ZF filmi + akcijski filmi
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda
-
Rebeka Kupec - Sramežljivka
- Na forumu od: 27. 3. 2010
- Kraj: Hrastnik
Huuuh... Moj najbljubši žanr.
Zagotovo je najboljši film A.I. <3
Potem so pa še 2001: A space odyssey, 2010: The year we make contact, The Moon, Alien 1, 2; Stargate, Red Planet,...
Potem so pa še 2001: A space odyssey, 2010: The year we make contact, The Moon, Alien 1, 2; Stargate, Red Planet,...
-
kepka - Cosmofrik
- Na forumu od: 24. 10. 2004
Rebeka Kupec napisal/-a:Huuuh... Moj najbljubši žanr.
Res? Tega pa ne bi rekla, da bo kera Cosmo maturantka sci-fi fan Kul. Red planet meni sicer ni bil vsec, u bistvu zanic film, ampak ostali so OK. Tudi Stargate film ni bil tako slab
Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away.
-
the big red machine - Kofetarica
- Na forumu od: 11. 3. 2007
- Kraj: gozd
Priporočam "The Colour of Magic" (comic fantasy).
- floribunda
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 2. 2007
THX 1138
En zgodnejših filmov Georga Lucasa. Iz estetskega vidika res presežek, drugače pa ne ravno. Scenarij posebno proti koncu zvodeni in potem tudi čudovita fotografija ne reši situacije.
Za ljubitelje kul fotografije.
En zgodnejših filmov Georga Lucasa. Iz estetskega vidika res presežek, drugače pa ne ravno. Scenarij posebno proti koncu zvodeni in potem tudi čudovita fotografija ne reši situacije.
Za ljubitelje kul fotografije.
- floribunda
- Cosmopsiho
Machete
I Rodriguez!
Njegova Bside produkcija zadnjih let je prijetna osvežitev v žanru.
Kri, ki šprica vsepovsod, glave letijo kot za stavo. Teatralni pridih vse skupaj doda še + točko.
Par scen je resnično epic! Smeha polna skleda zagotovljena, če ste le ljubitelji tovrstnih filmov.
Priporočam, čisto zares.
I Rodriguez!
Njegova Bside produkcija zadnjih let je prijetna osvežitev v žanru.
Kri, ki šprica vsepovsod, glave letijo kot za stavo. Teatralni pridih vse skupaj doda še + točko.
Par scen je resnično epic! Smeha polna skleda zagotovljena, če ste le ljubitelji tovrstnih filmov.
Priporočam, čisto zares.
-
Tearjerker - Cosmopsiho
- Na forumu od: 12. 7. 2007
^^What she said
Trejo je taka legenda
Trejo je taka legenda
- floribunda
- Cosmopsiho
Solaris
sem se spravla gledat že enkart zdavnaj, doma...pa ni šlo. Ker so nad Tarkovskyim vsi tako zelo navdušeni, sem si rekla: 'nič, očitno bo neki na tem' in odpeketala v kino, ker se pač velike klasike spodobi gledat na velikem platnu.
zgodba govori o ruskem vesoljskem programu, ki je bil zaradi nenavadnih pripetljajih opuščen. na zapuščeno vesoljsko postajo, kjer so le še trije (oz. dva) znanstvenika pride psiholog kris, ki naj bi poizvedel o tem kako stvari stojijo.
za moj okus je film občutno predolg, predvsem zaradi izredno počasnega tempa, zlasti v prvi polovici filma. druga polovica me je bolj pritegnila, ker imam pač rada ZF, čeprav gre tu bolj za vprašanje eksistence na tem in na onem svetu in eksistence na sploh, vprašanja ljubezni, družine...
precej moteče se mi je zdelo dejstvo, da na dosti vprašanj, ki si jih protagonisti v filmu zastavljajo tarkovskiy ne odgovori oz. odgovori s sliko ali simboli. če njegove simbolike ne poznaš je impresionističen kader z dirjajočim konjem brez pomena, prav tako mati ki 10 minut gloda jabolko. vse to bi še prebavila, če bi bili scenski posnetki lepi. ampak js na tem filmu nisem vidla nič tako zelo estetskega.
baje, se stalkerja RES splača pogledat, ampak bom vseeno še malo počakala
sem se spravla gledat že enkart zdavnaj, doma...pa ni šlo. Ker so nad Tarkovskyim vsi tako zelo navdušeni, sem si rekla: 'nič, očitno bo neki na tem' in odpeketala v kino, ker se pač velike klasike spodobi gledat na velikem platnu.
zgodba govori o ruskem vesoljskem programu, ki je bil zaradi nenavadnih pripetljajih opuščen. na zapuščeno vesoljsko postajo, kjer so le še trije (oz. dva) znanstvenika pride psiholog kris, ki naj bi poizvedel o tem kako stvari stojijo.
za moj okus je film občutno predolg, predvsem zaradi izredno počasnega tempa, zlasti v prvi polovici filma. druga polovica me je bolj pritegnila, ker imam pač rada ZF, čeprav gre tu bolj za vprašanje eksistence na tem in na onem svetu in eksistence na sploh, vprašanja ljubezni, družine...
precej moteče se mi je zdelo dejstvo, da na dosti vprašanj, ki si jih protagonisti v filmu zastavljajo tarkovskiy ne odgovori oz. odgovori s sliko ali simboli. če njegove simbolike ne poznaš je impresionističen kader z dirjajočim konjem brez pomena, prav tako mati ki 10 minut gloda jabolko. vse to bi še prebavila, če bi bili scenski posnetki lepi. ampak js na tem filmu nisem vidla nič tako zelo estetskega.
baje, se stalkerja RES splača pogledat, ampak bom vseeno še malo počakala
-
Led Zeppelin - Cosmopsiho
- Na forumu od: 10. 8. 2010
Jap, Stalker je zakon....Solaris dolgovezen.
Če hočem gledat ZF virtuozni film v vesolju gledam 2001: A Space Odyssey ali pa fantastični Moon.
Če hočem gledat ZF virtuozni film v vesolju gledam 2001: A Space Odyssey ali pa fantastični Moon.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
-
kepka - Cosmofrik
- Na forumu od: 24. 10. 2004
floribunda napisal/-a:Solaris
.....
Ooooo, ne morem verjet!!! Jaz Tarkovskega ne maram preveč in me vsi gledajo postrani in vidijo nek "masterpiece" medtem ko se jaz na smrt dolgočasim - nekako tako kot Tarantino, s to razliko da slednjega ne morem gledat sploh (razen filmov iz prejšnjega tisočletja). Sem pa videla, da je bil zdaj v Kinoteki, ampak ne, ne - če nimaš možnosti "skip this frame" in "fast forward" je Tarkovski no go
Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away.
- floribunda
- Cosmopsiho
Super 8
družinski (otroki) ZF film. glede na ciljno občinstvo, me je presenetila količina krvi in nasilnih prizorov.
5 klincev je priča nesreči vlaka, v kateri se raztrese skrivnosten tovor in zbeži še bolj skrivnostno bitje. vplete se ameriška vojska, nihče ne sme nič vedet ljudje izginjajo na koncu pa se vse srečno konča.
družinski (otroki) ZF film. glede na ciljno občinstvo, me je presenetila količina krvi in nasilnih prizorov.
5 klincev je priča nesreči vlaka, v kateri se raztrese skrivnosten tovor in zbeži še bolj skrivnostno bitje. vplete se ameriška vojska, nihče ne sme nič vedet ljudje izginjajo na koncu pa se vse srečno konča.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov