Oče in sin...? Razlika?

Zadovolj(e)n/a v postelji.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

maiteperroni
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 28. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a maiteperroni » 01. Sep. 2010 7:27

Zdravo :razz:

To temo sem odprla ker me zanima vaše mnenje o tem.
:P

Oče, sin...razlika?
Poznate pregovor "jabolko ne pade daleč od drevesa" ali pa "taki oče taki sin", no.....
OČE: v preteklosti pijanec, ali pretepal ženo.....ali pa kvečjemu bil normalen človek izobražen, deloven.

Mislite da je res ko govorijo da sini posnemajo očetovo obnašanje, karakter ko odrastejo..bodisi do žene,ljudi,punce....

Ali mislite da je veliko možnosti da bo postal kot on? Da po tem kakšen je bil njegov oče oz. je ocenjujemo njegovega sina in ga dajemo v isti koš? Ker pač si rečeš:

oče mu je bil tak, zakaj bi pa on bil boljši?

(Upam da sem dovolj jasno povedala kaj hočem da komentiramo :D :oops: )
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 19. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a positive vibration » 01. Sep. 2010 7:35

Če bo tak, ko njegov fotr, se ločim.

Sj je ok fotr, ampak si res ne želim takega partnerja :lol:

Isto ne dvomim, da bi tudi on mene poslal v k...., če bi začela bit taka kot moja mati.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
Džeki
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 7. 2. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Džeki » 01. Sep. 2010 7:48

Bom odgovoril malo šaljivo s protiprimerom:

V naši družbi fantje pravimo za ženske...če hočeš vedet, kakšna bo tvoja čez 20 let, poglej njeno mamo. :wink:
Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 26. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a McLarnovc » 01. Sep. 2010 8:29

Jaz sem uglavnem slika mojega fotra. Tako karakterno, kot vizualno...
Zadnjič spremenil McLarnovc, dne 01. Sep. 2010 8:49, skupaj popravljeno 1 krat.
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
Uporabniški avatar
monique*
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 16. 7. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a monique* » 01. Sep. 2010 8:43

Starši do naš "zgled" od malega in sigurno prevzamemo nekatere njihove navade dobre in slabe, z odraščanjem razvijamo tudi svoje navade tako da ni zdaj nujno če je oče tak da bo tudi sin...
Tisti ki so priča nasilju od malega se jim to zdi nekaj povsem normalnega, kar je velik problem če se ne zaveda da to drugim ni sprejemljivo.

Sama sem opazila da sem precej podobna staršem, kar pa mi ni ravno všeč in zvestno delam na tem da bi se znebila njunega razmišljanja.

Pravijo tudi da dosti pove to kako se obnaša do svoje mami in ostalih žensk, ki so mu blizu.
Uporabniški avatar
Ajča
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 1. 6. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Ajča » 01. Sep. 2010 8:47

Moj ati ni nič podoben svojemu očetu. Že v mladosti si je zadal, da ne bo nikoli takšen kot je on in tudi nikoli ni tak postal.
A goal without a plan is just a wish.
Uporabniški avatar
piškotek*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 1. 2009
Kraj: Primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a piškotek* » 01. Sep. 2010 9:00

Jaz večkrat mojemu omenim, da če bo tak kot njegov oče, da ga pošljem v k....
(s)mej se
Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a McLarnovc » 01. Sep. 2010 9:01

Sej on verjetno zate isto misli, da če boš taka kot tvoja mati da te bo poslal v k***c, ampak ti noče nič rečt. :wink:
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 22. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a g00fy_qa » 01. Sep. 2010 9:03

Moj oče je isti kot njegov oče, vedno bolj se to z leti kaže, in od dedka oče je bil tudi isti. Torej že cela serija.

Mislim da so tu problem prevzeti vzorci, ki so se obdržali zato, ker se nihče ni dejansko potrudil biti drugačen. Nihče tudi ni potoval. Moj oče sicer zadnja leta potuje veliko po svetu, ampak po hotelih, nikoli ni dejansko šel nekam, bil tam, videl drugačnost. In najpomembneje, nikoli ni zavestno dopustil, da je mogoče kaj drugega bolj prav. Drugače je visoko izobražen in zelo cenjen, ampak določene res prav neumne vzorce še vedno nosi s sabo.

Mislim, da če resnično nočeš postati kot tvoji starši, ti ni treba. Postanemo to, kar okolica iz nas naredi (torej največ družina) in kaj sami iz sebe naredimo. Tisti, ki ta drugi del zanemarijo in sami sebe sploh ne razvijajo, bodo zelo verjetno postali enaki kot okolica.

Največje podobnosti pa se pokažejo z leti, ko je sin že odrasel.
Zadnjič spremenil g00fy_qa, dne 01. Sep. 2010 9:05, skupaj popravljeno 1 krat.
As the shadow follows the body,
As we think, so we become.
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 22. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a g00fy_qa » 01. Sep. 2010 9:04

McLarnovc napisal/-a:Sej on verjetno zate isto misli, da če boš taka kot tvoja mati da te bo poslal v k***c, ampak ti noče nič rečt. :wink:

Ženske ne postanemo tolko svoje matere ... bolj smo podobne svojim taščam. Baje.
As the shadow follows the body,
As we think, so we become.
IloveCoffee
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a IloveCoffee » 01. Sep. 2010 9:16

Vizualno se sigurno ve, čigav sem (fotr car)... :D :D ...karakterno sem pa bol kot ne neposrečena kombinacija obeh staršev, malo začinjena... :cry:
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 01. Sep. 2010 9:44

g00fy_qa napisal/-a:Mislim da so tu problem prevzeti vzorci, ki so se obdržali zato, ker se nihče ni dejansko potrudil biti drugačen. Nihče tudi ni potoval.

Se strinjam, samo da bi še malo razširila. Potovanja so samo en način razvijanja osebnosti. Pomaga tudi druženje z različnimi ljudmi, ukvarjanje z nekoliko bolj nenavadnimi hobiji, študij,... V bistvu vse, kar ti prepreči, da bi celo življenje bil na istem mestu, obkrožen z istimi ljudmi.
Ravno zato, ker se je že zgodaj odselil in živi čisto drugače, sem jaz optimistična, da moj fant ne bo tak kot njegov oče, ki ima cel kup nekih absolutnih pravil in prepričanj, od katerih ne odstopi niti za milimeter.
Uporabniški avatar
kittty
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 23. 10. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a kittty » 01. Sep. 2010 11:33

Moj fant pa je še kar podoben svojemu očetu. Je pa tud zelo podoben svoji mami. Od obeh ima nekaj karakterja o sebi, sam ma več od očeta, kar me nisi ne moti, saj je njegov oče vredu.

Tud sama sm po karakterju zelo podobna mami in očetu. Sam sm na žalost od obeh pobrala več negativnih kot pozitivne stvari. :? :D
Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a McLarnovc » 01. Sep. 2010 11:53

g00fy_qa napisal/-a:
McLarnovc napisal/-a:Sej on verjetno zate isto misli, da če boš taka kot tvoja mati da te bo poslal v k***c, ampak ti noče nič rečt. :wink:

Ženske ne postanemo tolko svoje matere ... bolj smo podobne svojim taščam. Baje.

Preberi si prvi Džekijev post v tej temi, ker je še kako resničen. :wink:
Uporabniški avatar
kikyca
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a kikyca » 01. Sep. 2010 12:05

Jaz mojega ne morm primerjat s fotrom, ker nimam fanta :D Lahk pa sam povem, da moj foter ni lih podoben ne očetu niti ostalim članom družine. No mogoče ma par podobnih lastnosti ampak drgač je pa čist drugačen. Sicer njegovega fotra (mojega dedka) nisem poznala, ker je prej umrl kot sem se jaz rodila. Ampak so mi rekli da je bil alkoholik in občasno nasilen do moje babice, tak da sta se občasno tud skrivala pred njim. Je pa moj foter dokaj hitro od doma šel (14 let). Hvala bogu jaz pravim, ker mam rahlo občutek, da ga je tud to nardilo takega človeka kot je danes. Tak da moj fotr je zlo dobro ven izpado. :D
Yada, yada, yada...

Vrni se na Ljubezen in seks

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov