Hja, ne bi rekla, da mi je nujno všeč survival zgodba, kjer tigra ni, ker mi je obenem bilo všeč, da so to dost realno prikazal, tiger se ni človeško navezal in kazal čustev, kar bi lahko dobil v kakih drugih cheezy filmih...ampak me mogoče mal zmoti ta "it will make you believe in god" koncept pa to, ker ga res težko umestim in razumem tukaj..Oziroma ga razumem bolj negativno kot pozitivno, češ da "vsak pač verjame kar hoče, nekateri raje raje malo slepo verjamejo v "lepše zgodbice"(tiger, bog), kakor, da bi se soočili s kruto realnostjo in močjo ljudi(zgodba o kuharju morilcu).
No, Kon tiki in Life of Pi knjigi se razlikujeta po tem, da je Kon Tiki bila dejansko antropološka resnično izvedena študija in biografska knjiga avtorja, Life of Pi pa je zgolj literarno delo, ki ne črpa iz realnih dogodkov, pa čeprav se želi postavit v tak položaj s konceptualiziranjem boga.
No pa še
Mama
Guillermu vedno nekako rata ustvarit neko atmosferično zgodbo v ozadju svojih horror filmov, mogoče mu tokrat to mal uide, zgodba je mal nekonsistentna in ne-verjetna, ampak je pa res, da film postreže s pravimi horror trenutki in efekti, česar pa že kr neki časa grozljivke niso znale ponudit. Velik pravilno umeščenih, vizualno in zvočno podkrepljenih trenutkov, ki te dobesedno vržejo s stola, če si ogledaš grozljivko, kot je treba, v temi in tišini. Tko da s tega vidika je super horror, ampak zgodba maaal peša. Vseeno jaz dam 8/10.
It was forever..but it didnt last long..