Zgodovinski + vojni filmi
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda
-
klea_zvezdica - Sramežljivka
- Na forumu od: 23. 9. 2006
BLACK BOOK - odličen film. Odlična igralska zasedba, odlična zgodba, preobrati znotraj filma in na koncu.
Film se dogaja leta 1944 (Svetovna vojna) in ves čas spremlja gospodično, Elis. Elis v filmu tudi nekajkrat zapoje in punca ima fenomenaln glas. Tiste dele filma sem si še kar nekajkrat potem pogledala, pa tudi na youtube sem si poiskala. Res super.
Film deluje zelo realistično, sploh zato, ker govorijo v nemščini, nizozemščini itd.
Že dejstvo, da ima na imdb oceno 8/10 veliko pove. Jaz pa bi filmu definitivno dala oceno 10/10.
http://www.imdb.com/title/tt0389557/
Film se dogaja leta 1944 (Svetovna vojna) in ves čas spremlja gospodično, Elis. Elis v filmu tudi nekajkrat zapoje in punca ima fenomenaln glas. Tiste dele filma sem si še kar nekajkrat potem pogledala, pa tudi na youtube sem si poiskala. Res super.
Film deluje zelo realistično, sploh zato, ker govorijo v nemščini, nizozemščini itd.
Že dejstvo, da ima na imdb oceno 8/10 veliko pove. Jaz pa bi filmu definitivno dala oceno 10/10.
http://www.imdb.com/title/tt0389557/
- LaHauteCouture
- Komunikatorka
- Na forumu od: 2. 8. 2009
Troja je men fajna, pa Poslednji samuraj, pa o Juliju Cezarju, ne vem naslova,..
Zadnjič spremenil LaHauteCouture, dne 13. Avg. 2009 15:33, skupaj popravljeno 1 krat.
- /\/\4t3j
- Debatorica
- Na forumu od: 2. 12. 2007
Full Metal Jacket, fun facts:
- Lee Ermey, ki je igral Sergeant Hartmanna(drill instructorja) je bil v resničnem življenju drill instructor(pa tudi vojni veteran).
- Lee Ermey je postal prvi marinec, ki je zaradi te odlično odigrane vloge v filmu, bil povišan v Gunnery Sergeanta, v času ko je že bil upokojen.
Zakon film, sploh prvih 20 min.
- Lee Ermey, ki je igral Sergeant Hartmanna(drill instructorja) je bil v resničnem življenju drill instructor(pa tudi vojni veteran).
- Lee Ermey je postal prvi marinec, ki je zaradi te odlično odigrane vloge v filmu, bil povišan v Gunnery Sergeanta, v času ko je že bil upokojen.
Zakon film, sploh prvih 20 min.
- floribunda
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 2. 2007
word.
se mi je zdelo, da morš met za tolko dretja (kot ga pokaže v prvem delu filma) kr neki izkušenj.
mimogrede. zakaj to naj ne bi bil film za punce?
se mi je zdelo, da morš met za tolko dretja (kot ga pokaže v prvem delu filma) kr neki izkušenj.
mimogrede. zakaj to naj ne bi bil film za punce?
-
kepka - Cosmofrik
- Na forumu od: 24. 10. 2004
floribunda napisal/-a:mimogrede. zakaj to naj ne bi bil film za punce?
To tudi mene zanima Film je super, ceprav moj najljubsi film o vietnamski vojni ostaja - kako klisejsko - Apocalypse now.
Za Full metal jacket pa potem sledijo Platoon, The deer hunter pa filmi, ki se posredno ticejo vojne - Coming home, Forrest Gump, The beautiul country. Najbrz sem se kaksnega pozabila.
Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away.
- /\/\4t3j
- Debatorica
- Na forumu od: 2. 12. 2007
Moja top lista vojnih in zgodovinskih filmov(brez vrstnega reda):
- Black Hawk Down(meni osebno najljubši)
- Saving Private Ryan
- Gladiator
- Der Untergang(Downfall/Propad)
- Kingdom of Heaven
- Band of Brothers mini serija
- Hurt Locker
- Alexander
- The Patriot
- Full Metal Jacket
- We Were Soldiers
- Braveheart
- Letters From Iwo Jima
- The Last Samurai
- Black Hawk Down(meni osebno najljubši)
- Saving Private Ryan
- Gladiator
- Der Untergang(Downfall/Propad)
- Kingdom of Heaven
- Band of Brothers mini serija
- Hurt Locker
- Alexander
- The Patriot
- Full Metal Jacket
- We Were Soldiers
- Braveheart
- Letters From Iwo Jima
- The Last Samurai
-
kepka - Cosmofrik
- Na forumu od: 24. 10. 2004
classy napisal/-a:Pozna kdo kakšen dober film o vikingih? (en je zdej na liffu sicer, sam me ni pritegnil)
The Vikings? Pa The 13th Warrior mogoce?
Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov