Jaaa, men so tud taki filmi ful zakon. Sicer ne vsi, recimo Matrica in podobni, mi sploh ne potegnejo.
Najbolj všeč mi je film od Stephena Kinga
The Langoliers. Jst sem ga že ene 5x gledala in mi je bil vsakič ful zanimiv. Gre se pa o tem, da neki potniki potujejo v Boston z letalom, ko kr na enkrat skoraj vsi potniki misteriozno izginejo, razen devetih ljudi, ki so v tem času spali. Oni preživijo in ostanejo na letalu. Zgodba govori o potovanju skozi čas. Namreč zgodilo se je to, da se je letalo izgubilo nekje med oblaki in prekoračilo neko atmosfero (pas) v vesolju, kjer se sekata sedanjost in prihodnost. Ko se zbudijo, se jim začnejo dogajat čudne stvari in čez neki časa pristanejo na nekem osamljenem letališču, kjer ni nobene žive duše. Pravzaprav zgleda, kot da so pristali na nekem drugem planetu. Langoliers (kot je tudi naslov filma) so pa neki čudni stvori, ki se jim približujejo in jih želijo napasti. Njihova naloga pa je, da zbrišejo trenutke v sedanjosti, ki v resnici spadajo v preteklost (zakomplicirano

). Če želijo preživeti, morajo zavrteti čas nazaj. Se pravi, morajo usposobiti letalo in še enkrat zaspati, eden od njih pa mora ostati buden, da jih lahko zbudi... itd. V glavnem, film je totalna fantastika in skrajno nerealen, ampak vseeno zelo zanimiv (vsaj men). Čist vsakič ko gledam, opazim nekaj novega, kar prej nisem.
Potem še
Dan po jutrišnjem. Čeprav ta film iz dneva v dan postaja manj fantastičen

in vse bolj postaja kruto realen
- Jumanji
- Constantine
- E.T.
- Planet opic
- Solaris
- Mumija
- Odiseja v vesolju
- The time machine
- Donnie Darko