Nadaljevanka, ki postane film... ali obratno

Vse o filmih, serijah, nadaljevankah, oddajah, showih ...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda

Uporabniški avatar
mojamadonna
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 15. 8. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a mojamadonna » 23. Avg. 2008 10:33

Aktualna tema, se mi zdi, saj je Sex v mestu povzročil pravo evforijo po svetu. In to film, ki je bil posnet po uspešni nadaljevanki. Ta pa je bila posneta po knjigi.
Ravno tako se je zgodilo še nekaterim nadaljevankam, ki so postale film.

Kaj menite, v čem je poanta, privlačnost filma, ki je posnet po nadaljevanki oziroma kot nadaljevanje nadaljevanke ali pa nek sklop vsega?
Ima kdo kakšno mnenje, podobno idejo še o kakšni drugi nadaljevanki?

Naj bom prvi. Motiv je sigurno denar.
Moja najljubša je bila Twin Peaks. Izjemna nadaljevanka, ki je pred ekrane prikovala staro in mlado, tam leta 1990. Vsem se je zdelo, da manjka nadaljevanki kar nekaj podrobnosti (poleg tega, da je v tiskani obliki, tudi v Sloveniji, izšel dnevnik pokojne Laure Palmer). Zato se je ustvarjalec odločil, da po nadaljevanki posname še film, ki je sporočil predzgodbo. Super. Film je nosil naslov Fire, walk with me. In ob tem se je vsem slika razjasnila, zakaj se je pravzaprav šlo v tej nadaljevanki.

Ravno tako so posneli film Dosjeji X, po nadaljevanki. In sedaj še enega.
Pa nekje sem prebral, da bodo verjetno posneli Friends film, če bodo vsi igralci za - igralci pa želijo izvirno zgodbo, dobre zaplete in tako dalje.
Sometimes you have to be a bitch to get things done (Madonna)
Uporabniški avatar
densy
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 5. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a densy » 23. Avg. 2008 10:55

nekako imajo že zagarantirano gledanost. saj si vsi ljudje ki so spremljali nadaljevanko ponavadi ogledajo tudi film. plus ker ima potem veliko gledanost si ga ogleda še nekaj novih ljudi. splača se..

Vrni se na TV in filmi

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov