Kritike filmov! 2#

Vse o filmih, serijah, nadaljevankah, oddajah, showih ...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda

Uporabniški avatar
Mikopina
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 28. 6. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Mikopina » 04. Okt. 2012 11:19

Kaj pa film Šangaj? So že kake kritike, ocene, je katera že gledala?
Džeki
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 7. 2. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Džeki » 06. Okt. 2012 7:55

Jaz sem gledal Šanghaj. Meni je všeč.
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 07. Okt. 2012 10:14

Match Point

Zanimiv, z nepričakovanim koncem.
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 08. Okt. 2012 15:59

Hugo

Simpatičen film o dečku, siroti, ki skuša razvozlati skrivnosti, ki so pospremile smrt njegovega očeta.
Film postavljen v pariz v 30letih, z dosti računalniške grafike (na nivoju), fantastičnih elementov, ki pa niti niso tako zelo nerealni. + Sacha Baron Cohen v vlogi, ki je pri njem nismo vajeni.
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 17. Okt. 2012 10:11

Dragi filmofili!

Znan je program za 23. LIFE.

Hitro po karte, preden bodo najboljši filmi razprodani :)
Džeki
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a Džeki » 17. Okt. 2012 13:22

Zanimiv program, malo prečekiral na hitro. Azijci vedno bolj v ospredju. Vsekakor bo pogledan Pieta, novi film Kim-Ki-Duka. In vesel sem retrospektive Film ceste. :cool:
Džeki
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a Džeki » 19. Okt. 2012 8:43

Todd Solondz: Dark horse

Obožujem Solondza, poleg Clarka nedvomno največji realist v modernem ameriškem filmu. V bistvu se družbeno kritično norčuje iz ameriškega srednjega sloja, njegovih frustracij in potlačenih strahov. V njegovih filmih so zmenki včasih tudi neuspešni. Obravnava pojav pedofilije, geekovstva, obsedenosti s tem, kako nas vidijo drugi in druge potlačene anomalije ameriške družbe, ki jih popularni filmi ponavadi zaobidejo, ali pa obravnavajo zgolj vzporedno in površno. Solondz ne bo nikoli popularen režiser, saj utegne prenekateri pripadnik zahodne civilizacije v njegovih filmih uzreti sebe.

V zadnjem filmu obravnava mamona, 30+ letnega maminega sinčka, ki še vedno živi v svoji otroški sobi in zbira igrače. Šur, ta mamon hodi tudi v službo in v diskoteke, kjer se obdan z lepo oblečenimi dekleti lahko počuti pomembnega. A njegove frustracije vedno znova privrejo na dan.
Uporabniški avatar
Dioniz
Cosmo moderator
Cosmo moderator
Na forumu od: 21. 1. 2010
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Dioniz » 27. Okt. 2012 22:02

Spoorloos:

nepoznan nizozemsko francoski film iz leta 1988.
zelo dober, ampak zelo nezabaven film, ki ni čist nič grozn, ampak ima zelo grozljivo sporočilo, ki ti po koncu filma ne da mira.
brrr, ko samo pomislim...
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
Džeki
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a Džeki » 02. Nov. 2012 8:10

Killer of sheep: Klavec ovac

http://www.imdb.com/title/tt0076263/

Zanimiv črnski film. En redkih črnskih filmov, kjer večina črncev ni boksarjev, policajev, kriminalcev, tul fensi študentov. prikazuje življenje v delavski soseski, v glavni vlogi je navaden družinski moški, ki je klavec ovac po poklicu.
Uporabniški avatar
kepka
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 24. 10. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a kepka » 10. Nov. 2012 19:59

[url=http://www.imdb.com/title/tt1074638/Skyfall[/url] - ne vem tocno, kaj naj si mislim, ampak film vseeno priporocam :D Je dober. Ampak za moje pojme to ni Flemmingov Bond (ce niste gledale starih bondov in bi rade samo kak akcijski film na nivoju, bo tole za vas). Ne vem, zakaj so kritiki vsi dol skor popadal, kako je film dober. Akcija je. Je pa res, da je teh bolj mal zadnje case.

Za moj okus je prevec zgodbe iz ozadja (koga pa briga, kje je James zivel in kdo sta bila njegova starsa??) in pojavi se se en lik, pri katerem se mi zdi, da igralka res ni ustrezna. No, vsaj eno pravo bondovo dekle v tem filmu in bad guy je bad in tak kot mora bit - karikatura, ampak se vedno creepy. Akcija je super.

Bond, James Bond pac ni akcijski junak in ni tipicen good guy, nasilje mu je precej odvec, zenskar pijanec in se kadi :lach: in gentleman (razen, ce mu to ne sede) - http://www.youtube.com/watch?v=YJWfObq2cFk ta "tanov" je pa pac ... akcijski junak.
Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away.
Uporabniški avatar
kepka
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 24. 10. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a kepka » 30. Nov. 2012 17:40

Argo - zelo priporocam, kljub dokaj visokim pricakovanjem nisem bla razocarana. Ben Affleck je v mojih oceh absolutno eden boljsih igralcev, ki so se podali na rezisersko pot (kot igralec mi nikoli ni bil ne vem kaj, ampak filme pa si izbira dobre). Je vec kot samo igrani dokumentarec in ni se mi zdelo, da bi pretirano poveliceval / ponizeval katerokoli od vpletenih drzav.
Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away.
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 04. Jan. 2013 23:54

Končno sem si pogledala Hobita, všečno. Tečno je edino, da moremo zdej čakat sto let na zaključek sage.

Za moj okus so momenti v bitkah prehitro posneti, ne veš kdo kolje koga in kdo je na čigavi strani, pa tudi počasni lirični posnetki za moj okus spadajo bolj v kak videospot od Enye, ampak all in all...bo pogledala še drugi pa tretji del :)
Uporabniški avatar
Poppy.
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 30. 4. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Poppy. » 05. Jan. 2013 10:21

^^ Hobit je na splošno seveda dober, samo jaz osebno sem mogoče bila mičken razočarana. Na začetku se mi je preveč vlekel, v drugi polovici filma pa se mi je zdelo, kot da so vse bitke skup nametane in mi je bilo malo too much. Ampak vseeno komaj čakam naslednja dva :D
Džeki
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a Džeki » 05. Jan. 2013 12:24

Mož, ki je imel rad ženske:

http://www.imdb.com/title/tt0076155/

Kultna klasika francoskega novovalovca Truffauta.

Najboljša scena je, ko se moški in ženska, stara okoli 40, menita. In ona reče: zdaj, ko sem čez 40, se zanimajo samo še mulci. Za vrstnike sem prestara, ker gledajo samo mlade. A priznaš, da gledaš samo mlade?

On prizna, potem se pa razgovori, kako so mu bile, ko je bil mlad, všeč starejše.

In ona mu reče...vidiš, ko sem jaz bila mlada, so mi bili všeč samo starejši. Škoda, da te takrat nisem srečala?

On: ne bi imelo smisla, zdel bi se ti premlad.

---

Jaz sem se pa krohotal in spomnil na ta forum in debate.
CaliLove*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 31. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a CaliLove* » 05. Jan. 2013 21:24

Django Unchained

Z lahkoto eden najboljsih filmov leta 2012 in - mogoce rahlo drzna izjava glede na njegove prejsnje izdelke - najboljsi Tarantinov film. Dokaj krvav ter precej nazoren in direkten. Nekateri mu ocitajo eksecivno uporabo 'the n-word', ampak po mojem mnenju s tem realisticno prikaze grozote suzenjstva. Vec kot odlicna igra in meni osebno predvsem zanimiv prikaz preobrazbe glavnega karakterja iz bojecega suznja v neustrasnega svobodnega moza. Zgodba te pritegne od samega zacetka do konca, zabavni komicni vlozki in odlicen soudtrack pa samo se povecajo gledljivost. Must see film.
I can explain it to you. But I can't understand it for you.

Vrni se na TV in filmi

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov