Libido in ciklus

Zadovolj(e)n/a v postelji.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

btadeja
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 29. 9. 2010
Kraj: Krško

Neprebrana objavaNapisal/-a btadeja » 29. Sep. 2010 10:52

Živjo punce

Sem čisto na novo na tem forumu, čeprav ga že kar nekaj časa redno prebiram. Sej v bistvu se na vas ne obračam s kakšnim problemom ampak me samo zanima ali se to dogaja še kateri drugi,....
No stvar je takšna: s fantom sva skupaj že precej let, v začetku najine spolnosti sem uporabljala KT, po kakšnih 5-ih letih jemanja tabletk pa sva se skupaj odločila da jih preneham jemati, saj mi je ful libido upadu (sva se spraševala ali imajo KT kaj s tem), pa tudi zdelo se nama je da bi pavza mojemu telesu lahko dobro koristila in na koncu koncev planirava otročička (ne ravno jutri ampak kmalu) in pravijo da je tako ali tako KT potrebno prej nehati jesti. No KT sem nehala jesti in res se mi je libido ful povečal, ampak,... po menstruaciji mi ful paše in tam nekje do ovalacije (nekje prva dva tedna po M) in bi vsak dan, tut večkrat, pol v drugi polovici ciklusa mi pa sploh ne paše več,.... in to je vsak mesec isto. Moj fant pravi da bi bilo za njega idealno nekje vsake dva dni,... No sej ne narobe razumet sej fant se mi ful prlagaja in zlo upošteva moje želje, ampak vseen ga ta moj libido mal moti (sicer mi tega ni nikol omenu,ampak vem), v začetuku meseca me ne dohaja na koncu pa jaz ne dohajam njega. Sej med nama to ne predstavlja kakga večjega problema, ampak me vseeno zanima ali se to dogaja samo men, ali to tud druge opažate pr sebi? Kako kaj vaš mesečni ciklus nihanja hormonov (ki je pri meni zlo očiten) vpliva na vaš libido in spolnost?

Lp,
tadeja
krogla
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 18. 2. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a krogla » 29. Sep. 2010 11:09

Po moje je to lahko povsem običajen pojav, ker libido dejansko niha zaradi hormonskega stanja - morda je zanimivo le to, da pri tebi niha v dve skrajnosti.

A v drugi polovici ciklusa se ti libido tako zniža, da ti sploh ni do spolnih odnosov ali pač potrebuješ malce več vzpodbude?
btadeja
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a btadeja » 29. Sep. 2010 11:14

Ja pr men res fulll niha, tko da v drugi polovici seksama mogoče enkrat in z res ogormno predigre. Mam pa tut ful občutljive prsi takrat tko da bolš da se jih ne dotika,.... V začetku sm pa res za nonstop. Sicer pa sej sva se ''ulavfala'' in ve kaj mi paše in kaj ne ter kdaj mi paše in kdaj ne.
Uporabniški avatar
Tananda
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Tananda » 29. Sep. 2010 11:15

Same here. Po M očitno povečanje želje po seksu, v drugi polovici ciklusa pa bolj stabilno oz. včasih sploh ne bi. Pa jemljem KT že nekje 3 leta, tako da očitno se to lahko dogaja tako na tabletah kot tudi brez. Saj se navadiš pa poskušaš nekako stabilno priti čez mesec...
Because I can.
btadeja
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a btadeja » 29. Sep. 2010 11:17

Men se pa med jemanjem KT to sploh ni dogajal,... Očitno vsaka drgač.
Uporabniški avatar
monique*
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 16. 7. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a monique* » 29. Sep. 2010 11:19

Sama ko sem prenehala s KT sem imela tud razna taka obdobja ko bi non-stop in obdobja ko mi sploh ni bilo za karkoli.
Po nekje 2-3 mesecih pa se mi zdi da se je nekako normaliziralo in ni več takih nihanj. In tud jaz sem imela ZELO boleče prsi pred menstruacijo, zdaj pa na srečo ni več teh problemov.
krogla
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 18. 2. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a krogla » 29. Sep. 2010 11:28

Po moje ti v drugi polovici ciklusa nagajajo tudi kakšni pms simptomi - recimo boleče prsi so lahko pri nakterih res moteče in logična posledica je, da se zaradi napihnjenosti in bolečin ne počutiš tako dobro v svoji koži oz. ti je vse nekako odveč in neprijetno, kar se odraža na libidu.
Uporabniški avatar
schpeltza
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 28. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a schpeltza » 29. Sep. 2010 14:40

Vrjetno je normalno, glede na to, da hormoni vplivajo na željo po spolnosti. Stopnja hormonov je pa v ciklu različna. Meni osebno se to ne dogaja, da bi imela neko niahnje libida zelo izrazito. Vrjetno tudi zato, ker sem na tabletkah...
"Nicht die Schönheit entscheidet, wen wir lieben, sondern die Liebe entscheidet, wen wir schön finden." (Sophia Lauren)
Uporabniški avatar
s0nckic4
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 29. 7. 2009
Kraj: Over the Rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a s0nckic4 » 29. Sep. 2010 17:27

pri meni je nihanje popolnoma enako, sicer ne tako ekstremno. po menstruciji in do ovulacije mi paše veliko bolj kot v drugi polovici ciklusa. nisem na nobeni hormonski terapiji. tako da očitno je to normalno :D
Vsak raj ima svojo kačo.
Uporabniški avatar
Nesanica
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 23. 7. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Nesanica » 29. Sep. 2010 18:52

haha pr men je pa obratno. :) pred menstruacijo in med bi nonsop eksala, po pa se rahlo umirim za kakšn teden...
btadeja
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a btadeja » 30. Sep. 2010 5:49

Ok, supr vidim da je to čist normalno, sam pr vsaki mal drgač,... Hvala punce

Vrni se na Ljubezen in seks

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov