ste materialisti?

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Lilah
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 14. 10. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Lilah » 29. Feb. 2008 20:35

jst opažam use več folka, ki daje prvotni pomen materialnim stvarem. mam prijateljico, ki pogosto govori o tem kakšen hud avto je vidla zadnjič, koga use je spoznala in pol zraven pove kakšen avto ma pa kje živi pa tko... ne vem no, men je to mal utrujajoče že sam poslušat, sam nasploh vidim dost folka tut prjatle nekatere, da so kr materialisti, nekateri se mogoče tega niti tako ne zavedajo. :nixweiss: sej jaz tudi rada pogledam za kakšnim dobrim avtom, ampak ni mi do tega, da bi se gibala v nekih visokih krogih ali mogoče celo zapecala tipa sam zarad keša. a ste materialisti in v čem to opažate?
Uporabniški avatar
somebody
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a somebody » 29. Feb. 2008 20:38

ja jst sm materialist - verjamem d je vse iz materije :wink:
ne, drgač pa nism- denarja je treba met sam tolk kukr ga porabš... d bi hrepenela po ne vem kašnem avtu- ne hvala, ok rada bi mela tolk dnarja d bi si prvošla enga ekološkega k bodo dobrga nrdil, drgač pa tolk z stanovanje al pa hiško
Uporabniški avatar
Sweet Princess
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 11. 12. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Sweet Princess » 29. Feb. 2008 20:45

Jaz sem - priznam. Sem mnenja, da so materialne dobrine ravno tako pomembne kot duhovne...Če ne še bolj. Če se to sliši plehko...so be it :D
*urškica*
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 3. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *urškica* » 29. Feb. 2008 20:48

no js sm tud...to drugi bol opažajo kot js,predvsem starši...js se sploh ne bi tolk zavedala če me drugi ne bi opozoril na to...sam se tud družim z materialistkam tk da ja :D ...
sam nism ponosna na to in poskušam postavit duhovne dobrine pred to...pa mi vlkrat ne rata...
Uporabniški avatar
Foxy-lady
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 17. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Foxy-lady » 29. Feb. 2008 20:50

Jaz sem samo delno materialistka. Normalno da bi rada mela kak dober avto in zadosti denarja za kaksen soping. Ampak se zadovoljim s tem, kar imam.

Nikoli pa ne bi imela tipa samo zaradi denarja. Dosti več mi pomeni kvalitetno preživeti čas z nekom, kot pa drago darilo ali nekaj.
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 29. Feb. 2008 21:13

Na nek način sem sigurno materialistka, v osnovi je vsak, le da se razlikujemo v tem, da so eni zadovoljni že z osnovnimi dobrinami in da si sem pa tja lahko privoščijo kaj majhnega, drugi pa materialne dobrine postavljajo pred vse drugo v življenju. Priznam, da sama spadam med slednje. :roll: Včasih grem sama sebi na živce, ampak se ne morem spremeniti. Če grem npr. v šoping in porabim vso žepnino za oblačila itd., postanem kar živčna in slabe volje, ker ne morem več dalje zapravljati. :? Moja meja je torej tam, kjer se izprazni moja denarnica - s kartico sem prizanesljivejša, na srečo ne grem v minus, tako da po tej strani nisem tako kritičen primer v primerjavi z nekaterimi puncami, ki jih poznam in so ne vem koliko v minusu. :D Pač, moja slabost je zapravljanje in občutek sreče, ko nakupujem. Avta si še ne morem privoščiti, bo pa tudi to prišlo enkrat na vrsto. Raje bom hranila nekaj let če bo treba, ko bom imela službo, da si bom kupila kakšnega dobrega, kot pa da bi v kratkem času kupila nekega "za silo". Za stanovanje ali gradnjo hiše ne bo treba hraniti, ker bom ostala doma, saj gre sestra od doma oz. se bo preselila nekam s fantom, torej meni ne preostane drugega kot ostati doma in bodo zato lažje finance za kakšen boljši avto. Sicer pa me bližnji ali prijatelji na vsake toliko postavijo na realna tla, ker včasih znam biti neznosna, če dlje časa ne vidim trgovin od znotraj. :lach: Neke vrste obsesija oz. odvisnost. Tako kot je nekdo odvisen od drog ali alkohola, tako sem jaz od nakupovanja. Nikakor pa ne bi bila z nekom, ki bi imel dosti pod palcem zaradi njegovega premoženja. Ne rečem, če bi mi bil res všeč in bi se ujela, saj se potem denarja ne bi nihče branil, roko na srce. Ampak na prvo mesto spada vse drugo, samo denar pri tipu ne. Poznam kar nekaj "težkih" frajerjev, ki so bolj premožni, pa so tako glupi ali pa nasploh nezanimivi in arogantni, da samo grem čim dlje od takih. Še manj bi imela kakšnega premožnega starca, ker bi se mi zagabil vred z vsem njegovim denarjem.
Uporabniški avatar
iluzija
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 9. 3. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a iluzija » 29. Feb. 2008 21:26

Imam fanta, ki nima avta. Resno razmišljam o tem, da bi ga pustila. :lach: :lach: In nisem materialistka! :rofl:
Uporabniški avatar
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 9. 2005
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objavaNapisal/-a Aloha » 29. Feb. 2008 21:28

Mnja, če nekomu dnar ne pomen ničesar, jebiga, men pomen.

Sm mnenja, da ne gre tle sam za luksuz in preseravanje, tko kt samo poimenovanje konotira, ampak tut za stvari, k so nekomu pač potrebne, da uresničuje svoje cilje, želje. Sama nimam nobene potrebe po hudi pleh makini, cotkah višjega cenounega razreda, hotelih s petimi zvezdicami in sobno strežbo, kosilih u fensi restauracijah in umivanju u kopalncah s pipami iz beuga zlata ... Uživam pa u drugačnih stvareh, k seveda tut zahtevajo določene usote denarja in kerih brez ficka ne bi nikol doživela. Če je materializem to, da si želim u žiulenju več kt zgolj minimalno osnovo za preživetje (streha nad glavo, hrana in krpa, da ne hodm naga po svetu), pol ja, sm materialistka. Če uključuje pojem Hrvatičevo jahto in vilo, ferarija in grde cunje prestižnih blagounih znamk, pol ne, nism materialistka. :P
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
Uporabniški avatar
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 1. 3. 2007
Kraj: ...en tu corazón..

Neprebrana objavaNapisal/-a MilkyWay » 29. Feb. 2008 21:48

js za sebe sploh nevem kej reč...rada luksuzno živim, ne maram, da mi karkoli manjka u življenju, ampak če si česa ne morem privoščit, tega ne kupim...mislim d to ni materializem...
ne zanimajo me veliki avti in velike hiše...ker mi to ni bistvo življenja...u tem se js ne najdem...najdem se u družini z dvemi otroci, z možem k me bo meu rad...da bom srečna...tko si js sebe predstavljam...
lahko se sliši pocukrano, ma taka sm...nevem zkej bi se navezovala na neke materialne reči, k itk čez čas to ne bo melo več pomena...
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 29. Feb. 2008 22:42

MilkyWay napisal/-a:če si česa ne morem privoščit, tega ne kupim...

Če si nečesa ne moreš privoščiti, je logično, da si potem tistega ne moreš kupiti. :D Jaz enostavno poskušam pozabiti na kaj, kar je predrago za moje finančne zmožnosti. :wink:
Uporabniški avatar
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 1. 3. 2007
Kraj: ...en tu corazón..

Neprebrana objavaNapisal/-a MilkyWay » 29. Feb. 2008 22:43

Tamala_mrha napisal/-a:
MilkyWay napisal/-a:če si česa ne morem privoščit, tega ne kupim...

Če si nečesa ne moreš privoščiti, je logično, da si potem tistega ne moreš kupiti. :D Jaz enostavno poskušam pozabiti na kaj, kar je predrago za moje finančne zmožnosti. :wink:

evo to sm tela reč :)
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 15. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *hox* » 29. Feb. 2008 22:48

Lilah napisal/-a:mam prijateljico, ki pogosto govori o tem kakšen hud avto je vidla

Hehe, js najmanj 1x na dan povem ker avto mi je všeč, da ga bom 1x 200% imela in če ga samo vidim začnem mal manj kot kričat, pa nisem materialistka. :D
Uporabniški avatar
sAdie
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 23. 7. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a sAdie » 29. Feb. 2008 22:49

Dnar je sveta vladar...tako pac je :D

Materialistka do neke meje...ne izsiljujem pa do konca, saj vem, da ima vse svoje meje. Avto ni vse...je pa nujno zlo - kot mobitel in se par stvari.
Raje bom investirala v nepremičnino - hocem svojo hiso in jo bom mela! Pika :lach:
I love SISLEY& RW
Uporabniški avatar
iluzija
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 9. 3. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a iluzija » 29. Feb. 2008 23:01

Okej. Da povem primer moje kolegice in s tem definicijo koga obravnavam za materialista.

Ima fanta in če ne bi imel tistih treh avtomobilov (od tega baje enega marcedeza) in tistega najboljšega motorja ever, ne bi bil njen fant. Tip, ki ima navadnega kliota, pri njej avtomatsko odpade - glede na to, si izbira tudi kolege (ja, sprašujem se kako to, da sem v njeni družbi, glede na to, da avtomobila sploh nimam - verjetno zato, ker se druživa že od otroštva). Prva stvar, ko kupi npr. pulover, takoj pove koliko je to stalo in katere znamke je. Takoj, ko se vidiva, se začne hvalit kam vse jo je njen fant peljal, koliko je zanjo zapravil čez vikend in kako zelo drago hrano sta večerjala (cene ima naračunane do potankosti). Poudarim naj še, da je po cenah nikoli ne sprašujem - to mi pove na ančin, kot da bi ji morala biti za to neizmerno nevoščljiva. Ja, že zdavnaj je ne tretiram več za svojo kolegico... Na svetu ji je pomemben le denar oz. če se popravim - na svetu ji je pomembna le velika količina denarja, ki mora biti nujno v njeni lasti.

Ja, denar je pomemben, ampak hkrati morajo biti pomembne tudi ostale stvari. Denar ti v življenju nikakor ne sme biti prioriteta.
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 01. Mar. 2008 8:47

no, ko ti bo naslednjič razlagala koliko je zanjo zapravil, ji lahko mirne duše zabrusiš, da bi ga ceneje prišla prijateljica noči.... :D

jaz sem materialist, gledam vse skozi denar, nenazadnje sem ekonomist. ampak zanimam se le zase, koliko denarja imam, na kaksen način bom upravljal z njim itd. mi je pa prav vseeno, kaksen avto ali karkoli drugega ima kaksen Rajc. pač vem kaj si lahko privoščim in na tisti stopnji lepo živim, kakšne višave me sploh ne zanimajo... :)

Vrni se na Splošno

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov