Zgodovinski + vojni filmi
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda
-
poletje06 - Komunikatorka
- Na forumu od: 22. 7. 2007
- Kraj: tam kjer ljubezen ne pozna meja
pearl harbor- ko sem ga prvič gledala, sem jokala ko zmešana, dons ko je biu na tv-ju sm si pa rekla, da ga ne bom gledala, ampak me je premamilo in sem se usedla dol in seveda spet jokala ko zmešana. v tretje ga ne bom več gledala, ker drugače bomo bankrotiral na robčkih!:)
-
klea_zvezdica - Sramežljivka
- Na forumu od: 23. 9. 2006
zastave naših očetov (mislm da je tko naslov) res dobr film... predstavljena je Ameriško-Japonska vojna kot so jo doživeli Američani. Pol je pa še en film Pisma z A..nevemkaj k je pa ista vojna predstavljena z Japonske perspektive.
še eno vprašanje, da nebom nove teme odpirala.. Kaj pa kšn film iz srednjega veka...al pa še nazaj. Pozna kera kšnga dobrga? Kot je naprimer Troja, Kraljica Margot, Kristusov pasjon....
še eno vprašanje, da nebom nove teme odpirala.. Kaj pa kšn film iz srednjega veka...al pa še nazaj. Pozna kera kšnga dobrga? Kot je naprimer Troja, Kraljica Margot, Kristusov pasjon....
-
p!ka - Cosmofrik
- Na forumu od: 25. 4. 2008
- Kraj: Šaurini
roxy* napisal/-a:par dni nazaj sem gledala Corellijevo mandolino. Lep lep film...
Zakaj se gre ?
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
- fun
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 15. 8. 2005
tile vsi...
Nebeško kraljestvo sicer nima neke hude zgodbe, je pa Orlando Bloom notr
-
Tamala_mrha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 21. 10. 2006
Večina vas našteva filme (sicer vojne, a vseeno), v katerih igra kakšen hud igralec. Kaj pa nasploh katere vojne drame so se vas dejansko dotaknile? Mene najbolj zanimajo filmi o 2. svetovni vojni (nacisti vs. Židi) oz. nemški ali ruski filmi. Najbolj so mi ostali v spominu Der Untergang, The Pianist, Schindler`s List, The Boy in the striped Pyjamas, Enemy at the gates pa mogoče še kateri a se ga zdaj ne spomnim.
-
a_pikica_a - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 28. 4. 2006
Nazadnje sem gledala Hitler-the rise od evil se mi zdi.
I can resist anything but temptation. Oscar Wilde
-
UG84 - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 18. 2. 2009
Deček v črtasti pižami - že dolgo nisem videla tako izjemnega in močnega filma. Ne dober, nikakor lep (tematika je enostavno grozovita), ampak film je preprosto izjemen.
Kako lahko s tako malo dogajanja, film tako veliko pove. Izjemno in vredno ogleda.
Tamala_mrha - priporočam ti kanadski film (1. svetovna vojna) z naslovom
Passchendaele. Več: http://www.imdb.com/title/tt1092082/. Zelo zelo lepa je pa tudi pesem za ta film: After the war - http://www.youtube.com/watch?v=8j5_RwpEH4Q.
Drugačepa sicer ni vojni film, je bolj poudarek na človekovih pravicah, humanitarnih krizah, ampka vseeno je dober film: Beyond borders. Fajn je, ker v ospredju nista igralca (sicer zelo znana), ampak samo in zgolj zgodba.
Kako lahko s tako malo dogajanja, film tako veliko pove. Izjemno in vredno ogleda.
Tamala_mrha - priporočam ti kanadski film (1. svetovna vojna) z naslovom
Passchendaele. Več: http://www.imdb.com/title/tt1092082/. Zelo zelo lepa je pa tudi pesem za ta film: After the war - http://www.youtube.com/watch?v=8j5_RwpEH4Q.
Drugačepa sicer ni vojni film, je bolj poudarek na človekovih pravicah, humanitarnih krizah, ampka vseeno je dober film: Beyond borders. Fajn je, ker v ospredju nista igralca (sicer zelo znana), ampak samo in zgolj zgodba.
-
Tamala_mrha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 21. 10. 2006
^^ Si ga bom pogledala kakor hitro mi ga bo zdownloadalo. Drugače pa se strinjam glede The Boy in the stripped pyjamas. Kljub številnim kritikam filma, češ da je zgodba prazna, jaz osebno mislim, da je to eden redkih filmov, ki pove več kot vsi skupaj.
-
UG84 - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 18. 2. 2009
Točno tako. Zgodba je prazna le za tiste, ki nič ne vedo o tej temi (kar je resnično žalostno!) in pričakujejo le še en Hollywoodski happy end in akcijo. Jaz bom za tega definitivno sprintala ovitek in ga dala za zbirko.
Pearl Harbor, ki gaomenjajo punce v zgornjih postih je pa taaaakooo.....ameriški, da mi je že kar slabo.
Pearl Harbor, ki gaomenjajo punce v zgornjih postih je pa taaaakooo.....ameriški, da mi je že kar slabo.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot]