Kritike filmov! 2#

Vse o filmih, serijah, nadaljevankah, oddajah, showih ...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda

Uporabniški avatar
kepka
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 24. 10. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a kepka » 11. Jan. 2010 13:28

Mahagonij napisal/-a:Avatar: 3.5/10

Disneyeva risanka v 3D. Ne, resno...scenarij na nivoju Levji Kralj...film za fante pod 15 let in punce pod 18. Najbolj neoriginalen scenarij prejšnjega desetletja.

Hmmm meni osebno se je zdel scenarij Levjega kralja super. Pravzaprav boljsi od tega za Avatar, in niti pod razno samo za mladino.

Kaj si pa Terminatorja pricakoval :D

Zanima me, ce je mogoce ze katera gledala Zgodbe iz zlate dobe? Se odlocam, ali bi sla gledat ali ne?
Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away.
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 22. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a g00fy_qa » 11. Jan. 2010 13:39

Disneyeva risanka v 3D. Ne, resno...scenarij na nivoju Levji Kralj...film za fante pod 15 let in punce pod 18. Najbolj neoriginalen scenarij prejšnjega desetletja.

Očitno si zgrešil point celotnega filma. Vsega.
Režiserjeva namera je bila postaviti znano zgodbo v novo, neznano okolje. Način, na katerega je film narejen, sploh Na’viji in Pandora, je revolucionaren. Za to se gre.
As the shadow follows the body,
As we think, so we become.
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 11. Jan. 2010 13:42

kepka napisal/-a:

Hmmm meni osebno se je zdel scenarij Levjega kralja super. Pravzaprav boljsi od tega za Avatar, in niti pod razno samo za mladino.

Kaj si pa Terminatorja pricakoval :D

Zanima me, ce je mogoce ze katera gledala Zgodbe iz zlate dobe? Se odlocam, ali bi sla gledat ali ne?

a greva skupaj? :D
js bi jih sla ful gledat pa zaenkrat se nisem nasla casa in volje. ampak a jih sploh še vrtijo v kinodvoru?
Uporabniški avatar
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 14. 3. 2008
Kraj: In your worst nightmare near hell :)

Neprebrana objavaNapisal/-a [vanessa] » 12. Jan. 2010 23:01

How to lose friends & alienate people - prvo kot prvo sploh ne štekam kaj ma veze naslov s filmom. :D
Čene pa film ni slab, precej zanimiv, na momente smešn, čeprou mi je že na začetku ukloplo kko se bo končal. 7/10
Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 12. Jan. 2010 23:29

[vanessa] napisal/-a:How to lose friends & alienate people - prvo kot prvo sploh ne štekam kaj ma veze naslov s filmom. :D
Čene pa film ni slab, precej zanimiv, na momente smešn, čeprou mi je že na začetku ukloplo kko se bo končal. 7/10
"Kako izgubiti prijatelje in odtujiti ljudi" - uglavnem, tip dela bedaka iz sebe.

Sicer pa men zelo všečen film (again, Simon Pegg :D)
Je pa po knjigi posnet, česar pred ogledom filma nisem vedla, šele pred kratkim nekje vidla knjigo.
Uporabniški avatar
kepka
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a kepka » 13. Jan. 2010 14:29

floribunda napisal/-a:
kepka napisal/-a:Zanima me, ce je mogoce ze katera gledala Zgodbe iz zlate dobe? Se odlocam, ali bi sla gledat ali ne?

a greva skupaj? :D
js bi jih sla ful gledat pa zaenkrat se nisem nasla casa in volje. ampak a jih sploh še vrtijo v kinodvoru?

Danes je zadnji dan predvajanja :? Ob 18.50, kar mi nikakor ne ustreza. Mogoce bi sla gledat se tegale: http://www.kinodvor.org/doba-neumnosti-film. Pa Kinoteka ima par kul filmov, med drugim:
http://www.imdb.com/title/tt0091605/ - Der Name der Rose (film je super, tudi ce vam je knjiga Umberta Eca vsec vas ne razocasa)
http://www.imdb.com/title/tt0033149/ - They drive by night
http://www.imdb.com/title/tt0032599/ - His girl friday :lach: ena boljsih romanticnih komedij in Cary Grant
http://www.imdb.com/title/tt0058329/ - Marnie, Hitchcock o skrivnostni zenski, ki krade, laze - pocasi skozi film zvemo zakaj
http://www.imdb.com/title/tt0031971/ - Stahecoach; John Wayne in John Ford, kaj drugega kot kultni vestern :D

Pravzaprav vse zgornje filme priporocam. Floribunda, lahko se kaj zmeniva, pomoje bi bilo zanimivo tudi v zivo kaj rect o filmih :D
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 14. Jan. 2010 0:25

Evo. mi je ratalo ujet zadnjo projekcijo :)

torej...Zgodbe iz zlate dobe

film, sestavljen iz 5-ih kratkih zgodb, katerih rdeča nit so prigode in nezgode romunskega srednjega sloja v času njihovega HC obdobja komunizma, ki mu je vladal Ceauşescu.
Glede na to, da sem bla letos poleti v romuniji, se mi je zdelo fascinantno, da je romunija iz 80-ih precej podobna romuniji danes.

simpatično in zabavno. priporočam.

(ni neka katarza umetniškega doživetja, tako da je ogled doma čisto OK)

Dobo neumnosti mam že naučano :wink:

Glede filma Ime rože vseeno toplo priporočam knjigo. Film je zakon ampak knjiga je celo drugo doživetje.
Uporabniški avatar
kepka
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a kepka » 14. Jan. 2010 12:28

floribunda napisal/-a:Dobo neumnosti mam že naučano :wink:

No, ce bos za, sporoci.

On the Beach - film iz leta 1959, o nuklearni vojni ki je skoraj / bo iztrebila clovestvo. Grozljiv film, dvomim da bo še kateremu novejšemu filmu uspelo tako strašljivo prikazat posledice atomske vojne. Priporočam, 7 / 10
lia7bibi
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 16. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a lia7bibi » 14. Jan. 2010 21:32

500 days of summer 8/10

men zlo lep film,romantičen a ne tipičen :) vreden ogleda.

Spread 9/10

uf eden najboljših filmov zadnjega časa :razz: priznam da je to zelo subjektivno,kr je pač Kutcher smokin' hot v tem filmu :) pa tud drgač film nima slabega scenarija.
Uporabniški avatar
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 14. 3. 2008
Kraj: In your worst nightmare near hell :)

Neprebrana objavaNapisal/-a [vanessa] » 17. Jan. 2010 10:36

An education - ful zanimiv film. Že nekje na sredini me je zanimalo kko se bo končalo in sm se mogla res zadrževat da ne bi "previla" na konec. :D
Konec je precej nepredvidljiv (js nism pričakovala takega), dogaja skozi cel film in všeč mi je blo, da glavna igralka ni bla tista običajna piflarka, k vidi smisel samo v učenju. Edino na koncu me je zmotla njena, skorej da ravnodušna reakcija (par solzic, to je pa to). 9/10

Dodajam: The uninvited: ta film pa morem res pohvalit. Nekje na sredini me je že minilo da bi ga sploh pogledla do konca, kr se mi je zdelo, da gledam še eno predvidljivo srhljivko s tisitmi standard scary prizori in sm bla že 100% v to kako se bo končalo. Sam konec filma res zmaga, nikoli si ne bi misnla da bo tko. Precej izvirno. :) Najbolj mi je pa všeč to, da me je na koncu zmedlo & da morem posledično razmišljat o tem kaj sm vidla in kaj je blo bistvo filma. 10/10
Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 19. Jan. 2010 10:36

lia7bibi napisal/-a:
Spread 9/10

uf eden najboljših filmov zadnjega časa :razz: priznam da je to zelo subjektivno,kr je pač Kutcher smokin' hot v tem filmu :) pa tud drgač film nima slabega scenarija.

konca sicer nisem vidla, sem zavestno zaspala, ker se mi je zdel film čist brezvezen, totalno klišejski, nezanimiv, razvlečen....
kutcher mu malo dviga povprečje, ampak all in all še vedno butast film primeren za preganjanje dolgčasa only.
Uporabniški avatar
PooHika
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 8. 1. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a PooHika » 19. Jan. 2010 14:56

[vanessa] napisal/-a:
Dodajam: The uninvited: ta film pa morem res pohvalit. Nekje na sredini me je že minilo da bi ga sploh pogledla do konca, kr se mi je zdelo, da gledam še eno predvidljivo srhljivko s tisitmi standard scary prizori in sm bla že 100% v to kako se bo končalo. Sam konec filma res zmaga, nikoli si ne bi misnla da bo tko. Precej izvirno. :) Najbolj mi je pa všeč to, da me je na koncu zmedlo & da morem posledično razmišljat o tem kaj sm vidla in kaj je blo bistvo filma. 10/10

Tega sm tudi sama pogledala, in moram rečt, da mi je film bil res dober. Proti koncu filma se res marsikaj odvija tako, kot ne bi niti pričakoval na začetku ali v sredini filma. Prav tako ga tudi sama ocenim 10/10.
lia7bibi
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 16. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a lia7bibi » 20. Jan. 2010 0:01

floribunda napisal/-a:
konca sicer nisem vidla, sem zavestno zaspala, ker se mi je zdel film čist brezvezen, totalno klišejski, nezanimiv, razvlečen....
kutcher mu malo dviga povprečje, ampak all in all še vedno butast film primeren za preganjanje dolgčasa only.

no ja,kej drugega tud nism misla,kot film za sprostitev in 'preganjanje dolgčasa' :wink:
že tko moram skos razmišlat,bit zbrana,si zapomnt milijon podatkov,tko da v tisto malo prostega časa ki si ga uspem vzet si hočem pač samo sprostit možgane,bit na off in ne razmišljat :)
tko da mogoče my mistake,kr nism napisala da je lahkoten film :wink:
Uporabniški avatar
kepka
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a kepka » 20. Jan. 2010 10:07

Mirage (1965) - sploh nisem vedela za ta film, čeprav igrajo Gregory Peck, Walter Matthau in Diane Baker. Slučajno sem ga nasla :D Zanimiv triler, kjer David, glavni lik, domnevno zgubi spomin za zadnji dve leti - kar pa ni mogoce - poleg tega pa ga lovijo in hocejo ubit neznanci. 6.5/10 (bi dala višjo oceno, samo par lukenj v zgodbi me je malo zmotilo - film vseeno zelo priporočam!)
Uporabniški avatar
Sessa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 20. 4. 2007
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Sessa » 21. Jan. 2010 1:08

pravkar pogledala avatar 10/10 :)

Vrni se na TV in filmi

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov