Poročne navade
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
schpeltza - Kofetarica
- Na forumu od: 28. 1. 2005
Torej imam sledeče vprašanje.
S fantom sva vabljena na poroko, kjer so mu dodelili nalogo. Njegova naloga oziroma njegov naziv na poroki je "protfirer". Zdaj pa me zanima, če mi zna kdo povedat kaj točno on počne oziroma kaj je njegova naloga itd. Rečeno mu je bilo samo, da mora pazit vino. Več mu nočejo povedat naj se pozanima
Torej če mi do zna pomagat bi bila zelo srečna, ker ne najdem nič, od mojih domačih pa nihče ne pozna te navade. .
S fantom sva vabljena na poroko, kjer so mu dodelili nalogo. Njegova naloga oziroma njegov naziv na poroki je "protfirer". Zdaj pa me zanima, če mi zna kdo povedat kaj točno on počne oziroma kaj je njegova naloga itd. Rečeno mu je bilo samo, da mora pazit vino. Več mu nočejo povedat naj se pozanima
Torej če mi do zna pomagat bi bila zelo srečna, ker ne najdem nič, od mojih domačih pa nihče ne pozna te navade. .
"Nicht die Schönheit entscheidet, wen wir lieben, sondern die Liebe entscheidet, wen wir schön finden." (Sophia Lauren)
- dot
- Cosmofrik
- Na forumu od: 27. 4. 2010
Kako ne najdeš, jaz sem za probo googlala zdajle, pa mi vrže ven kar nekaj zadetkov Še neko seminarsko o štajerskih porokah Na hitro sem videla, da naj bi čuval in ponujal blagoslovljeno vino, ostalega nisem šla brat..
Drugače pa prvič slišim izraz, mogoče bo kak Štajerec iz prve roke znal kaj več povedat
Drugače pa prvič slišim izraz, mogoče bo kak Štajerec iz prve roke znal kaj več povedat
-
schpeltza - Kofetarica
- Na forumu od: 28. 1. 2005
To da naj bi čuval blagoslovljeno vino vem. In sem vidla seminarsko, ampak notri nič konkretnega ne piše. Tako da bi rada kak konkretni primer, mogoče kako izkušnjo.
"Nicht die Schönheit entscheidet, wen wir lieben, sondern die Liebe entscheidet, wen wir schön finden." (Sophia Lauren)
-
saarijarvi - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 18. 4. 2007
Eh pa nej se pusti presenetit, where's the fun of that?
-
s0nckic4 - Cosmofrik
- Na forumu od: 29. 7. 2009
- Kraj: Over the Rainbow
^ pomoje je tudi to to.
drugače pa, glede na to, da mu nočejo nič povedat, si lahko svojo vlogo tudi malo priredi. jaz ne bi zdja neke nenormalne energije porabljala za tako raziskovanje. pač iz informacij, ki jih imata naj zgradi neko svojo vlogo, pa še doda kak element in bo to to. še bolj zabavno pomoje
drugače pa, glede na to, da mu nočejo nič povedat, si lahko svojo vlogo tudi malo priredi. jaz ne bi zdja neke nenormalne energije porabljala za tako raziskovanje. pač iz informacij, ki jih imata naj zgradi neko svojo vlogo, pa še doda kak element in bo to to. še bolj zabavno pomoje
Vsak raj ima svojo kačo.
-
positive vibration - Cosmofrik
- Na forumu od: 19. 3. 2006
Mislim,da je neka fora, da mu tistega vrča z vinom ne smejo vkrast, ker je to potem tak, ko da bi nevesto ukradli, al nekaj takega se mi svetlika nekje daleč v spominu iz ene poroke izpred let...ko so meli še ono za prežagat, pa plačat za nevesto pa take, ful tradicionalna poroka v glavnem =)
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
Tole ti ne bo čisto nič pomagalo , sori, ampak (ker je pač tema "poročne navade"): arrrgggh, kok so pa men krneki te fore! Bohnedej, če se kdaj poročim, da mi kdo kaj takega zganja!
-
Jochie - Cosmopsiho
- Na forumu od: 17. 9. 2005
emanuela napisal/-a:Če me spomin ne vara, mora ta tip plačati, če mu vino ukradejo...
bi bilo logično ja...hrvati imajo navado, da imajo zastavonošo in je tudi praksa, da če mu zastavo ukradejo, mora plačati.
no, lani sem na poroki ene prijateljice naredil pizdarijo, in sicer sem mu hrvaško zastavo "ukradel" pa slovensko nastavil... to je bila sramota zanj...
- Edinstvena
- Komunikatorka
- Na forumu od: 21. 11. 2004
- Kraj: Maribor
drži... protfirer ima v roki celi čas liter vina to vino naj bi blo blagoslovljeno in mu ga pod nobenim pogojem ne smejo vzet to pomeni da z njim pleše (ga drži!), da ga mora držat ko je... vglavnem ga ne sme izpustiti iz rok, ker ostali samo čakajo na priložnos da mu liter vzamejo
Izziv je v tem da ostaneš to kar si,v svetu ki te poskuša narediti takšnega kot so vsi drugi!
-
delfinchek - Debatorica
- Na forumu od: 3. 6. 2011
Ojoj, potem revež še uživat ne more čist, ker mora skoz na liter pazit.
Ok, saj razumem, da je fora, ampak meni se ne bi dalo celo poroko pazit neke steklenice.
Ok, saj razumem, da je fora, ampak meni se ne bi dalo celo poroko pazit neke steklenice.
-
emanuela - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 28. 7. 2005
^^huh, ne vem če veš, ampak ene navade so tak blesave, da če se poročim in mi jih izvedejo...ma boljše, da samo spi*dijo (od kraje neveste, šrange, nekih blesavih pijanih igric, muzikantov vsepovsod...not my cup of tea... ).
The world is as you are.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov