Najlepši ljubezenski filmi vseh časov + Romantični filmi

Vse o filmih, serijah, nadaljevankah, oddajah, showih ...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda

Uporabniški avatar
MissBananca
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 11. 8. 2010
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a MissBananca » 11. Avg. 2010 22:14

Meni je zelo všeč Paris, je t'aime , sam zato ker je res nekaj posebnega. Se ga res splača pogledat. Js sploh nism vedla za ta film pa sm ga potem po naključju pr siolu našla. Je pa tko bl indipendent scena.
Drgač pa Don Juan DeMarco (Johnny Deep...mnjami! :))
_taychi_
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 13. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a _taychi_ » 13. Avg. 2010 7:21

little.miss.trouble napisal/-a:glihkar Remember me pogledla pa je ful ful lep (in ne, ne samo zarad igralcev pač pa zaradi zgodbe)

Tudi meni je ta film bil full dober. Predvsem je tudi mene pritegnila zgodba filma.
Uporabniški avatar
serena86
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 2. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a serena86 » 16. Avg. 2010 23:43

meni so bolj kot pocukrani romantični filmi bolj všeč romantične komedije (kjer je po možnosti več komedije kot romantike), ampak ok, tudi tam se najde kak dober film (celo med dramami). eni ljubših so mi: Bridget Jones's Diary, My Best Friend's Wedding, Pride and Prejudice (iz 2005 mi je ljubša verzija), What Women Want, Miss Congeniality, Sliding Doors, pa še kaj se bi našlo. :) dobri so tudi: Hitch, The Lake House, Meet Joe Black, You've Got Mail, French Kiss, Addicted to love, itd. kak Titanic ali Pearl Harbor pa me ne pritegnejo (sm jih gledala prvič in zadnjič, se mi zdi), ker ne maram tragičnih koncev, še posebej, če je konec tragičen čisto brez potrebe (kot npr. pri Titaniku, kjer sumim, da je moral Jack umret samo zato, da je film dobil oskarja, ker drugače bi bil samo še ena žajfasta holliwoodska drama z običnim happy endingom). če pa se hoče kdo zjokat, so dobri npr. filmi, posneti po Shakespearovih delih, pa Moll Flanders (ok, ta ima happy end), Nibelunški prstan (Curse of the Ring), Tristan in Izolda, La vita e' bella.
Če človek nima cilja, mu je vsaka pot prava.
femme.
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 25. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a femme. » 29. Avg. 2010 17:26

what a girl wants
she's the man
the ugly truth
he's just not that into you
A girl doesn't need anyone who doesn't need her. - Marilyn Monroe
Uporabniški avatar
Summer055
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 31. 1. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Summer055 » 03. Okt. 2010 18:21

enchanted je tudi zelo luškan :love:
Don't worry, be happy!!
Uporabniški avatar
theNinna
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 31. 3. 2008
Kraj: Prlekija

Neprebrana objavaNapisal/-a theNinna » 03. Okt. 2010 19:25

prav tako Letters to Juliet (2010) :oops:
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 04. Okt. 2010 11:12

Tiger in sneg

Še en Begninijev film vreden ogleda.
Ljubezenska zgodba postavljena nekam med Irak in Rim. Za vse, ki verjamete v večno, brezpogojno ljubezen.
Odlični dialogi, monologi in sploh nadvse liričen film.
Notebook se lahko, v primerjavi s tem filmom, skrije v eno temno temno luknjo in nikoli ne prileze iz nje.

Sweet!
T00Mika
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 26. 2. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a T00Mika » 18. Okt. 2010 18:14

theNinna napisal/-a:prav tako Letters to Juliet (2010) :oops:

Ta je pa extra romantičen in pocukran :P (al pa se meni zdi, k bolj redko gledam takšne filme :)
Grega90
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 1. 11. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Grega90 » 01. Nov. 2010 18:58

Ojla!

Iščem nek film,ki sem ga gledal okrog 6,7 let nazaj,pa ne poznam naslova.

Vsebina je praktično enaka filmu If Only,z Jennifer Love Hewitt iz leta 2004.
http://www.imdb.com/title/tt0332136/

Razlika je v temu,da se glavna junaka(ne spomnim se imeni),globoko ljubita,vendar ji moški,ne zna tega pokazati.Službo postavlja na prvo mesto,zanemarja partnerko,njun odnos je monoton.Nekega dne se spreta,ter v naglici jeze dekle steče iz stanovanja.Hodi po mestu,hudo ji je za njeno zvezo,nakar jo povozi avto.Seveda umre.Takrat se tip zave,kaj je zgubil,koliko jo je ljubil,ter jo želi nazaj.Nakar k njemu pride nek angel,bog...
Ne vem kdo ga točno igra,mislim,pa da je po mojem spominu to ali: Laurence Fishburne,morda Samuel L. Jackson, oz.morgan freeman,mislim,da je bil nekdo od njih... No in ta angel mu da možnost,da bi dobil nazaj svojo partnerko,vendar za določen čas(mislim da 3 dni,ali 1teden),vendar ji bo moral izkazovati pozornost,biti več sa z njo,jo postavljati na prvo mesto... Seveda to naredi. Sledi kopica lepih zmenkov... A potem pride trenutek,ko se ne more ločiti od nje.Ponovno se spreta,dekle spet odide iz stanovanja,kot takrat,ko je umrla. Še zadnjič se mu pokaže angel,ki mu da možnost,da ji reši življenje,s tem pa žrtvuje svojega. To naredi. Odhiti za njo,jo reši pred trkom,sam pa pristane v bolnišnici. Na koncu v si mislijo,da bo umrl,nato pa se zgodi čudež,saj ga angel obudi in preživi. Tako se film konča...

Če slučajno gdo ve naslov,oz. se mu sanja kateri film je to,bom zelo hvaležen za pomoč,saj ga iščem že zelo dolgo.Eden najboljših ljubezenskih filmov...

Hvala!

lp,

grega
Življenje je kot glazba,ki jo moraš ljubiti z vsem srcem.
Uporabniški avatar
Sp3lca
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 15. 7. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a Sp3lca » 04. Dec. 2010 15:10

Prav klasika:
-Casablanca ("Of all the gin joints, in all the towns, in all the world, she walks into mine").
- Beautiful mind (,ki sicer ni prov romantična zgodba, ampak meni se zdi njuna ljubezen ena lepših-ker kljub vsemu kar on počne, ona ostaja brezpogojno z njim)
- Sweet November (gledala sicer že neki let nazaj, ampak takrat se mi je srece paralo zaradi niju)
And if your head explodes with dark forebodings too
I'll see you on the dark side of the moon.
Uporabniški avatar
katy.
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 7. 4. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a katy. » 04. Dec. 2010 16:44

Grega90 napisal/-a:Ojla!

Iščem nek film,ki sem ga gledal okrog 6,7 let nazaj,pa ne poznam naslova.

Vsebina je praktično enaka filmu If Only,z Jennifer Love Hewitt iz leta 2004.
http://www.imdb.com/title/tt0332136/

Razlika je v temu,da se glavna junaka(ne spomnim se imeni),globoko ljubita,vendar ji moški,ne zna tega pokazati.Službo postavlja na prvo mesto,zanemarja partnerko,njun odnos je monoton.Nekega dne se spreta,ter v naglici jeze dekle steče iz stanovanja.Hodi po mestu,hudo ji je za njeno zvezo,nakar jo povozi avto.Seveda umre.Takrat se tip zave,kaj je zgubil,koliko jo je ljubil,ter jo želi nazaj.Nakar k njemu pride nek angel,bog...
Ne vem kdo ga točno igra,mislim,pa da je po mojem spominu to ali: Laurence Fishburne,morda Samuel L. Jackson, oz.morgan freeman,mislim,da je bil nekdo od njih... No in ta angel mu da možnost,da bi dobil nazaj svojo partnerko,vendar za določen čas(mislim da 3 dni,ali 1teden),vendar ji bo moral izkazovati pozornost,biti več sa z njo,jo postavljati na prvo mesto... Seveda to naredi. Sledi kopica lepih zmenkov... A potem pride trenutek,ko se ne more ločiti od nje.Ponovno se spreta,dekle spet odide iz stanovanja,kot takrat,ko je umrla. Še zadnjič se mu pokaže angel,ki mu da možnost,da ji reši življenje,s tem pa žrtvuje svojega. To naredi. Odhiti za njo,jo reši pred trkom,sam pa pristane v bolnišnici. Na koncu v si mislijo,da bo umrl,nato pa se zgodi čudež,saj ga angel obudi in preživi. Tako se film konča...

Če slučajno gdo ve naslov,oz. se mu sanja kateri film je to,bom zelo hvaležen za pomoč,saj ga iščem že zelo dolgo.Eden najboljših ljubezenskih filmov...

Hvala!

lp,

grega

Če še slučajno ta uporabnik kaj pregleduje forum :)
Mislim, da je to ta film Three Days
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 14. Dec. 2010 17:00

Jaz bi pa pogledala kakšen srce parajoči romantični film, ampak ne takšen, da že na začetku veš kako se bo odvijalo in kakšen bo konec. :roll: (vem, da je to pri tej zvrsti filmov zelo težko pričakovati :D)
Kakšen predlog? Nekaj med Sweet November in The Notebook...
Uporabniški avatar
Dioniz
Cosmo moderator
Cosmo moderator
Na forumu od: 21. 1. 2010
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Dioniz » 14. Dec. 2010 17:02

46 strani je ta tema že dolga. misliš, da ni not niti enega dobrega predloga? Pa tud temo kritike filmov imaš kjer lahko najdeš kar želiš.
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 14. Dec. 2010 17:13

Brez skrbi, da sem pogledala koliko strani se je dalo. Vsega pa ravno zato nisem mogla, ker je tema dolga 46 strani. :wink: Zato sem pa napisala dva filma, katera sta mi ostala najbolj v spominu in mi ni za gledat kar enih romantičnih komedij, ki jih je tukaj polno omenjenih.
Uporabniški avatar
Dioniz
Cosmo moderator
Cosmo moderator
Na forumu od: 21. 1. 2010
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Dioniz » 14. Dec. 2010 17:17

Men je bil všeč A walk to remember in p.s. I love you.
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson

Vrni se na TV in filmi

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov