Kritike filmov! 2#

Vse o filmih, serijah, nadaljevankah, oddajah, showih ...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda

Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 28. Jan. 2011 12:26

Joj pa ravno to je point, tukaj ni bistvo, da mi vidimo njo kako pleše oziroma ni muzikal, da je bistvo v baletu. Gre se ravno zanjo, njen lik, ki je "prazen", kot si sama opisala, pri 28letih živi s paranoično mamo, njena soba je soba desetletne baletke, njeno življenje ima en in edini cilj, stremeti k popolnosti v svojem poklicu. Nikoli ni imela fanta, nikoli se ni samozadovoljevala, nedolžna je..Bistvena je torej ona kot oseba, v filmu nakažejo, da je že imela psihološke težave, ob novem izzivu oziroma pritisku, ki je na njej(da dobi vlogo obeh labodov in oba uspešno odpleše) se zopet pojavijo, spet se začenja praskanje same sebe(nikoli spoznala nikogar, ki bi sam sebi škodil?)in halucinacije. Vse se stopnjuje bližje, kot prihaja do njene prelevitve v vlogo črnega laboda, ki ji potem tudi psihično uspe, saj se psihično do konca preobrazi v to čudovito, temno popolnost, kar nikoli prej v življenju ni bila. Ona je pač celo življenje bila beli labod, cena da postane črni labod je pa visoka. In uspe ji. :)

Zdj pa..res je, takšni filmi nekaterim ustrezajo, nekaterim ne.. :)

Edit: Ma kakšni ZF vložki bože mili. Bolna je pač.
It was forever..but it didnt last long..
Uporabniški avatar
BlackDahlia
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 26. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a BlackDahlia » 28. Jan. 2011 12:31

Vsak si interpretira določene stvari po svoje. To mi je bilo pač neposrečeno, če to izvzamem, pa zgodbo oz. njeno psiho čist štekam. Pač ti prizori praskanja mi niso bili izvirni, in meni osebno je to sličilo na neke ZF vložke. Da pa je ona bila psihično izgubljena oseba, pa mi je jasno. :wink:
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 28. Jan. 2011 12:33

Hja no? Zato pa je bilo praskanje in perje je lezlo iz njene kože..Ker je sama vedela, da poteka preobrazba v črnega laboda, še ko je bila beli labod..Meni so se vse te scene zdele izjemne, nič zf, nič neposrečenega. No pa kakor komu.
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 9. 12. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sirova štručka » 28. Jan. 2011 13:12

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 18:20, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 28. Jan. 2011 13:13

Ja še dobr da je triler/drama in ne teen/drama :D
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 9. 12. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sirova štručka » 28. Jan. 2011 13:21

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 18:19, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Maychy
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 30. 6. 2004
Kraj: Se selim...

Neprebrana objavaNapisal/-a Maychy » 28. Jan. 2011 17:34

Meni je bil tudi ravno zaradi tega, kar ste opisale film dober. Drugačen. Zanimiv. Bi ga lahko z 9/10 ocenila.

Drugače pa ful filmov gledam, ampak se mi ne da ravno kritik pisat. Ponavadi sam na FB ocenim. Nazadnje je bil http://www.imdb.com/title/tt0990407/ in ocena 4/10. Zeh, zeh...
--- Evil Is Just A Point Of View ---

--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 10. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 28. Jan. 2011 18:34

http://www.imdb.com/title/tt0964517/

http://www.youtube.com/watch?v=Hwv7kT9P0mg

THE FIGHTER

Film po resnični zgodbi. Drama.
Zgodba v borcu, ki je izhajal iz težkega okolja in še težje družine, in kaj je moral premagati da je dosegel.....

Film, mešanica Rockya in Jersey Shore.

Marky Mark, pokaže da je dober igralec, a sijaj mu ukrade Christian Bale, ki je fantastičennn (če ne kasira oskarja, bom resno presenečen), pa še smešno je da zmeraj ko igra dobre vloge mora shujšat kot da bi prišel iz Auswitza.
Mellisa Leo (igra mamo), isto igra odlično (isto nominirana za oskarja), pa igra v bistvu poglavarko, kot nekakšno Snooki iz Jersey Shore (queen of the bitchezzzz)

OCENA : 8 (zadnji izmed top 5 filmov, je boljši ko Black Swan, a zgodba je manj napeta kot pri 127 hours, plus glavni igralec je malo slabši od Francota)

Vseeno, zelo dober film+nisem nobenga spoilerja napisu-razen če je Snooki spoiler :D
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
Uporabniški avatar
Dioniz
Cosmo moderator
Cosmo moderator
Na forumu od: 21. 1. 2010
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Dioniz » 28. Jan. 2011 19:25

The Machinist - film me je po ogledu še kak teden preganjal pa še vedno mi ne gre iz glave. Konev je res preseneteljiv in ti ostane še nekaj časa v mislih. Balov portret moškega, ki se bo kmalu posušil od suhosti in ni že spal eno leto je res fascinanten in se res čudim kako ta film ni dobil večje razpoznavnosti po svetu in je v bistvu požel zelo mizeren uspeh v kinematografih. 10/10 (redko dam tako oceno ampak redki so tud filmi, ki majo taki impact na mene kot ga je mel ta film)

p.s. ste opazli to genialnost? v filmu je dostikrat ura ustavljena na 1:30 ponoči, ker je to čas, ki je zelo pomemben za zgodbo filma in tud velik twist v filmu se razkrije točno po uri pa pol :)
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
Uporabniški avatar
Dioniz
Cosmo moderator
Cosmo moderator

Neprebrana objavaNapisal/-a Dioniz » 28. Jan. 2011 19:27

Bridget Jones Diary - končno sem se odločo pogledat tud ta film in mi je bil kr všeč. Parkrat sem se celo nasmejal šalam v filmu kar je za tak tip filma velik uspeh :) 7/10
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
Uporabniški avatar
Dioniz
Cosmo moderator
Cosmo moderator

Neprebrana objavaNapisal/-a Dioniz » 28. Jan. 2011 19:29

Stay - Še en film z celikim twistom na koncu, ki pa ni tak prepričal kot v drugih filmih. Nekako prazno in prevarano se počutiš na koncu. Ampak do twista zelo dober film! 7/10
― Ralph Waldo Emerson
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 30. Jan. 2011 8:51

http://www.imdb.com/title/tt1183911/

http://www.youtube.com/watch?v=ApzPnkrT ... r_embedded

Mr. Joint

drama/komedija/biografija

Zgodba govori o Howardu Marksu, največjemu dilerju hašiša na svetu v 60ih in 70ih letih, njegove začetke ter spletke v katere se je vpletel.

Moje mnenje: film je dober, ni tipičen dilerski film saj ne le da spremljamo pot do tega da glavni junak propade, ampak je notri tudi veliko komedijantskega vložka ki naredi spremljanje filma zabavno.
Igralska izbira je dobra, Rhys Ifans, ki je bil vedno le stranski igralec (Rocknroll pirati) je končno dobil vlogo, ki mu je pisana na kožo, je resna ampak ima vseeno veliko razpona za komedijo. Chloe Sevigny, je pa itak seksapilna do konca (ženska ni lepotica, sam...).
Pa muska mi je bila tudi všeč (itak 70ta), pa všeč mi je bilo malo nostalgije, ker ni visoko proračunski film, da ko se z avtom vozi po Londonu, ali New Yorku, da dajo v ozadju premikajoče posnetke- kul malo nostalgije.

Ocena. 6.5 (je ocena na IMDB realna, saj ni popolna drama, niti spoof komedija o dilerjih, in oni so vedeli kaj delajo, zato dobra ocena)
spice girl
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 31. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a spice girl » 30. Jan. 2011 12:32

Gremo mi po svoje- sem se odločila pogledat, ker ga tako opevajo. Pa mi ni bil kaj preveč všeč. Zgodba me ni pritegnila, igralci so slabi- vidi se , kako je odigrano. Velik plus je definitivno Zrnec, ki je res car. Njegovim foram sem se celo posmejala. Ogromen minus pa dam še pojavu Samante Škrjanec zgoraj brez (wtf, ta ženska se res povsod utika in mi gre pošteno na živce). 5/10 (sem dobrega srca :D )
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 30. Jan. 2011 13:22

http://www.imdb.com/title/tt1486190/

http://www.youtube.com/watch?v=0_ySyvfzKUE

TAMARA DREWE (komedija/drama)

Mlada in privlačna Tamara se vrne v svoj rodni kraj-zdolgočaseno vasico.
Vasica je polna pisateljev, in moških željnih akcije in sprememb.
Ko pride tja, se moški ne morejo začuditi njeni spremembi in ona jim zmeša glave.
A to prinese posledice....

Moje mnenje: film je tipični angleški film- torej v okviru je komedija, a vseeno ima neko resno in črno tematiko. Plot filma, ni svež a je dogajanje in zasuk na koncu dovolj dober da si ga zapomniš.
Igralci so dobri, je polno takšnih majhnih karakterjev in osebnosti, Gemma Arterton je privlačna in vroča kot pekel, prav tako pa se mi oddolži za igro v Perzijskem princu.
Posebni pojavi sta dve zdolgočaseni najstnici ki spreminjata tok filma, in bi si zato zaslužili lasten film.

OCENA: 7 (ne morem oporekat oceni na IMDB, je dober in neklišejevski film, in je dober za zabijanje časa ob slabem vremenu)
Uporabniški avatar
BlackDahlia
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 26. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a BlackDahlia » 31. Jan. 2011 9:13

Harsh Times - kar dobra kriminalka/triler/drama, sploh Christian Bale je odličen kot vedno. :wink: Sicer konca nisem pričakovala takega, ampak vsaj ni bil neki happy end as usually. Kar vredu film, ni pa nek presežek.

Vrni se na TV in filmi

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov