kraja denarnice
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
SWEETprinces - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 30. 9. 2008
- Kraj: ljubljana
Odpiram tole temo, ker so mi danes ukradli denarnico....
zanima me ce so jo kdaj tudi vam, kje, kdaj, ce ste prijavile policiji in koliko komplikacij ste imela z izdelavo novih dokumentov?
Če ne drugega bo lahko kateri kdaj to prislo prav ce bo poznala postopek.
zanima me ce so jo kdaj tudi vam, kje, kdaj, ce ste prijavile policiji in koliko komplikacij ste imela z izdelavo novih dokumentov?
Če ne drugega bo lahko kateri kdaj to prislo prav ce bo poznala postopek.
-
izzie - Komunikatorka
- Na forumu od: 6. 7. 2008
- Kraj: Prekmurje
Ja; jaz sem poklicala na policijo, povedala, kaj se je zgodilo, so rekli, da če najdejo, itak pokličejo. Preklicat moraš kartice; zdravstvena in bačna nista problem, oz. nista predragi, drugače je z osebno. Moraš it preklicat, uradna oseba (ali kako se reče) naredi zapisnik, ko greš novo delat, moraš povedat, da je duplikat, plačaš več. Če prekličeš staro in se potem najde, si vseeno moraš dat novo delat. No, vse skupaj ni ravno poceni. Jaz sem imela notri še člansko izkaznico knjižnice, je bilo še to za plačat.
"Smo stroji za preživetje - robotski posredniki, slepo programirani za ohranjanje sebičnih molekul, znanih kot geni." (Richard Dawkins)
-
miikena - Cosmofrik
- Na forumu od: 13. 11. 2004
Men so jo par let nazaj na busu ukradl. Jz butl sem jo mela v tamalem žepu od Eastpak ruzaka, tko da niso mel lih težke naloge. Na srečo sm mela not sam 2000 bivših tolarjev pa bančno & zdravstveno. Ker sm bla še mulc, sm poklicala mami in je ubistvu ona oboje preklicala. Prjavla nisem nič, se mi je pa zaman zdel plačvat 5 jurjev, da sm nazaj dubla dokumente, zato da je en profitiru za boga dva jurja. Ahhh.
Mam pa od takrat dnarnco vedno v skritih žepkih al pa zabačeno nekam spodi v torbi. In še zmer dost bl pazm na to, kako torbo držim in čekiram, da je vse zaprt. (skor mal paranoičn včasih )
Mam pa od takrat dnarnco vedno v skritih žepkih al pa zabačeno nekam spodi v torbi. In še zmer dost bl pazm na to, kako torbo držim in čekiram, da je vse zaprt. (skor mal paranoičn včasih )
Listen to the energy within. Go confidently in the direction of your dreams. Live the life you've imagined!
-
renatka_ - Cosmofrik
- Na forumu od: 30. 1. 2006
Smola. Pa si ziher, da so ti jo skliznali al je šansa, da si jo zgubila?
Denarnica mi sicer še ni šla, sm bla pa ob fotoaparat. Ubistvu sm ga pustila na škarpi, šla nazaj pogledat in ga ni blo več.
Drugače sm pa enkrat najdla denarnico enga starga strička, glede na to kolk je blo notr dnarja sklepam, da je bla to cela njegova penzija. In sem ga poiskala pa vrnila - čičo itak ni mogu vrjet.
(Je pa ena punca to vidla, da sm jo najdla in mi rekla, da naj jo obdržim al pa, če si razdeliva. Halo? Zakaj bi si že s teboj delila? )
Denarnica mi sicer še ni šla, sm bla pa ob fotoaparat. Ubistvu sm ga pustila na škarpi, šla nazaj pogledat in ga ni blo več.
Drugače sm pa enkrat najdla denarnico enga starga strička, glede na to kolk je blo notr dnarja sklepam, da je bla to cela njegova penzija. In sem ga poiskala pa vrnila - čičo itak ni mogu vrjet.
(Je pa ena punca to vidla, da sm jo najdla in mi rekla, da naj jo obdržim al pa, če si razdeliva. Halo? Zakaj bi si že s teboj delila? )
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.
-
UG84 - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 18. 2. 2009
A maš zavarovane bančne dokumente? Ker s tem zavarovanjem pri banki ti krijejo potem tudi s tem povezane stropke - če ti vzamejo kartice od banke, ti krijejo tudi ostale stvari, ki so z njimi zginile - seveda do določene vrednosti.
- kalanhoja
- Kofetarica
- Na forumu od: 28. 7. 2008
- Kraj: Ljubljana
Ne vkradli mi niso še nič.
Imam pa eno neprijetno izkušnjo z izsiljevanjem dveh tipov, ko sem šla popoldan kolesarit in sta se ob meni ustavila in težila naj grem z njima.
Tako, da tole pišem v premislek tistim, ki nagovarjate nekatere punce naj vozijo psa na sprehod, tečejo,... in bodo sigurno kakšnega kje spoznale.
Na planetu je ratalo toliko kriminala, da se ne bomo smeli izpostavljati na mestih kjer je nevarno. Lahko srečamo ljubljeno osebo, lahko pa srečamo tudi kakšno barabo.
Mojega bratranca so enkrat nekje obstopili tipi in od njega zahtevali denarnico. A ko so videli, da nima nič denarja so mu jo vrnili nazaj. Tako da so mu dokumenti ostali.
Drugače je pa treba vse dokumente preklicati. Stroški za nove pa so odvisni glede na količino in vrsto dokumentov, tako da ti težko tukaj povemo koliko to stane.
Največ boš izvedela na upravni enoti.
Imam pa eno neprijetno izkušnjo z izsiljevanjem dveh tipov, ko sem šla popoldan kolesarit in sta se ob meni ustavila in težila naj grem z njima.
Tako, da tole pišem v premislek tistim, ki nagovarjate nekatere punce naj vozijo psa na sprehod, tečejo,... in bodo sigurno kakšnega kje spoznale.
Na planetu je ratalo toliko kriminala, da se ne bomo smeli izpostavljati na mestih kjer je nevarno. Lahko srečamo ljubljeno osebo, lahko pa srečamo tudi kakšno barabo.
Mojega bratranca so enkrat nekje obstopili tipi in od njega zahtevali denarnico. A ko so videli, da nima nič denarja so mu jo vrnili nazaj. Tako da so mu dokumenti ostali.
Drugače je pa treba vse dokumente preklicati. Stroški za nove pa so odvisni glede na količino in vrsto dokumentov, tako da ti težko tukaj povemo koliko to stane.
Največ boš izvedela na upravni enoti.
-
SWEETprinces - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 30. 9. 2008
- Kraj: ljubljana
ja sem mela ful sreco da me je pol ena gospodicna poklicala tako da se dobiva ju3. denarja itak ni ,pa se nasla jo je nekje k jst sploh nisem bila tako da je nisem zgubila.
kartice sem pa preklicala ze takoj med tem ko sem se vozila na policijo (5minut).
smo imeli pa v sluzbi en primer kraje pa je pol policist reku da tudi ce imas ti vse kartice na pin kodo ne na podpis (ko placas v trgovimi) ni vse cist ok....zato ker naj bi imeli te ko kradejo baje eno napravico kjer tvojo kartico spremeni na podpis...torej...gre na blagajno placa z njo podpise listek iz pos terminala in gre (tudi ce sti ti morala do sedaj povsod vtipkati pin).
drugace pa nisem imela nic zavarovano...sele uceri mi je oci reku da se to nekje da...ves mogoce na katerih bankah?
kartice sem pa preklicala ze takoj med tem ko sem se vozila na policijo (5minut).
smo imeli pa v sluzbi en primer kraje pa je pol policist reku da tudi ce imas ti vse kartice na pin kodo ne na podpis (ko placas v trgovimi) ni vse cist ok....zato ker naj bi imeli te ko kradejo baje eno napravico kjer tvojo kartico spremeni na podpis...torej...gre na blagajno placa z njo podpise listek iz pos terminala in gre (tudi ce sti ti morala do sedaj povsod vtipkati pin).
drugace pa nisem imela nic zavarovano...sele uceri mi je oci reku da se to nekje da...ves mogoce na katerih bankah?
-
UG84 - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 18. 2. 2009
Jz imam SKB banko. zavarovanje kartic proti kraji. To je od njih zavarovanje, ni to od vključeno v zavarovanje stanovanja, to je neki drugega. Če ti ukradejo med drugim tudi kartico SKB, potem imaš krito tudi vse drugo. 10 EUR letno je premija.
Tule je več napisano: Zavarovanje kartic plus
Ne vem pa, če majo to tud druge banke.
Tule je več napisano: Zavarovanje kartic plus
Ne vem pa, če majo to tud druge banke.
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
men so tud ukradl enkrat denarnco, pa sm v vsem tistem šoku+ vplivu enormnih količin alkohola na moje možgane, klicala policijo in dobesedno sprožla ceu postopek.
ker smo sumili točno določene ljudi,ene s kartoteko, druge brez, sm mogla dat prstne odtise, da se moje pač izniči.na denarnici so najdl dvoje prtsne odtise, pa nobene od nobenega s kartoteko in tudi od naknadno pripeljanih osumljenceu ne.Seveda nikol niso odkril, kdo je to zares bil in ktere roke so si drznle vtaknt v moj ruzak
če ne pa kaj, narest ne morš praktično nč, ker to je težkoo da koga dobijo.lahko le preventivno poskrbiš za dokumente in se zavaruješ pri banki in seveda merkaš na svoje stvari in predusem ne nosš prevelkih količin denarja s sabo in bančnih kartic s številko PIN zraven, še manj kreditnih kartic z bognedej neomejenim dnevnim limitom.
ker smo sumili točno določene ljudi,ene s kartoteko, druge brez, sm mogla dat prstne odtise, da se moje pač izniči.na denarnici so najdl dvoje prtsne odtise, pa nobene od nobenega s kartoteko in tudi od naknadno pripeljanih osumljenceu ne.Seveda nikol niso odkril, kdo je to zares bil in ktere roke so si drznle vtaknt v moj ruzak
če ne pa kaj, narest ne morš praktično nč, ker to je težkoo da koga dobijo.lahko le preventivno poskrbiš za dokumente in se zavaruješ pri banki in seveda merkaš na svoje stvari in predusem ne nosš prevelkih količin denarja s sabo in bančnih kartic s številko PIN zraven, še manj kreditnih kartic z bognedej neomejenim dnevnim limitom.
-
renatka_ - Cosmofrik
- Na forumu od: 30. 1. 2006
SWEETprinces, lepo, da si dobla denarnico nazaj - ampak bedno, ker si že preklicala stvari in bom zdej mogla na novo zrihtat in plačat, ane.
Se je pa moji kolegici naredlo, da je našla denarnico in poiskala lastnika in mu jo vrnila. Ampak fora je bla v tem, da je tip meu (al pa tut ne?) dost keša prej notr in pol mu je ona prazno nazaj prnesla (samo z dokumenti), ker je tako tut najdla. In ji je tip zagnjavu, da mu je ona vn pobrala keš. Mislim, sej teoretično je res možno, ampak ona je bla pol čist šokirana - tolk poštena oz. prijazna pol pa takle.
Se je pa moji kolegici naredlo, da je našla denarnico in poiskala lastnika in mu jo vrnila. Ampak fora je bla v tem, da je tip meu (al pa tut ne?) dost keša prej notr in pol mu je ona prazno nazaj prnesla (samo z dokumenti), ker je tako tut najdla. In ji je tip zagnjavu, da mu je ona vn pobrala keš. Mislim, sej teoretično je res možno, ampak ona je bla pol čist šokirana - tolk poštena oz. prijazna pol pa takle.
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.
-
micamaca - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 11. 8. 2004
- Kraj: Žabji dol
se je tud men že zgodil ja... so mi vdrl v avto in ukradl celo torbico (pa niti pod razno ni ležala kje na vidnem mestu, daleč od tega)... takrat sem seveda mogla preklicat vse živo, od dokumentov do kartic, zamenjat ključavnico itd... in ko sm vse to uštimala (in račune za opravljene preklice seveda pometala preč), mi je ob priliki eno ženšče na zavarovalnici reklo, da če imam zavarovano stanovanje krije menda to zavarovanje tudi krajo dokumentov in to kjerkoli (ne samo v stanovanju)... men se sanjal ni kako, od kje, po kakšni logiki... ampak so mi razložili da pač tako je, samo dokazila o preklicu je treba imet in račune...
The secret of success is consistency of purpose.
-
Mimi_M - Cosmopsiho
- Na forumu od: 24. 11. 2005
- Kraj: Primorska
Men so jo ukradli pred leti na faksu iz nahrbtnika ven, sem prijavila na policijo in čez ene 3 mesece me kličejo s policijske postaje v enem xy kraju, če sem ta pa ta in če mi je bila kdaj ukradena denarnica ; so jih našli 5!!! pri dveh narkomanih zarad čist ene druge stvari, tko da kar verjet nisem mogla.
Potem je bil seveda cel postopek, čez ene 3 leta se je pa celo zgodilo, da sem dobila vso škodo povrnjeno od tatu (vsi stroški, denar, ki sem ga imela v denarnici...) in sem dobila takratnih 22k sit
Potem je bil seveda cel postopek, čez ene 3 leta se je pa celo zgodilo, da sem dobila vso škodo povrnjeno od tatu (vsi stroški, denar, ki sem ga imela v denarnici...) in sem dobila takratnih 22k sit
-
red_rose - Cosmofrik
- Na forumu od: 12. 4. 2008
kalanhoja napisal/-a: Tako, da tole pišem v premislek tistim, ki nagovarjate nekatere punce naj vozijo psa na sprehod, tečejo,...
ok, ne bom vec nikol peljala svojega psa na sprehod, od zdaj naprej zivi samo u stanovanju, js pa tut....
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov