Kritike filmov! 2#
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda
-
Shimmie_ - Kofetarica
- Na forumu od: 29. 4. 2008
City of God: IMDb
Sicer je film iz leta 2002, ampak mi ga je en kolega priporoču in sm ga pogledala. Film govori o življenju na obrobju mesta Rio, kjer je veliko kriminala, droge, boja za oblast nad drogami....
Ocena: 9/10
City of Men: IMDb
Zgodba se vrti okoli dveh prijateljev, spet je vmes nasilje, droga, boj za oblast... I
Ocena: 8/10
Sicer je film iz leta 2002, ampak mi ga je en kolega priporoču in sm ga pogledala. Film govori o življenju na obrobju mesta Rio, kjer je veliko kriminala, droge, boja za oblast nad drogami....
Ocena: 9/10
City of Men: IMDb
Zgodba se vrti okoli dveh prijateljev, spet je vmes nasilje, droga, boj za oblast... I
Ocena: 8/10
-
Led Zeppelin - Cosmopsiho
- Na forumu od: 10. 8. 2010
Taking Chance
Trailer
PLOT: Polkovnik Strobl, pospremi truplo padlega marinca Chanca Phelpsa v rodno mesto.
MOJE MNENJE:
Škoda da je ta film TV film, in je ušel pod radarjem. Ker je odlična drama, ki ni preveč patriotska ali pocukrana, ampak resnična pripoved ki govori o občutkih ljudi o padlih vojakih, časti, tradiciji in resnični plati vojne.
OCENA: kar sede IMDB
Trailer
PLOT: Polkovnik Strobl, pospremi truplo padlega marinca Chanca Phelpsa v rodno mesto.
MOJE MNENJE:
Škoda da je ta film TV film, in je ušel pod radarjem. Ker je odlična drama, ki ni preveč patriotska ali pocukrana, ampak resnična pripoved ki govori o občutkih ljudi o padlih vojakih, časti, tradiciji in resnični plati vojne.
OCENA: kar sede IMDB
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
- spice girl
- Cosmofrik
- Na forumu od: 31. 3. 2008
Led Zeppelin napisal/-a:STAND BY ME (drama)
http://www.imdb.com/title/tt0092005/
http://www.youtube.com/watch?v=FUVnfaA-kpI
4 najboljši prijatelji se odpravijo poiskati truplo fanta, ki ga je zbil vlak.
MOJE MNENJE: Naj povem, da sem kot otrok gledal ta film, a ga nisem razumel. Danes pa sem ga gledal s prijateljico in sem doumel point tega filma.
Film ni klasična pripoved o potovanju ali karkoli o plotu, film govori zgodbo kako mladi fantje hodijo po neki poti, ki je prispodoba njihove prihodnosti. Štirje glavni liki so takšni da se vsak najde v njih, fantje so obremenjeni z svojimi družinami, razpokami v družini, ter da jim je že namenjeno da ostanejo v tistemu zakotnemu mestu. Po drugi strani pa je to čas njihovega življenja, čas nedolžnosti in prijateljstva.
Po ogledu tega filma, se vsak spomni svojega otroštva in klape v kateri si bil, prav tako si žalosten za River Phoenixa, ki je že kot otrok sesul tabuje o otroških igralcih, in kaj bi nastalo iz njega če ne bi umrl zaradi mamil pri 23 letih.
OCENA – film, ki prikazuje pomen prijateljstva in genialnost igre otrok dobi 9
Moj naj naj naj film iz otroštva.... si me kar premamil, da ga spet pogledam
-
kepka - Cosmofrik
- Na forumu od: 24. 10. 2004
Oooo, skoda ID4 je cist guilty pleasure, priznam, da mi je kul film in sem upala, da bo se ena taka zabavna akcija, ki se ne jemle prevec resno, ceprav povsod plapolajo ameriske zastave .....
Guarding Tess (1994): Nicolas Cage je ponavad razlog, da si filma ne ogledam, ampak tukaj nekako deluje, najbrz je kriva Shirley Mclaine, ki kraljuje v filmu, nc posebnega, ampak kul film za nedeljsko popoldne za polezavanje na kavcu pred TVjem, ga tud velikrat vrtijo. Zabavno, ne ravno resnicno ali verjetno, ampak tega niti ne pricakujemo.
Guarding Tess (1994): Nicolas Cage je ponavad razlog, da si filma ne ogledam, ampak tukaj nekako deluje, najbrz je kriva Shirley Mclaine, ki kraljuje v filmu, nc posebnega, ampak kul film za nedeljsko popoldne za polezavanje na kavcu pred TVjem, ga tud velikrat vrtijo. Zabavno, ne ravno resnicno ali verjetno, ampak tega niti ne pricakujemo.
Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away.
-
Tammy_De - Cosmofrik
- Na forumu od: 8. 3. 2007
- Kraj: Ljubljana
Devil
4/10 - Pod pričakovanji, pa sploh nisem pričakovala nevemkaj. 5 folka ujetih v dvigalu, eden od njih naj bi bil hudič. Konec tudi razočara.
4/10 - Pod pričakovanji, pa sploh nisem pričakovala nevemkaj. 5 folka ujetih v dvigalu, eden od njih naj bi bil hudič. Konec tudi razočara.
"Replace the fear of unknown with curiosity"
"Whenever you find yourself on the side of the majority, it's time to pause and reflect."
"Sexy is sexy" - Adam Lambert
"Whenever you find yourself on the side of the majority, it's time to pause and reflect."
"Sexy is sexy" - Adam Lambert
-
The way back (drama/pustolovski)
Prikolica
PLOT:
Skupina moških, po krivem obtoženih iz strani Stalinizma pobegne iz gulaga v Sibiriji, in išče pot v svobodno deželo (beri : ni komunizma).
MOJE MNENJE:
OK, ta film bi bil lahko veliko boljši kot je.
Izbira igralcev je odlična, Ed Harris, Jim Sturgess, Colin Farrel, Saoirse Ronan in Mark Strong.
Film ima odlične posnetke pokrajin, a dialogi in dogodki med liki so kratki in premalo intenzivni, zato film izgleda prazen. Prav tako se prehitro in prelahko rešijo iz gulaga, scene iz gulaga bi bile lahko grozne - v bistvu pa izgledajo kot počitnice kjer pada sneg, in potetovirani ljudje kartajo.
Film se preveč koncentrira na dejansko hojo in premagovanje razdalj, kot trpljenje in zgodbe glavnih likov.
Aja pa še eno vprašanje, kako lahko prehodiš celo Rusijo, Mongolijo in ne srečaš vsaj enega tipa ki te hoče ali ubiti, ali aretirati.
Ne vem.
Obstaja veliko boljši nemški film, katerega bom še opisal. Škoda, tisti je veliko cenejši,a bolj resničen - na koncu filma sem imel solze v očeh, medtem ko sem imel pri tem polna usta smokija.
OCENA: 6 , škoda....
Prikolica
PLOT:
Skupina moških, po krivem obtoženih iz strani Stalinizma pobegne iz gulaga v Sibiriji, in išče pot v svobodno deželo (beri : ni komunizma).
MOJE MNENJE:
OK, ta film bi bil lahko veliko boljši kot je.
Izbira igralcev je odlična, Ed Harris, Jim Sturgess, Colin Farrel, Saoirse Ronan in Mark Strong.
Film ima odlične posnetke pokrajin, a dialogi in dogodki med liki so kratki in premalo intenzivni, zato film izgleda prazen. Prav tako se prehitro in prelahko rešijo iz gulaga, scene iz gulaga bi bile lahko grozne - v bistvu pa izgledajo kot počitnice kjer pada sneg, in potetovirani ljudje kartajo.
Film se preveč koncentrira na dejansko hojo in premagovanje razdalj, kot trpljenje in zgodbe glavnih likov.
Aja pa še eno vprašanje, kako lahko prehodiš celo Rusijo, Mongolijo in ne srečaš vsaj enega tipa ki te hoče ali ubiti, ali aretirati.
Ne vem.
Obstaja veliko boljši nemški film, katerega bom še opisal. Škoda, tisti je veliko cenejši,a bolj resničen - na koncu filma sem imel solze v očeh, medtem ko sem imel pri tem polna usta smokija.
OCENA: 6 , škoda....
-
Cemetery Junction (komedija s sčepcom drame)
Trailer
Clip
PLOT:
Trije fantje iz majhnega industrijskega mesta v 70ih, se odločajo kakšna bo njihova prihodnost.....
MOJE MNENJE:
OK, ta film je svetovn.
V osnovi je komedija o treh 20 letnikih, ki so na razpotju, ampak ima vnešene tudi dramske elemente (father- son relationship, umrla ljubezen, ljubezen iz osnovne šole).
Je taka polna zgodba, z zelo kompleksnimi liki, je pretepač, ki je čustven in krhek, je sanjač ki nima tega v sebi da bi bil zloben ali pohlepen, ter povsem dobrodušen vaški norček.
Režiser in scenarist je Ricky Gervais, ker je še dodaten + .
OCENA - kar sede IMDB, res res dobra komedija, vredna ogleda.
Trailer
Clip
PLOT:
Trije fantje iz majhnega industrijskega mesta v 70ih, se odločajo kakšna bo njihova prihodnost.....
MOJE MNENJE:
OK, ta film je svetovn.
V osnovi je komedija o treh 20 letnikih, ki so na razpotju, ampak ima vnešene tudi dramske elemente (father- son relationship, umrla ljubezen, ljubezen iz osnovne šole).
Je taka polna zgodba, z zelo kompleksnimi liki, je pretepač, ki je čustven in krhek, je sanjač ki nima tega v sebi da bi bil zloben ali pohlepen, ter povsem dobrodušen vaški norček.
Režiser in scenarist je Ricky Gervais, ker je še dodaten + .
OCENA - kar sede IMDB, res res dobra komedija, vredna ogleda.
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
^^tole mi pa IMDB priporoča na strani tega filma.
It's Kind of a Funny Story
"A clinically depressed teenager gets a new start after he checks himself into an adult psychiatric ward."
Men je bil lep film, ker uspeva na nežno humoren način prikazat resne zadeve (kar zna bit komu debatable..).
P.S.: zaenkrat edini film, kjer mi je bil Zach Galifianakis všečen (od tistih, kjer nastopa in da sem jih vidla - jih je malo sicer).
It's Kind of a Funny Story
"A clinically depressed teenager gets a new start after he checks himself into an adult psychiatric ward."
Men je bil lep film, ker uspeva na nežno humoren način prikazat resne zadeve (kar zna bit komu debatable..).
P.S.: zaenkrat edini film, kjer mi je bil Zach Galifianakis všečen (od tistih, kjer nastopa in da sem jih vidla - jih je malo sicer).
-
kepka - Cosmofrik
- Na forumu od: 24. 10. 2004
Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away.
-
UG84 - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 18. 2. 2009
Led Zeppelin napisal/-a:Battle: Los Angeles
Prikolica
Zemljo napade neznana sila iz vesolja, ki ima namen uničiti človeško raso in porabiti vodo. A na poti jim stojijo Američani .
MOJE MNENJE:
America saves the day........Again
Ko sem gledal trailer sem pričakoval, nekakšen Independence day: part deux.
Ampak je film poln klišejev, film ki ga je scenarist napisal na rolico skret papirja in si potem ubrisal rit z njo.
Poročnik ki ga krivijo smrti voda, pokojni brat umrlega v vodu, poročnik z nosečo ženo, mehičan z sinom, resno manjka samo še Barrack Obama ki strelja nezemljane z M16.
Aja pa videz UFOtov, sux asssssss - resno, nekdo bi moral pogledati District 9 da bi videl kako izgledajo nezemljani, še E.T. izgleda bolj grozen od njih.
OCENA: 4, ocena na IMDB je previsoka, za 6.6 pričakujem da Michelle Rodriguez pokaže joške.
Ocena je čisto realna, film je poden in popolnoma brez zgodbe. Sem pričakovala nekaj širšega, v bistvu pa je film negledljiva promocija ameriških marincev. Sploh tazadnji kader...
-
ninc - Debatorica
- Na forumu od: 12. 8. 2004
http://www.imdb.com/title/tt1219289/
Oklenjen
Pogledala v kinu. Ne znam oceniti. Zanimiva zgodba, seksi glavni igralec in preveč mesarjenja.
Oklenjen
Pogledala v kinu. Ne znam oceniti. Zanimiva zgodba, seksi glavni igralec in preveč mesarjenja.
-
Exit Through the Gift shop (dokumentarec/ komedija / pop art - pitaj boga, ma vse ima...)
trailer
PLOT:
O.K. bom okvirno razložil, čeprav je težko. Tukaj je ekscentrični in extremno čudaški francoski umetnik iz L.A., ki zaradi svoje kompulzivne motnje (neprestano snema svoje življenje), pomotoma in naključno zajame gibanje pop/street arta po ulicah sveta. Obenem pa je na koncu twist zaradi katerega bi se konec Inceptiona, zdel kot twist v kakšni risanki Tom&Jerrya.
MOJE MNENJE:
O.K trailer je beden.
Ampak ta dokumentarec je genijalnost na najvišji ravni, kar se začne kot nek prikaz nekega art gibanja, se konča z prikazom kaj je dejansko umetnost.
Resno, celo življenje sem se spraševal kaj je to umetnost, kdo definira in pokaže s prstom to je umetnost. In konec, konec je češnja na vrhu torte, ki leži na prsih gole ženske.
To je, Andy Warhol pobere idiota in idiot obere Warhola (morate gledati film da boste doumeli to izjavo)
OCENA: Ne moreš ocenjevati umetnost
trailer
PLOT:
O.K. bom okvirno razložil, čeprav je težko. Tukaj je ekscentrični in extremno čudaški francoski umetnik iz L.A., ki zaradi svoje kompulzivne motnje (neprestano snema svoje življenje), pomotoma in naključno zajame gibanje pop/street arta po ulicah sveta. Obenem pa je na koncu twist zaradi katerega bi se konec Inceptiona, zdel kot twist v kakšni risanki Tom&Jerrya.
MOJE MNENJE:
O.K trailer je beden.
Ampak ta dokumentarec je genijalnost na najvišji ravni, kar se začne kot nek prikaz nekega art gibanja, se konča z prikazom kaj je dejansko umetnost.
Resno, celo življenje sem se spraševal kaj je to umetnost, kdo definira in pokaže s prstom to je umetnost. In konec, konec je češnja na vrhu torte, ki leži na prsih gole ženske.
To je, Andy Warhol pobere idiota in idiot obere Warhola (morate gledati film da boste doumeli to izjavo)
OCENA: Ne moreš ocenjevati umetnost
-
Dioniz - Cosmo moderator
- Na forumu od: 21. 1. 2010
- Kraj: Maribor
me lahko malo spomniš prek privatnega na ta twist? men je tud bil ta dokumentarec všeč. Ne zanima me kolko je resničen ampak mi je bil všeč ne glede na to.
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
― Ralph Waldo Emerson
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov