Kritike filmov! 2#

Vse o filmih, serijah, nadaljevankah, oddajah, showih ...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda

Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 10. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 16. Jan. 2013 21:51

:) :) ne, ne bi ti bil všeč.

ajde, ti pa Corpse bride reviewi :wink:
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 16. Jan. 2013 21:56

ne zamudite retrospektive andreja tarkovskega, ki se trenutno rola v ljubljanski kinoteki!
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 16. Jan. 2013 21:58

Nooo :D I will not go there :D
The world is as you are.
Uporabniški avatar
Dioniz
Cosmo moderator
Cosmo moderator
Na forumu od: 21. 1. 2010
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Dioniz » 16. Jan. 2013 23:00

Django Unchained - Tarantino je moj drugi najboljši režiser in Django se z lahkoto kosa z najboljšimi filmi vseh časov. Mojstrovina. 10/10
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 17. Jan. 2013 0:12

Kako ga pa rangiraš med njegovimi ostalimi filmi?
Uporabniški avatar
Poppy.
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 30. 4. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Poppy. » 17. Jan. 2013 0:33

Django Unchained - se strinjam z Led Zeppelin. Jamiea Foxxa nisem navajena v takšni vlogi in mi je bil odličen. Všeč mi je bilo razvijanje njegovega lika. DiCaprio itak standard (zakaj že še nima nobenega oskarja?). Edino z zadnjim se ne strinjam - po moje je film primeren za vse, ker je enostavno dober. Npr. tudi jaz nisem najbolj poznana s Tarantinovimi filmi.

Silver Linings Playbook - spet se strinjam. Zelo simpatičen film. Sicer me ni toliko navdušil, da bi ga uvrstila med moje top, se ga pa vsekakor splača pogledat. Bradley Cooper me je presenetil, odlično je odigral.
Uporabniški avatar
Rollin #3
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 7. 6. 2011
Kraj: Izola

Neprebrana objavaNapisal/-a Rollin #3 » 20. Jan. 2013 18:21

Ana Karenina
Sicer način snemanja mi je bil kul, ampak ta film je bil tako močno dolgočasen, da sem rabla par urno rehabilitacijo v diskaču. Nekoč sem bila na eni predstavi Ane Karenine in je bila SUPER. Ta film ji sploh ne seže do kolen. In povrh vsega je Vronsky ekstremno grd tukaj + ima ogabne brke, da me je kar mrazilo (ne ve dobrem smislu) ko sta se z Ano poljubljala. Fuj. Ni mi všeč da naredijo trailer ful dober, potem pa film ni niti senca tega. :/
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 25. Jan. 2013 11:32

Led Zeppelin napisal/-a:Life of Pi (drama/avantura)

včeraj pogledala. vizualno sicer impresiven, vendar tudi tu včasih deluje precej plastično in kičasto, ker skuša očitno dosečt nek 'divine beauty'.

js ga ne bi priporočala nikomur, ki j ebral knjigo, ker spušča ključne elemente avanture dečka, ki je preživel brodolom in se bori za življenje.
ključne trenutke razodetja film preveč glorificira, medtem ko pot, ki je do razodetja pripeljala, zanemarja na celi črti.

skratka, kar se mene tiče, je ta film velik no-go in toplo priporočam knjigo, namesto filma.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 25. Jan. 2013 23:11

Django Unchained 10/10
Mojstrovina! Zame najboljši gledan film zadnje leto. Fantastična režija (Tarantino je res mojster), super igra vseh v bistvu (preveč spregledan pri nominacijah za Oskarje- režija, Leo, Jamie). Res neverjetno! 165 min mine precej hitro, zabavno, kruto, krvavo. Popolnoma očarana. Eden mojih najboljših filmov sploh (+ soundtrack na moji playlisti).

Seven Psychopats 4.5/10
Ni mi bil všeč, v bistvu mi je bil precej dolgočasen. Nikakor me ni pritegnil :? Pričakovala sem več glede na oceno. Razumem namen, ampak pri meni ni bil dosežen.

Silver Linings Playbook 9/10
Zelo kul film! Neverjetno- Bradley zna igrat! Simpatična zgodba (ravno dovolj fucked up), glavna igralca. Priporočam :)
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
T00Mika
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 26. 2. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a T00Mika » 02. Feb. 2013 17:53

End of Watch - akcija, vredna ogleda!

Django - je bilo že dosti povedanega..skratka :gut:

Seven Psychopats - skozi celoten film sem dejansko čakala, da ugotovim "bistvo", ampak se je nekako izneveril.. Ni me prepričal (ali pa sem ga jst narobe "ne" razumela)

Life of Pi - všečen (mogoče, toliko bolj zaradi tega, ker knjige nisem brala)
AljošaF
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 4. 2. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a AljošaF » 04. Feb. 2013 11:10

Hei
na tem linku http://aljosafoto.si/content/filmi sem priporočal in na kratko opisal nekaj filmov, ki so mi bili všeč. Za enkrat niso še vsi dodani, ampak bodo v kratkem.
Upam, da vam bo seznam olajšal iskanje kandidatov za filmski večer :)
http://www.aljosafoto.si - spletna stran z mojimi fotografijami in opisi nekaterih filmov, ki so mi bili všeč in jih priporočam :D
Uporabniški avatar
Leonessa
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 6. 4. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Leonessa » 27. Feb. 2013 16:51

Killer Joe
Razen zanimive zgodbe in McConaugheya me film ni prepričal, ker je manjkalo dogajanje, da o koncu, od katerega sem pričakovala dosti več, sploh ne govorim. Tik pred koncem se je začelo smiselno razpletati in sem pričakovala en super zanimiv konec, ki mi bo ostal v spominu še nekaj časa, nato pa je vse šlo samo še navzdol. Po moji oceni si film definitivno ne zasluži več kot 6.
"20 years from now you will be more disappointed by the things that you didn`t do than by the ones that you did do."
Mark Twain
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 27. Feb. 2013 20:40

tista scena s piščancem je malo disturbing :)
Uporabniški avatar
Leonessa
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 6. 4. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Leonessa » 28. Feb. 2013 11:03

:D :D Meni je drugače kar nekaj scen bilo smešnih, tako da je film sličil bolj na črno komedijo kot triler (kot je izmed drugim označeno na IMDb).

Nazadnje sem pogledala še
Mini`s First Time
Zanimiv razplet, tudi igralska zasedba je dobra.
8/10
in
Stick It
Glede na to, da najstniške komedije ponavadi niso nekaj, kar bi pogosto gledala in oboževala, je ta film pravzaprav kar izstopal. Verjetno tudi po zaslugi glavne igralke in igralca.
6,5/10
"20 years from now you will be more disappointed by the things that you didn`t do than by the ones that you did do."
Mark Twain
AljošaF
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 4. 2. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a AljošaF » 28. Feb. 2013 20:18

Meni je bil Killer Joe skoraj malo čuden film, na momente grozen, ampak tudi smešen.
Nekje sem zasledil, da je bil scenarij prvotno napisan za gledališko predstavo in nato prirejen za filmska platana. Zato se mi zdi, da je dosti večji poudarek na igranju kot pa dogajanju.
http://www.aljosafoto.si - spletna stran z mojimi fotografijami in opisi nekaterih filmov, ki so mi bili všeč in jih priporočam :D

Vrni se na TV in filmi

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov