neurja

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Libido.
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 30. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Libido. » 07. Jul. 2008 20:36

punce, te teme nism še nikjer zasledila, tudi z iskalnikom mi je ne najde ..

se mi zdi pa zanimiva tema pogovora ... mislim, zadnje cajte je s temi neurji res že kriza :?

učerej vem da je bla v ljubljani prava katastrofa, danes je blo pri nas kar grozno ..

tle v našem naselju .. ful je pihalo in lilo, toča je bla .. ko se je pomirilo sm šla malo vn pogledat .. :eek: povsod drevesa po cestah, sama tavelika je izruvalo .. eno je padlo na garaže in je uničlo 4 avte .. eno je padlo na streho od ene hiše :?

sm kar precej pofotkala .. tukaj je par taboljših fotk .. do ostalih bom pol dala link, ko mi uspe nardit kak fotoalbum (trenutno mi ful počasi dela net, ker smo bli itak par urc brez elektrike) ..

Slika

Slika

Slika
Let's swim to the moon .....
Uporabniški avatar
mirella
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 25. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a mirella » 07. Jul. 2008 20:45

res v svojih 21 letih nisem vidla takega dežja kot danes v Kopru.. na moji ulici je baje drevo zagorelo.. :)
Life is not the amount of breaths you take,
it's the moments that take your breath away.
Uporabniški avatar
Libido.
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Libido. » 07. Jul. 2008 20:50

baje? :P te ni blo doma? .. jst sm še sedela zunej pod strehco ko je začelo deževat in pol se je kr naenkrat tako uscalo da sm samo tekla noter .. samo ko sm šla pol gledat kaj je to nardilo .. :eek: vsi ljudje zunaj, gasilci odstranjujejo drevesa, vse poplavljeno, gužve na cesti .. tam malo naprej od nas ko je 4 avte uničlo so klicali policijo in baje so rekli da bojo prišli kasneje ker morejo najprej spucat cel koper, ker je poln dreves in da je uničlo 14 hiš :? .. jst kaj takega res še nism vidla .. gor je enim avte odneslo s parkirišča .. sosed je šel lih na s škofij s kolesom ko ga je ujelo neurje in je pol šibal do bivja na bencinsko .. jst si res ne bi želela bit zunaj v takem nalivu ..
in pazi, napovedujejo čez noč še eno tako neurje :?
Uporabniški avatar
mirella
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a mirella » 07. Jul. 2008 20:52

baje pravim ki sem na cisto drugem koncu ulice. Kolega je sel mimo z avtom in me klical.. Da so gasilci tam in da gasijo :)
samo upam da nam ni odneslo palm !! :lach: :lach:
Pri nas pa ni blo neke skode kolko sm pogledala na balkonu.. Kak lonec zvrnjen na balkonih, to je vse.. poplave ni blo ki smo itak na hribu..
dej poslji se kako sliko ce mas, moje ful zanima :)
Zadnjič spremenil mirella, dne 07. Jul. 2008 20:52, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Libido.
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Libido. » 07. Jul. 2008 20:52

zdej grem pa pogledat še malo naokoli .. ker sta mama in oče lihkar prišla domov in sta povedala da sta še dve drevesi padli na hiše :?
Uporabniški avatar
PeggySue*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 11. 2006
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a PeggySue* » 07. Jul. 2008 20:53

Res kriza. :eek:
Kar se vremena tiče,bi lahko govorili,tudi o drugih vremenskih neprilikah-poplavah,snegu,sušah,mrazu in vročini-karkoli že je,je vsega preveč ali premalo.
Pri nas (Gorenjska),je tudi noro pihalo in deževalo,skratka,nič kaj prijeten občutek. :(
Uporabniški avatar
Libido.
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Libido. » 07. Jul. 2008 20:55

mirella napisal/-a:baje pravim ki sem na cisto drugem koncu ulice. Kolega je sel mimo z avtom in me klical.. Da so gasilci tam in da gasijo :)
samo upam da nam ni odneslo palm !! :lach: :lach:
Pri nas pa ni blo neke skode kolko sm pogledala na balkonu.. Kak lonec zvrnjen na balkonih, to je vse.. poplave ni blo ki smo itak na hribu..
dej poslji se kako sliko ce mas, moje ful zanima :)

je*e se mi za palme :P ne, res ..
ta denar ki so ga dali za palme bi ga raje porabli za kaj bolj pametnega ... ne, res .. tle v olmu so ta drevesa že tako stara in boga .. že par let se pritožujemo nej jih pridejo podret (sami jih itak ne moremo ker so ful velikanska, sej se vidi na fotki) preden se kej zgodi .. pa ni noben je**l pet postov .. evo zdej :? dobro samo da ni bil noben poškodovan ..
Uporabniški avatar
mirella
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a mirella » 07. Jul. 2008 20:56

no bomo vidli v porocilih.. upam da res ni poskodovanih
Uporabniški avatar
ryu10kyu
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 14. 6. 2005
Kraj: Sonce

Neprebrana objavaNapisal/-a ryu10kyu » 07. Jul. 2008 21:06

Zasedba g7 je napovedala, da bo do leta 2020 zmanjšala izpust plinov v ozračje...skratka čez 12 let bo človeštvo zmoglo "spremeniti" način življenja...do takrat pa bog nam pomagaj...bubreki eni nesposobni!!!
Žene so zato, da jih ljubimo, ne pa da bi jih razumeli. Oscar WILDE
Uporabniški avatar
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 9. 2005
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objavaNapisal/-a Aloha » 07. Jul. 2008 21:30

Dons zvečer se je na obali vremenu kr konkretno snel.

Lepo odprem usa okna, da se zlufta, operem mal perila in dam na teraso sušit, si delam za jest, k začne neki sumliu pihat ... lih zadn moment pridm na streho, poberem cunje, se usuje, začne pihat, dol po štengah, u usak štuk zapirat okna, pridm u spalnco, okna sploh zapret nism mogla, neki tiščim, zapiha in mi ena polovica u rok ostane ... aleluja.

Po parih minutah se umiri in prou hinausko zasije sonce. Ulce pa poune listja in odpihnjene navlake.

U Ljubljani pa moje dva že dva dni menjata ta velke teglce z rožami na teras, kr je baje use sesul, najprej učer, spet dons :eek: :nein: .
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ~NIA~ » 07. Jul. 2008 21:49

ja
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 08. Dec. 2010 19:50, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Libido.
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Libido. » 07. Jul. 2008 22:17

malo sm bla okoli ... polno gasilcev povsod .. lihkar so se lotli žagat drevo ki je padlo na hišo .. zej bom to poslušala pol noči (ker se itak sliši po celem olmu), pa s tistimi reflektorji je tudi tako vse osvetljeno .. tistim gasilcem so tam stanovalci dali hrano, ker so bogi ljudje bli čisto sestradani že ..

sej prej je blo na poročilih .. je kera gledala? .. tisti mlad fant ki je govoril je moj (skoraj) sosed, od brata bivši sošolc .. in čisto prav je povedal .. namesto da dajejo dnar za tiste palme bi ga porabli za podret da drevesa - tko kot sm tudi jst že rekla ..

tle v našem parku smo si sicer lani izborili da so nam posekali tiste kritične borovce, pa še to po dolgih mesecih teženja in klicarjenja na občino, pol smo podpise zbrali in so prišli ..
sami jih kao ne smemo podret ker so občinska last in more to nardit komunala ...
in oni bi računali 400€ za to? .. zakaj bi mogli mi plačevat za svojo lastno varnost, če je ogrožena s strani nečesa, kar je last občine? :? ma**r jim ej .. :?
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ~NIA~ » 07. Jul. 2008 22:24

^^
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 08. Dec. 2010 19:48, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 07. Jul. 2008 23:11

ok, če odštejem škodo in bog nedej kakšne ranjene ljudi, je meni take nevihte gledat ful zanimivo.nevem, že od nekdaj me zanimajo vsa čuda od vremena, predvsem čuda na slabi strani vremena; od neurij, tornadov, orkanov, ciklonov, vodnih tromb, vetrov...
ful me inpresionirajo take naravne stvari, proti katerim človek ne more čisto nič.No, mogoče vpliva na še hujše posledice, vendar vseeno, narava je narava, nepredvidljiva.In ravno to je zanimivo, ker nikoli ne veš kaj bo.
Poleg tega mi je pa najboljši filing zaspat če grmi in če pada dež.pa ni važno kako grmi, lahko tudi ornk treska in se ornk bliska, jst bom zaspala v momentu.In tud taka jutra so mi najlepša.čeprav je enkrat h sosed v eno barako tko trešla ponoč strela, da sem se zbudila od tistga poka in me je v momemntu glavobol zagrabu.verjetn sm se tok utrašla al kaj :D

smo pa mi vedno angažirani glede neviht.rož nimamo oknih, če že jih imamo fejst prvezane da jih ne odpihne nobeno ljubljansko vetrovje.zunej tud nč nimamo tazga da bi nam premetaval, avte in svoje glave pa tud zmeri pospravimo na varno.Letos smo pa odstranl še edino predmetje nevarno za veter in strele-smreke.Ble so večje od hiše in včas so res grozile da se bodo prelomile al h nam, al h sosedu al pa na cesto.tko, da smo letos rekl, da noumo več pr oknu čakal če se slučajno smreke prelomjo in smo jih požagal.zdej pa pr oknu sam še opazujemo visokost in lepoto narave.

Je pa moja največja želja, nekega dne, obiskat al kšno Kanado al kej podobnega v sezoni tornadov in tega kralja vidt v živo (s primernim zakloniščem zraven seveda!).tud lani sem lih za en dan na hravškem zamudila vodne trombe :?
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 08. Jul. 2008 9:56

Ko sm doživela poplave v Železnikih, me takale neurja ne ganejo več :?

Vrni se na Splošno

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov