Kritike filmov! 2#

Vse o filmih, serijah, nadaljevankah, oddajah, showih ...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda

Uporabniški avatar
Fancy Nancy
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 22. 2. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Fancy Nancy » 05. Mar. 2010 16:08

Sem gledala ta film že kar nekaj časa nazaj in me ni ravno prepričal, je pa res, da ti ostane v spominu zaradi bizarno prikazanih dogodkov. Pač kontroverzna drama, na meji okusa, ne nosi pa (vsaj po mojem mnenju) nekega pomembnega sporočila, razen tega, da je Amerika že tako ali tako ena sama vojna in da vsak otrok lahko pride do pištole. :wink:
spice girl
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 31. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a spice girl » 06. Mar. 2010 9:53

Pravkar izvedela, da čez deset dni odprejo Planet Tuš v Kopru, tako da bom lahko gledala Alico tudi v kinu :jump:

Da ne bom OT: včeraj gledala Volkodlaka. Malo me je presenetil, saj sem pričakovala, da bo film veliko slabši. Igralska zasedba odlična, tudi zgodba ni slaba. Edino kar je bilo, je da sem volkodlaka stalno primejala z Jacobom Blackom :lol: ne morem si pomagat :D . In v enem trnutku mu je dejansko bil podoben :) Ocena 7/10
Uporabniški avatar
kepka
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 24. 10. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a kepka » 06. Mar. 2010 14:03

purple_rain napisal/-a:
floribunda napisal/-a:The man who stare at goats
Ful luštn film, sem se kr fajn nasmejala,
sam nisem se pa mogla znebit tele slike

:lach: Meni je bil film vsec, ne vem zakaj je dobil toliko negativnih kritik, kao da ni prave zgodbe, pa da ni dober konec ... jaz sem se posteno nasmejala in od filma s takim naslovom niti nisem pricakovala se enega Jarhead-a. Priporocam.
Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away.
LanaMaxim
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a LanaMaxim » 06. Mar. 2010 16:28

Prestopno leto (Leap Year) - ženska gre na Irsko za svojim fantom, ker ga želi zaprositi, vmes spozna simpatičnega Irca, s katerim imata težave, smešne prigode...

Zelo fajn film, pokaže tudi lepote Irske, malo je humorja... V glavnem, priporočam. 8/10
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 06. Mar. 2010 16:32

^^imam tud jz v planu kmal pogledat.. :)
Uporabniški avatar
kepka
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 24. 10. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a kepka » 06. Mar. 2010 20:04

LanaMaxim napisal/-a:Prestopno leto (Leap Year) - ženska gre na Irsko za svojim fantom, ker ga želi zaprositi, vmes spozna simpatičnega Irca, s katerim imata težave, smešne prigode...

Zelo fajn film, pokaže tudi lepote Irske, malo je humorja... V glavnem, priporočam. 8/10

Res dolgocasen film, par zabavnih fint, glavna junakinja cisto prevec naivna in njene reakcije so res nezivljenske, jaz se nekako nisem mogla postavit na njeno stran, posledicno mi ni bilo jasno, kaj tip vidi na njej.

Skratka: ce se res nimate kam dati in je to edini film, ki je na voljo. Poleg Veverickov. :D
Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 06. Mar. 2010 20:28

Revolutionary Road 8.5/10
Ko vidiš da v glavni vlogi igrata Leonardo in Kate takoj pomisliš na Titanik 2 :D Film o paru (ona bivša igralka, sedaj gospodinja, on pa pisarniški delavec). Čeprav njuno skupno življenje zgleda kot idealno, a je daleč od tega. Vpogled v zakonsko življenje para, ki je čisto rutinsko in ujeto v predmestju. April (Kate) predlaga ogromno spremembo, ki jima vlije novo voljo do življenja, ampak....
Priporočam! Film, ki ti da za razmišljat :wink: Kate in Leo sta pa odlična v svojih vlogah.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
sunset21
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 7. 3. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sunset21 » 06. Mar. 2010 21:04

kepka napisal/-a:
LanaMaxim napisal/-a:Prestopno leto (Leap Year) - ženska gre na Irsko za svojim fantom, ker ga želi zaprositi, vmes spozna simpatičnega Irca, s katerim imata težave, smešne prigode...

Res dolgocasen film, par zabavnih fint, glavna junakinja cisto prevec naivna in njene reakcije so res nezivljenske, jaz se nekako nisem mogla postavit na njeno stran, posledicno mi ni bilo jasno, kaj tip vidi na njej.

Skratka: ce se res nimate kam dati in je to edini film, ki je na voljo. Poleg Veverickov. :D

khm, upam da nama bo vsebina všeč, ker misliva it gledat v kolosej..greva tv iskat in nato še v kino.
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 10. Mar. 2010 11:53

Brez imena

Najstnica Sayra se z očetom in stricem iz revnega Hondurasa skozi džunglo prebije v Mehiko, da bi od tam prebegnila v ZDA, kjer si je oče ustvaril novo družino. Casper je član nasilne mehiške tolpe Mara Salvatrucha, v katero je ravno rekrutiral novega člana, dvanajstletnega Smileyja. Ta se hitro privaja življenju v tolpi, Casper pa se skrivoma srečuje s svojim dekletom, kar kmalu izvoha vodja tolpe Lil' Mago. Sayri se uspe pritihotapiti na streho tovornega vlaka na poti v Ameriko, tam pa se znajdeta tudi Casper in Smiley, ki pod poveljstvom Lil' Magoja ropata priseljence. Ko se Lil' Mago spravi nad Sayro, se Casper odločno upre. S tem si prisluži Sayrino naklonjenost, a tudi maščevanje tolpe.

Odličen in pretresljiv film, ful lepe barve in fotografija, nekateri kadri so res ful dobri.
Sploh zelo dobro posnet in režiran film, ki je čisto upravičeno požel ogromno navdušenje na Sundance film festival na LIFFu in še kje.

Toplo proiporočam, še posebej če so vam bili všeč filmi Babel, Božje mesto in podobni filmi s socialno tematiko malega človeka, ki mu življenje kroji usoda.
Uporabniški avatar
softTouch
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 16. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a softTouch » 10. Mar. 2010 14:24

*mala* napisal/-a:Revolutionary Road 8.5/10
Ko vidiš da v glavni vlogi igrata Leonardo in Kate takoj pomisliš na Titanik 2 :D Film o paru (ona bivša igralka, sedaj gospodinja, on pa pisarniški delavec). Čeprav njuno skupno življenje zgleda kot idealno, a je daleč od tega. Vpogled v zakonsko življenje para, ki je čisto rutinsko in ujeto v predmestju. April (Kate) predlaga ogromno spremembo, ki jima vlije novo voljo do življenja, ampak....
Priporočam! Film, ki ti da za razmišljat :wink: Kate in Leo sta pa odlična v svojih vlogah.

tale film je bil pa tudi meni zelo všeč, mogoče zato, ker se mi je zdelo, kot da gledam sebe v primeru, če bi se poročila in imela otroke
you believe lies so you eventually learn to trust no one but yourself
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 10. Mar. 2010 23:25

Ahh, men je bil pa Leap Year srčkan.. I'm a sucker za take zadeve.. in ker jz mam tud en tist claddagh prstan
Čeprav mi je blo čist mim zakaj tip sploh gre z njo in zakaj ni že po prvi "prigodi"/nesreči šel nazaj domov. :lach:
Uporabniški avatar
miikena
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 13. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a miikena » 11. Mar. 2010 13:07

floribunda napisal/-a:well, that's just great. bom mogla v kranj lazit v kino.

Aprila se bo očitno vrtel v Kinodvoru: klik.
Listen to the energy within. Go confidently in the direction of your dreams. Live the life you've imagined!
Uporabniški avatar
amyZ
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 31. 3. 2005
Kraj: trbovlje

Neprebrana objavaNapisal/-a amyZ » 11. Mar. 2010 20:53

The man who stare at goats:

kaj pa vem...eni ga ful hvalijo, drugi spet ne. Mene ni navdušil. Na začetku še nekak gre, proti koncu pa že kotalijo buče, pretiravajo na veliko. Vmes je celo nekaj smešnih trenutkov, nič kaj pretiranega. Za celotno zgodbo se skriva druga zgodba, zato je treba verjetno brati med vrsticami. Definitivno eden slabših filmov v zadnjem času.

3/10
Vedno delaj za življenje in ne dopusti da bi živel za delo!!!

http://amadeaz.blogspot.com/
T00Mika
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 26. 2. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a T00Mika » 11. Mar. 2010 21:45

The Hurt Lucker - akcija,vojni film, dogajanje v Iraku. Lik Jamesa, ki ga je zaigral Jeremy Renner, mi je bil všeč, kajti v takšnih razmerah, kot so bile prikazane v filmu, je potrebno tudi takšno obnašanje in tveganje, kot ga James prikazal v filmu. Vredu film, čeprav sem morda pričakovala malce več, glede da je prejemnik tolikih oskarjev. 9/10
Zadnjič spremenil T00Mika, dne 16. Mar. 2010 17:38, skupaj popravljeno 1 krat.
T00Mika
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 26. 2. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a T00Mika » 11. Mar. 2010 21:52

From Paris With Love..glede na naslov, bi človek mislil, da gre tukaj za kakšno rom. komedijo, ampak ne. Film je akcija, v katerem je svojo vlogo zelo dobro odigral J. Travolta. Morda pa me je lik, ki ga je zaigral J. Meyers, malce razočaral, glede na dogajanje in njegov odziv v samih situacijah v filmu. Drugače mi je bil pa film všeč. 9/10 :wink:

Vrni se na TV in filmi

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov