nezemljani

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 05. Nov. 2009 17:33

mi lahko kdo razlozi, kako je mogoce da nekdo ne verjame v obstoj zivljenja zunaj zemljine atmosfere :)

namrec, v temi o obstoju boga je ena punca zapisala:
Niti ne verjamem v kakšno drugo tako stvar (razni nezemljani in duhovi in nevemkaj še vse).

dvomim, da je kdorkoli zmozen razumeti kako neskoncno veliko je vesolje. in nekateri majo clovestvo za superiorno, ker smo kao EDINI v NESKONCNEM vesolju miljard in miljard planetov, se je TOCNO NA ZEMLJI uspelo zgodit to kjer smo danes, aha...na biljone biljonov miljard ostalih planetov je praznih, ja, 100% :lol: statisticno nemogoce je da bi v NESKONCNEM vesolju bil SAMO EN planet poseljen :D

sem mnenja da smo zemljani rahlo omejeni glede dojemanja teh stvari. mogoce smo pa mi samo poskusni zajcki v eni veliki kletki, za ene ogroooomne stvore, ki so si ustvarili vesolje za igranje (tako kot mamo recimo mi ribice v akvarijih) in nas gledajo kak hodimo sem in tja, pa vsake toliko casa pritisnejo en gumb in jih 1000 umre. se nam smejijo, kako smo neumni, ker mislimo da smo sami svoji gospodarji...
A diamond is nothing more than a chunk of coal made good under pressure.
Uporabniški avatar
Pontifex Maximus
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 30. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Pontifex Maximus » 05. Nov. 2009 17:40

No, jaz kljub veliki prostranosti vesolja (nisem pripadnik mišljenja, da je materija neskončna, zato sem prepričan, da vesolje ni neskončno), menim, da drugega življenja v vesolju razen na Zemlji ni.
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 05. Nov. 2009 17:43

in s kakšno gotovostjo lahko to trdiš?

(sama se namreč strinjam z red rose, skrajno neverjetno se mi zdi, da so se le na zemlji oblikovali pogoji za vznik takšne ali drugačne oblike življenja)
Uporabniški avatar
HčiLune
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 20. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a HčiLune » 05. Nov. 2009 17:49

se strinjam s tabo red_rose :top:

vesolje je itak neskončno in kako lahko nekdo trdi da prav nikjer drugje ni takšnih pogojev za življenje kot na Zemlji.. Čisto lahko da so ti nekje veliko boljši in tut tam obstaja življenje... in da so nekje veliko bolj napredni kot mi..
po mojem mnenju postaja človek vedno bolj neumen.. pa brez zamere.. živali so veliko bolj moralne.. nisem še vidla kako miš ki bi izumla mišolovko.. če pa žival ubije žival svoje vrste je pa to zaradi nujnega preživetja ne pa zarad takih stvari ko to počnejo ljudje.. mal sm zatavala jap.. ampak pomoje da je neki na tem da je še nekje življenje v vesolju.. pa ne samo na enem mestu.. :)
Uporabniški avatar
Pontifex Maximus
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Pontifex Maximus » 05. Nov. 2009 17:49

floribunda napisal/-a:in s kakšno gotovostjo lahko to trdiš?

(sama se namreč strinjam z red rose, skrajno neverjetno se mi zdi, da so se le na zemlji oblikovali pogoji za vznik takšne ali drugačne oblike življenja)

Zaenkrat znanost še ni prišla do ničesar takega ne, čemur bi lahko rekli "življenje" na drugih planetih.
kinna
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 5. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a kinna » 05. Nov. 2009 17:52

nem je profesor razložo nekako tako...

v vesolju je mnogo galaksij, točno takih kot je naša, in tudi mnogo drugačnih... ampak do njih imamo mi več tisoč svetlobnih let, niti nimamo aperature, s katero bi lahko tako hitro potovali, preživet pa svetlobno leto je kar težko priznam :D no in vsekakor je v NESKONČNEM (mogla sem z vlko napisat, kr si najbrž nihče ne predstavlja, da je vesolje res velikooooo... nevem koliko tisoč galaksij, kot je naša, obstaja... ) vesolju še na tisoče drugih planetov, galaksij... in če bi mi vrjeli, da smo edina živa bitja v celotnem vesolju, bi blo najbrž to malo absurdno... mislim edini v tako neskončnem vesolju... :gruebel: no in če potem še pogledamo to, da če neka druga bitja res obstajajo, so očitno dosti bolj inteligentna... lahko da so oni res že sestavili take mašince, da lahko potujejo v svetlobnem času... in vsi vemo kako hitro potuje svetloba... in torej če znajo ta bitja to, da pripotujejo do nas, je možno da nas obračajo kot lutke na zemlji...

torej nihče ne ve... in najbrž bomo težko ugotovili...
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 05. Nov. 2009 17:53

Pontifex Maximus po tvojem je cloveska znanost najpametnejsa disciplina v celem vesolju, in ce znanost tega se ni uspela odkrit - btw nismo prisli se niti do sosednjega planeta!!! :D kaj sele do konca osoncja, kaj sele ozvezdja, galaksije!! ves koliko je galaksij v vesolju?! neskoncno!

kaj ce je zivljenje na kaksnem drugem planetu tako, da ga nasa znanost sploh ni sposobna dojet in spravit v aparature?
A diamond is nothing more than a chunk of coal made good under pressure.
Uporabniški avatar
HčiLune
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a HčiLune » 05. Nov. 2009 17:54

Pontifex Maximus napisal/-a:

Zaenkrat znanost še ni prišla do ničesar takega ne, čemur bi lahko rekli "življenje" na drugih planetih.

in najbrž tut nikol ne bo prišla do česa takega :)
Uporabniški avatar
HčiLune
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a HčiLune » 05. Nov. 2009 17:59

to je tko ko če smo mi ena mala ribica v neskončnem oceanu in slučajno smo nekje na sredi oceana in rečemo: nikjer ni nobene ribe več.. samo kamenčki so pa mal trave itd... ampak ja dejmo mal pogledat če je kje kaj... in ta ribica ma en dan življenja in glede na to kako velik je ocean bo šla ribica samo na en kratek sprehod :D (malce sm pravljično razpoložena dans) :)
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 05. Nov. 2009 18:05

Pontifex Maximus napisal/-a:

ampak kar se odkrivanja življenja na drugih planetih tiče je brezpredmetno govorit o nekem absolutnem vedenju in znanosti.

v končni fazi je že definicija življenja precej subjektivna. prilagojena razmeram na našem planetu. pa tudi na našem planetu so nekatere vrste prilagojene razmeram, kjer naj življenje načeloma ne bi uspevalo.

vodo so na drugih planetih že odlkrili, celo v našem osončju ki je v primerjavi s 'celim' vesoljem itak neznatno.

iz svojega trenutnega položaja ne moremo z gotovostjo trditi ničesar. ampak čisto matematično gledano (verjetnost pa take fore) gre pa predpostavka v prid temu, da v vesolju nismo edina oblika 'življenja'.
Uporabniški avatar
Pontifex Maximus
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Pontifex Maximus » 05. Nov. 2009 18:23

Klinc, jest še v to dvomim, ali ima znanost res prav, da se planeti vrtijo okrog sonca...Namreč zadeve, razen po slikah in raznih simulacijah, še nisem videl. Oči, ko gledam v nebo, pa mi govorijo ravno obratno od znanosti. Da je Kepler prišel do te ugotovitve zgolj zato, ker je nekaj lažje izračunal, ker je postavil v središče sonce, mi je pa absurd.
Uporabniški avatar
miikena
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 13. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a miikena » 05. Nov. 2009 18:40

Še ena taka, ki ji je totalno nepredstavljivo to, da bi se v prostoru takih dimenzij, kot je vesolje, edino življenje odvijalo zgolj in le na Zemlji. Mi poznamo sam en delček vsega, prostora je ful, valda zna bit še kje kej.
Listen to the energy within. Go confidently in the direction of your dreams. Live the life you've imagined!
Uporabniški avatar
KiLLyKa
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a KiLLyKa » 05. Nov. 2009 18:47

HčiLune napisal/-a:vesolje je itak neskončno in kako lahko nekdo trdi da prav nikjer drugje ni takšnih pogojev za življenje kot na Zemlji..

Če ne verjamem da obstaja karkoli, s tem ne prepričujem nikogar v to, da mora verjeti isto kot jaz. Dokler ga ne vidim kako leti prot meni alpa se primaje prot meni, ne verjamem. Pa naj govori kdorkoli kar hoče :)
If you don't like me there's nothing I can do - NEWS FLASH BITCH, I don't live to please you.
Uporabniški avatar
HčiLune
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a HčiLune » 05. Nov. 2009 18:57

KiLLyKa napisal/-a:
HčiLune napisal/-a:vesolje je itak neskončno in kako lahko nekdo trdi da prav nikjer drugje ni takšnih pogojev za življenje kot na Zemlji..

Če ne verjamem da obstaja karkoli, s tem ne prepričujem nikogar v to, da mora verjeti isto kot jaz. Dokler ga ne vidim kako leti prot meni alpa se primaje prot meni, ne verjamem. Pa naj govori kdorkoli kar hoče :)

upam da ni tko zvenelo kot da te hočm prepričat v to kar js vrjamem..
v glavnem js osebno vrjamem da je velika možnost da še drugod obstaja življenje..tko bi se mogla izrazit..mal smotano sm prej napisala ja.. :roll:
Uporabniški avatar
KiLLyKa
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a KiLLyKa » 05. Nov. 2009 18:59

Ne, to sm napisala preventivno :) Nism vzela kot da me ti hočeš prepričevat v to, da nebo pršlo do nesporazuma zdej.
Pač vsak drugač gleda na to, eni verjamete, eni ne verjamemo dokler ne vidmo na lastne oči. Tko pač je :)
If you don't like me there's nothing I can do - NEWS FLASH BITCH, I don't live to please you.

Vrni se na Splošno

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov