Zveza in denar
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- nikoleta000ful
- Sramežljivka
- Na forumu od: 23. 3. 2011
se opravičujem, če je bila ta tema že kdaj načeta, ampak je nisem našla.
imam čuden problem, za katerega nikoli sploh pomislila nisem, da bi ga lahko imela...
pri meni doma so starši premožni in mi še danes, čeprav sem stara 23let plačujejo večinoma vse oni. nimam nič delavne dobe, študiram (redno), financirana pa sem z njihove strani. medtem ko je pri fantu pa obratno. sam si mora plačevati vse, veliko dela preko študenta, od staršev ne dobi nič. še najemnino za stanovanje plača sam (živiva skupaj). vse bolj pa me motijo očitki s strani fantovih staršev, naj si že najde dekle, ki bo pridno in delavno kot on, ne pa neko frajlico, ki ji ni treba delati nič. vsi so navdušeni doma nad fantovim bratom, ki je pripeljal domov punco, ki študira ob delu in je oh in sploh super, ker ima delavne navade in si sama služi denar. potem pa še nalašč to poudarjajo takrat, ko sem poleg. njegova mama me je zadnjič vprašala: Nika, kdaj pa misliš ti poprijeti za kakšno pošteno delo? sem pričakovala marsikatero posredno opazko, ne pa kaj tako neposrednega. pa sem ji odgovorila, da ko končam študij (ki je reden), se bom vpisala na magisterij, potem še na doktorat, potem se bom pa mogoče osamosvojila od staršev. ji je čeljust skoraj na tla padla! oče je na srečo videl kaj se dogaja, pa se je po moško umaknil.
sploh ne vem kaj naj storim. tega v nedogled poslušala ne bom! ima kdo podobne izkušnje mogoče?
hvala za vsak odgovor
imam čuden problem, za katerega nikoli sploh pomislila nisem, da bi ga lahko imela...
pri meni doma so starši premožni in mi še danes, čeprav sem stara 23let plačujejo večinoma vse oni. nimam nič delavne dobe, študiram (redno), financirana pa sem z njihove strani. medtem ko je pri fantu pa obratno. sam si mora plačevati vse, veliko dela preko študenta, od staršev ne dobi nič. še najemnino za stanovanje plača sam (živiva skupaj). vse bolj pa me motijo očitki s strani fantovih staršev, naj si že najde dekle, ki bo pridno in delavno kot on, ne pa neko frajlico, ki ji ni treba delati nič. vsi so navdušeni doma nad fantovim bratom, ki je pripeljal domov punco, ki študira ob delu in je oh in sploh super, ker ima delavne navade in si sama služi denar. potem pa še nalašč to poudarjajo takrat, ko sem poleg. njegova mama me je zadnjič vprašala: Nika, kdaj pa misliš ti poprijeti za kakšno pošteno delo? sem pričakovala marsikatero posredno opazko, ne pa kaj tako neposrednega. pa sem ji odgovorila, da ko končam študij (ki je reden), se bom vpisala na magisterij, potem še na doktorat, potem se bom pa mogoče osamosvojila od staršev. ji je čeljust skoraj na tla padla! oče je na srečo videl kaj se dogaja, pa se je po moško umaknil.
sploh ne vem kaj naj storim. tega v nedogled poslušala ne bom! ima kdo podobne izkušnje mogoče?
hvala za vsak odgovor
never say never...
-
emanuela - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 28. 7. 2005
Nimam podobnih izkušenj, ampak bi pa pričakovala od fanta, da bi me v tem primeru branil pred nekimi očitki.
Si stroške delita (za stanovanje) ali je vse na njemu?
Navsezadnje je vsakemu lažje, če lahko brezskrbno študira-torej brez srkbi okrog financ.In ne vem, zakaj bi nekomu to spodnašal.
Si stroške delita (za stanovanje) ali je vse na njemu?
Navsezadnje je vsakemu lažje, če lahko brezskrbno študira-torej brez srkbi okrog financ.In ne vem, zakaj bi nekomu to spodnašal.
The world is as you are.
-
Led Zeppelin - Cosmopsiho
- Na forumu od: 10. 8. 2010
Poznam tak primer.
Razumem da jih ne razumeš, ampak moraš razumeti, da te tudi oni ne morajo razumeti.
Zate je pač samoumevno da imaš lahko vse kar potrebuješ, takoj na razpolago, kar pomeni da je tvoje življenje brezskrbno, logično je da te bodo starši podpirali do doktorata ker te imajo možnost, in s tem ni nič narobe.
Ampak moraš razumeti, da so ti ljudje iz čisto drugačnega ozadja, oni ne morajo razumeti, da lahko mirno študiraš, ti ni treba nič delati - ker hej, oni tega nikoli niso imeli.
Tako da, oni te ne bodo nikoli razumeli... Lahko pa počneš takšna manjša zadeve, ne vem da pokažeš da si delavna, pomiješ posodo po njihovemu skupnemu kosilu, pomagaš karkoli fantu, pokažeš da ceniš in razumeš njegov trud še extra bolj - da ne izpadeš kot kaka princeska ki ji je vse prinešeno na pladnju.
Trenutno te oni vidijo kot princesko, ki ji je vse prinešeno na zlatmu pladnu, in breme za katerega bo moral njihov fant skrbeti skozi življenje, pri tem pa nikoli zadostiti potrebam in standardom tebe.
Razumem da jih ne razumeš, ampak moraš razumeti, da te tudi oni ne morajo razumeti.
Zate je pač samoumevno da imaš lahko vse kar potrebuješ, takoj na razpolago, kar pomeni da je tvoje življenje brezskrbno, logično je da te bodo starši podpirali do doktorata ker te imajo možnost, in s tem ni nič narobe.
Ampak moraš razumeti, da so ti ljudje iz čisto drugačnega ozadja, oni ne morajo razumeti, da lahko mirno študiraš, ti ni treba nič delati - ker hej, oni tega nikoli niso imeli.
Tako da, oni te ne bodo nikoli razumeli... Lahko pa počneš takšna manjša zadeve, ne vem da pokažeš da si delavna, pomiješ posodo po njihovemu skupnemu kosilu, pomagaš karkoli fantu, pokažeš da ceniš in razumeš njegov trud še extra bolj - da ne izpadeš kot kaka princeska ki ji je vse prinešeno na pladnju.
Trenutno te oni vidijo kot princesko, ki ji je vse prinešeno na zlatmu pladnu, in breme za katerega bo moral njihov fant skrbeti skozi življenje, pri tem pa nikoli zadostiti potrebam in standardom tebe.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
-
Tananda - Kofetarica
- Na forumu od: 29. 5. 2010
nikoleta000ful napisal/-a:pa sem ji odgovorila, da ko končam študij (ki je reden), se bom vpisala na magisterij, potem še na doktorat, potem se bom pa mogoče osamosvojila od staršev. ji je čeljust skoraj na tla padla!
Men bi tut padla čeljust na tla. In to ne v dobrem pomenu.
Saj ful lepo od tvojih, da te preživljajo, ti bi pa lahko mal bolj samostojna bila vseeno. Malo sem fouš, ja, ampak na tvojem mestu bi pomojem vseen delala na samostojnosti, da mi potem slučajno straši ne bi kdaj očitali, da sm bila pijavka do 30. leta (oz. tam nekje, če misliš do doktorata njihov denar jemat).
In valda da fantovi starši ne bojo tega z veseljem sprejeli, če je pri njih v navadi delavnost.
nikoleta000ful napisal/-a:tega v nedogled poslušala ne bom!
Pol pa začni delat in nehaj bit pijavka ane. Ali pa nehaj k njim domov hodit.
Because I can.
- sirova štručka
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 9. 12. 2009
...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 16:57, skupaj popravljeno 1 krat.
-
Jochie - Cosmopsiho
- Na forumu od: 17. 9. 2005
povej ji doma, da ste toliko premožni, da ti celo življenje ne bo treba delat...da delaš faks samo za dušo. ter če bo pridna tašča, ji boš častila križarjenje po karibih, da ji ne bo treba travel channela gledat...
pa vprašaj jo, če se ji zdi gratis oralno zadovoljevanje njenega sina pošteno delo ali bi ga štela že v humanitarno!
pa vprašaj jo, če se ji zdi gratis oralno zadovoljevanje njenega sina pošteno delo ali bi ga štela že v humanitarno!
- sirova štručka
- Cosmopsiho
...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 16:57, skupaj popravljeno 1 krat.
- dot
- Cosmofrik
- Na forumu od: 27. 4. 2010
nikoleta000ful napisal/-a: njegova mama me je zadnjič vprašala: Nika, kdaj pa misliš ti poprijeti za kakšno pošteno delo? sem pričakovala marsikatero posredno opazko, ne pa kaj tako neposrednega. pa sem ji odgovorila, da ko končam študij (ki je reden), se bom vpisala na magisterij, potem še na doktorat, potem se bom pa mogoče osamosvojila od staršev. ji je čeljust skoraj na tla padla! oče je na srečo videl kaj se dogaja, pa se je po moško umaknil.
Lol, mene je tudi tole zmotilo... halo, a do končanega doktorata ne misliš niti mignit s prstom in it nikamor v službo? Sej magisterij in doktorat sta mišljena za ob delu, tudi predavanja so ponavadi samo parkrat tedensko popoldne oz. zvečer (ko folk pride iz službe). Meni tudi vse starši plačujejo zaenkrat, tudi stanovanje so mi kupili, in tudi delam magisterij (in pol še dr.), ampak sem šla vseeno zraven v službo (pripravništvo). Tud sama pri sebi bi se bedno počutila, če bi do 30. leta sedela na riti in se pač samo parkrat na teden sprehodila do faksa na mag. (zdele pri 23ih, dokler še redno študiraš na 1. stopnji, ni nič takega, če še ne delaš, to je men razumljivo).
Že zaradi delovne dobe je koristno, pa da si nekaj izkušenj čim prej nabereš.. Že tko mi je mal žal, da sem si vmes malo frej vzela po diplomi Men npr. ne bi blo kul it v prvo službo že vsa zgubana in postarana (če mal karikiram, hah.. ampak vidim, da je res fino čim prej začet, prav luštno je bit mlad začetnik). Kaj pa boš pol, doktorica znanosti (al karkoli že), ki jo starši preživljajo? Pa dobr, sej mene basically tud (plačo imam zaenkrat za lastne potrebe & priboljške, nasl. leto grem v tazaresno službo), ampak tista ponosna izjava, da bi se potem mogoče osamosvojila od staršev, me pa še vedno čudi
- nikoleta000ful
- Sramežljivka
- Na forumu od: 23. 3. 2011
joechie si me pošteno nasmejal z zadnjo izjavo
tisto z doktoratom sem ji rekla iz jeze. ne mislim biti do takrat pri starših. po faksu si bom najdla službo ter potem nadaljevala šolanje. ampak v tistem trenutku sem bila tako zelo jezna nanjo... kot da vsak dan ne skuham vsaj večerje za naju, stanovanje imava vedno čist in urejen, popazim na otroka od njegovega brata in sestre, kadar koli želijo, ker imam punčko rada in mi ni niti najmanjši problem da je pri meni kak popoldan, včasih celo rečem, da lahko prespi pri nama, ker sem zelo navezana nanjo. kadar koli sem pri njih po kosilu vstanem, rečem da bom pomila, glede na to da je fantova mati skuhala, če sva pri njih, mi ni lepšega kot sprehoditi njihovega psa, ki ga v ljubljani žal nimava, ker sva v stanovanju...
težko mi je zaradi tega, ker vse to vesta in vidita. ampak nobenega hvala.
mogoče je res to, da mislita, da mi sin nikoli ne bo mogel zadovoljiti na finančen način (ampak me resnično ni treba) rada ga imam takega kot je, njegovi starši gor dol. če bi želela nekoga s polno denarnico, bi ga že dobila. ampak to ni bil nikoli moj cilj. rada bi imela družino in otroke z nekom, ki ga ljubim in ne zato, da bi mi lahko kupil karkoli želim....
glede stanovanja je pa tako, da je moj, ampak si deliva stroške na pol.
da bi pa nehala k njim domov hodit, se mi pa zdi zelo ignorantski odnos. so vseeno njegovi starši in zamenjat jih ne more. sama načeloma nisem konfliktna oseba in želim z njimi ohranit vsaj nek normalen odnos.
tisto z doktoratom sem ji rekla iz jeze. ne mislim biti do takrat pri starših. po faksu si bom najdla službo ter potem nadaljevala šolanje. ampak v tistem trenutku sem bila tako zelo jezna nanjo... kot da vsak dan ne skuham vsaj večerje za naju, stanovanje imava vedno čist in urejen, popazim na otroka od njegovega brata in sestre, kadar koli želijo, ker imam punčko rada in mi ni niti najmanjši problem da je pri meni kak popoldan, včasih celo rečem, da lahko prespi pri nama, ker sem zelo navezana nanjo. kadar koli sem pri njih po kosilu vstanem, rečem da bom pomila, glede na to da je fantova mati skuhala, če sva pri njih, mi ni lepšega kot sprehoditi njihovega psa, ki ga v ljubljani žal nimava, ker sva v stanovanju...
težko mi je zaradi tega, ker vse to vesta in vidita. ampak nobenega hvala.
mogoče je res to, da mislita, da mi sin nikoli ne bo mogel zadovoljiti na finančen način (ampak me resnično ni treba) rada ga imam takega kot je, njegovi starši gor dol. če bi želela nekoga s polno denarnico, bi ga že dobila. ampak to ni bil nikoli moj cilj. rada bi imela družino in otroke z nekom, ki ga ljubim in ne zato, da bi mi lahko kupil karkoli želim....
glede stanovanja je pa tako, da je moj, ampak si deliva stroške na pol.
da bi pa nehala k njim domov hodit, se mi pa zdi zelo ignorantski odnos. so vseeno njegovi starši in zamenjat jih ne more. sama načeloma nisem konfliktna oseba in želim z njimi ohranit vsaj nek normalen odnos.
never say never...
- dot
- Cosmofrik
- Na forumu od: 27. 4. 2010
nikoleta000ful napisal/-a: tisto z doktoratom sem ji rekla iz jeze. ne mislim biti do takrat pri starših. po faksu si bom najdla službo ter potem nadaljevala šolanje. ampak v tistem trenutku sem bila tako zelo jezna nanjo... .
Evo, sem upala, da je blo tako mišljeno
-
kikyca - Cosmopsiho
- Na forumu od: 17. 9. 2006
Kaj pa če bi si probala poiskat kako študentsko delo, ki se dela mogoče samo par ur na teden. Saj ne rabiš delat od ponedeljka do petka 8 ur na dan. Samo tolko malo, da dobiš mogoče neke delovne navade, da boš vsaj malo svojega denarja zaslužila. Boš videla, da se boš boljše počutla, plus ko enkrat začneš služit svoj denar ga boš še bolj znala cenit. Tud mene so starši v času študija preživljali (še zdaj mi dajo tu pa tam kaj na roko, če rabim) ker pač nisem mela štipendije, sicer nismo ravno premožni ampak so mi vseeno pomagali. Sem si pa kasnej poiskala tako delo pa sem med vikendi delala, čeprav nisem mela potrebe pa tud neke želje ne ampak mi ni žal ker sem tist denar tolko cenla, ponosna sem bla na sebe pa fino potovanje sem si s tem dnarom privoščla pa še kaj mal ostane za druge pomembne stvari. Tud drugi te bodo očitno drugače gledali. Sicer se pa strinjam s tem kar je Led Zeppelin napisal.
Yada, yada, yada...
-
emanuela - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 28. 7. 2005
Ampak...če so njeni zares premožni, potem bo delovne navade v smislu služenja svojega denarja pridobila kasneje, z delom.
Kot sem napisala, jaz bi se tukaj osredotočila na fanta, ki to očitno mirno gleda in obenem živi v tvojem stanovanju
sirovka, hvala za popravek
Kot sem napisala, jaz bi se tukaj osredotočila na fanta, ki to očitno mirno gleda in obenem živi v tvojem stanovanju
sirovka, hvala za popravek
Zadnjič spremenil emanuela, dne 23. Mar. 2011 17:30, skupaj popravljeno 1 krat.
The world is as you are.
- sirova štručka
- Cosmopsiho
...
-
Jochie - Cosmopsiho
- Na forumu od: 17. 9. 2005
kikyca napisal/-a:Kaj pa če bi si probala poiskat kako študentsko delo, ki se dela mogoče samo par ur na teden.
pa komu na čast??? kaj bo dosegla s tem? bo več zgubila kot dobila...denar, ki bi ga zaslužila je koristen tako, kot kozarec vode, ki ga spiješ potem, ko si že spila 10 kozarcev...vrgla bi pa stran prosti čas, ki je ob rednem in kvalitetnem študiju še kako potreben...
sicer pa saj ima delovne navade...kuha, pospravlja, itd, bo pa čistilni servis odprla, če drugega ne...
jaz upam, da ta študentska dela čimprej ukinejo!!!
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov