Nesojene ljubezni

Zadovolj(e)n/a v postelji.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

browneyes
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 1. 5. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a browneyes » 14. Jun. 2012 11:34

Večkrat sem bila nesrečno zaljubljena...ok, seveda vsi v lajfu gremo naprej in najdemo nekoga... ampak še vedno, ko se vračam na določena mesta, vidim določene stvari, se kje srečamo... podoživljam vse tiste občutke, kako zagledana sem bila v tistega tipa takrat, kaj vse bi mu lahko dala, kaj vse sem hotela z njim doživeti...

kaj narediti s takimi neiživetimi čustvi?
Uporabniški avatar
s0nckic4
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 29. 7. 2009
Kraj: Over the Rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a s0nckic4 » 14. Jun. 2012 11:59

usmeri jih v kaj pozitivnega. pa magari pišeš pesmi.
Vsak raj ima svojo kačo.
Uporabniški avatar
carrie_
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 29. 4. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a carrie_ » 14. Jun. 2012 12:40

Raje piši kakšno seminarsko, razpravo, kuharski recept itd., kot pa pesmi. :)
Če ti bo pomagalo, napiši sama sebi pismo zanj, v katerem izpoješ svojo jezo nad njim. Preberi vsakič, ko te bo spet odnašalo...

Imej dnevni plan, zjutraj ko se zbudiš, razmišljaj o svojih ciljih, čez dan jih živi, ljubi svoje življenje. Razmišljaj pozitivno, ker se človek nikoli ne sme vdati, in samo na tak način boš šla naprej in nekega dne bo možnost za novo ljubezen. Mlada si še, enkrat te čaka tista taprava stvar - mogoče ne čez dva tedna, mogoče tudi ne čez pet let, ampak enkrat bo, in takrat bo vse ostalo zgodovina. V vmesnem času pa imej sebe rada in izkoristi čas, ki ga imaš maksimalno, ne bo ti žal. ;)
browneyes
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a browneyes » 14. Jun. 2012 13:35

ne ne, ne govorimo da sem bila pred kratkim zagledana v nekega tipa, pa da ga morem zdej prebolet, odmislit.

bili so že trije taki tipi, do katerih nisem mogla izživet svojih čustev.
prvi je bil že nekaj let nazaj.

razmišljam, kaj naj zdaj s tem, s temi čustvi ki so ostala v meni, neiživetimi stvarmi?
celjanar
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 9. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a celjanar » 14. Jun. 2012 13:37

Medtem ko mastrubiraš jih podoživljaj..od tega boš še največ mela :wink:
LostBoy
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 13. 6. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a LostBoy » 14. Jun. 2012 13:47

celjanar se ti ne skriva, da si čisto povprečen tip, ki želi probleme reševati samo seksualno :roll: pa brez zamere.

browneyes kaj lahko z neizživetimi čustvi? Bolj malo. Lahko si najdeš novega partnerja in vsa svoja neizživeta čustva sprostiš na njim. Pogovor s prijateljico, bivšjim in pisanje kakšnih pisem sama sebi tudi zna pomagati...
Uporabniški avatar
carrie_
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a carrie_ » 14. Jun. 2012 13:50

Jaz ne razmišljam o daljnih preteklih ljubavnih kiksih. Občasno mi misli vsilijo ne-tko-pretekli ljubavni kiks, ampak ignoriram zadevo. Če ga občasno srečam (bolje rečeno on mene sreča), na to žal nimam vpliva, je pa moja prva asociacija ob tem "prasec..." in opažam, da mi čas definitivno pomaga.

Kraji, ki te spominjajo nanj, jih lahko uporabiš za kaj drugega, in jih potem ne boš več povezovala z njim. Npr. če sta se dobivala v kakem lokalu, pejdi tja s kolegico in se ga magari napij, zabavaj se, da se boš tega kraja spominjala po nečem novem...

Glej, škoda je tvojega časa in energije, da se karkoli oziraš nazaj. Nektere stvari - in osebe - so namenjene, da ostanejo v naši preteklosti :!: Pridejo nove in boljše za njimi :wink:
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 7. 2011
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a slovenc79 » 14. Jun. 2012 13:56

enako browneyes. jaz sme bil že zleo zaljubljen ampak nisem mogel nič, ker je bila ta punca v srečni zvezi.

pozabit je treba stare zaljubljenosti. najbolje da se ne družiš več s tistimi tipi.
najdi nekoga pravega in čustva usmeri k njemu :)
hej norci :)
*Abby**
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 2. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *Abby** » 14. Jun. 2012 15:36

:D :D

In z nobenim izmed teh nisi bila v zvezi? Koliko si pa stara?

Daj, ne obremenjuj se, fantov, ki so simpatični in čedni ter lahko postanejo objekt za tvoje sanjarije je na svetu še ogromno. :D

Prepričana sem, da ko boš enkrat imela resničen odnos z neko osebo, se na te svoje enostranske zaljubljenosti, ki ti dale samo nekaj otroških sanjarij in melanholičnih trenutkov ne boš več nikoli niti spomnila. Morda tako, z nasmehom, v smislu: "Kako luštno je bilo takrat!" in to bo vse.

Ne trdim, da je vedno rešitev v spolnosti, ker nikakor ni, ampak se v tem primeru kar strinjam s Celjanarjem. Vse kar si imela s temi fanti je v tvoji glavi. Nastalo je v tvoji glavi, raslo je tam ... izživi ta čustva s samozadovoljevanjem in počakaj na fanta, ki te bo prevzel in tudi ti njega. :)
celjanar
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 9. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a celjanar » 14. Jun. 2012 16:34

LostBoy napisal/-a:celjanar se ti ne skriva, da si čisto povprečen tip, ki želi probleme reševati samo seksualno :roll: pa brez zamere.

Ja..mislim da je to merilo da si povprečen

Sicer pa ne vem v čem je problem da se zadovoljuješ na tisto kar se ti po glavi plete..važn da ti uživaš, od tistga ko ga hočeš met tak in tak ne dobiš nič. To je maksimum kar lahko iztržiš :twisted:
browneyes
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a browneyes » 14. Jun. 2012 17:17

izživi čustva s samozadovoljevanjem?? WTF? :lach:

stvar je v temu, da določena čustva imaš lahko do določene osebe le v nekem svojem obdobju, fazi. potem ne moreš več tega čutit do nikogar drugega, nikoli več nisi tako zatreskan, pa če si s to osebo bil v zvezi in te je pustila, ali pa še huje, če s to osebo nisi nikoli bil.

kot npr. tipi, ki jih neka njihova največja ljubezen zajebe, prevara po par letih in potem so kar naenkrat 30 let stari in napumpajo kar eno žensko, samo zato ker imajo 30+ in je treba met otroka, njihova čustva so pa ostala drugje.
Uporabniški avatar
s0nckic4
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 29. 7. 2009
Kraj: Over the Rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a s0nckic4 » 14. Jun. 2012 17:29

ne moreš več tega čutit do nikogar drugega? ti to resno?

no potem ti svetujem, da nehaš verjet v eno pravo ljubezen v življenju in se boš nehala obremenjevat s tem, da ne moreš več tega čutit do nikogar drugega.
Vsak raj ima svojo kačo.
*Abby**
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a *Abby** » 14. Jun. 2012 17:51

Upam, da si še osnovnošolka in se boš še kaj naučila tako o biologiji kot tudi o psihologiji človeka.

Sicer pa:

1. Ljubezn ni enostransko čustvo. Ljubezni ne moreš čutit do osebe, ki je ne poznaš.

2. Zaljubljenost je stvar hormonov in romantične predstave in se spremeni (ali celo mine), četudi si z osebo, ki te ljubi in jo ti ljubiš.

3. Zaljubiš se lahko 100x v življenju.

4. Tudi ljubiš lahko več ljudi.

5. Če z nekom nikoli nisi bil je to absolutno manj hudo in resno, kot če si z neko osebo imel ljubezensko zvezo in dejanski odnos.

6. Ljudje, ki tega ne zmorejo, so čustveno nezreli in imajo mnogo nepredelanih situacij ter občutij.
Uporabniški avatar
carrie_
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a carrie_ » 15. Jun. 2012 11:19

Abby, pravijo, da s pravo osebo ne rabiš veliko časa, da ugotoviš, da jo ljubiš. Se mi zdi, da si malo preveč "nadudlana". Po moje je ljubezen še kako lahko enostranska.

+Browneyes ni nikoli rekla, da s temi osebami ni imela dejanskega odnosa. Mogoče ne ravno resne zveze, ampak to ne pomeni, da je dinamika njenga odnosa z dotičnimi bla nujno kaj manj intenzivna.

"Izživi čustva s samozadovoljevanjem" > česa tako bizarnega tud jaz še nisem slišala :doh:
*Abby**
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a *Abby** » 15. Jun. 2012 11:48

carrie_ ne. Ljubezni ni mogoče čutit do osebe po zelo kratkem času. Ljubezen ni zgolj čustvo, ljubezen je popolno sprejemanje neke osebe, ljubezen do vseh njenih lastnosti, ljubezen pomeni, da ob nekom čutiš varnost, mir, zavetje. Da nekoga ljubiš, ga moraš najprej dobro poznati, z njim živeti, biti ob njem v stiskah in srečnih trenutkih. Ljubezen je kompleksno čustvo, ljudje, ki rečejo, da nekoga ljubijo po nekaj mesecih pa sploh ne vedo, kaj govorijo. Ljubezen združuje v sebi strast, radost, veselje, sprejemanje, umirjenost, zaupanje, navezanost, spoštovanje, predanost in predvsem ljubezen vidi drugo osebo pred seboj. Ljubezen pomeni najvišjo stopnjo empatije in ljubezen mora biti vzajemna, sicer gre za obsedenost/zaljubljenost/odvisnost ene osebe od druge. O ljubezni govorimo, ko imamo dve osebi, ki ves čas delujeta v skrajno dobro druge osebe, pri čemer ne prihaja do samozanikanj s strani enega ali drugega, ker je to preprosto nemogoče, ker drug drugega razumeta, čutita in se spoštujeta. Zato ljubezen ne more biti enostranska. Lahko pa so enostranska zaljubljenost, obsedenost in odvisnost, ki jo pozameznik čuti do neke osebe. Ta stanja so lahko izjemno močna, človeka povsem prevzamejo, je z njimi povsem obseden, težko se osredotoča na karkoli drugega. Pri tem je pomembno, da je zaljubljenost čustvo, ki zre v vase, ne v drugega.

V branje na to temo priporočam Fromma, Johnsona, Pecka, Powella. Gre za filozofe in psihologe, ki zelo jasno razložijo razliko med zaljubljenostjo in ljubeznijo.

Browneyes je pisala, da so njena čustva neizživeta, da je sanjala o tem kaj BI lahko počela s temi fanti in iz tega sem sklepala, da z njimi ni imela zveze, temveč je bila v njih le zaljubljena.

Vrni se na Ljubezen in seks

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov