiga... in pol vid da je knjiga samostalnik in da ga more sklanjat. Pol se more pa itak sam še naučit sklone pa končnice. Sj če razume princip sklanjanja, si stavek prevede in lahko dela isto kot v slovenščini. Edino kar je pač čudno, ker pri njih tega nimajo.
Vsaj jaz si tko predstavljam
Don't worry, be happy!!
-
kepka - Cosmofrik
Hm, samo nemcu to razlozit pa res ni problem. Nemsina ma valda sklone. Samo 4, ampak vseeno - nominativ, genetiv, dativ, akkuzativ in prav tako se sprasujejo z vprasalnicami.
-
Summer055 napisal/-a:Me prav zanima, kako je mene ta nemka kaj razumela
Ja samo nemcu ni to taki problem razložit ko pa nekomu ko še v življenju ni slišal za sklone
Nekaj sem sicer našla na internetu samo vprašanje kak bo to razumel.
Ma kaj se pičite v stvari ki so popolnoma prav?? Lahko rečeš na en način, če pa rečeš tak kot sem jaz napisala je pa tudi ok. Tak da prosim če mislite bedarije pisat, je boljše če ne napišete nič...
-
kepka - Cosmofrik
Lady_Cristina napisal/-a:Ja samo nemcu ni to taki problem razložit ko pa nekomu ko še v življenju ni slišal za sklone
Nekaj sem sicer našla na internetu samo vprašanje kak bo to razumel.
Ma kaj se pičite v stvari ki so popolnoma prav?? Lahko rečeš na en način, če pa rečeš tak kot sem jaz napisala je pa tudi ok. Tak da prosim če mislite bedarije pisat, je boljše če ne napišete nič...
Kako to mislis, da je prav na razlicne nacine? V tem primeru - naslova - je prav "nauciti koga/kaj cesa". Pri nauciti se pa mas lah rodilnik in tozilnik, kar se ti pac bols slis. Nisem nek ekspert za slovnico, ampak to so neke osnove se mi zdi
Mislim, da boljse ideje kot te, da kupis kako knjigo ali pa ga vpises na tecaj ne bos dobila. Mogoce vprasaj kako profesorco slovenscine. In to vprasanje bi lahko postavla v temo o "NUJNO potrebujem", ker neke dobre debate tukaj ze ne bo s takim odnosom.....
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov