Metoda umika ala coitus interruptus

Zadovolj(e)n/a v postelji.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Ali ste že kdaj prakticirale metodo umika ?

Ne
169
44%
Da, uspešno
195
51%
Da, neuspešno
18
5%
Skupaj glasov : 382

thaly
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 21. 2. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a thaly » 26. Jan. 2007 2:23

Punce, ženske :)

Koliko vas prakticira metodo umika in predvsem ali je uspešna metoda zaščite za vas (če ste z njo zanosile, me zelo zanima ali je bila izvedena pravilno ali ne ?

Bila bi zelo vesela če napišete koliko časa vam že služi in pa zanima me tudi če pri tej metodi kaj pazite na varne oz nevarne dneve (ovulacija).

Na internetu večinoma statistike pravijo da v enem letu s to metodo zanosi vsaka 4. ženska, vendar na mnogih straneh o predsemenski tekočini piše, da so raziskave pokazale da v njej ni aktivnih spermijev. Na wikipedii tako piše, da je metoda umika če prakticirana PRAVILNO zanesljiva v 96 %.

Pravilno prakticirana metoda umika pomeni troje:
-da tipu ne pride vate
-da je tip čist, to pomeni da nima na sebi sledov sperme od prejšnje ejakulacije, zato je zelo važno da v tem primeru gre po tuš in da LULA saj se v urethri (ne vem kak je slovenski izraz) zadržijo ostanki od prejšnje ejakulacije;
-da je čista tudi ženska, recimo če je kje na njej sled sperme od prejšnje ejakulacije tipa..

in prosim brez pripomb v stilu kako sem neodgovorna ker tega ne rabim. jaz se samo informiram
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 26. Jan. 2007 7:08

V 90% moje seksualne zgodovine sem prakticiral (in prakticiram) coitus interruptus.
nekajkrat (leeeeta nazaj) sem s kondomom, prabivša pa je imela tablete.

dnevov ovulacije ne štejeva, je pa res, da pred in po menstruaciji spustim noter.

zaenkrat je metoda uspešna, na testiranju plodnosti pa nisem bil, morda sem zaradi takšne uspešnosti celo neploden! :eek:
Uporabniški avatar
Dagi
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 1. 8. 2006
Kraj: ...

Neprebrana objavaNapisal/-a Dagi » 26. Jan. 2007 7:41

Js tega ne prakticiram... ni šans... me je že tko preveč strah... :wink:
Always look on the bright side of life!
*smokvica*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 22. 9. 2005
Kraj: *Štajerska*

Neprebrana objavaNapisal/-a *smokvica* » 26. Jan. 2007 8:25

Ja smo prakticirali nekaj časa, sam pol je pa 1x zamujala in sem dobila lekcijo in takoj naslednji dan šla po antibaby pilule.
Uporabniški avatar
Temptress
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 18. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Temptress » 26. Jan. 2007 8:30

Ker nisem pripravljena zibat, se tud take metode "kontracepcije" ne poslužujem. Sem na tabletkah ;).
Uporabniški avatar
Aphrodite
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 24. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Aphrodite » 26. Jan. 2007 8:38

sem še mlada, brezskrbna študentka in mi res ni (še) do otroka čeprav poznam pare ki tako seksajo že dolgooooo in je bilo vse ok...mene je tega strah, ker nama je z fantom enkrat počil kondom in sem ful paniko zagnala potem pa šla po tabletke...s tem se ni za igrat :roll:
Uporabniški avatar
BLUBABY
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 19. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a BLUBABY » 26. Jan. 2007 9:20

Jz sm pomoje še najbl panična od vseh na tem forumu---->ker jemljem tabletke pa še obenem vedno, vedno z fantom prakticirava metodo umika..ne vem, tako res nimava potlej nobenih skrbi..enkrat ko bova pa velika, se bo to pa lahko spremenilo :wink:
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 26. Jan. 2007 11:39

midva sva tud prej skos to prakticirala ker jaz nism mela tabletk...zdej jih spet nimam in spet isto...
mene ni strah da bi se karkoli zgodilo pri tej metodi, razen takrat ko zalčutim da je dal prepozno ven...takrat pa po morning pilule... :)
pa kakšneo štetje ovulacie in podobno ne delam...še tabletk sm se komi navadla, najprej bi mi en mogu sploh razložit kaj točno je ovulacija, pa še to dvomim da bi pol štela...nimam cajta :D
Uporabniški avatar
jeanitte
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 1. 1. 2006
Kraj: koroška

Neprebrana objavaNapisal/-a jeanitte » 26. Jan. 2007 12:11

Ta metoda je bila pri meni uporabljena le enkrat, pred leti, potem so sledili najdaljši in najbolj mučni dnevi čakanja perila. In to me je izučilo, da sm vedno pol mela kondom s sabo, ker nikol ne veš :wink: dokler nisem mela resne veze. Zdej pa itak tabletke.
...if there are roses, they will blossom...
Uporabniški avatar
Zvoncica
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 4. 11. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Zvoncica » 26. Jan. 2007 12:26

Še nikoli. Ali kondom ali tabletke.
Uporabniški avatar
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 22. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ŽuŽa » 26. Jan. 2007 12:36

Jojj nikol ne bi tega probavala..sm preveč preveč panična. Jemlem tabletke pa še to me je včasih strah joj kaj pa če sm jst un en % nein nein nein nein
Uporabniški avatar
Maychy
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 30. 6. 2004
Kraj: Se selim...

Neprebrana objavaNapisal/-a Maychy » 26. Jan. 2007 14:14

Midva sva nekaj časa prakticirala tabletke in metodo umika. Sedaj pa ne več, tako da uporabljava samo še tabletke. Samo metode umika pa ne bi nikoli in pod nobenim pogojem. Preprosto ji ne zaupam.
--- Evil Is Just A Point Of View ---

--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
Uporabniški avatar
*meti*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 18. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *meti* » 26. Jan. 2007 14:47

Uporabljala, sam mi je blo pol dost k sm bla ful živčna, pa čakala na M, pa med seksom nesproščena...
Me je pa tist o neplodnosti mal prestrašl glede na to, da sva to metodo uporabljala leto pa pol...
Uporabniški avatar
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: Primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a Mimi_M » 26. Jan. 2007 15:54

ja, s tipom vedno večkrat, ker sem nehala jest tabletke, kondomi pa nama obema niso všeč. sam mi v bistvu nikoli ne spusti noter, niti ko naj bi imela varne dni.
ker pa dobivam menstruacijo skoraj točno na 28 dni, sledim tud svojmu ciklusu in takrat, ko naj bi bila ovulacija, še posebej paziva oz. takrat pa ponavad dava kondom.
Predsemensko pa mu ponavad posesam :lol:
Uporabniški avatar
Kika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 13. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Kika » 26. Jan. 2007 16:40

Sej ne morm verjet da tok folka to prakticira. Sam jst bi bla po moje čist preveč živčna, med samim seksom, pol bi me pa čist napsiheral pred menstro. Tko da, ne hvala. Raj tisto tabletko pojem...

Vrni se na Ljubezen in seks

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov