Tabletke
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- linna4
- Sramežljivka
- Na forumu od: 20. 7. 2009
Živjo,
odločila sem se, da kontracepcijskih tabletk ne bom več jemala. Včeraj sem vzela zadnjo iz škatlice. Zanima me ali sem do menstruacije (do ponedeljka) še zaščitena pred zanositvijo ali ne? Hvala za odgovor.
odločila sem se, da kontracepcijskih tabletk ne bom več jemala. Včeraj sem vzela zadnjo iz škatlice. Zanima me ali sem do menstruacije (do ponedeljka) še zaščitena pred zanositvijo ali ne? Hvala za odgovor.
Zadnjič spremenil linna4, dne 03. Jul. 2010 11:22, skupaj popravljeno 1 krat.
- krogla
- Sramežljivka
- Na forumu od: 18. 2. 2010
Amm, ne? Glede na to, da je mogoča tudi naknadna oploditev, z dnevom, ko kt več ne jemlješ, nisi več zaščitena in moraš uporabiti drugo vrsto zaščite.
- krogla
- Sramežljivka
Ja, ampak tabletke nosečnost preprečujejo ob rednem jemanju, to pomeni, da si med pavzo zaščiten samo, če si jih pred tem jemal redno in po pavzi spet - ona pa bo zdaj s kt prekinila in če ima npr. med premorom odnose, kt pa po pavzi ne bo več vzela, se lahko zgodi potencialna naknadna oploditev, ker semenčeca nekaj dni preživijo v nožnici.
-
undercover - Komunikatorka
- Na forumu od: 7. 8. 2009
na mojih navodilih piše da si zaščiten še 7 dni ko nehaš jemati tako da verjetno si.. nisem pa 100% kako je s tem ko potem ne jemlješ več.
- čuftika
- Cosmofrik
- Na forumu od: 13. 10. 2009
jah, men se tut zdi da nimajo vse ženske takrat spolnih odnosov, poleg tega je verjetnost za zanositev res majhna. Ko sem to enkrat napisala v eni temi me je uporabnica MSN skor razgtrgala. Ampak še par dni po menzi je verjetnost mala, sej vsi vemo da so plodni dnevi tam med 13-15 dnevom menze, se pravi na polovici ciklusa...
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
Je majhna možnost, že res, ampak je možnost; to bi moralo bit dovolj za vseeno bit previden..čuftika napisal/-a:jah, men se tut zdi da nimajo vse ženske takrat spolnih odnosov, poleg tega je verjetnost za zanositev res majhna. Ko sem to enkrat napisala v eni temi me je uporabnica MSN skor razgtrgala. Ampak še par dni po menzi je verjetnost mala, sej vsi vemo da so plodni dnevi tam med 13-15 dnevom menze, se pravi na polovici ciklusa...
- krogla
- Sramežljivka
orhideja1 napisal/-a:Men se pa zdi, da med menstruacijo ne bo zanosila
To je urabni mit, da med menstruacijo ne moreš zanositi. Vsak dan v mesecu lahko zanosiš, res pa je, da so možnosti za zanositev med ovulacijo pač največje. Ampak ljudje smo si tako različni in telo je še vedno relativno samosvoj stroj, tako da se na take reči ne izplača zanašati, če res nočeš tvegati.
-
bubbles - Debatorica
- Na forumu od: 8. 11. 2004
- Kraj: heaven
trik je v tem, da ovulacija še zdaleč ni nujna na polovici ciklusa (se pravi tam okoli 14 dne). nekatere jo lahko imajo tudi med menstruacijo.
sicer pa če hočete tegati, kar, ne razumem pa, čemu taka drama zaradi parkratne uporabe kondoma (in mirne vesti kar se tiče zanositve).
sicer pa če hočete tegati, kar, ne razumem pa, čemu taka drama zaradi parkratne uporabe kondoma (in mirne vesti kar se tiče zanositve).
...just breathe...
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov