Kritike filmov! 2#

Vse o filmih, serijah, nadaljevankah, oddajah, showih ...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda

floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 11. Mar. 2010 22:47

miikena napisal/-a:
floribunda napisal/-a:well, that's just great. bom mogla v kranj lazit v kino.

Aprila se bo očitno vrtel v Kinodvoru: klik.

ja! ja! :jump:
Uporabniški avatar
Fancy Nancy
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 22. 2. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Fancy Nancy » 12. Mar. 2010 11:45

Državljan nevarnih namer (Law abiding citizen): že dolgo si (v kinu) nisem ogledala tako dobrega filma kot je ta. :wink: Me je prepričal s sleherno potezo, me je pa malo spominjal (glede na taktiko glavnega igralca) na Kaznilnico odrešitve (The Shawshank Redemption). Skratka, 10/10!
Uporabniški avatar
CosmoMatura
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 18. 1. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a CosmoMatura » 12. Mar. 2010 23:05

V tem tednu tudi Cosmo maturantke v okviru tedenskega izziva (prejele so dve vstopnici za katerokoli predstavo v kateremkoli Kolosejevem centru) ocenjujejo filme in pišejo recenzije.

Se strinjaš z njihovimi ocenami?

Trenutno so ocenjeni filmi:

Up in the Air - Katarina
Leap year - Tina
Invictus - Ajda
Everybody's fine - Manca
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 16. Mar. 2010 0:11

Alica v čudežni deželi

nisem mogla potrpet, da bi prišla v dvora, tako da sem mela priložnost videt še super duper mall v planetu tuš. s fontano in vsem.

zakon film. itak od burtona kaj drugega sploh ni pričakovati.
če morem že ocenit, je 10ka. konec je mogoče malo sleezy, meni se je zdel čisto nepotreben. od originalne carrollove zgodbe se kr precej razlikuje, ampaka meni je burtonova interpretacija wonderlanda všeč.

ampak 3d. 3d je pa katastrofa. odsvetujem na celi črti. še posebej pri temnejših kadrih RGB kanali tako nagravžno skačejo ven, da polovico filinga filma uniči.
T00Mika
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 26. 2. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a T00Mika » 16. Mar. 2010 17:36

Hush-Men osebno dober triler. Zgodba se začne, ko se Zakes Abot in njegova punca Beth odpravita na pot, da bi Zakes razširil svojo prepoznavnost z obešanjem plakatov, po različnih krajih. Na poti se spreta in Beth se odloči, da gre domov, ter da bo opravila klic ter si uredila prevoz. A kaj kmalu Zakes ugotovi, da morda Beth sploh ni uspelo dokončati klica... Glede na dogajanje in celotno vsebino, bi film ocenila z 9/10.
Uporabniški avatar
poletje06
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 22. 7. 2007
Kraj: tam kjer ljubezen ne pozna meja

Neprebrana objavaNapisal/-a poletje06 » 21. Mar. 2010 16:12

purple_rain napisal/-a:Ahh, men je bil pa Leap Year srčkan.. I'm a sucker za take zadeve.. in ker jz mam tud en tist claddagh prstan
Čeprav mi je blo čist mim zakaj tip sploh gre z njo in zakaj ni že po prvi "prigodi"/nesreči šel nazaj domov. :lach:

če si gledala film, si najbrž zasledila dejstvo, da jo on pelje zato, da bi dobil denar.. in tudi jasno pove ženska, ko sta v dublinu, da gre v hotel na bankomat po denar, kako se je pa razpletl, pa obe veva.
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 21. Mar. 2010 16:47

^^ja ja, sej to vem, da zarad denarja, sam spraševala sem se "če je vredno", kao kaj vse se jima je dogajal..
Uporabniški avatar
Dioniz
Cosmo moderator
Cosmo moderator
Na forumu od: 21. 1. 2010
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Dioniz » 21. Mar. 2010 19:14

kaj ce vi ne bi spoilerov pisali v to temo?
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 21. Mar. 2010 19:18

^^hehe, ker ta film (Leap Year) je pa res neki tako globokega, zanimivega, skrivnostnega :lach:
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 21. Mar. 2010 19:47

Alice in Wonderland8/10
Malce starejša Alice (kot smo navajeni iz otroških let) se vrne nazaj v Čudežno deželo in spoznava, da njen prvi obisk niso bile le sanje. Solidna igralska zasedba (z Johnny-em na čelu), prepričljiva igra (čeprav mi je šla Bela kraljica malce na živce z njemim obnašanjem, ampak ok). Mene film glede na visoka pričakovanja ni razočaral in si ga bom definitivno še odgledala.

Priporočam!
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 22. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a g00fy_qa » 24. Mar. 2010 0:41

Alice in Wonderland:

Totalno navdušena nad kostumografijo! :eek: To bo viselo po stenah v mojih obeh sobah. Geniji!! V glavnem, zelo mi je bil všeč film. Imam rada estetsko dodelane zadeve. Plus - Depp!! :D Ah!

Moti me, da Avril poje naslovno pesem, ki mi je sicer ful všeč, ampak ne prebavljam najbolje njenega glasu.

In Bela kraljica je bila srhljiva. Sem bila prepričana da bo na koncu totalno evil postala. Hm.

9.5/10
As the shadow follows the body,
As we think, so we become.
Uporabniški avatar
kepka
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 24. 10. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a kepka » 26. Mar. 2010 20:35

Green Zone, po pričakovanjih. Dober akcijski triler s solidno zgodbo (za akcijski film :D), dobro igralsko zasedbo in ne tako klasično zgodbo (za ameriški akcijski film :D). 7/10
Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away.
Uporabniški avatar
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 14. 3. 2008
Kraj: In your worst nightmare near hell :)

Neprebrana objavaNapisal/-a [vanessa] » 27. Mar. 2010 15:32

Henry - portrait of a serial killer - zgodba (oz. sam del njegovega življenja) o serijskem morilcu. Film mi ni bil nič posebnega, kr več al manj prikazujejo kko je moril.. Sam eni prizori so bli res fuj, čeprou je blo (za moje pojme) preveč opazit, da ljudje niso resnični (ma naj jim bo, film je star 24 let, takrat niso bli še tolk napredni). 6/10
Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
Uporabniški avatar
kepka
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a kepka » 29. Mar. 2010 15:36

Edge of darkness - soliden triler z malo akcije, zelo dobro igro Mela Gibsona in ostalih. Kako realisticno je prikazana (pozor, spoiler) nevarnost radioaktivnega sevanja in posledice izpostavljenosti radioaktivnosti, bi se sicer dalo pogovarjat, ampak vseeno. Nekateri ga primerjajo s Taken, ki je sicer mogoce malo boljsi. Vsekakor si bom ogledala tudi BBCjevo serijo iz 80tih, po kateri je film posnet, ker vsi pravijo, da je se boljsa :D 6.5/10
Uporabniški avatar
kepka
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a kepka » 30. Mar. 2010 22:01

Die Weisse band - pretresljiv film o pokvarjenosti in neiskrenosti, cb tehnika ga naredi se malo bolj zlovescega in kaj pa vem, custvenega? Zelo priporocam, samo ne glejte pred spanjem kot uspavanko. Mogoce bi celo priporocila, da si vnaprej preberete za kaj gre oz. zgodbo (ogleda filma poznavanje zgodbe ze vnaprej ne pokvari). 8.5/10

Vrni se na TV in filmi

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov