Kritike filmov! 2#

Vse o filmih, serijah, nadaljevankah, oddajah, showih ...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda

Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 10. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 03. Jan. 2012 21:46

^^haha, glih jaz mislil napisati kritiko.

Ja dober film, smešen in ima sporočilo.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 08. Jan. 2012 17:23

Drive. Zakon film in dobra igralska zasedba.
T00Mika
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 26. 2. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a T00Mika » 08. Jan. 2012 18:20

Ja tale Drive je tudi meni dober!
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 10. Jan. 2012 20:11

50/50 (drama)

trailer

Zgodba o mlademu moškemu ki dobi raka, se sooči z umrljivostjo in zgodba o prijateljstvu in lepoti življenja.

Moje mnenje:

Tole je zame eno boljših presenečenj prejšnjega leta, čeprav je film o raku in gledanju smrti v oči...film doseže veliko večje razsežnosti..film ni zamorjen, a ima vseeno resen ton, a pokaže veliko več čustev. Sploh kemija med najboljšima prijateljema je fantastična, potem je tu še mama, bivša, in Anna Hendrick..vau kakšne oči.
Torej film ki je resen, na trenutke je otožen in breizhoden..ampak lep, pozitiven, zabaven, poln povezav.

Ocena: zelo priporočam
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 10. Jan. 2012 22:35

King od Devils island (drama/resnična zgodba)

trailer

Zgodba o uporu, pravici in resnici na otoku ki je služil kot poboljševalnica za mladoletne prestopnike.

Moje mnenje;

Sem oboževalec severnega filma, sicer so evdno drame...ampak oni pač znajo prikazati zgodbe in čustva. Ta film ni drugačen, nikoli ne bom razumel, kako imajo lahko na severu tako dobre mlade igralce (film je v enaki ligi kot film Ondskan - Zlo). Obenem je zgodba izredno pritegljiva, torej to je zgodba kjer se zaničevani uprejo zlu in nosijo posledice. Interakcije med liki so fantastična, liki so polni... Stellan Skarsgård kot ravnatelj poboljševalnice je fantastičen, in da o igri otrok in glavnih dveh likov niti ne govorim...
Že dolgo se nisem tako padel v film.

Ocena: obvezen ogleed za filmofile/ljubitelje močnih dram. Ne priporočam za zabijanje časa, saj je težek film.
Uporabniški avatar
somebody
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a somebody » 10. Jan. 2012 22:58

vidim, da še ni noben komentiral pa čeprav je ta čas že mimo, je film res must see: Pisma sv. Nikolaju

http://listydom.tvn.pl/
http://www.imdb.com/title/tt1927077/

Hollywood je razvrednotil pomen besedne zveze "romantična komedija". Kar oni naredijo so neki romantični filmi, ki se trudijo (ali pa tudi ne) biti smešni.
Ta film pa je popolna mešanica obojega. Dodelan.
Mitja Okorn je v intervjuju za Cosmo rekel: "Naredil sem film za ženske, ženske pa bodo v kino pripeljale moške. Ti se bodo za to, da bi dobili seks, odpovedali Transformerjem in podobnim bedarijam (ženske pač vladate svetu, a potem bo v nekaterih primerih film še bolj všeč moškim kot ženskam." Resnično. Če še niste gledali, priporočam.
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 10. Jan. 2012 23:38

Johnny English: Reborn (komedija)

trailer

Johnny se po polomiji v Mozambiku vrne v Anglijo in poskuša preprečiti atentat na kitajskega premierja.

Moje mnenje:

Torej 2. del uspešne komedije...in ja Atkinson obvlada face, pač on je majstore obraznih izrazov, film je zabaven in načeloma ni nič narobe, všeč mi je asociacija na Batman Begins.
Ampak, kot sem rekel...film udari že znano formulo, podoben stil šal ki so že izpete, Atkinson dobro igra, a mu ne pomagajo stranski liki: v 1. delu je bil Bough ki je bil zabaven, ta novi pomagač je pač en g33k, prav tako v 1. delu je bil Sauvage, v temu samo en kravatar...torej, enake šale, brez podpore.

Ocena: zabavno, a popolnoma brez presežkov
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 10. Jan. 2012 23:53

August rush (drama/pravljica/glasba)

trailer

Zgodba o paru, ki je izgubil otroka, in izgubil strast do glasbe...mogoče pa bo otrok našel njiju skozi glasbo...

Moje mnenje;

Tole je klasična pravljica, torej otrok poskuša s talentom poiskati mater in očeta ki jih je izgubil zaradi drugih.
Ob iskanju naleti na ljudi ki izkoristijo njegovo naivnost, a sreča tudi dobre ljudi...jap tole bi lahko bila Disneyeva pravljica.
Oboževal sem glasbo, kar mravljince sem dobival, Robin Williams se mi je zdel fantastičen in tudi Meyers je dobro igral, otrok pa izgleda pač nedolžno.

Ocena: film za ljudi z domišljijo, in ki cenijo dobro glasbo
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 11. Jan. 2012 0:03

Reel Steel (akcija)

trailer

Charlie je bojevalec z roboti - bokserji, ki išče novega prvaka...pri tem pa mu pomaga njegov sin.

Moje mnenje:

Ko sem bral plot tega filma, mi je zgledal extremno neumno..roboti, froci, ampak veste kaj ni slab film, v bistvu je rpekleto zabaven. Hej svak film z roboti je zabaven, samo da tukaj še boksajo, in ja fore so klišejevske, mulc je nadut..ampak film fura kul vzdušje, in tudi jaz sem bil vesel ko je njihov robot namahal drugega. Ni film za anale, a je film ki je zabaven, hudi efekti, nekaj dobrih šal, malo oče-sin odnosa da ni plehek film.

Ocena: zelo zabavno, ne odlično a zabava odtehta svoje
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 11. Jan. 2012 0:15

The Trip (komedija)

trailer

Dva britanska komika se odpravita na popotovanje po Angliji z namenom preizkušanja kulinaričnih mojstrovin.

Moje mnenje:

Ok kako pojasniti ta film: to je film o komedijantih ki igrata drugačnega sebe, ki potujeta in se šalita o hrani, kulturi....in si gresta v glavnem na živce, obenem malo potipata svoje osebne težave. Torej dva briljantna komika in impresionatorja slavnih angležev, hodita po restavracijah in oponašata zvoke podmornic.

Ocena: samo za ljubitelje angleškega humorja
T00Mika
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 26. 2. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a T00Mika » 11. Jan. 2012 16:35

A lonely place to die

http://www.imdb.com/title/tt1422136/

Triler

Meni osebno dober film..še posebej me je navdušil, ker je bil "prostorsko" opredeljen zunaj..v hribih oz. gorovju.. Skupina prijateljev se odpravi plezat, da bi dosegli cilj (vrh), ki so si ga zadali..a pot jim "prekriža" ugrabljena deklica, ki jo najdejo med samim vzponom... a s to pomočjo deklici, pa si nevede nakopljejo težave, katerim se bodo težko izognili..
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 11. Jan. 2012 21:31

War Horse (vojni/drama)

trailer

Zgodba o konju in lastniku ki sta odšla vsak ločeno pot na bojišča 1. svetovne vojne.

Moje mnenje:

Tole je fantastičen in lep, sentimentalen film...konj je v bistvu nit ki povezuje celoten film, on povezuje različne kraje, zgodbe, čas in like. In niti slučajno ni to samo 1 zgodba, likov je polno...in vsak ima drugačno zdobno ki ga povezuje s konjem, in vsak lik je drugačen. To je več kot samo film o konju in vezi med lastnikom, to je čudoviti film ki predstavi grozo vojne, a pokaže svetlobo celo ko je tema.
Glasba kot v vseh Spieldbergovih filmih enostavno mojstrska, scene in igra s svetlobo je fantastična....
Res več kot samo film o konju.

Ocena: obvezen ogled za vse
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 17. Jan. 2012 10:02

Immortals (akcija/zgodovinski/fantazijski)

predfilm

Grški bojevnik Tezej se vplete v vojno med Titani in Bogovi.

Moje mnenje:

Hvalabogu da nisem šel gledati tega filma v kino! :)
Film se začne počasi, in po 1 uri že malo zehaš...potem film dobi malo tempa, prav tako je zgodba bolj kot ne šibka, in že takoj boste podali mnenje o kameri...vse scene so zelo fokusirane in stacionarne, kot gledališče.
Bil sem tudi razočaran nad Titani, v moji glavi so Titani velikani...in ne neki zombiji, za Freido Pinto sem molil da jo bo nekdo ubil sredi filma.
6 packi in naoljeni moški pa so tam samo za ženski del ki jih deci zvlečemo v kino.
Ni sve slabo, kostumi in nekatere bojne scene so kul, in Mickey Rourke ga seka, še posebej njegov glas.

Počasen tempo, švoh zgodba.....meh, raje ponovno glejte 300.

Ocena: dolgočasno, razvlečeno in že videno
Zadnjič spremenil Led Zeppelin, dne 17. Jan. 2012 10:20, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 17. Jan. 2012 10:17

Submarine (komedija)

predfilm

Zgodba o fantu ki poskuša izgubiti nedolžnost, obdržati punco in rešiti zakon svojih staršev.

Moje mnenje:

Tole je odličen film in dobra komedija, samo ni komedija ob kateri bi crkavali od smeha...šale se inteligentne in situacijske in občasno pridejo za tabo.
Film pripoveduje glavni lik, ki o vsem preveč razmišlja...scena v kateri načrtuje umor psa svoje punce da se pripravi na smrt svoje bolne mame je svetovna, da o motivacijskih kasetah mističnega soseda niti ne govorim. :)

Prav tako je pomemben del Ben Stiller, v filmu glavni lik sošolci okličejo za geja in mu nadenejo ime Gaylord, in Ben Stiller se pojavi v eni izmed telenovel ki jih gleda lik. Pač kul zadeva, in film je nekako podoben Royal Tenenbaums, enak humor enako pripovedovanje, torej če vam je bil film zelo všeč si ga oglejte.

Torej zgodba o odraščanju, zgodba o zmedenemu fantu in film ki vas spomni kako si razmišljal ko si bil star 15 let :D

Prav tako priporočam da si potegnete soundtrack

Ocena; zelo priporočam, inteligenten in svež humor
Džeki
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 7. 2. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Džeki » 19. Jan. 2012 22:47

Nejc Gazvoda: Izlet

Trije mladi se odpravijo na izlet, tekom katerega se razgrnejo vsi njihovi problemi, strahovi, frustracije..

Močan film.

Vrni se na TV in filmi

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov