Kritike filmov! 2#

Vse o filmih, serijah, nadaljevankah, oddajah, showih ...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda

Uporabniški avatar
Dioniz
Cosmo moderator
Cosmo moderator
Na forumu od: 21. 1. 2010
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Dioniz » 24. Nov. 2011 12:21

Incendies

Totalni in ultimativni must see za vse ljubitelje dobrih in šokantih zgodb. Za mene čista 10ka!
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 10. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 24. Nov. 2011 13:25

Warrior

Trailer

Zgodba zlomljene družine, jeznega brata in vrtinca v svetu MMA borb.

Moje mnenje:

Sovražim klišejske filme, in za tega sem pričakoval da bo eden izmed teh. Ampak navdušili so me polni liki in zgodba povezana zakaj so prišli do tega, mislim da bi si Hardy za lik Tommy in Nolte za fotra zaslužila kakšno nominacijo, sploh lik Tommya mi je neverjeten..nekako že dolgo nisem videl lika, ki mora biti zlomljen da je odrešen.
Posnetki MMA borb so neevrjetni, azdnje pol ure je v bistvu sami pretepi, in akcija je na višku.
Ker sem ljubitelj dram, ni veliko filmov v katerem sem potočil solzo..natančno 2x, ta film je dodal številko 3., konec je briljanten...film in gledalec doživita olajšanje.

Ocena: Film ki mu niti klišeji ne morejo do živega, globoka igra...odlični posnetki. Priporočam.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 24. Nov. 2011 13:35

30 Minutes or less

trailer

Dostavljalcu pic kriminalca anstavita bombo, kot pogoj za njeno deaktiviranje pa mora oropati banko.

Moje mnenje:

Tipična ameriška komedija, z neizkoriščenim potencialom. Film bi bil veliko boljši če bi imel več tistih WTF momentov, Ansari je cool (ampak on je smešen že z obraznimi izrazi), McBride itak seka tipično njegovo vlogo (Pinneapple expres,Eastbound & Down)...ampak, film bi bil lahko boljši. Je za pogledati, tempo filma je hiter...

Ocena: za pogledati, če hočete biti neobremenjeni.
Zadnjič spremenil Led Zeppelin, dne 24. Nov. 2011 13:39, skupaj popravljeno 2 krat.
Uporabniški avatar
kikyca
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a kikyca » 24. Nov. 2011 13:38

^^Jaz sem tud predvidevala, da je Warrior klišejski film ampak me je zelo presenetila ocena filma na imdb, zato sem ga tud potegnila. Nisem še sicer pogledala, verjetno bom enkrat v tem tednu. Sodeč po tvoji kritiki si zaluži tako dobro oceno.
Yada, yada, yada...
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 24. Nov. 2011 13:49

Conan The Barbarian

Trailer

Conan hoče maščevati smrt svojega očeta, a se vplete v zgodbo s skrivnostno masko....uuuuu.

Moje mnenja:

Ok priznam, da preden se lotiš re-maka kultnega filma imaš težko nalogo ker naletiš na veliko sovražtvo fanov 1. dela, obenem je to film ki igra ne karto imena in ožema gledalce...

Kaj je narobe:

Jason Momoa, ki igra v Igri prestolov Khala Droda...se je zdel prekleto cool, ker ga tam seka...ampak preveč govori, je premalo brutalen in izgleda kot osebna prasi*a Arnolda Schwarzeneggerja.

-film je premalo brutalen, če že narediš film o barbarih..naj bo vsaj brutalen (am, si noben ni pogledal kakšne epizode Spartacusa?)

- glede na to da je fantazijski film in imamo stvari ki se ji reče računalnik lahko z njim ustvariš bajeslovna bitja...to da je edini stvor notri ligenj iz Špara me ne impresionira.

- joške, za film Conana pričakujem joške...in so samo 1....v celemu filmu (am Spartacus!?)

- edini badass v temu filmu je Ron Perlman (ampak on ga ipak seka v Sons of Anarchy)...pa scene v mladosti niso tako slabe.

-----------------------------

Ocena: Avoid!
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 25. Nov. 2011 14:11

Drive

trailer

Voznik. Rop. Dekle.

Moje mnenje;

Film ki ima povsod visoke ocene in dobre reviewe..in popolnoma zasluženo, obožujem take filme, film je poklon filmom iz 70. in 80., to ti postane jasno že v uvodni špici ko se pojavi naslov filma ter glasba sintisajzerjev.

Ni akcijski film ni kriminalka in ni triler, v bistvu je zelo neameriški film.
Kar se tiče glavnega lika...on je g. Skrivnostnež, človek brez imena...on je Voznik, lik ki lahko v trenutku iz moškega ki ljubi žensko, razsuje obraz moškega z škornjem. Je človek ki varčuje z besedami, je človek dejanj...in že dolgo v filmu ni bilo takšnega lika (spomni me na like ki jih igrata Clint Eastwood, Steve McQueen), to je pravi dedec!.

Pregoni, izjemno nasilje, umetniški kadri, pravi dedec in POPOLNOMA NETIPIČEN KONEC! (btw, pol ure sem iskal kaj je režiser mislil z koncem :D)

Priporočam da si po ogledu filma potegnete dol tudi; soundtrack

Ocena: ogled obvezen za filmofile

If I drive for you, you give me a time and a place. I give you a five-minute window, anything happens in that five minutes and I'm yours no matter what. I don't sit in while you're running it down; I don't carry a gun... I drive.
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 26. Nov. 2011 10:50

Sfinga (igrano dokumentarni film)

trailer

Film, ki spremlja 2. generaciji, ki je vsaka v svoji tehniki prelomno preplezala obraz Sfinge.

Moje mnenje:

Zelo zabavno, krasno posneti igrani dokumentarec, vloge v filmu igrajo samo ljudje ki so naredili nekaj prvenstvenega na tej smeri...scenarij je zabaven, spremlja 2. generaciji a govori isto zgodbo. V filmu izveš veliko o samemu alpinizmu, razvoju mita Sfinge ter tehniki in orodjih ki so se uporabljali v različnih časih.
Posnetki gora, ter posnetki plezanja so neverjetni...res tisto vau, base jump skok iz Sfinge in Siddharta je samo še za posladek.

Ocena: zelo priporočljivo, če dobite plac v kakšnem lokalnemu kinu kot jaz
:D
Uporabniški avatar
Gracia
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 25. 7. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Gracia » 26. Nov. 2011 11:09

Nazadnje sem si pogledala The Jacket. Zanimiva zgodba. Film me spominja ne mešanico Vanilly Sky in The Lake House. Bolj na slednjega zaradi časovnih premikov. Moja ocena je tam blizu 8. Razplet sem pričakovala drugačen in sicer takšen, da bi mi ostal v spominu še dolgo časa, a me ni ravno impresiral glede na sicer dober film... :)
Don't give to anyone the power to put you down. Haters are losers pretending to be winners.
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 27. Nov. 2011 18:05

The Bang Bang Club
(drama/vojni film/resnična zgodba)

trailer

Resnična zgodba vojnih fotografov v času nemirov leta 1994 v Južni Afriki.

Moje mnenje;

Je resnična zgodba, kar je odlično..ima tempo ki se proti koncu filma le izboljšuje, posnetki vojne in njihovega dela ter hoje pred prepadom smrti so odlični. Edino kar mi ni bilo všeč, ker so liki in zgodba resnični, ter je to vprašanje njihovega dela ter etike tako veliko..so se mi zdeli liki prazni, in se ne poglobi v njihovo trpljenje glede odgovora na vprašanje, če je njihova naloga le fotografiranje.
Če bi se bolj poglobili v vprašanje etike pri fotografu in manj pri gledalcu bi bil bolj poln film, in res odličen.

Moji dodatki:

Ker se rad poglobim v ozadja filmov, sem našel podatek..po koncu filma izveš kaj se je zgodilo s temi 4mi fotografi, 2 izmed njih sta celo osvojila Pulitzerjevo nagrado (1. izmed teh fotografij pozna vsak izmed nas), ampak edino za fotografa Joao Silvo ki se mu ni zgodilo nič slabega med časom službovanja...no 1 leto nazaj je v Afganistanu stopil na mino ki mu je odtrgala obe nogi.

I am haunted by the vivid memories of killings and corpses and anger and pain ... of starving or wounded children, of trigger-happy madmen, often police, of killer executioners."

Ocena: film ki je dober, a bi lahko bil še boljši...vreden ogleda zaradi resnične zgodbe, ter zgodbe glavnih junakov ter vprašanj novinarske etike.
Uporabniški avatar
kepka
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 24. 10. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a kepka » 27. Nov. 2011 18:41

Drive, se strinjam z oceno led Zeppelin. Res lusn film. A The Guard sem ze priporocila? Ogled nujen :lach: !!

Stanje soka: kaj naj recem - brez pricakovanj in jih je film presegel. Igra je vredu, mene samo vedno blazno moti to, da igrajo 20 letni ljudje 40 letne in 30 letnice igrajo 18 letnice pa se make-up ni prepricljiv. Sicer ne vem, kaj so ljudje pricakovali - pred tem sem brala kritike, da film ni realen ipdr. - eh? Film je, ne gre za dokumentarni film. Je zabaven, nezatezen in naiven - takih filmov je danes po moje se premalo. Priporocam, ampak ne, ce pricakujete Zvenenje v glavi.

Killer elite: sem ze pozabila za kaj je sploh slo. Se pa mal streljajo in nekaj je akcije, ampak se en film, ki se dela da ima bolj zapleteno zgodbo, kot bi blo treba. In De Niro se pojavi vmes. Brezveze. Ce se nimate kam dat pa je to ali pa kak grozen bozicni film na izbiro.
Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away.
Uporabniški avatar
Dioniz
Cosmo moderator
Cosmo moderator

Neprebrana objavaNapisal/-a Dioniz » 28. Nov. 2011 16:49

Sem na tričetrt filma Eat Pra Love in res ne vem zakaj še vztrajam. Film je v prvi vrsti boring. Drugo kot drugo pa je ta Liz ena glupa, razvajena ženska, ki je imela vse ampak se uboga duša še vedno ne najde. Pusti svojega moža čeprav ni naredil nič narobe, sploh se nista nič pogovarjala o tem ampak se je ona kr odločla, da gre, medtem, ko se pa njena ločitev razvija pa je še z enim novim dedom, ki ga tud kr pusti. WTF? Stupid bitch!

Pol gre v Italijo pa tam na vlko je (hrano) celi cajt, gre v indijo pa moli celi cajt pa enega starega deda spozna, ki obžaluje vse kaj je zajebo v življenju, zdaj v tem delu filma, ki zdaj teče (ja tak boring je, da vmes pišem po forumu) pa je na Baliju pa je spoznala nekega Brazilca, ki jo je naprej skoraj povozo, zaj se bo pa verjetno zaljublja v njega in kaj pol? Čez 5 let zopet spoznala, da ne ve kaj hoče?

Totalno glup film, ki nam moškim da samo še eno potrdilo, da je najboljše, da se ne poročimo. Kaj pa ženskam pove? Da je čist ok, če zapustiš svojega moža kr tak, ker se ti je zazdelo in mu zlomiš srce? Dodn't get it really...

ENA

dodajam, ko gre film vse bol proti koncu: uuuu, zaj so ga (bivšega moža) pokazali da je kao srečen z malo bebo. Res? Če se smeji, še ne pomeni, da je srečen za moje pojme. Kdo ve kaj je mogo pretrpet v tem enem letu zato, ker se je ona nenadno odločla ga zapustit in najt sebe....Nauk filma: bodi sebična pa zapusti moža kdaj se ti zazdi, brez, da se z njim prej pomeniš!

No, zaj je pa končno konec. Nikoli več!
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 29. Nov. 2011 0:07

Larry Crowne (komedija/ kup sranja)

trailer

Larry izgubi službo, vpiše se na fax in življenje se mu spremeni.

Moje mnenje:

Najslabši film ki sem ga kdajkoli gledal...resno mislim, raje bi gledal Twilight ter zraven jedel špinačo, pod oknom pa bi mi pel štajerski Slavček, kot ponovno gledal ta film.

In zakaj je to najslabši film ki sem ga kdajkoli gledal..ker popolnoma definira besedo POVPREČNO, lahko gledaš B film in je slab..ampak je zabaven ker je slab.
Ta film nima ničesar, ni smešen pa bi lahko zgodba bila smešna, lahko bi imel kanček žalosti glede da je izguba službe globoka socialna tema..pa ni. Že dovolj mi pove podatek, da se glavna junaka filma resno zapleteta šele po 1 uri!!!! Film nima popolnoma nobenega twista, niti zahahljaš se ne, nima nobenega konca, nobenega nauka...film in interakcije v filmu so v takšnem podnu ko se zaveš da je najbolj zabaven lik v filmu profesor ekonomije, ki ga kaže 3 minute v filmu.
In še posebno slab je, ko se zaveš da sta glavna igralca Robertsova in Hanks...vseeno je če bi dali sosedovo Francko in Jožeta notri...je tako brez energije, brez česarkoli..
In vsi ljudje, liki in svet v katerem živijo je v oblakih...to ni svet, to je kup SRANJA, ni niti kančka slabega v temu filmu, in ni feelgood film..kako jim je to uspelo ne vem...

Je tako povprečen, medel, brez volje do življenja..ja to je birokrat ki kopira kopije obrazcov, oblečen je v povprečno obleko, dobiva povprečno plačo, živi v povprečnem stanovanju in hodi s povprečno punco.

Ocena: Film ki bi ga lahko uporabljali za mučenje. Kup nerealnega sranja.
Uporabniški avatar
rokerca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 20. 7. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a rokerca » 10. Dec. 2011 15:12

Under the Tuscan Sun

Povprečna cmerava romantična komedija/drama, dobra, če hočeš v 1,5 ure dobiti lažni občutek boljše volje. Sposobna glavna igralka, vpliv holivuda, ki daje občutek, kot da ženska, ki z danes na jutri kupi in v celoti obnovi hišo v Toskani, nikoli v življenju ne dela in živi od kozmične energije. Vmes zaplet s tipičnim badboyjem, ki ga začneš sovražiti, ker je preveč popoln. Pričakovan razplet.

http://www.imdb.com/title/tt0328589/
Ljudi cenimo bolj na osnovi tega, kako uporabni so za nas, kot pa na osnovi tega, kar so.
Uporabniški avatar
Dioniz
Cosmo moderator
Cosmo moderator

Neprebrana objavaNapisal/-a Dioniz » 10. Dec. 2011 15:24

A Separation

Resnično izjemna družinska drama povedana na način, ki vas drži v primežu od začetka do konca. Izjemna fotografija, izjemno odigrano, izjemen režiser.

čista 10ka iz moje strani!

Inside Job

Dokumentarec ob katerem me je skoraj ves čas gledanja bolel želodec in sem občutil izjemen gnus do nekaterih oseb prikazanih in nekaterih tudi intervjuvanih v tem filmu. Izjemen prikaz zakaj je svet v pizdi.

10 zaradi impakta, ki ga ima film na človeka, ko ga gleda.

Midnight in Paris

Zelo prijeten film. Točno to pač kar lahko pričakuješ, če greš gledat film Woody Allena. Priporočam za prijeten večer ob dobrem filmu. 8/10
― Ralph Waldo Emerson
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 11. Dec. 2011 14:48

Ljubezen, traktor in rokenrol

trailer

Moje mnenje:

Naj povem da sem vesel da je po vsem sranju glede distribucije končno prispel v kino.

In tole je odličen film, zgodba je zabavna in ima dramatičen pridih...liki so zanimivi sploh Breza ter Düplin vaju bosta nasmejala do solz..film je tudi pol cameotov..Lainšček, Katanec, Varga, Kreslin, Langa...
Film je dinamičen, izredno veliko kadrov in menjavanja scen.

Končno smo slovenci dobili film v stilu Kustorice.

Ocena: odlično! izberite ga namesto drugega filma, in ne bo vam žal

Vrni se na TV in filmi

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov