Kritike filmov! 2#

Vse o filmih, serijah, nadaljevankah, oddajah, showih ...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda

Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 01. Jan. 2010 16:24

^^Si že slišala za prosto interpretacijo videnega/slišanega?
Sploh filmska industrija to res omogoča.

Zame je to ljubezenska zgodba (v res dobrem filmu) - zgodba, ki govori o doživljanju/občutenju ljubezni.. the end.
Uporabniški avatar
Selinchy
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 16. 9. 2009
Kraj: Štajerska

Neprebrana objavaNapisal/-a Selinchy » 01. Jan. 2010 22:46

The orphan (Sirota) - 8/10.

Sem si pogledala že ogromno grozljivk, srhljivk in podobnega, pa moram reči, da me je zelo pozitivno presenetil. Sem pričakovala spet kako klišejsko bedarijo, pa gre za zanimivo temo (katere se le redkokateri režiser upa dotakniti), dokaj razdelano zgodbo, predvsem pa tiste srhljive trenutke napetosti, katerih je v sedanjih srhljivkah premalo. Nepričakovan konec. Grozljiva je že misel, da se ti to dejansko lahko zgodi ... da ti lahko posvojiš takšno na videz prijetno, sicer nekoliko samotarsko dekletce (čeprav meni že od začetka ni bila všeč)....in potem BUM - preobrazba. To je tisti efekt terorja - sama resničnost, dejanskost tega filma. Zato velik aplavz - zame osebno je ta film eden izmed presežkov na področju hororja to leto, ker ima vsebino, kvalitetne igralce/ke in je scary. :)

2012 - 2.5/10.

Ta film je eden izmed razlogov, zakaj ne bom nikoli več poslušala kritik filma in si bom vnaprej sama izbirala filme, ki jih bom gledala. Zame osebno podn od podna. Zakaj ni film dobil enke? Rešili so ga vizualni efekti, a tudi ti so bili tako vidno računalniško narejeni, da še tu en velik minus zraven. Halo, še Titanik, X-meni, še Jurski park iz 90-ih, ... karkoli - je bila bolj realna računalniška ekranizacija. In že sama poanta filma - naenkrat bo konec. Daj, prosim vas. Govorimo o procesih, ki trajajo skozi leta, stoletja, tisočletja...ne pa da bo kar bum in konec. Saj tudi zdaj smo leta 2010, pa se dogajajo hude klimatske spremembe...sam da bo čez dve leti svet propadel...daj, to je tak bullshit, da ti slabo pride. Pol daj film v leto 2200, ne pa za dve leti od zdaj. Tak da že tu zgubi na kredibilnosti. Pocukrani, vnaprej predvidljivi dialogi, tipične osebe (razklana družina, ki se na koncu združi iiiiiii, ker očka reši svet pred velikimi pošasti - a daj no.....).....ne vem, no. Škoda vsakega centa vloženega v ta film. Raje bi naredil režiser komedijo, pa bi dobila sigurno vsaj petico.

Christmas Carol - 6/10.

Hmmmm. Računalniška grafika je izjemna, tako da tukaj nimam pritožb - sploh je zanimivo gledati v kinu, ker gre za 3D grafiko. Vidimo London v prejšnjem stoletju, snežinke, zimsko pravljico....res prisrčno. Je pa res, da ta animiran film ni za otroke, ker so eni prizori malce brutalni za otroške oči. In glede na to, da je nekoliko razvlečen film, je tudi zaradi tega se poanta filma izgubila. Vse je preveč nametano. Sicer pa srčkan filmček.
Uporabniški avatar
perpetua
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 23. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a perpetua » 02. Jan. 2010 12:03

Avatar: 9/10. Na sploh super. Pandora je res sanjska in detajli so neverjetni. Všeč mi je bilo, da sploh nisem več razmišljala o tem da so domorodci drugačni od nas, čudni so bili ljudje, ki so hoteli vse uničit :). Ko sem gledala trailer, si nisem mislila, da bom sploh šla gledat, potem me ja pa navdušil. 9 pa le zaradi že zlajnane rdeče niti. Dogodki so bili preveč predvidljivi (kot na primer to, z belo: da bo Sully konektal onega zmaja, ki ga nihče ni mogel - ne vem več kako se je imenoval).

New moon: 2/10. Ne vem kaj so razmišljali ko so naličili Roba in mu rekli naj skos zgleda kot da joče. Ravno to je Edwardov čar, da tudi ko trpi mora bit božanski. V prvem filmu jim je bilo to jasno. Ni mi všeč, da sem bila po prebranih knjigah totalno team edward, po filmu sem se pa vprašala če ne bi menjala strani :D Menim, da je Kristen tokrat svojo vlogo sicer bolje opravila. Pohvala tudi za Volturije. In wtf soundtrack!?!?razen pesmi, ki je bila tam, ko so minevali meseci, mi ostale sploh niso pasale zraven. Sicer je res bolje posnet kot prvi (efekti itd.) vendar to ne bi smelo biti prioriteta, pač pa zgodba. Ob branju knjige sem bila večino časa v solzah, ob filmu sem zehala. Zavedam se, da je knjižni opis težko spraviti na platno, vendar je bilo to mnogorat dobro opravljeno (e.g. Notebook). 2 zaradi naštetih stvari in ker je film nasploh slab, celo za tako nezahtevno publiko na katero cilja.
Zadnjič spremenil perpetua, dne 02. Jan. 2010 15:40, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
ribicaX
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 9. 2. 2005
Kraj: Prelepa Dolenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a ribicaX » 02. Jan. 2010 14:17

Avatar - 8/10. Gledala sem v 3D. Sama zgodba je dobro zastavljena, res pa da je že večkrat videna. Efekti so neverjetni, zelo dobro narejeni. Vložen trud se je izplačal. Oceno 8 dam samo zato, ker sem od 3D pričakovala več. Za slabo oceno 3D-ja je lahko kriva slabša tehnologija, ki je v dvorani, lahko so bila slaba očala, lahko pa da nisem sedela na najboljšem mestu. Če bi gledala v 2D formatu, bi bila verjetno ocena 10.
Uporabniški avatar
rachka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 21. 11. 2005
Kraj: hollywood

Neprebrana objavaNapisal/-a rachka_ » 03. Jan. 2010 16:06

Ghost in the shell - morm rečt, da sem prav presenečena, da mi je všeč, ker ne maram animejev. to je bil tudi moj prvi akcijski anime :D zgodba je precej futuristična. glavna tema je, kako si duša izbori svojo pot povsod, tudi v mašine.
nebom ga pretirano priporočala naprej, ker ne morem prav določit, komu bi lahko bil všeč, ampak meni je bil :D

moja osebna ocena 7/10.
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
Uporabniški avatar
kepka
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 24. 10. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a kepka » 03. Jan. 2010 16:53

Up in the air (http://www.imdb.com/title/tt1193138/), zelo priporocam. Samo naj vas ne zavede, da gre za neko lahkotno romanticno komedijo. Film je zalosten, predvsem zaradi dela, ki ga opravlja Ryan (Clooney), a na nek sladko kisel nacin in ne gre za ultra depresivno, gremo se ustrelit varianto. Netipicna vloga za Clooneya (vsaj meni se tako zdi) v kateri se res izkaze. In eden izmed redkih holivudskih izdelkov zadnjega casa, kjer je vsa poanta filma ravno v karakterjih. 7.5 / 10
Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away.
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 04. Jan. 2010 13:29

Penelope

dolgo časa nisem gledala tako butastega in za lase privlečenega filma. sploh ne vem zakaj sem vztrajala do konca.

za se zjokat. ne vem kdo je temu filmu dal oceno 7 na imdb. ne zasluži si niti 0/10.

Le Placard

francoska komedija za preganjanje dolgčasa. dokaj sveža tematika, vse ostalo je že videno in prežvečeno.
primerno za zasnežene dni, ko itak ne moreš iz bajte.

Inju, zver v senci

glede na to, da je festivalski film, sem pričakovala dosti več. razvlečenega in predvidljivega trilerja ne reši niti 'art' komponenta, ker to v bistvu sploh ni. amatersko.
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 04. Jan. 2010 14:36

floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 05. Jan. 2010 20:49

Planet 51

malo so skopirali wall-eja, malo pobrali iz 50ih, dodali 'true american mana' et voila!

brezveze.
Uporabniški avatar
Ajča
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 1. 6. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Ajča » 06. Jan. 2010 19:33

Nothing but the truth (2008) - po dolgem času sem si pogledala dramo in vsekakor mi ni žal :) . Film govori o novinarki, ki razkrije v svojem članku CSI agento in posledicah, ki jih je pustil ta članek na njej, njeni družini, agentki CSI,.. Ker noče razkriti svojega vira, ji celo grozi ječa in da ne bo nikoli več videla svojega sina. Priporočam ogled tistim, ki imate radi drame in filme z zanimivim koncem.

ocena: 9/10
A goal without a plan is just a wish.
Uporabniški avatar
FannyRae
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 15. 11. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a FannyRae » 07. Jan. 2010 17:04

Cloudy with the chance of meatballs - 8/10.
Risanka z novo temo (hrana, ki pada iz neba), povzeta po knjigi. Nenavadna in očarljiva. 8, ker je dogajanje predvidljivo.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 07. Jan. 2010 19:58

Julie and Julia 8/10
2 zgodbi, v različnih časovnih obdobjih, na različnih lokacijah, o 2 različnih osebah. Ena v Parizu okoli 1950, druga v New Yorku v 21. stoletju. Julia, avtorica uspešne kuharske knjige in Julie ki se odloči pisati blog o Julii in kuhanju celotne knjige v enem letu. Lepo prepletanje obeh zgodb. Moram rečt, da je Meryl fantastična kot vedno, me je pa pozitivno presenetila Amy Adams in da najprej sploh nisem ugotovila, da je to ona.
V glavnem, vredno ogleda :top:

Post Grad 5/10 (ista ocena kot na IMDB)
Lahkotna komedija o tem, kaj se zgodi ko diplomiraš in da se sanje o takojšni zaposlitvi ne uresničijo vedno. Nič posebnega, vendar prijetno in gledljivo.
Mislim da je floribunda opisala film kot Rory iz Gilmore Girls po diplomi in res je nekak tak :) Seveda malce preveč tipičen konec.

What Happens in Vegas 3.5/10
Ko se Cameron Diaz in Ashton Kutcher po pijani noči poročita v Las Vegasu in ko je vmes denar zadet na jackpotu :D
Glede na nekatere komentarje sem pričakovala več in me je precej razočaralo. Pa ne vem zakaj mi Cameron zgleda ful stara v filmu (in čist preveč oranžna). Nekaj smešnih trenutkov, ampak ne veliko. Tipičen konec, kar je seveda pričakovati od Hollywoodske produkcije. Žal...
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
spice girl
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 31. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a spice girl » 08. Jan. 2010 8:46

FannyRae napisal/-a:Cloudy with the chance of meatballs - 8/10.
Risanka z novo temo (hrana, ki pada iz neba), povzeta po knjigi. Nenavadna in očarljiva. 8, ker je dogajanje predvidljivo.

Se strinjam
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 08. Jan. 2010 11:59

^^premal risank ste vidle, ker ta res ni nič posebnega (pa ne samo IMHO, ampak čisto iz tehničnega vidika in kar se kvalitete storyboarda tiče)
Uporabniški avatar
shiva*
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 20. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a shiva* » 08. Jan. 2010 13:56

Krvava grofica - zanimiva zgodba, ki je spodobno prikazana, lahko bi prikazali še malo bolj skrivnostno in zanimivo. 6/10
I walk these roads with grace
And I'll wave with you behind me
With a new smile on my face
Cause I'm walking in new shoes now
I got a new song to sing!

Vrni se na TV in filmi

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov