Ovire pri ljubeni. Ena izmed teh je VERA?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- maiteperroni
- Sramežljivka
- Na forumu od: 28. 8. 2010
No zdaj me pa še to zanima.
Vera, narodnost nekega človeka....
Kaj mislite o tem, da starši neke osebe ne pustijo se vezati s človekom, ki je druge narodnosti in vere.
Torej primer:
Bosanka s tem tudi muslimanka, in fant slovenec ali italijan torej krščanske vere.
Moje mnenje je da zaradi tega ne bi smeli ocenjevati človeka. Ali pa celo radvajati dva človeka ralične vere in narodnosti, ki se imata rada.
Kaj menite??
Vera, narodnost nekega človeka....
Kaj mislite o tem, da starši neke osebe ne pustijo se vezati s človekom, ki je druge narodnosti in vere.
Torej primer:
Bosanka s tem tudi muslimanka, in fant slovenec ali italijan torej krščanske vere.
Moje mnenje je da zaradi tega ne bi smeli ocenjevati človeka. Ali pa celo radvajati dva človeka ralične vere in narodnosti, ki se imata rada.
Kaj menite??
-
positive vibration - Cosmofrik
- Na forumu od: 19. 3. 2006
Punca, postavi se na svoje noge in se že reši enkrat oklepa staršev in sorodnikov, predvsem pa začni razmišljat s svojo glavo.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
1. o tem smo pa že govorili:
2 veri=dobra zveza?
Ljubezen in veroizpoved
2. nehi barvat poste, bojda se ne sme.
3. iskalnik je ena luštna reč.
4. what positive V said.
2 veri=dobra zveza?
Ljubezen in veroizpoved
2. nehi barvat poste, bojda se ne sme.
3. iskalnik je ena luštna reč.
4. what positive V said.
- floribunda
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 2. 2007
menim, da bi lahko svoje teme nehala barvat v razne mavrične odtenke, ker je to čisto brez potrebe.
vsebina je dovolj jasna in opazna, tudi če je v dobri stari dolgočasni črni barvi.
drugače se pa s takim problemom sama (na srečo) še nisem srečala. ampak bi najbrž težko funkcionirala z nekom, ki je res veren. zaradi razlik v vrednotah najbrž ne bi znal spoštpvati mojih pogledov na življenje, ki so dokaj liberalni.
prav tako ne poznam nobenega, ki bi se kdaj srečal s tem problemom. brezbožna družba, kaj češ
ampak če paru to uspeva, se imho nihče ne bi smel vpletat v njuno razmerje.
vsebina je dovolj jasna in opazna, tudi če je v dobri stari dolgočasni črni barvi.
drugače se pa s takim problemom sama (na srečo) še nisem srečala. ampak bi najbrž težko funkcionirala z nekom, ki je res veren. zaradi razlik v vrednotah najbrž ne bi znal spoštpvati mojih pogledov na življenje, ki so dokaj liberalni.
prav tako ne poznam nobenega, ki bi se kdaj srečal s tem problemom. brezbožna družba, kaj češ
ampak če paru to uspeva, se imho nihče ne bi smel vpletat v njuno razmerje.
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
Se strinjam s floribundo. Osebno močno dvomim, da bi lahko funkcionirala s pripradnikom druge vere (v mojem primeru je to katerakoli vera ). Z opombo, da tu mislim resnično vernega človeka, ne nekoga, ki gre k polnočnici in pirhe barva.
Če pa dvema to laufa, se pa drugi ljudje nimajo kaj vtikat.
maiteperroni, a si si ti izbrala enega resnično katastrofalnega tipa, da vaju poskušajo na vsak način narazen spravit, a imaš pač nadležno žlahto, ki se vmešava v stvari, ki se je nič ne tičejo?
Če pa dvema to laufa, se pa drugi ljudje nimajo kaj vtikat.
maiteperroni, a si si ti izbrala enega resnično katastrofalnega tipa, da vaju poskušajo na vsak način narazen spravit, a imaš pač nadležno žlahto, ki se vmešava v stvari, ki se je nič ne tičejo?
-
g00fy_qa - Cosmofrik
- Na forumu od: 22. 8. 2006
Vera se meni zdi ogromna ovira. Vera piše način življenja, vrednote, vsakdanje odločitve, razmišljanje. Jaz nikoli ne bi mogla delovati v zvezi s pripadnikom katoliške ali muslimanske vere oz. večine religij na sploh.
Kar se tebe osebno tiče pa mislim, da imaš že sedaj toliko pomislekov in ovir glede svojega trenutnega razmerja, da to ne vodi kam daleč.
Kar se tebe osebno tiče pa mislim, da imaš že sedaj toliko pomislekov in ovir glede svojega trenutnega razmerja, da to ne vodi kam daleč.
As the shadow follows the body,
As we think, so we become.
As we think, so we become.
- AbbA
- Debatorica
- Na forumu od: 18. 6. 2006
- Kraj: Somewhere over the rainbow
maiteperroni napisal/-a:Bosanka s tem tudi muslimanka, in fant slovenec ali italijan torej krščanske vere.
Očitno ne govoriš o konkretnem primeru, da praviš fant slovenec ali italijan. Moti me tisti torej krščanske vere. Nismo vsi slovenci (in slovenke) oz. niso vsi italijani (in italijanke) krščanske vere, vera ni odvisna od narodnosti. Govori o konkretnem primeru in ne posplošuj stvari, ker niso take kot praviš.
Drgač pa kot so že druge povedale, imaš svojo glavo, je tvoje življenje in delaj z njim kar paše tebi in ne drugim. Razen če si stara 13 potem poslušaj starše in pojdi spat do desetih zvečer.
- Alwaleed
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 6. 1. 2005
- Kraj: Teksas, ZDA
Razmerja nemuslimanskih punc z muslimani se pogosto končajo slabo, ker imajo muslimani pogosto zelo tradicionalen, poniževalen in lastniški odnos do žensk.
Vem, da si dala primer muslimanske punce in slovensko italijanskega tipa, ampak mislim, da je precej razvidno, da si v resnici ti slovensko italijanskega porekla, on je pa bosanc.
Vem, da si dala primer muslimanske punce in slovensko italijanskega tipa, ampak mislim, da je precej razvidno, da si v resnici ti slovensko italijanskega porekla, on je pa bosanc.
- alenka1971988
- Sramežljivka
- Na forumu od: 5. 9. 2007
v idealnem svetu bi to funkcioniralo čisto brez problema. v realnost pa se zelo malo zvez dolgoročno obnese. osebno hodim z muslimanom (jaz sem ateistka) ampak ne on, ne njegovi niso preveč verni. res je da je njegov stric nekaj sikal na začetku ampak ga je fant hitro postavil na realna tla, da se ga to čisto nič ne tiče in naj se briga zase in za svoje otroke. drugače ni bilo nobenih problemov, in od vseh prepirov ki sma jih imela ni bil niti en zaradi vere. celo pomagal mi je krasiti smrečico za božič tako, da možno je ampak takih primerov je zelo malo.
lp!
lp!
-
purple_rain - Cosmopsiho
OT:
"Musliman in ateistka sta okraševala božično smrekco.." - se sliši kot začetek vica.
Pri nas imamo vsaj "izgovor", da imamo novoletno smrekco.
Svoje mnenje (in izkušnje) o temi sem pa sicer že povedala v eni od obstoječih tem.
..hinavci.alenka1971988 napisal/-a:osebno hodim z muslimanom (jaz sem ateistka) /.../ celo pomagal mi je krasiti smrečico za božič
"Musliman in ateistka sta okraševala božično smrekco.." - se sliši kot začetek vica.
Svoje mnenje (in izkušnje) o temi sem pa sicer že povedala v eni od obstoječih tem.
Zadnjič spremenil purple_rain, dne 01. Sep. 2010 16:14, skupaj popravljeno 1 krat.
- alenka1971988
- Sramežljivka
- Na forumu od: 5. 9. 2007
purple_rain napisal/-a:OT:..hinavci.alenka1971988 napisal/-a:osebno hodim z muslimanom (jaz sem ateistka) /.../ celo pomagal mi je krasiti smrečico za božič
"Muslim in ateistka sta okraševala božično smrekco.." - se sliši kot začetek vica.
kot prvo to je mogoče smešno in nemogoče v tvoje zategnjenem svetu v mojem je to čisto možno, če ne vrjameš nevem kaj se sploh ubadaš z mojim postom?
in kot drugo če si se že vpiknila v pravopisna ali kaj ti jaz vem kakšna pravila sem mislila da sva krasila smrekico ZA božič, se pravi na božični dan in ne vrsto smrekice
ti še kaj ni jasno?
lp
-
purple_rain - Cosmopsiho
Ne da "ne verjamem, da je možno", ampak se mi zdi narobe (enako kot "krstiti otroka, ker je pač lepo" - ajme). Ker pač, to naj bi blo v nasprotju s prepričanji (ne)ver(e).alenka1971988 napisal/-a:kot prvo to je mogoče smešno in nemogoče v tvoje zategnjenem svetu v mojem je to čisto možno, če ne vrjameš nevem kaj se sploh ubadaš z mojim postom?
Mimogrede, sem tud jz ateistka.
Ubadam se s postom lih zato, ker imam kontra mnenje o napisanem - sej smo vendar na forumu.
:gruebel: Nisem se vtaknila v pravopisna pravila, ampak v poimenovanje - če že ne izhajaš iz vere, v kateri se okrasuje "božično smrekco" in še vedno želiš obdržat "običaj", pač preimenuj zadevo, pa bo svet lepši (in bolj razumevajoč).alenka1971988 napisal/-a:in kot drugo če si se že vpiknila v pravopisna ali kaj ti jaz vem kakšna pravila sem mislila da sva krasila smrekico ZA božič, se pravi na božični dan in ne vrsto smrekice
Plus, men osebno še hujš, če si točno NA božični dan to šla počet. Še bolj v nasprotju z (ne)prepričanji.
Še marsikej (pa nima veze s tabo in/ali tvojim postom), ampak s tem se mam jz za ukvarjat in raziskovat/se izobraževat/spoznavat/odkrivat...uglavnem, še velik maneverskega prostora imam za osebnostno rast, res je.alenka1971988 napisal/-a:ti še kaj ni jasno?
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot], Google Adsense [Bot]