Kritike filmov! 2#

Vse o filmih, serijah, nadaljevankah, oddajah, showih ...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda

floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 13. Apr. 2011 9:57

PLOT:
O.K. bom okvirno razložil, čeprav je težko. Tukaj je ekscentrični in extremno čudaški francoski umetnik iz L.A., ki zaradi svoje kompulzivne motnje (neprestano snema svoje življenje), pomotoma in naključno zajame gibanje pop/street arta po ulicah sveta. Obenem pa je na koncu twist zaradi katerega bi se konec Inceptiona, zdel kot twist v kakšni risanki Tom&Jerrya.

....ta ekscentični umetnik je v bistvu samo sredstvo, s katerim Banksy prikaže svojo filozofijo glede moderne umetnosti.

In prikažejo jo dobro. V sodobnem svetu umetnost dejansko deluje po principu hypanja nekega posameznika/ dela, čeprav le-ta mogoče sploh v ničemer ne izstopa iz množice ostalih produktov.

Zakaj je kampebelva juha v štacuni samo prehrambeno sredstvo in zakaj to postane umetnost, ko jo v roke prime Warhol. In kaj se s pločevinko zgodi v procesu reprodukcije, ki se ji dogaja še dandanes.

Čeprav je banksyeva umetnost drugače družbenokritično naravnana, je v filmu predtavil predvsem svoj pogled do konceptualnih zadev in momenta, ko koncept postane zanimiv za množice.

V glavnem, kul dokumentarec, ki oriše dogajanje na nekem področju umetnosti v sodobnem svetu.
Zadnjič spremenil floribunda, dne 13. Apr. 2011 16:37, skupaj popravljeno 2 krat.
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 10. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 13. Apr. 2011 11:34

^^^dobra dopolnitev, hvala
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 13. Apr. 2011 23:04

Led Zeppelin napisal/-a:ANOTHER YEAR (drama)

http://www.imdb.com/title/tt1431181/

http://www.youtube.com/watch?v=qDVJwhj5EgA

Starejši par, zapuščena ženska, vdovec, sin.
Ljubezen, prijateljstvo, skrhani odnosi, osamljenost.

MOJE MNENJE: Tole je definitivno eden najtežjih filmov, kar sem jih kdaj gledal. Težek je zato, ker se ti vse zgodbe in liki zdijo tako poznani, resnični - v vsakemu liku sem našel neko podobo človeka, ki ga poznam.
Film odlikuje, odlična igra vseh posameznikov, še posebej bi izpostavil Lesley Manville, ki igra Mary, privlačno žensko, ki so jo moški zapustili, in bo starost preživela osamljena.

Težak film je tudi iz razloga, ker prikaže da skoraj ni možnosti da si na starost sreče. Ali si srečen, in moraš skrbeti in reševati probleme nesrečnih ljudi, ali si pa nesrečen ker si sam. Prav tako, pa moraš gledati, kako ti bližnji umirajo.

OCENA: 9

uff. en bolj dolgoveznih filmov v zadnjem času. kr in kr ga ni bilo konec.
glede tematike pa....že večkrat videno in tudi tu brez presežkov.

mogoče pa samo nisem dovolj zbrano gledala :nixweiss:
ali pa sem imela previsoka pričakovaja, ker sem imela film že celo večnost naučan.
Uporabniški avatar
Leonessa
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 6. 4. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Leonessa » 14. Apr. 2011 15:52

The Truman Show
Sicer je film star že več kot 10 let, a sem si ga pogledala šele zdaj, ker se mi je vedno nekako izmuznil iz repertoarja "must see" filmov. No, tokrat se mu ni uspelo, ko me je prepričal že sam trailer. Izvirna zgodba, tudi igralska zasedba je bila skrbno izbrana, ampak najbolj od vsega me je fascinirala glasba. :) 10 points!
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 15. Apr. 2011 21:35

Just Go With It (komedija)

prikolica

PLOT:

Moški, ki ga prizadane nevesta, obupa nad ljubeznijo in svoj neuporabljen prstan uporablja za pobiranje žensk, pod pretvezo da je poročen moški ki ga žena zlorablja. A nekega dne se ujame v svojo zanko, in mora hliniti "zakon" z namenom da se neka ženska zaljubi v njega, a stvari se zasukajo.........

MOJE MNENJE:

Ta film sem šel gledati samo z namenom da ga raztrgam in dam objektivno oceno, ampak moram priznati da me je presenetil.
Zasuk filma je predvidljiv, ampak nekako film ohranja svežino s sicer predvidljivimi šalami a nekako svežimi, je tudi ogromno zanimivih statistov (Kidmanova, nekje se pojavi tudi tista plastična Heidi Montag, pa Andy Roddick), tako da se venomer nekaj spreminja in deluje sveže in zanimivo.
Prav tako sta mi bila všeč tista mulca, sploh una tamala z angleškim naglasom, pa muska od Polica je notri. Sandler je isti kot zmeraj, še zmeraj trpi za sindromom Willa Ferrella ko samo vpije, in naj bi delovalo smešno.
Torej veliko boljša komedija kot večino šrota istega ranga, malo manjka da bi lahko dosegel kake Wedding crashers ali pa Forgetting Sarah Marshall.

OCENA: imdb sede, dajte šanso jaz sem jo dal in sem se kar nekajkrat zasmejal.
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 16. Apr. 2011 17:23

No Strings Attached (romantična komedija)

Prikolica

PLOT:

Stara otroška prijatelja se srečata po nešteto letih, in se domenita da bosta postala FF, a stvari se zapletejo (fak sem sit tega stavka).....

MOJE MNENJE:

Cosmopolitan - Ljubezen in seks tema, spravljena v film, le z dobrim koncem :) .
Film uporablja že uporabljeno formulo, ampak spremeni nekaj zadev - v tem filmu je Kutcher bolj tisti ženski karakter ki je občutljiv in je podrejen, Portmanova je pa taka hladna in racionalna kot moški.
Všeč mi je bil Kevin Kline kot foter, ker je tak cool kot kak Charlie Sheen, tudi Ludacris se malo kaže notri. Škoda je samo, ker bi bila res lahko veliko bolj smešna, za tematiko ki jo v osnovi izžema, obenem pa isto ne izkoristi tistega zasuka ko bi bilo lahko žalostno ali pa vsaj malo bolj dramatično. Torej, dobra zasnova, predvidljiv potek in dogajanje ter neizkoriščen potencial.
Portmanova je pa itak cool in lepa, letos je v skoraj vsakemu 2 filmu v kinu, najbrž je vedela da jo bo en napumpal :) .
Kutcher pa še zmeraj ne zna igrati, še zmeraj ima tisti neumni izraz, in ko poskuša igrati žalosten face, izgleda kot da bi bil zaspan - prisežem, poglejte si.

OCENA: Imdb je pravičen, škoda za velik potencial ki ga ima taka zgodba + fajn je videti Portmanu sexati, čeprav jo imam raje v lezbičnih prizorih :D
Uporabniški avatar
Leonessa
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a Leonessa » 17. Apr. 2011 13:57

I love you Phillip Morris
Za dolgcajt preganjat je izvrsten film. Jim Carrey me pa itak vedno nasmeji. Slika
Bi mu pa vseeno prisodila višjo oceno kot jo ima na imdb. 8/10
"20 years from now you will be more disappointed by the things that you didn`t do than by the ones that you did do."
Mark Twain
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 17. Apr. 2011 16:38

American: The Bill Hicks Story (dokumentarec)

prikolica

PLOT:

To je dokumentarec o Billu Hicksu, ne bom rekel komedijantu ampak bolj filozofu in govorcu, ki je z svojimi nastopi ne le zabaval občinstva, ampak je tudi govoril kar si noben ni drznil do takrat in s tem premaknil meje komedije in kaj lahko komedijant doseže v tem svetu.

MOJE MNENJE:

Zelo dober dokumentarec, naj najprej povem da nisem nikoli preveč maral Hicksa, zdel se mi je prepotenten in nekako celo preveč preprosta komedija. Ampak ta dokumentarec dobro predstavi človeka za svojimi besedami, predstavi evolucijo komedijanta, od otroštva ko se odloči da bo komedijant, do najstnika ki si ustvarja ime, do odraslega človeka ko si z alkoholom in mamili uničuje življenje, ter do človeka ki z boleznijo doživi prebujenje in se loti tistega za kar je bil rojen. Bill Hicks, je bil res neverjeten posameznik, obenem tudi neverjeten kitarist in nasploh glavca največjega ranga, ampak na koncu filma se res vprašaš, če ni življenje le šala na naš račun.

OCENA: Ne moreš ocenjevati posameznika, torej dober dokumentarec - bolj o posamezniku kot komedijantu.

P.S. Tole je za Dioniza, ker vem da ga ima rad.

:)
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 17. Apr. 2011 21:42

Eh..že dvakrat sem mislila, da se film imenuje "prikolica".. Šele zdaj ugotovila, da je to "trailer", ko sem pomislila "pa fak zakaj ga je pa spet gledal?". :roll: :D
It was forever..but it didnt last long..
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 19. Apr. 2011 10:05

Blue Valentine (drama/romantika)

trailer

PLOT:

Zgodba ki spremlja zakon/ljubezen v težavah, in se z flashbacki vrača v preteklost, kako sta se spoznala, zaljubila.

MOJE MNENJE:

Naj povem, da sem bil prisiljen gledati ta film iz strani ženske ki me je prislila gledati Revolutionary Road. :(

In ta film mu je v veliko ozirih podoben, na začetku spremljamo par ki živi v hiši z hčerko, občutimo ta trenja med njiju, a zgodba se vrača v preteklost, tam sta dva zaljubljenca, vse se zdi v redu.
Nekako sem padel v film notri, ker se nekako čudno navežeš na glavna lika, spraševal sem se kaj je šlo narobe, preučeval sem karakterja, aha ona je hladna in beži od problemov, on je pa impulziven a obenem romantik in poskuša rešiti zakon.
V osnovi ima enake elemente kot RR, ampak je zapakiran v veliko bolj delikatno zadevo, v RR sta glavna karakterja pač nikoli nista za skupaj, tukaj ti pa enostavno ni jasno, nekako razumeš da so se problemi nabirali. Obenem sem se ujel, da sem kot moški bolj podpiral glavni moški karakter, medtem ko je prijateljica navijala za žensko - ne vem, zelo čudno.
Obenem, konec ne ponudi nobenega odgovora.

Naj opozorim, da to ni neka najstniška romantika - je težka, čustvena, groba pripoved o odnosu. Nekako čudovito žalostno.

Glavna igralca sta odlična, čudim se da je samo Williamsova dobila nominacijo za oskarja - sklepam da zato ker sta glavna igralca v resnici v zvezi, in so si pač mislili da lz lahkoto igrata taka čustva.

Aja pa glasba, in nekateri dialogi so res top od top.

OCENA: Na vseh straneh je 8, zatorej 8

PS.S. Zadnje trije filmi so sami ženski, mrš jaz grem gledati western :D
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 24. Apr. 2011 10:15

True Grit (Western)

Trailer

PLOT:

14 letna Mattie, ki ji bandit Chaney ubije očeta, si hoče vzeti pravico v svoje roke in z šerifom Cockburnom poiskati Chaneya.

MOJE MNENJE.

Film sta režirala brata Coen in je remake John Waynovega True Grita iz leta 69, film me ni presenetil, saj sem dobil kar sem od takšnih režiserjev pričakoval.
Posnetki pokrajine in življenja Divjega zahoda so čudoviti, prav tako sta brata Coen v film vnesla veliko več humorja, nekateri dialogi so res smešni.
Film pa me je razočaral v pogledu westerna, sam film poteka zelo počasi, liki sploh Cockburn se mi je zdel malo plehek, Mattie pa je zelo zanimiva in trmasta, ampak oba poseka Damon saj je lik Texaseška rangerja Labouefa legendaren, je ravno prava mera humorja in narcisoidma.
Torej film ki je veliko bolj smešen in lep kot original, a mu manjka ta del samega maščevanja, hotel sem videti več pač te drame in bolj polne glavne like.

OCENA: 7, dober film, ki ga lahko ljubitelji hitrih kadrov in akcij z lahkoto preživite. Za vse fane westernov ter če vam je bil všeč No country for old men, si ga tudi poglejte.
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 24. Apr. 2011 10:37

Company Men (drama)

Trailer

PLOT:

Trije moški, ki delajo v visokem managementu izgubijo službe, zgodba spremlja njihov boj z nezaposlenostjo, ter vpliv ki ga ima na njihovo družino.

MOJE MNENJE:

O.K. To je film, ki spada ravno v ta čas recesije, saj je sama zgodba aktualna in se lahko marsikdo najde v njej.
Film v bistvu secira, kakšen vpliv ima služba v Ameriški družbi, saj če izgubiš službo, izgubiš ponos, hišo, avto, družino... Prav tako lepo pokaže, kam je ta kapitalizem pripeljal, nekaj menedžerjev ki obračajo miljone, odpuščajo tisoče delavcev zato da dvignejo ceno delnice in obdržijo privatna letala.
V filmu so 4 oskarjevci, Lee Jones, je sanjaški in pravičen šef ki postane apatičen in nesrečen ko vidi kam je denar pripeljal njega in njegove prijatelje, Affleck je Affleck - vedno isti, Costner je tiho in prca ter mala, Cooper je pa depresiven in ponižan.

Dober film, ki spada v ta čas, mogoče se malo pogrešal malo več drame iz strani familije glavnega lika (Affleck), saj izgleda da če izgubiš službo - ti samo vzamejo Porša in ne moreš igrati golfa :D .

OCENA: 6.5 (0.5 manj, zaradi preveč sanjaškega in Ameriškega konca)
Uporabniški avatar
Leonessa
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a Leonessa » 24. Apr. 2011 10:57

White Oleander

Prepričljiv film, predvsem Michelle Pfeiffer navduši kot že nemalokrat. Bi rekla, da si zasluži višjo oceno kot jo ima na imdb. Po moji oceni je film za 9. In spet, tudi Thomas Newman ni zanemarljiv del filma. :)
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 25. Apr. 2011 9:35

Kill the Irishman (biografija)

trailer

PLOT:

Vzpon in padec Danny Greena, (Irca), ki je začel voditi Irsko podzemlje v Clevelandu in se zapletel v bombno vojno z mafijo.

MOJE MNENJE:

Evo ga, moj prvi filmski guilty pleasure leta, čeprav vem da bi moral sovražiti ta B film, in napisati da ima poceni efekte bomb, da so dialogi bedni in da Italijanska mafija še nikoli ni zdela bolj stereotipna, s tem da nenehno je špagete, in krili z rokami in da vedno poskuša ubiti glavni lik medtem ko dela sklece.

Ampak ne, to je film za dece, to je film ki ga moški pogleda in ima cel naslednji teden željo da se stepe.

Glavni lik ki ga igra Ray Stevenson je še bolj moški od Chucka Norrisa, je karizmatičen hrust,ki Irce dvigne iz suženjstva Italijanov. On ne strelja ljudi, on jih mlati, klofuta kot majhne otroke, 8x ga poskušajo ubiti a jim ne uspe.

Priznam ob tem filmu sem res užival, nikoli ne bo postal gangsterska klasika, ampak oboževal sem samo grobost in nedodelanost filma.

OCENA: 7 – Testosteronska bomba, film ki ga lahko moški za zdravilo pogledamo po ogledu Twilighta,
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 26. Apr. 2011 9:29

Fish Tank (drama)

trailer

PLOT:
Za 15 letno Mio, se življenje obrne na glavo, ko mama pripelje domov novega fanta.

MOJE MNENJE:

Ne vem kje sploh začet, že dolgo ni bilo filma ki bi me tako pretresel/pritegnil, Mia je zelo dramatičen lik, in je lik ki bi ga ljubitelji naturalistične proze oboževali.

Na lik vplivajo »geni« in okolica, hodi po enaki poti kot njena mama (ki je zelo mlada), daje se doj z neznanci, doma se samo kregajo in žalijo, pretepa in sploh ni sposobna ustvariti nekega normalnega pogovora, kar pojasni zakaj je osamljena iz strani prijateljev.

Obenem pa razumeš, saj živi v podnu družbe, živi v nekih blokih, mama ga rada pije in fuka na partyih kot da je stara 16 let, še nikoli ni prejela nobene ljubezni in je tudi ne pozna in je zaradi tega nenehno v obrambni pozi.

Zato je tudi privlačnost do Connorja razumljiva, saj je nekako očetovski do nje in se ona odzove na to prijaznost in neko človečnost do nje. Sam razvoj zgodbe, in posledice ki bi jo lahko Miina poteza na koncu filma pustila, me je pustila odprtih ust .

Obenem še zmeraj ne vem kateri lik mi je bolj zavožen, samodestruktivna mama, lažnivi Connor, ali pa 11 letna sestra ki pije in kolne kot star rudar.

Cel film razloži scena, ko se objema in poslavlja od svoje sestre, in namesto da bi se poslovili in rekli da se imata radi, si rečeta »I hate you, you bitch!«.

OCENA: Mojstrovina, najboljši film ki sem ga kdajkoli gledal na tematiko odraščanja.

Vrni se na TV in filmi

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov