Bonsai
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
Prvi neprebran prispevek • 5 prispevkov
• Stran 1 od 1
-
spelaspela - Komunikatorka
- Na forumu od: 18. 8. 2008
- Kraj: Ljubljana
resn problem imam:)
sestra mi je kupila bonasi -listavec
vendar neznam skrbeti zanjega..kako vi skrbite zanj?
nevem deluje mi kot da je suh ..vendar ima zemljo zelo vlažno.. nevem
HVALA<3
- ..špela..
- Sramežljivka
- Na forumu od: 31. 7. 2008
hej!
Glede nege bonsajev: gojenje bonsajev zahteva namreč kar natančno delo. Zalivamo jih le toliko, da zemlja ni presuha (kar lahko povzroči premalo vode in tudi ozračje) in ne preveč vlažna (kar povzroči gnitje koreninic). Vedno ga namreč temeljito zalijemo in pustimo, da vsrka vodo. Sicer pa, naj se sliši še tako zelo zakomplicirano v resničnem delu ni tako in verjemi, tvoj trud bo poplačan Če te pa še kaj zanima pa vprašaj!
Lep pozdrav, Špela
Glede nege bonsajev: gojenje bonsajev zahteva namreč kar natančno delo. Zalivamo jih le toliko, da zemlja ni presuha (kar lahko povzroči premalo vode in tudi ozračje) in ne preveč vlažna (kar povzroči gnitje koreninic). Vedno ga namreč temeljito zalijemo in pustimo, da vsrka vodo. Sicer pa, naj se sliši še tako zelo zakomplicirano v resničnem delu ni tako in verjemi, tvoj trud bo poplačan Če te pa še kaj zanima pa vprašaj!
Lep pozdrav, Špela
-
spelaspela - Komunikatorka
- Na forumu od: 18. 8. 2008
- Kraj: Ljubljana
hvala:D
no zanima me še..
moj je listavec..in ali je normalno da je brez listja sedaj?
ker me je skrbelo da se je posušil??
no zanima me še..
moj je listavec..in ali je normalno da je brez listja sedaj?
ker me je skrbelo da se je posušil??
- ..špela..
- Sramežljivka
- Na forumu od: 31. 7. 2008
uf.. vzrokov je lohk več. Ne vem.. možn da je že iz trgovine prišel tak(prepih), mogoče si ga preveč zalivala.. Poglej koreninice če so vredu, ker če so zgnile ne vem kok se bo kej dal rešit Lohk gre tud tko za spremembo okolja. Sicer pa, kdaj se ti je to začel dogajat? Ker če je jeseni je drugače tako, kot za ostale značilno da odpadejo listi. Ga imaš mogoče v stanovanju ali zunaj? Mogoče veš katere sorte je ?
Lp
Lp
Prvi neprebran prispevek • 5 prispevkov
• Stran 1 od 1
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov