ni več iskrice
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- snowie
- Sramežljivka
- Na forumu od: 7. 6. 2011
Ne vem če tole spada med tele teme ampak...rabm nasvet, pozitivno besedo...vaše mnjenje preden se odločim, kako naprej
Torej...s fantom sva skupaj 3 leta...od začetka je bilo seveda vse vznemirljivo...zadnje pol leta pa resnično pogrešam nežnost, romantiko, lepe besede...k jih nikoli ni bilo...mogoče prvi mesec potem pa...nič. To sem mu tudi povedala...in odgovor je bil: saj tudi ti nisi romantična, kako naj bom potem jaz? Ne vem zakaj, mogoče preveč gledam filme, ampak...nežnost najprej pričakujem z njegove strani...ne vedno, toda vsaj na čase, ko pride pravi trenutek...večkrat probavam tudi sama biti romantina ampak on tega enostavno ne opazi...
Motijo me tudi druge stvari...sem bolj živahne narave, zato grem zelo rada ven s prijatelji, plesat...enostavno se zabavat...njemu pa ni do tega. Če dobro pomislim ne počneva polnomoma nič skupnega (sama se ukvarjam z rolanjem, kolesarjenjem, hribi, tek, plavanje, sprehodi...toda on tega enostavno ne želi početi)...večinoma sva doma, kakšen kino in sok s prijatelji ob vikednih...to pa je tudi skoraj vse. Kadar sva skupaj vedno pričakuje sex, kar me zelo moti. Pa ne da ne bi uživala, toda počutim se, kot da me ima samo še za te zadeve...po sexu ni nobenega "crkljanja"...izpade kot navaden egoist...poljubi so usahnili, spet jih pričakuje samo iz moje strani...
Enostavno sem se naveličala te rutine, če izrazim želje, mu povem kaj me moti...obljubi da bo boljše...toda ostane samo pri besedah. Da me ne boste narobe razumeli, fanta imam rada, če bi bil vsaj malo bolj romantičen, potrpežljiv in bi imela kakšen skupen hobi vam dam besedo, da se poročim z njim. Vedno ko preživiva skupaj dan, me potem, ko odide zagrabi neko nezadovoljstvo...
Večkrat razmišljam o končanju zveze, ali pa o premoru, da bi oba premislila kaj bova spremenila...toda oboje mi je zelo težko storiti...
Kaj naj naredim...?
-
barbie_girl_85 - Cosmofrik
- Na forumu od: 15. 1. 2010
Zaljubljenost se je končala, zveza te več ne osrečuje. Kva nardit? Prekint, drugič pa bolje razmislit.
Zdej si ugotovila, da si bolj živahne narave kot on, zdej so ti začeli "falit" prijatelji, zdej te moti vse večere preživet z njim. Dejstvo pa je, da to počneš že 3 leta, da si bila lepo zaljubljena in se nisi ubadala s tem, da te to pravzaprav ne osrečuje. Ta 3 leta ti je bil on "kul nadomestek" za stvari, ki ti danes falijo, zdej pa tega več ne zore, ker ni "princ", zaljubljenosti ni več, da bi te slepila. Tko da tud ti nehi in pot pod noge. Pa kakšnega bolj živahnega, romantičnega itd drugič, ne sam metuljčke poslušat pa na najlepše okice padat
Drugač pa....večina zvez se ti bo tko končala...on se bo "kar naenkrat" spremenil, ko boš snela rožnata očala. Vsak se. Najdi takega, ki ti bo všeč tudi brez očal.
Zdej si ugotovila, da si bolj živahne narave kot on, zdej so ti začeli "falit" prijatelji, zdej te moti vse večere preživet z njim. Dejstvo pa je, da to počneš že 3 leta, da si bila lepo zaljubljena in se nisi ubadala s tem, da te to pravzaprav ne osrečuje. Ta 3 leta ti je bil on "kul nadomestek" za stvari, ki ti danes falijo, zdej pa tega več ne zore, ker ni "princ", zaljubljenosti ni več, da bi te slepila. Tko da tud ti nehi in pot pod noge. Pa kakšnega bolj živahnega, romantičnega itd drugič, ne sam metuljčke poslušat pa na najlepše okice padat
Drugač pa....večina zvez se ti bo tko končala...on se bo "kar naenkrat" spremenil, ko boš snela rožnata očala. Vsak se. Najdi takega, ki ti bo všeč tudi brez očal.
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
-
Angel in devil shoes - Komunikatorka
- Na forumu od: 30. 12. 2009
barbie_girl_85 napisal/-a:Zaljubljenost se je končala, zveza te več ne osrečuje. Kva nardit? Prekint, drugič pa bolje razmislit.
Se strinjam z napisanim ...
Sedaj si spoznala sama sebe, morda še ne čisto ... Spoznaj se še bolj ... In vedi, da pri resnih zvezah ljubezen vedno raste in pada ... Važn je da imaš čim več skupnih interesov, hobijev ... Ker če tega ni, potem se zgodi to kar se je tebi ... Pa še neki, tudi karakter človeka bolj glej, kot zunanjost, saj lepota tudi z leti gre, pa ne moraš človeka pustit zarad tega...če ima pa človek karakter z katerim lahko shajaš, je pa to odlično in to je ena od pomembnih stvari, ki omogoča boljšo dolgoročno zvezo ...
In zapomni si, resna zveza niso le vesele fotografije v albumih, so tudi tiste žalostne ... To je realnost.
-
Tananda - Kofetarica
- Na forumu od: 29. 5. 2010
Zelo podobno moji situaciji z bivšim.
Mam drugačno teorijo od barbie_girl. Ni krivo pomanjkanje zaljubljenosti.
Predvidevam, da sta začela nekje pri 16ih-20ih. Moja teorija je, da se v takih zvezah oba partnerja še razvijata in po treh letih lahko eden ugotovi, da sta se enostavno prerasla. Da sta se razvila v različni smeri. Ti imaš svoje hobije, on svoje. Ti si živahna, on zapečkar. Tebi so se potrebe po pozornosti razvile, njegove očitno ne.
Sploh dejstvo, da si po srečanjih nezadovoljna, govori v prid tej teoriji.
Svetujem ti, da greš naprej. Če znaš objektivno pogledat na zadevo, boš ugotovila, da nimata rožnate prihodnosti. Razen če si želiš biti vedno do neke mere nezadovoljna.
Mam drugačno teorijo od barbie_girl. Ni krivo pomanjkanje zaljubljenosti.
Predvidevam, da sta začela nekje pri 16ih-20ih. Moja teorija je, da se v takih zvezah oba partnerja še razvijata in po treh letih lahko eden ugotovi, da sta se enostavno prerasla. Da sta se razvila v različni smeri. Ti imaš svoje hobije, on svoje. Ti si živahna, on zapečkar. Tebi so se potrebe po pozornosti razvile, njegove očitno ne.
Sploh dejstvo, da si po srečanjih nezadovoljna, govori v prid tej teoriji.
Svetujem ti, da greš naprej. Če znaš objektivno pogledat na zadevo, boš ugotovila, da nimata rožnate prihodnosti. Razen če si želiš biti vedno do neke mere nezadovoljna.
Because I can.
-
Babs. - Komunikatorka
- Na forumu od: 31. 1. 2011
podpis pod Tanandin post
nama se je zgodila podobna situacija (skoraj se mi je zdelo, kot da berem o svoji zvezi), ni bilo več to to, nisva imela skupnih interesov in sva šla narazen, preprosto sva se prerasla, sicer ga še zdaj kdaj pa kdaj pogrešam, ampak prihodnosti z njim si pa ne predstavljam
meni se zdi skoraj nemogoče, da bi se oba toliko spremenila, da bi zveza ponovno zalaufala na tej točki, ponavadi nekaj časa to še gre, potem se pa spet vse vrne v ustaljene tirnice in sta spet oba nezadovljna
če ti več ne ustreza in če se na dolgi rok ne vidiš z njim, je po mojem mnenju boljše prekiniti
nama se je zgodila podobna situacija (skoraj se mi je zdelo, kot da berem o svoji zvezi), ni bilo več to to, nisva imela skupnih interesov in sva šla narazen, preprosto sva se prerasla, sicer ga še zdaj kdaj pa kdaj pogrešam, ampak prihodnosti z njim si pa ne predstavljam
meni se zdi skoraj nemogoče, da bi se oba toliko spremenila, da bi zveza ponovno zalaufala na tej točki, ponavadi nekaj časa to še gre, potem se pa spet vse vrne v ustaljene tirnice in sta spet oba nezadovljna
če ti več ne ustreza in če se na dolgi rok ne vidiš z njim, je po mojem mnenju boljše prekiniti
- snowie
- Sramežljivka
ja tale nezainteresiranost ne deluje...potem postane še živčn in kao da za druge stvari mam čas zanga pa ne...ja res je začela sva pri 17...zdj sm 20...on 23...sicer ga res spoštujem ker je kot oseba zelo uredu, u razmišljanju se ujameva...ni nek neizobražen, nerazgledan tip...ampak ja počenva pa skupaj popolnoma nič poleg sexa... edino to se mu ljubi, za kakšen sprehod je že problem...če ne dobi...je spet siten... (pa ne mislit da se mu podrejam...daleč od tega...) Čustevno se nezna izražat, čustvenih stvari o sebi mi ne zaupa, pravi da ga pri meni nobena stvar ne moti (prosim vas lepo po 3 letih?...)
Ubistvu mi je zelo smešno kako ga kakšen dan pogrešam...delam plane kaj vse bi mu zvečer povedala...ko se pa zvečer vidiva...pa kar naenkrat moji nameni izginejo, včasih mi gre na živce ker po treh letih še vedno ne ve kaj si želim. Kot sm pa že povedala pa...če povem želje itak nič ne obvelja potem z njegove strani...
Sploh ne vem...mogoče lahko najprej poskusim s pavzo, potem pa če ne bo nič polje pač...konec...po drugi strani pa nočem spreminjat ljudi...ker se mi zdi da je potem vse tako "zrežirano", pazi na vsako besedo....itd.
Hvala vam, bom upoštevala nasvete
Ubistvu mi je zelo smešno kako ga kakšen dan pogrešam...delam plane kaj vse bi mu zvečer povedala...ko se pa zvečer vidiva...pa kar naenkrat moji nameni izginejo, včasih mi gre na živce ker po treh letih še vedno ne ve kaj si želim. Kot sm pa že povedala pa...če povem želje itak nič ne obvelja potem z njegove strani...
Sploh ne vem...mogoče lahko najprej poskusim s pavzo, potem pa če ne bo nič polje pač...konec...po drugi strani pa nočem spreminjat ljudi...ker se mi zdi da je potem vse tako "zrežirano", pazi na vsako besedo....itd.
Hvala vam, bom upoštevala nasvete
-
Tananda - Kofetarica
- Na forumu od: 29. 5. 2010
Lej, spremenil se ne bo. To je tko kot če bi ti on rekel, da mu ni všeč tvoja čustvenost in potreba po pozornosti, zato moraš od zdaj naprej bit drugačna, da bo on vesel. Vidiš? Ne deluje.
Pavza pa tudi ni rešitev in je v bistvu zlo neumno delat "pavze". Reši se nič, ampak po kakšnem mesecu pavze prideta spet skupaj, sta pol leta vesela, ker sta se tok pogrešala prej, pol pa jovo na novo. Been there, done that. Ma kot da bi sebe brala, no. (sam da mojemu ni blo do seksa, na koncu sva mela po dva meseca vmes)
Sem prepričana, da si v glavi lahko zracionaliziraš in vidiš, da je najbolje it narazen. Dolgoročno se bolj splača, vsaj po mojih izkušnjah.
Pavza pa tudi ni rešitev in je v bistvu zlo neumno delat "pavze". Reši se nič, ampak po kakšnem mesecu pavze prideta spet skupaj, sta pol leta vesela, ker sta se tok pogrešala prej, pol pa jovo na novo. Been there, done that. Ma kot da bi sebe brala, no. (sam da mojemu ni blo do seksa, na koncu sva mela po dva meseca vmes)
Sem prepričana, da si v glavi lahko zracionaliziraš in vidiš, da je najbolje it narazen. Dolgoročno se bolj splača, vsaj po mojih izkušnjah.
Because I can.
-
LouCypher - Sramežljivka
- Kraj: Jesenice
A lahko še en "izkušen moški nasvet" ?
Jaz sem s svojo začel v obdobju o katerem je bilo govora. Torej pri cca mojih 18ih in njenih 16ih. Normalno je, da so v razmerju krize. A ko berem tvoje težave, se spomnim svojih. Pri vsem jemljem velik del krivde nase (pokojni Dr. Rugelj bi sicer zagotovo najprej nadrl partnerico). Po prvih burnih letih (no, ali pa mesecih), in po rojstvu hčere je prišlo do prvih resnih težav. Nezainteresiranosti in podobnega. Tako kot opisuješ ti. Pa do prvih skokov čez plot. Vsaj mojih. Ko je bila čez nekaj let kriza (beri:hladnost) že precejšnja, sta se rodila še dvojčka. In ko je otrok majhen, se človek pač zamoti. Pa ne za dolgo. Težave se spet pojavijo. Tudi če jih pometeš pod posteljo - so smeti še vedno tam. Samo vidijo se ne. Bolj vztrajno jih skrivaš, več jih je - na koncu pa začnejo siliti izpod postelje nezadržno.
Danes sem star 41 let. Hči je že skoraj odrasla, dvojčka sta v 3.razredu, z ženo pa sva očitno izgubila še zadnje skupne interese. Počasi, a vztrajno greva narazen...
Moj nasvet: s tem človekom imaš očitno zelo malo skupnega. Nobena zveza se ne konča prijetno, tudi tvoja se ne bo. A jo prekini prej, preden se zaveš, da si stara 40 let, s parimi otroci, kupom dolgov in...spet na začetku poti.
Jaz sem s svojo začel v obdobju o katerem je bilo govora. Torej pri cca mojih 18ih in njenih 16ih. Normalno je, da so v razmerju krize. A ko berem tvoje težave, se spomnim svojih. Pri vsem jemljem velik del krivde nase (pokojni Dr. Rugelj bi sicer zagotovo najprej nadrl partnerico). Po prvih burnih letih (no, ali pa mesecih), in po rojstvu hčere je prišlo do prvih resnih težav. Nezainteresiranosti in podobnega. Tako kot opisuješ ti. Pa do prvih skokov čez plot. Vsaj mojih. Ko je bila čez nekaj let kriza (beri:hladnost) že precejšnja, sta se rodila še dvojčka. In ko je otrok majhen, se človek pač zamoti. Pa ne za dolgo. Težave se spet pojavijo. Tudi če jih pometeš pod posteljo - so smeti še vedno tam. Samo vidijo se ne. Bolj vztrajno jih skrivaš, več jih je - na koncu pa začnejo siliti izpod postelje nezadržno.
Danes sem star 41 let. Hči je že skoraj odrasla, dvojčka sta v 3.razredu, z ženo pa sva očitno izgubila še zadnje skupne interese. Počasi, a vztrajno greva narazen...
Moj nasvet: s tem človekom imaš očitno zelo malo skupnega. Nobena zveza se ne konča prijetno, tudi tvoja se ne bo. A jo prekini prej, preden se zaveš, da si stara 40 let, s parimi otroci, kupom dolgov in...spet na začetku poti.
Mislim in delam resno, a ne izpadem vedno tak...
- Dola
- Sramežljivka
- Na forumu od: 16. 5. 2011
Za zvezo se morta oba potruditi.
Ne bo te konec, če boš z romantiko začela ti. Poskusi.
Npr. Ko zaspita ga objemi, daj mu lubčka, skuhaj mu kosilo ali večerjo, pelji ga na balkon ko bo sončni zahod ali vzhod...začni z malimi stvarmi (kar sem naštela) in potem...upam...bo situacija boljša in boljša
Ne bo te konec, če boš z romantiko začela ti. Poskusi.
Npr. Ko zaspita ga objemi, daj mu lubčka, skuhaj mu kosilo ali večerjo, pelji ga na balkon ko bo sončni zahod ali vzhod...začni z malimi stvarmi (kar sem naštela) in potem...upam...bo situacija boljša in boljša
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot], Google Adsense [Bot]