Kritike filmov! 2#

Vse o filmih, serijah, nadaljevankah, oddajah, showih ...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda

Uporabniški avatar
kepka
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 24. 10. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a kepka » 25. Jan. 2010 11:52

Swiri (Hong Kong, 1999) Akcijski triler, krvav, kot se to spodobi za azijske filme, z dokaj OK zgodbo o profesionalni ostrostrelki, ki deluje kot "sleeper agent" in z nekaj dobrimi preobrati - samo z veliko luknjami v scenariju. Za sneženo popoldne :D 6/10
Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away.
Uporabniški avatar
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 14. 3. 2008
Kraj: In your worst nightmare near hell :)

Neprebrana objavaNapisal/-a [vanessa] » 27. Jan. 2010 14:10

The hours - Ful všečna drama, same dobre glavne igralke, priporočam 10/10
Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
Uporabniški avatar
kepka
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a kepka » 27. Jan. 2010 18:16

Cloudy with a chance of meatballs 6.5/10 - me je zelo presenetil, ker nisem vedela, da bodo tako zelo abstraktni in drzni s to animirano risanko :D Visje ocene pa ne bi dala zaradi prevelike predvidljivosti zgodbe - vsekakor pa je izvedba izvirna. Simpaticno, priporocam smao ne prevec pricakovat.

The good the bad and the ugly - klasika, vestern in Clint Eastwood, Lee Van Cleef. 10/10 Zgleda da padam na kavboje :lach: Ta film sem gledala ze velikokrat, pa me vedno znova navdusi, od fotografije, pokrajne naprej. Priporocam - pa ne samo ljubiteljem vesternov :)
Zadnjič spremenil kepka, dne 27. Jan. 2010 18:19, skupaj popravljeno 1 krat.
barbkaa
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 14. 7. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a barbkaa » 27. Jan. 2010 18:18

pod toskanskim soncem.- pred nekaj dnevi zdaj je bil na tv. res lep film, sem gledala že drugič in ne dvomim, da bom tudi tretjič... lušna zgodba, sicer romantična, kar ni preveč v mojem stilu, ampak okej :)
glavna igralka po ločitvi pod prisilo prijateljic odpotuje na izlčet v toskano, tam ostane, z denarjem, ki ji je ostal kupi hišo, jo prenavlja, se zaljubi, ... :)
Uporabniški avatar
Ajča
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 1. 6. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Ajča » 27. Jan. 2010 21:11

Perfume - The Story of a Murderer (2006) - film govori o dečku, ki se rodi v Parizu v 18. stoletju. Otroštvo preživi v sirotišnici, kjer ugotovi, da ima poseben dar - intenzivno zaznava vse vonjave. Sirotišnica ga proda v tovarno, on pa ima samo en cilj: kako vonj ženske spraviti v stekleničko.
Knjige še nisem brala, po izpitih pride na vrsto, ampak film me je zelo navdušil s svojo neobičajnostjo in slikovitim prikazom Pariza v 18.stoletju (trailerja nisem gledala, kar se vedno izkaže za dobro odločitev, saj ne vem kaj naj pričakujem).
Ben Whishaw je (imo) odlično odigral svojo vlogo.
Slika
ocena: 9/10
A goal without a plan is just a wish.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 29. Jan. 2010 15:07

New York, I Love You 7/10
11 režiserjev, 11 ljubezenskih zgodb, 1 film, 1 mesto. Ker je 11 različnih delov režiserjev je bilo že za pričakovati, da ne morejo biti vsi enako dobri. Igralska zasedba je precej solidna. Določeni deli so pa res super. Seveda ne škodijo posnetki New Yorka :D Precej priporočam, čeprav se na trenutke malce vleče!

Couples Retreat 2/10
4 pari v tropskem raju na "počitnicah", da popravijo svoja razmerja. Mene je film popolnoma razočaral. No, pa tudi nisem veliko pričakovala. Tipičen in z zelo malo zabavnimi trenutki- premalo za boljšo oceno. Odsvetujem

I Hate Valentine's Day 3/10
Ker sama nisem ljubiteljica Valentinovega, se mi je film zdel primerna izbira :lach: Dogaja se v New Yorku, kjer ima Nia Vardalos (iz filma Moja obilna grška poroka) pravilo, da gre z vsakim fantom le na 5 zmenokov, potem pa zaključi z njim. Seveda pride to pravilo na preizkušnjo. Nezanimivo in pričakovano. Očitno je že umetnost najdt eno dobro sproščeno komedijo za odklopit možgane in se malce narežat.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
kepka
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a kepka » 30. Jan. 2010 13:27

Je mogoce katera geldala The book of Eli? Slisim zelo mesane ocene, pa me zanima :)
Zadnjič spremenil kepka, dne 31. Jan. 2010 23:04, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 14. 3. 2008
Kraj: In your worst nightmare near hell :)

Neprebrana objavaNapisal/-a [vanessa] » 31. Jan. 2010 19:25

Requiem for a dream - sm se spomnla na ta film in si ga po dolgem času spet pogledla. Še vedno eden izmed najljubših, čeprou eni prizori se mi zdijo rahlo pretirani. 9.5/10

Far from heaven - všečn film z zanimivo vsebino - o ženski, ki je poročena s homoseksualcem in ma hkrati posebn odnos z vrtnarjem. Na koncu se mi je ženska zasmilila, kr se je njeno popolno življenje končalo na tak način. 10/10
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 31. Jan. 2010 20:18

*mala* napisal/-a:
Couples Retreat 2/10
4 pari v tropskem raju na "počitnicah", da popravijo svoja razmerja. Mene je film popolnoma razočaral. No, pa tudi nisem veliko pričakovala. Tipičen in z zelo malo zabavnimi trenutki- premalo za boljšo oceno. Odsvetujem

na koncu, ko majo vsi skupaj uni happy get togheter end so mi bli ze tako dosadni da bog pomagaj. pa tudi liki so mi blazno neposrečeni.

sem vedla, da film ne more bit bog ti ga vedi kaj, ampak morem priznat da je beyond mojih nizkih pričakovanj.

zeeeeeh.

danes me čaka ex drummer

prvih 15 minut, ki mi jih je vceraj ratalo videt je zgledalo obetavnih.
Uporabniški avatar
redlolla
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 24. 3. 2008
Kraj: here on earth

Neprebrana objavaNapisal/-a redlolla » 31. Jan. 2010 22:09

Adam- simpatična romantična drama o tipo ki ma Aspergerjev sindrom in njegovi novi sosedi. Priporočam :) 10/10

The countess- glede na to d sm poznala zgodbo mi ni bla tko zlo zanimva. Kašni prizori so prow nagravžni. Za pogledat in zbrisat bi rekla moja cimra :) 6/10

The boys are back- glede na trailer pričakovala ful dober film ma na koncu dobila dougocajtno dramo, ki na koncu ni mela smisla. Oz. ga jst nism najdla. Odsvetujem 1/10 ( točko dobi zarad igralca :P)

Whip it- gledljiv film, tipična najstniška zadeva. Čeprow mi gre glavna igrauka rahlo na živce k ma tak čudn fris :? 5/10
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 02. Feb. 2010 23:07

Love Happens 1/10
Burke po izgubi svoje žene napiše knjižno uspešnico o tem, kako se sprijazniti z izgubo bližjega. Seveda se v zgodbo vplete še gospodična, v tem primeru Jennifer Aniston. Prežvečena zgodba, res nezanimiva, ki ne privošči niti trenutka smeha ali vsaj sočutja. Zeeeeh... Odsvetujem!

The Time Traveler's Wife 8/10
Meni zelo všečna zgodba. Nekak v rangu P.S. I Love you in The Notebook. Henry potuje skoz čas, ampak nikoli ne ve kdaj bo izginil in kje se bo pojavil. Film prikazuje kako to onemogoča njegovo življenje, zakon, itd... Bi pa malce izpopolnila ta potovanja v času. Priznam, da sem imela na koncu filma solzne oči. In da vedno bolj ugotavljam da so taki filmi moj guilty pleasure :D Moram pa še nujno prebrati knjigo, ki je zagotovo še boljša.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
Shimmie_
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Shimmie_ » 04. Feb. 2010 23:34

Men who hate women: 8/10
Norveški film,napisan po romanu se mi zdi. Sicer pa dobra in zanimiva zgodba. Edino tazočarana sem nad koncem, ki je tako beden- vse se srečno konča za določene ljudi.
spice girl
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 31. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a spice girl » 05. Feb. 2010 8:26

THE LAND OF THE LOST- 0/10 Nisem gledala še bolj bednega filma. Film si ne zasluži niti zlate maline. Sicer pa je neka mešanica med Jurskim parkom in Popotovanje v središče zemlje.
Uporabniški avatar
creative PERSON**
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 3. 1. 2009
Kraj: Rateče - Planica:vikend ; Lj :med tednom

Neprebrana objavaNapisal/-a creative PERSON** » 07. Feb. 2010 21:48

učeri gledala BLOW in je supr sam mi ni ušeč k ga nakonc poj usi tko grdo izdajo ampk jbg ne konča se use rožnato, drgač pa supr film posnet po resnični zgodbi da o johnnyju sploh ne govorimo ( najbl fest je da se usi okol njega starajo on pa ostaja sexy :twisted: ) ocena: 10/10
ENJOY our lives ---> That's the only way to make us HAPPY
Uporabniški avatar
Dioniz
Cosmo moderator
Cosmo moderator
Na forumu od: 21. 1. 2010
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Dioniz » 07. Feb. 2010 22:22

kaj če ti ne bi konca filma pisala v opis?
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson

Vrni se na TV in filmi

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov