babyface

Zadovolj(e)n/a v postelji.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

babyface
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 22. 9. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a babyface » 22. Sep. 2013 20:14

Živjo živjo, sem nov tle in se že na samem začetku opravičujem če sem faliu kategorijo foruma s to temo.

Vglavnem setuacija je taka stoji pa takule.
Večkrat sem slišu (predvsem od punc) da imam "baby face" a nobena me ni zadovoljila z definiranjem tega naziva oz. opisa. Zato se najavljam tukaj z vprašanjem oz. v upanju da katera od vas mi bolj približa tole besedo...dobesedni prevod besed zastopm, ampak pomen ne. Torej defenicija bejbiface, po čem ve to popredalčkate "evo tale je pa babyface" in kaj je to za vas + ali - ?
dot
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 4. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a dot » 22. Sep. 2013 20:55

To pomeni, da ima moški / fant otroške oz. zelo mladostne poteze obraza, mehke linije in ne možatega obraza :)

Gre pa povsem za stvar okusa, ali se to dekletu zdi privlačno ali ne. Fanice Justina Bieberja (ki je recimo primer 'baby face' tipa obraza) bi se recimo strinjale, da je to srčkano in privlačno, medtem ko so kakšnim drugim bolj všeč bolj možati obrazi z močnejšo čeljustjo, poudarjenimi ličnicami, širšim nosom ipd.
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 22. Sep. 2013 21:31

so te ta dekleta vsaj kako drugače zadovoljila, ker če te niso, vidim v tem srž problema oz. tvojega posta! :)
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 22. Sep. 2013 21:33

^Heh..ta izraz "možati" res ne paše not no. Res ni prav, da ljudje z določenimi potezami obraza naenkrat spadajo pod "manj možate".

Drugače pa kakor je dot rekla..to pač pomeni, da imaš bolj mehkejše poteze obraza. To je vse. Nekaterim je všeč, nekaterim ni. Sem ne spada samo Justin Bieber heh (kot da ni dovolj, da si mu rekla, da so uni drugi obrazi možati) :D ampak kar precej ljudi..Babyface ima tudi ta:

Slika
pa ni zato nič manj možat.
It was forever..but it didnt last long..
dot
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a dot » 22. Sep. 2013 21:53

Hm, zakaj, odrasli moški imajo ponavadi možat obraz (zato se tudi tako imenuje, saj to je splošno uveljavljen izraz) :nixweiss: Pač klasične moške odrasle poteze, najlaže je s takim izrazom opisat. Če so pa poteze fantovske, vidno mlajše in mehke kljub odraslosti, torej ne možate, gre pa za 'baby face'. Saj to ni nič slabega ali žaljivega.

Seveda ni samo Justin, nihče ni tega rekel :D To je pač primer za ponazoritev, ker domnevam, da ga večina sodobnih mulcev dandanes pozna in je popularen :)

Saj pri ženskah je podobno, pač da ima odrasla ženska bolj punčkast obraz. Npr. igralka Alexis Bledel se mi zdi taka punčkasta, čeprav je že v tridesetih. Meni je to všeč.
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 22. Sep. 2013 22:04

Hjah je žaljivo..S tem ko nekomu rečeš, da nima možatega obraza mu odvzameš "možatost", ne? Vsaj v primeru obraza. Enako je z žensko. Ko ženski rečeš, da nima ženskih potez..kaj ji v bistvu rečeš? Da pač ni "ženska" s tega stališča. Nekateri nočejo biti "otrok" ali "poženščen moški" ali "možačasta ženska". To so pač neki ideali pripisani konstruktu moškosti in ženskosti, ničesar dobrega ne prinesejo. Glede tega, da je splošno uveljavljen izraz ne morem oporekat, ampak to ni nujno dobro.
It was forever..but it didnt last long..
dot
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a dot » 22. Sep. 2013 22:13

Kaj pa vem, meni se možatost ne zdi kakšna posebna ali nujna vrlina, itak pa ne govorimo o možatosti osebe kot take, temveč zgolj o vizualnih potezah obraza :) Na te pa posameznik nima vpliva, pač če se je rodil z bolj fantovskim obrazkom, je to dejstvo, ne žalitev :) Ne vem, meni se zdi že od nekdaj izraz 'baby face' logičen antipod odraslemu, bolj možatemu obrazu in tudi doslej sem ga vedno zasledila v tem kontekstu. Saj drugače sploh ne bi 'iznašli' tega izraza... baby pač tu ponazarja, da je mladosten, bolj fantovski, kot bi bilo pričakovati (ne pa poženščen pomoje, zgolj mlad). No, glavno, da si bo uporabnik približno predstavljal, za kaj gre :D

Btw, meni pa ne prikaže zgornje slikce :/
Uporabniški avatar
Picatinny
Picatinny 1. stopnje
Na forumu od: 19. 8. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a Picatinny » 22. Sep. 2013 23:38

14 nasvetov za bejbifejse, kako se obleči, da zgledaš bolj podoben pravemu moškemu

http://www.realmenrealstyle.com/mature-man-style/

vsekakor pa odsvetujem takle outfit...

http://www.darkwoods.com/bodybuilder/male/bb/gallery/fullsize/titus45.jpg
dayđremer
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 4. 2. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a dayđremer » 23. Sep. 2013 8:33

Bieber se meni sploh ne zdi tipičen primer babyfacea, ker babyface nima nekih ful gostih obrvi?. Pod babyface si jaz predstavlam obraz moškega, ki malo vleče na ženskega. Al pa ok, sam na mladega fanta.

EEvelyiinine slike mi ne pokaže.. No, tipični primeri babyfacea--> Leonardo di Caprio, Diego Luna, hm mogoče še Dermot Mulroney, ampak on ma tudi goste obrvi..

Slika

In babyfacei so med bolj priljubljenimi med ženkami, ne pravim zdej da vsaka pali na to, pač dosti jih pa : ))
How quickly jealous I become of the wind when it, and not I, gets the privilege of properly messing up your hair.
Uporabniški avatar
Dioniz
Cosmo moderator
Cosmo moderator
Na forumu od: 21. 1. 2010
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Dioniz » 23. Sep. 2013 8:36

jaz glih ne bi bil vesel, če bi mi kdo reko, da mam baby face... :/
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
Uporabniški avatar
Inaa**
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 12. 3. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a Inaa** » 23. Sep. 2013 9:37

tut men bieber nima lih baby facea. res slab primer :P kakšen wentworth miller mogoče. no en tipičen primer je pa seveda tudi naš matej lahovnik :D
You make me smile, please stay for a while :)
dot
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a dot » 23. Sep. 2013 9:57

Točno, Lahkovnik :D Amm, obrvi pa res nimajo veze pri tem pomoje, bolj obrazne poteze. Saj tudi če si brke pusti taka oseba s fantovskim obrazom, to še ne spremeni dejstva, da ima baby face :)

Za Bieberja pa moram priznat, da pojma nimam, kakšen je zdaj, samo spomnim se, da je nazadnje veljal za zelo fantkastega in otroško izgledajočega obraza (čeprav je že zadosti star, da bi izgledal drugače). Morda se je vmes že razvil in je bil le 'late bloomer'. Tudi glede glasu pojma nimam, ali je že mutiral oz. ali ima pač višji glas :D

Pa na tem linku je naštetih nekaj znanih oseb (meni sicer niso ravno vsi za zraven, ampak ok) :): http://entertainment.ie.msn.com/celebri ... -4#image=1
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 9. 12. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sirova štručka » 23. Sep. 2013 10:45

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 7:40, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 23. Sep. 2013 11:49

Inaa** napisal/-a:no en tipičen primer je pa seveda tudi naš matej lahovnik :D

Umrla od smeha, ko sem to prebrala. :D :lol: Se pa strinjam. :)
Uporabniški avatar
Dioniz
Cosmo moderator
Cosmo moderator
Na forumu od: 21. 1. 2010
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Dioniz » 23. Sep. 2013 12:52

babyface se da zelo dobro prikrit, če se pusti kak teden neobrita brada...
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson

Vrni se na Ljubezen in seks

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google Adsense [Bot]