Spuščeni kriteriji zaradi "neprivlačnosti"?

Zadovolj(e)n/a v postelji.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
vrvica
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 15. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a vrvica » 28. Apr. 2009 10:54

Prejsnji teden sem bila na pijaci z dvema znankama. Redko se dobim z njima, ker mi gresta na zivce s tem, da velikokrat ocenjujeta mimoidoce in se ubadata z njimi, cisto brez potrebe. :roll:
Ko je mimo nase mize sel par, oba mocnejse postave, so takoj zacele padati opazke v stilu "kako je lahko s takim tipom", "ja pa poglej njo, sej boljsega ne mora dobit". Najprej sem ju prosila ce se lahko pac nehata stalno vtikat v druge in da mi je res neprijetno ocenjevat ljudi. Pa sta potem se vseeno postavili teorijo, da pac debeli in neprivlacni ljudje so pac skupaj s svojimi partnerji, ker boljsih ne morejo dobit, samski pa pac nocejo ostat. Pa sem nekaj casa se poskusala s tem, da je privlacnost popolnoma relativna zadeva, ampak sta vztrajali, da to je sicer res, ampak da neki popolnoma splosni standardi o tem kaj je in kaj ni privlacno pa definitivno veljajo za vse. In da sta prepricani, da si pac taki partnerji med seboj sploh niso privlacni. Da pri njih ni tega: "Ni vazno kaksen se zdi drugim, meni je vsec!"
Po tem mi je uspelo debato preusmeriti na druge teme, me pa zanima vase mnenje o tem ... So "neprivlacni" ljudje skupaj z nekom samo zato, da niso sami? Ali njihova zveza obstaja na drugi, bolj custveni (ne toliko na telesni) ravni?
And you don't talk so loud ...
An you don't walk so proud ...
Any more ... and what for?
°°Guns N' Roses - Estranged°°
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 28. Apr. 2009 11:08

In sami sta verjetno lepotici prve klase, a? In samski :D

Nerada ljudi delim na lepe in grde. A je dejansko tako, da se običajno poparčkajo ljudje podobne 'klase' - lepotci k lepoticam, povprečneži k povprečnim itd. Da bi se med seboj privlačili samo lepotci, ne drži. Tudi manj lep človek ima potrebe, čustva (kot da v 21. stoletju to ne more biti jasno kot beli dan?), torej ima potencial za občutenje privlačnosti, kajne? In dejstvo je, da ljudi privlačijo vse mogoče vrste zunanjosti ... Zato je smešno trditi, da se ljudje, ki so za nekoga klasa nižje kar se tiče zunanjosti, v resnici ne privlačijo. Privlačnost ni omejena samo na manekene, ali pač?
fun
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 15. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a fun » 28. Apr. 2009 11:17

vrvica; poznam natančno tako žensko kot je tvoja "kolegica"... sama je nikakva, ampak se vtakne v vsakega človeka; po njenem mnenju so vsi grdi in čudni, in rada se dela norca iz partnerjev od drugih...

Taki ljudje so mi bogi... :D ...sami celi čudni, ampak to (sami pred sabo) skrivajo na tak način da žalijo druge..

Glede te "delitve"...

Moj bivši se je meni takrat zdel najlepši zemljan, kolegica pa mi je težila da naj si dobim boljšega tipa :P ... Kasneje ko se ga je navadila je tudi njej postal simpatičen in srčkan, ampak na začetku se ji je zdej po videzu čudaški.

Moj kolega je po videzu čist normalen, simpatičen, hodi v fitnes, včasih je bil atlet... Ampak ni pogojev, da se zaplete s žensko, ki ni vsaj tolk težka k on :D .... Enostavno so mu včer buckaste punce; sej vedno najde kako tako, ki je res luškana in simpatična kljub kilogramom...

Kaj hočem povedat... MOgoče je bila pa tistemu fantu, ki se je zaljubljeno sprehajal tam s svojo punco veliko bolj všeč ona, kot pa npr tvoji kolegici... :)

Lepota je relativna... Mogoče bo eden poba, ki ni ravno Orlando Bloom zadovoljen s punco ki je njemu simpatična, pametna in zabavna, pa če prev ne bo ravno ena izmed 10ih najlepših zemljank.. Ampak njemu bo všeč, in bo veliko raje v njeni družbi, kot pa s kako natakjeno babo ki se vtika v mimoidoče.. :P
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 12. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 28. Apr. 2009 11:21

Jaz sploh vem ne, kaj pomeni biti neprivlačen. Mislim, po tom pitanju večine revij, sem tudi jaz mega neprvilačna ker nisem 90-60-90, blond, brez kakršnegakoli mozolja, s snežno belimi zobmi.... Mislim da dandanes pa res ni več mit titi znani stavek beauty is in the eye of the beholder... Kam bi le prišli, če bi vsi imeli enake standarde, kakšni ljudje so nam všeč vizualno? Ja lepo, vse babe bi se teple samo a Johnnja Deppa medtem ko bi ostali smrtniki moškega spola spet v divjini lovili merjasce :D

Drugače se mi zdi, da to nima veze. Zame ne obstajajo nadmega lepi ljudje, povprečneži in potem neprivlačni. Sploh, pa se mi zdi mimo izjava, da so takšni ljudje raje z nekom ''podpovprečnim'', kot sami. Jaz na primer nimam nekih hudih standardov glede tipa, pa sem vseeno veliko raje samska, kot z nekom, s katerim bi si samo krajšala čas. In menim da vsak, ki ima nekaj koleščkov v glavi, razmišlja tako. Ne maram oseb, ker morajo biti z nekom, da se počutijo izpopolnjene, pa nima niti najmanjše veze ali je to vaška lepotica ali Quasimondo.

Tudi mi ni jasno, zakaj ''ti ljudje'' (označeni s strani teh nadmega lepih kolegic od vrvice) ne bi imeli normalne, zdrave, telesne zveze? Verjetno če nekoga oseba ne privlači dovolj v telesnem smislu, se sploh ne bo spuščal v zvezo. Pa ni nujno, da ti oseba ko jo spoznaš takoj klikne vizualno - lahko ti na primer sploh ni všeč oz. se ti ne zdi nič posebnega, ko pa jo spoznavaš in dobivaš metuljšče v trebuhu pa takisto pridobiva na seksapilnosti. In smo spet pri začetnem, da vsako oko ima svojega malarja :)
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 28. Apr. 2009 11:32

Sicer se strinjam, da ne obstajajo neki splošni kriteriji privlačnosti, ampak poznam pa ljudi, ki dejansko ne polagajo prav veliko pomena na fizično privlačnost. Z drugimi besedami, kar nekaj žensk mi je že reklo, da se jim njihov fant ne zdi ravno najbolj privlačen, so pa z njim, ker na drugih področjih klapa.
Uporabniški avatar
skuštranka
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 17. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a skuštranka » 28. Apr. 2009 11:45

Lepota je zelo relativen pojem, hvalabogu :D. In to, da bi se poparčkali lepi+lepi in majn lepi z manj lepimi se mi zdi, da nekako ne drži, vsaj z mojega pogleda ne. Včasih vidim kako lepo punco s kakim, ki mi je čist mimo (ali obratno) in priznam, da mi pade na pamet kako ma lahko takšno/takšnega :oops: Drugače pa jaz lahko rečem za nekega moškega, da je lep, ampak me niti 5 posto ne pritegne/privlači, medtem ko mi je lahko nekdo, ki je v očeh drugih čist povprečen(lahko celo mojih) čist hud, ker ima pač nekaj kar me noro privlači. :D
Uporabniški avatar
tani24
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a tani24 » 28. Apr. 2009 11:46

Js to čist nič ne verjamem...velikrat vidim kakšne pare, ko je en ful lušten, drugi malce manj, pa sta srečna in zaljubljena. Če gledam sama po sebi sva si s fantom popolnoma različna...on je po mnenju vseh debel meni se pa pač ne zdi. Sama sem bila vedno suha in so me vedno privlačili bolj močni fantje+ ima še najlepše modre oči, ki sem jih kadar videla. Moji starši mi od začetka veze trobijo, da sm js ful lepša, da bi lahko boljšega dobila pa sem se preprosto naučila preslišat take komentare, edino včasih mi stopijo nažulj, ker mi res ni jasno kaj koga briga s kakšnim fantom js hodim. Važno da je meni všeč, sexi in da se imava rada.
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 28. Apr. 2009 11:46

Hmmm, mogoče bi res rekla, da iste sorte ptiči vkup letijo :D
Sam to še ne pomen, da so skupi pol sam zato, da niso samski, ampak pač zato, ker se majo radi in očitno že neki najdejo na partnerju, da jih privlač. Včasih vidm par, kjer se mi zdi recmo punca ful lepša od fanta in obratno (še ne dolg nazaj sm komentirala Jolando Čeplak in Andreja Batagelja :D ), ampak to se mene ne tiče, njej/njemu je očitno že všeč, pa hvala bogu. Ne vem, sj ni rečen, da se dva, ki oba zgledata k manekena, ful bolj prvlačta, kokr dva povprečneža. To je res čist relativna zadeva.
...let's have some fun, this beat is sick, I wanna take a ride on your disco stick...
NoSex
Kršitelj/ica 1. stopnje
Na forumu od: 18. 1. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a NoSex » 28. Apr. 2009 11:50

TIste, ki so zakompleksane, ker niso take, kot pravijo revije in se s tem pretirano ukvarjajo jim itak ni pomoči.
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 22. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a g00fy_qa » 28. Apr. 2009 12:33

Posameznik si ustvari mnenje o sebi na podlagi tega, kar okolica meni o njem. Če je torej nekdo po splošnih standardih grd (kar je zelo grdo povedano) in je to mnenje ponotranjil in se z njim sprijaznil, potem je veliko verjetneje, da si bo izbiral partnerja v svojem "lepotnem rangu".

Z drugimi besedami: ne gre se toliko za dejansko lepoto oz. ne-lepoto, ampak za mnenje o lastni lepoti/ne-lepoti, ki seveda ponavadi bazira na dejanskem stanju - in šele to mnenje je tisto, ki nas popredalčka s partnerji, ki imajo o sebi podobno mnenje, kot mi. Torej ja, "grdo z grdim" in "lepo z lepim" v določem kontekstu povsem velja.

Hkrati pa ne smemo zanemariti vseh drugih dejavnikov, ki so temelj za zvezo - ni vse v izgledu.
Uporabniški avatar
renatka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 30. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a renatka_ » 28. Apr. 2009 12:34

Jst pa mislim, da je neki na tem. Ne me razumet, da to jemljem kot pravilo, ampak kolkr sm opazla in razbrala iz pogovora s kakšno osebo, se pač zgodi, da je nekdo z nekom zato, ker drugega ni dobil. Žalostno, ampak ponekod je tako.

Se mi zdi, da se ponavadi to pripeti ljudem, ki niso dost samozavestni in se pač popolnoma prepustijo - kar bo bo.

Jst vem, da ne bi mogla bit z enim, ki mi bo totaln X, sam zato, ker ne dobim boljšega oz. tistega katerga bi želela. Sem definitivno raje sama.

Glede tistega, da grejo "lepi k lepim" in tako dalje, bi pa rekla, da ni toliko odvisno od zunanjega videza (vsaj v resnih zvezah ne), kot od tega kaj/kako izžareva določena oseba in kako to potegne drugemu. Poznam dosti parov kjer je ženska za 2 al pa 3 njene tipe, ampak se mata rada (nevem zakaj se ne bi mela), al pa obratno.

V kakšnih kratkotrajnih zvezah oz. pri one-night standih se mi pa zdi, da to, da "podobni" grejo skupaj bolj velja, vsaj iz mojih izkušenj oz. tega kar vidim po diskotekah,... En "lepotec" pač zagrabi eno "lepo", on zato, ker bo pač njegova trofejca, ona pa popusti zato, ker jo je pač zahaklu en lepotec.

Aja, pa še glede teže/postave. Jst če bi se že mogla odločit bi raje mela tipa, ki ga je več skupaj kot mene. Ful mi je bol sexi, da je tip res tip in, da mam nek tapravi filing ob njem. Ne znam si predstavlat, da bi ga npr. v postli jst v naročju mela. :? (No ja, to se men praktično ne more zgodit, bi se mogla še za "enkratno mene" poredit.)
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.
Uporabniški avatar
p!ka
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Šaurini

Neprebrana objavaNapisal/-a p!ka » 28. Apr. 2009 12:47

g00fy_qa napisal/-a:Posameznik si ustvari mnenje o sebi na podlagi tega, kar okolica meni o njem. Če je torej nekdo po splošnih standardih grd (kar je zelo grdo povedano) in je to mnenje ponotranjil in se z njim sprijaznil, potem je veliko verjetneje, da si bo izbiral partnerja v svojem "lepotnem rangu".

S tem se totalno strinjam. Jz sm se kr precej časa družla s punco, ki mi je jasno dala vedt, da kljub temu, da je moja "kolegica", misli, da je lepša in boljša od mene. Doskrat sva šle mimo fantov in so gledali za nama (več al manj ni blo nikol jasno za kero gledajo), ona pa je vedno tko obrnla, da itak je blo njej namenjeno to žvižganje. Ko sm si kupla kkšno novo majčko v kateri sm se dobro počutla, je vedno pogledala tko kot, da sm škifa u njej, čez par dni pa je ona paradala okol s skor identično majčko.
Tud pr fantih je blo tko, da mi je dala vedet, da tisti, ki so meni ušeč, niso lih kej preuč uvau, medtem, ko so bli njeni fantje vedno (po njeno) res hudi. Kar se tiče tega, ji nikol nism mogla dopovedat, da je preprosto nemogoče, da bi bli usi usem hudi in da ne more ljudi delit na lepe in grde sam na podlagi svojega mnenja in to mnenje usiljevat drugim.
Skor usakič, ko sva ble kje zunej na pijački, je komentirala druge u smislu, da fuj lej kakšn je ta, lej kko je ta oblečena.... Večinokrat sm sodelovala in na ta račun sva se dost presmejale. Pol pa sm se kr naenkrat začela počutit slabo med ljudmi, ker sm bla sigurna, da usi tud mene obrekujejo in si mislijo, da lej kakšna sm... In po tem sm se začela trudit, da čim manj obrekujem ljudi. Še zdej me učasih prime ta slab občutek, da se mi kdo smeje, ampak si dopovedujem, da majo ljudje pametnejše delo za delat kot pa gledat mene kaj sm oblečena al pa kko se obnašam.
Zdej se trudim (pa čeprau morem priznat, da mi ne ratava vedno), da ljudi ne bo "obsojala" po izgledu, ampak jih sprejela v smislu usi drugačni, usi enakoprauni.
Pogledam koga in si mislim, da je pač grd, ampak ob tem se zavedam, da je to samo moje mnenje in da definitiuno obstaja nekdo, ki pa ga ta oseba prvlači.
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam

Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
Uporabniški avatar
Leyla_
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 29. 6. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a Leyla_ » 28. Apr. 2009 12:58

sej bodo prerasle, odrasle in spremenile mnenje. če ne, pa slabše za njiju.
jaz naprimer nisem razumela, ko sem bila otrok, kako je lahko moja soseda, ki je izgledala nadpovprečno, z nekom, ki niti zdaleč ni lep. (pa ni bila zaradi denarja z njim)
potem sem zrasla, se tudi sama zaljubila v manj popolne in popolne ljudi in ugotovila, da je izgled veliko manj pomemben, kot pa karakter in osebnost človeka.
npr. za vikend sem delala nekje, ker je bil v moji neposredni bližini en sladoledar, s katerim ne bi bila, pa da je zadnji zemljan. raje pustim, da izumre človeštvo. pa je bil čisto ok, dokler ni odprl ust.
sedaj sem z nekom, v katerega se nisem zaljubila na prvi pogled. potem mi je pa postajal vedno bolj všeč. ni moški iz naslovnice, ima pa zame najlepše modre oči, nasmeh, postavo, ki mi je všeč. tudi, če bi se zredil za 20kg, ga bi verjetno še vedno imela enako rada. važno je, da vem, da se lahko zanesem nanj, da vem, da bo z mano, tudi, ko mi bo hudo in jasno, ko mi bo lepo.
ampak to naredi ljubezen. dokler se ne znajdejo v tej situaciji, da bodo res ljubile nekoga, bodo še vedno isto razmišljale.
jaz sem z njim, ker mi je pomagal pobrati se in tako je nastalo to, kar imava. glede na to, da sem stara 23, lahko dobim še koga drugega, pa nimam želje. odgovor na tvoje vprašanje se skriva v tvoji okolici. če že opazujete ljudi na ulici, opazujte še njihov odnos, mimiko. takoj se opazi, če se imata dva res rada. vsi tisti nasmehi, dotiki, pogovori brez konca, objemi in na drugi strani sprehod na "distanci". enostavno boste ugotovile, če so skupaj samo zato, da imajo nekoga, ali zato, ker ljubijo to bitje ;)
"Jag är ingen bott Jag är en väldigt, väldigt vacker tjej"
Uporabniški avatar
**medyka**
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 17. 12. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a **medyka** » 28. Apr. 2009 14:12

Jaz se ne strinjam s tem. Npr. moj primer, jaz se imam pač za ne preveč privlačno, ravno zaradi tega, ker sem mal bolj buckasta. Imam fanta, ki je zelo privlačen, dobra postavca in vse kar sodi zraven. Zanga sem zelo privlačna, saj on nima rad suhic, kot on pravi. Nikoli pa ne bi mogla biti z nekom, ki me ne bi vsaj malo privlačil. Sem raje sama in čakam na tistega pravega, pri katerem bodo preskočile iskrice. Najbolj pomembno je, da se partnerja razumeta, dopolnjujeta med sabo, manj pomemben je pa izgled.
*srčica*
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 22. 10. 2005
Kraj: okolica ljubljane

Neprebrana objavaNapisal/-a *srčica* » 28. Apr. 2009 14:47

vrvica napisal/-a: ...ampak sta vztrajali, da to je sicer res, ampak da neki popolnoma splosni standardi o tem kaj je in kaj ni privlacno pa definitivno veljajo za vse. In da sta prepricani, da si pac taki partnerji med seboj sploh niso privlacni.

S prvim stavkom se delno strinjam, bolj bi se strinjala če bi beseda lepota nadomestila privlačnost. Privlačnost je zlo relativna, medtem ko lepota za moje pojme ni tok. Pomoje večina ljudi, ko koga spozna, ga na nek način "popredalčka", mogoče čist podzavestno.
Recimo primer(ful posplošen, sam za bolšo predstavo)
Se pogovarjamo o Angelini Jolie, ki jo večina smatra za lepo žensko, ampak komu ni všeč, pa čeprav ve da ni grda. Za tiste ljudi, ki so "lepi", prej rečeš da ti niso všeč, kot da so grdi. Kokr kdo, ki ni lep, mu pravijo da je grd, v polepšani verziji pa "ni lih lepotec", je pa simpatičn...
Neki "standardi" so, kaj je lepo pa kaj ni, sploh znotraj ene kulture. So pa zlo široki.
Privlačnost je pa po drugi strani zlo relativna, ker se ne nanaša samo na fizični izgled.

Vrni se na Ljubezen in seks

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov