Kritike filmov! 2#
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda
-
..Evelyn.. - Cosmopsiho
- Na forumu od: 4. 4. 2008
MissBitch zakaj pa smo mi roza/beli, rumeni, rjavi? Zakaj nismo ljudje zeleni, vijolični in mavrični? Oprosti sam ta izjava, da je t stvar nepojasnjena je butasta, če si v popolnoma isti situaciji v realnem življenju.
It was forever..but it didnt last long..
-
MissBitch - Kofetarica
- Na forumu od: 4. 7. 2004
- Kraj: *med zemljo in zrakom*
..Evelyn.. napisal/-a:MissBitch zakaj pa smo mi roza/beli, rumeni, rjavi? Zakaj nismo ljudje zeleni, vijolični in mavrični? Oprosti sam ta izjava, da je t stvar nepojasnjena je butasta, če si v popolnoma isti situaciji v realnem življenju.
ah, mene pač zanima, zakaj se je odločil, da bodo stvori modri... in želela bi si to vedeti...če sem že skoraj 3 ure tzrpela v kinu...
mah, saj ni zaradi tega film slab... to je še najmanj...nasplošno je zame disaster od filma...
...when it comes to the love, even the devil himself has a soul...
-
kepka - Cosmofrik
- Na forumu od: 24. 10. 2004
MissBitch napisal/-a:..Evelyn.. napisal/-a:MissBitch zakaj pa smo mi roza/beli, rumeni, rjavi? Zakaj nismo ljudje zeleni, vijolični in mavrični? Oprosti sam ta izjava, da je t stvar nepojasnjena je butasta, če si v popolnoma isti situaciji v realnem življenju.
ah, mene pač zanima, zakaj se je odločil, da bodo stvori modri... in želela bi si to vedeti...če sem že skoraj 3 ure tzrpela v kinu...
mah, saj ni zaradi tega film slab... to je še najmanj...nasplošno je zame disaster od filma...
Prevelika pricakovanja se temu rece. Znastvena fantastika pa Avatar ni, kot sem ze napisala:
Jaz bi dala Avatarju 8.5/10. Pa ne vem, zakaj, ampak meni se ne zdi, da je to znanstvena fantastika. Je ze prav oznaka, ki jo ima Kolosej: domišljijski akcijski spektakel.
Avatar je lih tok znanstvena fantastika kot Star Wars (ki jih pa vse ful sovrazte, ane?)
Noro lep film, zgodba ze 100x videna - ampak zanimivo, ko gledas te to sploh ne moti, 2h in pol mineta takoj. Razen par res klisejskih dialogov ne vem, kaj so kritiki, ki pluvajo po filmu, ces da je prevec klisejski in da nima nobenih dodelanih karakterjev pricakovali. Schindler's list, al kaj?
Si ga bom sla pa se enkrat ogledat, kaksne detajle sem prvic zagotovo prezrla.
P.S. A si se kdaj sprasvala, zakaj je Chewie ful kosmat? Mislm tega nikjer ne razlozijo
Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away.
-
kepka - Cosmofrik
Gledala sem Run fatboy run (floribunda priporocila enkrat v tej temi ali pa oni o komedijah ) in je res kar zabaven, sploh glede na klisejsko zgodbo izpade presenetljivo svez. Simon Pegg (gl. moska vloga) je pac predvsem zelo zabaven. 6/10 bi dala oceno.
-
[vanessa] - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 14. 3. 2008
- Kraj: In your worst nightmare near hell :)
Mahagonij napisal/-a:Ti si pa res dobr kritik.buubbika napisal/-a:Absolutnih sto - 10/10 (zelo dobri igralci!)
(Spet gledala) Gladiator - 10/10
Men Of Honor - 10/10 (enako kot prvo)
Ja verjetno če je ocenla filme z 10 je vsem jasno, da je po njenem mnenju vredno ogleda kr je vse odlično?! Js nvem kaj pričakujete, da bomo dajali neke strokovne kritike? Bistvo je da si film ogledamo in se sami odločimo kašn je in kašno oceno si zasluži.
- sirova štručka
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 9. 12. 2009
...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 10. Dec. 2016 10:41, skupaj popravljeno 1 krat.
-
[vanessa] - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 14. 3. 2008
- Kraj: In your worst nightmare near hell :)
sirova štručka napisal/-a::lol: ampak tema je kritike filmov in ne oceni film od 1 do 10
Ker kritike filmou nikoli nimajo ocene zravn, ne?
Če je ocenla film z 10 očitno ne rabiš dodatnih razlag, razn če si trd/a v glavi. Če bi ocenla z recimo 8, pa ne bi rekla nič, kr če ne oceniš z odličnim očitno je neka pomankljivost v filmu in je fajn da to razložiš, ni pa nujno. Sam mislim, da noben ne bo umrl brez kritike in če ga že tolko zanima kašn je film si ga bo že ogledu.
Julie & Julia
Me nekako ni prepričal, sm misnla (glede na kritike), da bo neki več oz. da si ga bom želela še kdaj pogledat. Pač ena simpl zgodba, brez nekega presežka. 6/10
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
(500) Days of Summer 9/10
Zelo luštn film. Kakor se film začne: "This is a story of boy meets girl." Super način prikazovanja zgodbe, zelo netipičen. Js sm se kar zaljubila v ta film in ga bom definitivno še kdaj pogledala. Romatična komedija/drama. Pa simpatična glavna igralca. ZELO priporočam!
Zelo luštn film. Kakor se film začne: "This is a story of boy meets girl." Super način prikazovanja zgodbe, zelo netipičen. Js sm se kar zaljubila v ta film in ga bom definitivno še kdaj pogledala. Romatična komedija/drama. Pa simpatična glavna igralca. ZELO priporočam!
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
kepka - Cosmofrik
Pi*da ste tecne. Mahagonij je dal cist primerno pikro opazko - pa se morte vse takoj zagnat kot cucek za kostjo. Dejte pustit vsaj to temo pr mir ali pa res kako dobro kritiko napisite - vsaj zraven "zato ker je smesen" al pa "ker me je blo strah je bla dobra grozljivka". Ocena ostalim pove bolj malo - lahko je neka iztocnica, ampak samo ocena pa ... no comment
-
kepka - Cosmofrik
buubbika napisal/-a:Je pol pa bodi izjema, pa se ne vmešavaj (?). LOL... Pojd nazaj na strani, kjer so kritike filmov "odlično, 10/10!", pa da ne naštevam. Mahagonij že ve, haha.
Lej, men gredo te ocene ze od nekdaj mal v nos, ampak se ravno zaradi takih, kot si ti - ki jih vsaka kritika cesarkoli kar so napisale zelo zmoti in vrze iz tira - ne mislim nekaj ven metat. Ce pa je ze nekdo podal svoje mnenje o tem - slucajno Mahagonij - pa ne vidim, zakaj ne bi mogla izrazit tega, da se z njim strinjam.
Koliko ostalih, poleg tebe napise samo ocene, me pa res ne zanima. Tako ali tako teh ne berem niti ne upostevam - saj mi pri sami odlocitvi, ali bom pogledala film ali ne res ne morejo pomagat. Ponavadi preberem ocene npr. od floribunde, saj ona res dobro napise, zakaj ji je bil film vsec / ji ni bil vsec. Pa se par je takih, ki napisejo kako dobro "kritiko" - ki je seveda subjektivna, to se pricakuje, ampak tudi uporabna.
-
kepka - Cosmofrik
buubbika napisal/-a:Jaz pa ne vem, zakaj naj napišem obnovo filma, če lahko vidiš napovednik na Youtubu ali pa kjerkol kaj prebereš???
Potem pa ne vem, zakaj v tej temi sploh sodelujes? Samo zato, da bomo vsi vedeli, katere filme si gledala in kateri so ti vsec in keri ne?
Point te teme je drugje: da se lahko ostale cosmo forumasice malo orientirajo na podlagi "kritik" zapisanih tukaj, ali bodo sle v kino ali si bodo sposodle / zloudale film ali se jim ne splaca.
Seveda si lahko preberes 100 kritik in pogledas vseh 20 trailerjev. Jaz jih ponavadi tudi zares Ampak vcasih pa tukaj zasledim kak film, ki ga katera predlaga in ce me njen post navdusi, grem gledat za kaj gre.
In sigurno sem tudi jaz kdaj zapisala samo oceno in "film je super" - sploh ce je slo za kaksno klasiko, ampak sem zagotovo podala vsaj link do opisa filma. In ce bi nekdo rekel - ej, kepka, to pa ni nobena kritika - bi zadevo popravila in se ne usajala kle neki naokol.
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
še ena, ki ceni Simona Pegga (poglej še Big Nothing, tudi floribunda ocenila tuki; men ful všečen film, tak..drugačen)kepka napisal/-a:Gledala sem Run fatboy run (floribunda priporocila enkrat v tej temi ali pa oni o komedijah ) in je res kar zabaven, sploh glede na klisejsko zgodbo izpade presenetljivo svez. Simon Pegg (gl. moska vloga) je pac predvsem zelo zabaven. 6/10 bi dala oceno.
hehe, cela obsesija na forumu postala , jz tud tega pogledala, moram rečt, res mi je bil všeč..mal drugačna ljubezenska zgodba.*mala* napisal/-a:(500) Days of Summer 9/10
- floribunda
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 2. 2007
Evo. Js sm si tudi pogledala najnovejši pravljični spektakel, Avatar.
Mogoče za odtenek predolg. Nekih eksistencialnih vprašanj, zakaj so ljudje modri in ne kake drugačne barve mi ni vzbudil .Morem rečt, da mi je bil zlo všeč. Zgodba dovolj pestra in nova, kljub tem da je koncept že 100krat viden. Še vedno precej klišejski (nikoli mi ne bo jasno kako se lahko ljudje iz nekega 26ega planeta poljubljajo enako kot zahodni svet)
Čudovita scenografija in zlo na nivoju animacija.
Na žalost sem ga šla gledat v 3D in znova ugotovila, da je ta 3D čisti bulšit, pa še oberejo te kar se cene karte tiče. Filing, da je nekaj drugačnega imaš itak samo na začetku, pa še takrat je kader čudno 'razslojen' na več planov. Potem sicer ne opaziš razlike skoraj (vsaj jaz ne), razen da fotografija izgubi na kvaliteti. Vsaj meni se tako zdi.
Vsekakor vredno ogleda v kinu, doma ogromno vizualnih efektov ne bi prišlo do izraza.
Mogoče za odtenek predolg. Nekih eksistencialnih vprašanj, zakaj so ljudje modri in ne kake drugačne barve mi ni vzbudil .Morem rečt, da mi je bil zlo všeč. Zgodba dovolj pestra in nova, kljub tem da je koncept že 100krat viden. Še vedno precej klišejski (nikoli mi ne bo jasno kako se lahko ljudje iz nekega 26ega planeta poljubljajo enako kot zahodni svet)
Čudovita scenografija in zlo na nivoju animacija.
Na žalost sem ga šla gledat v 3D in znova ugotovila, da je ta 3D čisti bulšit, pa še oberejo te kar se cene karte tiče. Filing, da je nekaj drugačnega imaš itak samo na začetku, pa še takrat je kader čudno 'razslojen' na več planov. Potem sicer ne opaziš razlike skoraj (vsaj jaz ne), razen da fotografija izgubi na kvaliteti. Vsaj meni se tako zdi.
Vsekakor vredno ogleda v kinu, doma ogromno vizualnih efektov ne bi prišlo do izraza.
-
Maychy - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 30. 6. 2004
- Kraj: Se selim...
Avatar - všečno. Zgodba je občasno res preveč predvidljiva, toda če film primerjamo z ostalimi "dosežki", ki jih je Hollywood v obtok spustil pred časom, mislim da je ocena več kot zaslužena - 10/10
Love Happens - dolgočasna zgodba, že stokrat prežvečeno. Od Anistonove sem pričakovala mnogo več - 2/10
Planet 51 - zanimiva grafika, nekaj zanimivih for, na trenutke se zamisliš o svojem početju, saj ga je zanimivo videti še z drugega zornega kota - 8/10
City Island - film me je pritegnil, zaplet je ravno prav tempiran in ne postane dolgočasen - 8/10
Spread - moraliziranje, povsem neprepričljiv razlog za moraliziranje na koncu, igra ni ravno blesteča, ne popravi je niti Ashton, primerno za zdolgočasene večere - 4/10
Love Happens - dolgočasna zgodba, že stokrat prežvečeno. Od Anistonove sem pričakovala mnogo več - 2/10
Planet 51 - zanimiva grafika, nekaj zanimivih for, na trenutke se zamisliš o svojem početju, saj ga je zanimivo videti še z drugega zornega kota - 8/10
City Island - film me je pritegnil, zaplet je ravno prav tempiran in ne postane dolgočasen - 8/10
Spread - moraliziranje, povsem neprepričljiv razlog za moraliziranje na koncu, igra ni ravno blesteča, ne popravi je niti Ashton, primerno za zdolgočasene večere - 4/10
--- Evil Is Just A Point Of View ---
--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
- floribunda
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 2. 2007
Cloudy with a chance of Meatballs
Je dokaj posrečena risanka, ki kot glavno temo obdela, trenutno zelo popularne naravne katastrofe. na kanček bolj humoren način. žal pa niti s tehnično izvedbo (animacija, rendering), niti z zgodbo ne izstopa v svojem žanru.
Je dokaj posrečena risanka, ki kot glavno temo obdela, trenutno zelo popularne naravne katastrofe. na kanček bolj humoren način. žal pa niti s tehnično izvedbo (animacija, rendering), niti z zgodbo ne izstopa v svojem žanru.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov