Uganke
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
flesherka_ - Kofetarica
- Na forumu od: 24. 3. 2008
- Kraj: maribor
za kratkočasenje lahko v tej temi napišemo raznorazne uganke, ki jih potem ostali javno ali prek ZS rešujejo, da se rešitev takoj ne izda, pa tisti, ki rešitve veste, ne odgovarjajte.
ena matematična:
imaš pravokoten bazen 30x30 metrov. na sredini je pravokoten otoček 10x10 metrov, tako da je med robom bazena in robom otoka točno 10 metrov (narišite si). stojiš izven bazena in imaš dve 9metrov dolgi deski. kako prideš na sredino bazena, če lahko uporabiš samo ti dve deski? rešitve dobite na ZS.
ena matematična:
imaš pravokoten bazen 30x30 metrov. na sredini je pravokoten otoček 10x10 metrov, tako da je med robom bazena in robom otoka točno 10 metrov (narišite si). stojiš izven bazena in imaš dve 9metrov dolgi deski. kako prideš na sredino bazena, če lahko uporabiš samo ti dve deski? rešitve dobite na ZS.
ONCE YOU GO PINK, YOU NEVER GO BLING...
-
flesherka_ - Kofetarica
ja lahko se tut tak gremo.
(aja za vse, ki me boste bombardirali, da ta tema že obstaja v politiki... sem dolgo brskala, pa nisem našla, pol pa ko sem dala to temo, sem komaj opazla, da taka tema že ostaja)
NOVA UGANKA: za mizo sedite ti in še dve kolegici. imate skledo s tremi jajci. kako razdeliti ta jajca tako, da vsaka od vas dobi eno jajce, eno pa ostane v skledi?
(aja za vse, ki me boste bombardirali, da ta tema že obstaja v politiki... sem dolgo brskala, pa nisem našla, pol pa ko sem dala to temo, sem komaj opazla, da taka tema že ostaja)
NOVA UGANKA: za mizo sedite ti in še dve kolegici. imate skledo s tremi jajci. kako razdeliti ta jajca tako, da vsaka od vas dobi eno jajce, eno pa ostane v skledi?
-
positive vibration - Cosmofrik
- Na forumu od: 19. 3. 2006
Prva uganka: eno desko daš na bazen diagonalno preko vogala, greš na sredino te deske in je dovolj, da drugo desko daš iz prve deske na otok.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
pure and easy
Playing so free,
-
positive vibration - Cosmofrik
- Na forumu od: 19. 3. 2006
Saj jaz tudi ne vem, ugibam pač.
Za drugo se mi pa ne sanja...ena vzame eno jajco, ena drugo, ena pa skledo z jajco vred?
Za drugo se mi pa ne sanja...ena vzame eno jajco, ena drugo, ena pa skledo z jajco vred?
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
pure and easy
Playing so free,
-
flesherka_ - Kofetarica
jap, ta z jajčki je pravilna=) tut ona z bazenom...
imam še eno... izberi si trimestno število. primer: 598.
zdaj to številno obrneš. torej: 895. sedaj od večje številke odštej manjšo. torej: 895-598. ko dobiš rezultat, mi na forum posreduj samo ZADNJO ŠTEVILKO REZULTATA, jaz pa ti povem celoten rezultat=)
imam še eno... izberi si trimestno število. primer: 598.
zdaj to številno obrneš. torej: 895. sedaj od večje številke odštej manjšo. torej: 895-598. ko dobiš rezultat, mi na forum posreduj samo ZADNJO ŠTEVILKO REZULTATA, jaz pa ti povem celoten rezultat=)
-
flesherka_ - Kofetarica
~NIA~ napisal/-a:7?
297
-
~Papillon~ - Debatorica
- Na forumu od: 27. 11. 2005
Ena čist kratka....